Reklama

Reklama

Proti vlastní krvi

  • Velká Británie Trespass Against Us (více)
Trailer 1

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou... (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

Vitex 

všechny recenze uživatele

63%? Kam to spějeme, dámy a pánové...? Pro mě jeden z nejlepších filmů roku. (A jestli ne nejlepších, tak rozhodně nejkrásnějších.) Poctivá elegantní filmařina a promyšlené budování výsledné emoce (komplexu emocí). Film určený k svobodnému vnímání a přemýšlení, který je "cool" takovým způsobem, jaký mi nevadí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Fassbender je natolik skvělým hercem, že bych se spokojil vlastně s tím, že sleduji prostě jen jeho. Ale film má mít příběh a tenhle příběh jedné rodiny není přímo nezajímavý, ale tady to je takové... Já nevím, je to vyhrocené, ale přece jen je to nijaké, soustředí se to na jednotlivé scény, ale něco komplexnějšího tomu uniká. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Michael a Brendan, dva taháky na tenhle snímek a pak velké zklamání. Oba herci s takovým potenciálem a zahrabou se v tak neskutečně hrozném scénáři, že vážně lituju toho času, který jsem s touhle pošahanou rodinkou trávila. A to nemluvím o těch momentech, které bytostně nesnáším, kdo mě zná, tak ví. Škoda....velká škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Travel and Conquer. Všichni si asi vzpomenou na Ritchieho pecku Snatch a přičinlivé podnikavce bez trvalého bydliště, co dávají k prodanému zboží pesy. Tady ale kočující byznysmen nechce něco tak triviálního, jako je nový karavan pro Má. On se chce zbavit vlivu Tá.. Adam Smith ku prospěchu věci až do samého konce netlačí na pilu nějaké osudovosti či tragiky a názorně předvádí, že Britové odjakživa uměli protlačit do sajrajtu sociálních dramat upřímnost a životní optimismus. A navíc, to ze tří čtvrtin irské duo Fassbender, Gleeson má moji neutuchající pozornost, i kdyby předčítalo z příbalového letáku Paralenu.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Proti vlastní krvi přes slibné obsazení určitě není film, který by mohl soutěžit v kategorii trhák roku. Předpokládám, že v kinech se spíš mihne a pro diváky bude problém vidět ho na velkém plátně. Není to žádné neštěstí, tenhle biják je z rodu snímků, kterým stačí malá obrazovka, protože nestojí na tricích a výpravě. Vzpomínám si, jaký údiv způsobila u méně informovaných postava Brada Pitta coby bílého cigána v Podfu(c)ku. Ve Velké Británii cigánství nemá etnický rozměr, je to sociální kategorie, označení lidí žijících kočovným způsobem života a majících specifický hodnotový žebříček odlišný od zbytku populace. K travellers patří i hlavní hrdina snímku - na jedné straně nejnadějnější nástupce nezadržitelně stárnoucího šéfa klanu, který by měl jednou stanout v čele velkorodiny, na druhé straně čím dál zřetelnější a odvážnější rebel, který vidí, že je potřeba se přizpůsobovat rychle se měnícímu světu, chce vzdělávat své děti a říkat ne tam, kde mu tradice káže říkat ano. Jenže okolní svět o něj nijak zvlášť nestojí, síla předsudků i oprávněné nedůvěry dělá své. Pomocnou ruku před tlakem okolí umí poskytnout opět jenom velkorodina. Proti vlastní krvi je dílem sociální a psychologické drama, dílem i kriminálka s akčními prvky. Za dramatický útěk z místa loupeže by se nemusel stydět ani čistokrevný kriminální thriller. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama