Reklama

Reklama

Dříve bojoval svou výřečností, když hájil právo v zemi plné bezpráví. Nelítostné vyvraždění svědkovy rodiny ho donutilo k akci - začal spravedlnost hájit bojem, když soudy jsou bezmocné. Je mu ale v patách ke všemu odhodlaná policistka (Cynthia Rothrock), která neví, že někdo najal vrahy, aby překazili vykonání spravedlnosti. Někdo, kdo stojí neviditelně v pozadí za všemi vraždami. Někdo, kdo je jí blíže, než by si mohla představit. Spravedlnost na sebe může brát různé podoby, někdy je víc než zákon. (Hamer Film)

(více)

Recenze (39)

Adrian 

všechny recenze uživatele

HK 80´s v plnej sile, ktora i dnes vyludi uznanie. Zo spatneho pohladu je zaujimave sledovat vyvoj akcneho zanru v HK. Nielen odlisne fazovanie zaberov, ale i choreografia subojov. Mrstnost ostala, len od tvrdosti a sekanosti pohybov sa preslo k vacsej ladnosti, roztahanosti, az k urcitej baletnosti. Plusom je aj pribeh, ktory vykazuje nekompromisnost v zachadzani postav ako i pesimitickejsie celkove vyznenie (plati hlavne pre HK verziu, ktora ma oproti americkej odlisny zaver). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem tento film vlastnil na staré VHSce jako "nutné zlo" k nějaké USA akční pecce ... Jenže on ten film nebyl vůbec špatný a koukal jsem na něj docela často. I když jsem z něj nechápal vůbec nic. Po skouknutí po více jak 20 letech mi připadal stále hodně v pohodě. Holt můj superoblíbený akční režisér Corey Yuen se nezapře. Každopádně toto považuji za jeden z jeho slabších výtvorů. Skvělá "kopací" Cythia, velmi dobrý Biao Yuen, výborný černošký zabiják Peter Cunningham (objevil se jako superrychlý černošský karatista ve vedlejší roli v Coreyově Karate Tiger (1985) a zlotřilý a téměř neporazitelný zkorumpovaný plicejní šéf Melvin Wong si to zde rozdávají ve velkém stylu. Tak jak je u režiséra zvykem - dinamika, rychlost, akce střídá akci. Bohužel se film jaksi nevyhnul na počátku debilnímu HK humoru a připomíná některými scénami dokonce (a to mu zase přičítám k dobru) HK CAT III kruťárny z počátku let 90. Zabití dědečka mladého svědka je dost drsné, plus výborná hra stínů a berav. Cynthia v UNCUT verzi nedopadne taky moc pěkně ... Každopádně film si strašně v akcích pomáhá střihem, což mi dost vadilo. Dost akčních scén je dnes již trochu naivních a je dost vidět, jak byly tvořeny. I tak se jedná ale o velmi příjemný koukatelný akční nářez. Příznivcům HK rubáren jen doporučuji. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní akční rubačka, která začíná fakt ve velkým stylu a ještě než sem se pořádně usadil, tak sem měl za sebou první mega akcičku, která docela navnadí, navíc hned vzápětí se do filmu vetře Cynthia Rothrock a taky se nenechává zahanbit a pár šmejdů se s chutí proletí vzduchem, nicméně pak se film usadí a začne si pohrávat s příběhem, místo akce se objevuje spousta zbytečných keců, který stejně nic zásadního neřeší a začne to nudit, ale Corey Yuen naštěstí ví, že takhle by to končit nemělo, takže zase vypustí z klece Biao Yuena a ten to tam v poslední půlhodince spolu s Cynthií Rothrock rozmlátí neuvěřitelným zůsobem a jeho akrobatický kopy by byly ve špičce ještě dneska. Ale když to vezmu celkově, tak mě film bohužel celkem často nudil, ale akce je perfektní ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Stará akční škola se vším, co k tomu patří - z té méně šťastné stránky je to do vzezření postav a dialogů zasahující naivita, kladnou představuje špinavé prostředí, nekompromisní příběhový vývoj a zatraceně tvrdou a nápaditou akci, v níž zdejší aktéři (Biao Yuen, Cynthia Rothrock) zažívají svou zlatou éru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Biao Yuenom. Má dosť dobrý príbeh o žalobcovi, ktorý sa snaží dostať do väzenia čo najviac zločincov, pričom tých, ktorí sa chybou súdnictva dostanú von potom osobne zabije. Problém ale nastáva, ked´ sa stane hlavným podozrivým týchto vrážd, za čo môže výborná policajtka Cynthia Rothrock a taktiež sa dostane do konfliktu s dalším samozvaným sudcom a katom, ktorý ale nemá problém zabíjať aj nevinných. Ale veľmi ma mrzí, že tento výborný námet je pokazený zlým spracovaním. Po veľmi dobrej a vážnej úvodnej dvadsaťminútovke nastúpi zbytočný humor a príbeh sa podstatne zhorší a stane sa len obyčajnou nudnou výplńou medzi akčnými scénami. Akcie tu je dosť, prichádza približne v pravidelných intervaloch a som s ňou nadmieru spokojný. Najviac sa mi páči Yuenova akcia v podzemnom parkovisku, kde sa ho snaží zraziť niekoľko automobilov, súboj Yuena s Rothrock a celý vážny úvod. Ale aj všetky kaskadérske kúsky, ktoré tu Biao Yuen predvádza sú perfektné, na jeho schopnosti je radosť pozerať a v tomto filme toho predvedie asi najviac. Na tomto filme musím veľmi pochváliť porušenie množstva typických znakov akčných filmov, pretože tu zomrie až moc ľudí, pri ktorých by ma to ani nenapadlo. Veľmi ma mrzí, že môžem dať len takéto hodnotenie, ale to spracovanie príbehu mu až moc uškodilo. Základ príbehu, herecké obsadenie, akcia, ale aj to množstvo prekvapení môžem len chváliť, ale nanešťastie som sa až príliš často nudil. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 65%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film, jehož hlavní výhoda spočívá v tom, že není natočený podle hollywoodských standartů. Dovolím si citovat kitana - Above the Law, Above the Hollywood. Kromě toho, že je tady velké množství drsného násilí, tak tady naprosto běžně umírají i hlavní postavy. Příběh je poměrně jednoduchý, jde o zabijáka, kterého musí náš hrdina zastavit. Během filmu se ale odehraje velké množství zásadních zvratů. Biao Yuen v hlavní roli je výborný - představuje státního zástupce, který ale výborně ovládá kung fu (jako ostatně i všichni ostatní) a když vidí, že v soudní síni jeho úsilí nikam nevede, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. To se mu ale vymstí, když je obviněn z vraždy, kterou nespáchal a po krku mu jde vyšetřovatelka Cindy v podání Cynthie Rothrock. Mezitím je ale zabiják stále na svobodě a brutálně likviduje všechny svědky. ___ Tam, kde by padouch skončil v hollywoodském filmu ve vězení, tady zemře. A zatímco v hollywoodském filmu hlavní hrdinové oslavují na konci filmu své vítězství, tady není s kým slavit - jedná se o Pyrrhovo vítězství, když většina kladných postav zemře. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Above the Law - above the Hollywood. Tak by mohol zniet pomyselny podtitul filmu, kde hlavny hrdina-pravnik potom ako zlyha pravo a spravodlivost, grazla chladkrvne a vlastnorucne odpravi. A to je len zaciatok filmu, ktory sa len tak hemzi zvratmi, ktore by mohli odchovancovi americkeho filmu sposobit mensi sok. A v tom duchu sa nesie cely film. Nesetri sa krvou ani zivotmi. Spickove suboje a sialene kaskaderske kusky su skvelo davkovane pocas cely film, pricom pre kazdeho zo zucastnenych (Biao, Rothrock, Melvin Wong) su to ich najhviezdnejsie okamihy. Jeden z vobec najlepsich HK akcnakov 80-tych rokov a to ci uz sa tyka akcie, alebo obsahu. (ps:. Siu-Wong Fan, ktory tu stvarnil nezletileho ociteho svedka vrazdy, si o 5 rokov zahral hlavnu ulohu vo filme The Story of Ricky. Pozrite si trailery...spoznali by ste ho???) (9/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pustili je. Klíčoví svědci (včetně celé početné rodiny) jsou totiž po smrti. Žalobce jim přitom slíbil, že budou v bezpečí. Sundá tak soudní paruku a začne hájit spravedlnost po svém. To se ale rozhodně nelíbí neodbytné policajtce Cynthii Rothrock, které stačí na čtyři hošany jedny želízka. Corey Yuen, který ve stejný rok prvním Karate Tigerem úspěšně vstoupil na americký trh, se docela vytáhl, ačkoliv dialogy jsou tradičně křečovité až směšné, takže tvůrci měli klidně častěji „utíkat“ k akci, která je nápaditá, se zajímavými úhly kamery a plná solidních akrobatických a kaskadérských kousků. Cynthia tu potvrzuje typ rolí, který ji provázel i v dalších letech – policajtka s vyřídilkou, která kope zatraceně vysoko. Mnohé podivné hongkongské emoce nakonec vynahradí závěrečná půlhodinka, která je stejně béčková jako předešlé minuty. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Super nabušená HK záležitost která mi možná trochu nepochopitelně poměrně dlouho unikala. Shlédnuto na doporučení od uživatele Addamos21, kterému tímto děkuji. Jsem rád, že režisér Corey Yuen tady ve filmu prakticky rezignoval na stupidní HK (Ne) humor který často používá a soustředil se na to co mu jde nejlépe a to je akce, a tak jsem mohl po nějaký době zase sledovat kousek při kterém je fyzično a brutalita z těch bitek cítit každým coulem a jejich převedení na plátno muselo samotné aktéry docela bolet. Cynthia každopádně ve špičkové formě a podobných kousků je třeba si vážit, protože už jich poslední dobou moc neuvidíte.85% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Ač to obvykle nedělám, tak tentokrát přidávám k hodnocení jednu hvězdičku za nostalgii. Tenhle snímek jsem v pubertě viděla mnohokrát a některé scény jsem znala zpaměti i po těch dlouhých letech. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Prokurátor Yuen Biao bere spravedlnost do svých rukou, protože zákon je na kriminálníky mnohdy krátký... Film nabídne velmi slušnou akci zabalenou v příběhu, který má své mouchy. Je proto velice těžké film spravedlivě ohodnotit. Příběh k opakovanému zhlédnutí neláká, ale to samé neplatí pro jednotlivé akční scény. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Akční pecka, která ani po letech nezrezivěla, právě naopak. Corey Yuen na režisérské stoličce prokázal svůj talent, Yuen Biao řádí jak utržneý z řetězu, doplňuje ho skvěle Cyntia Rothrock a další. Na poměry žánru celkem neotřelý přístup k příběhu a postavám, alterantivní konce jsou slabé proti originálu, který si dovoluje celkem nevídané. Vynikají nejen souboje tělo na tělo, vynikající jsou i další kaskadérské kousky jako zběsilá automobilová honička na začátku. Tenhle snímek nabízí jak solidní příběh tak hlavně neuvěřitelně nabušenou akční choreografii, která překonává mnohé dobové souputníky minimálně o pověstný chlup no a produkci poslední doby tak přinejmenším o délku koně. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční honkgongské béčko, které však není žádnou oddechovkou na nedělní odpoledne. Smrt si tu totiž absolutně nevybírá, umírají dobří, špatní, staří, mladí, dokonce i celé rodiny. Příběh o všemocných zločincích, na něž jsou zákony krátké a nezbývá než se jim postavit silou, není samozřejmě vyšperkován okouzlujícími hereckými výkony a neoplývá ani sofistikovanými dialogy, zejména to druhé je místy až křečovitě směšné. To by tu koneckonců čekal zřejmě jen naprostý ignorant. Nemyslím si však, že Dny teroru jsou pouhou prvoplánovou filmovou atrakcí, tak jako celá řádka dnešních pásových akčních béček, krutost totiž eskaluje opravdu nebývalým způsobem a místo obvyklého happyendu v podobě finálního zúčtování s hlavním padouchem jsem jen zíral. A pokud si k tomu přičtu očekávané choreograficky vymazlené souboje, snad i pro HK akci této doby archetypálního černého svalovce v červeném tričku a prdelatou kopálistku Cynthii Rothrock, nemůžu jít níž než na čtyři. A nepůjdu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hongkongský akčňák, ve kterém hraje Cynthia Rothrock. Myslím, že toto přesně vyjadřuje celkovou kvalitu snímku a záleží jen na divákovi, jaký má k těmto filmům přístup. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rothrock urobila vo svojom žánri rozruch predovšetkým koncom 80 -tych rokov, napriek tomu, že točí dodnes, ale mne tieto filmy nikdy nič nedali. V tomto príbehu sa snúbi akcia a humor a to je azda jedinou akvizíciou snímku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch policajtských hongkongských filmů, který se s ničím ne.sere, podobně jako třeba série Red Force, takže se tu vraždí děti, u kladných postav nevíte dne ani hodiny, jestli je náhodou zlí mafiáni nesejmou, a hlavně akce má skutečně promakanou choreografii i nápady. Vadilo mi jen, že herci neumějí zahrát emoce, třeba ten mladík přehání svůj vztek či strach tak neskutečně, až to vypadá jako parodie. A také mi vadilo, jak je policajtka docela tupá. Ale jinak skvělá zábava a jízda od začátku do konce. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepší film so Cynthiou Rothrock. Napriek tomu, tu ale všetku hviezdnu slávu pre seba "šlohol" Yuen Biao (áno, takto je jeho meno uvedené v titulkoch). Stvárňuje mladého právnika, trestajúceho gangstrov na ktorých je korupčná justícia "krátka". Ale nejde o nejakú hlbokomyseľnú úvahu na tému slabiny právneho systému. Je to poctivá martial arts action, s perfektnými bitkami. Všetci zúčastnení (vrátane inšpektora) odvádzajú maximum. Z hongkongskej produkcie poznačenej "čenovským" šaškovaním je tento film skutočnou perlou. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Na pirátskych kazetách z NSR pod názvom TAGE DES TERRORS. (27.10.2004) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla mna najlepsia Biaova solovka. Biao tu hra pravnika, ktory berie spravodlivost v prehnitom systeme do vlastnych ruk a ked su zakony bezradne, tak nastupi on a odsudi vlastnurcne vinnikov k smrti. Lenze po krku mu zacne ist policajtka Cynthia Rothrock a najväcsi zaporak sa vykluje z policajneho inspektora (Melvin Wong), takze dostat ho nebude lahke. Väcsina filmu je pojata vazne a akonahle dôjde na akcne sceny tak su dost brutalne nielen prevedenim ale aj vyustenim. Temnu atmosferu filmu konstantne narusuje postava hlupeho policajta (sam reziser Corey Yuen v celkom velkej ulohe), ktoreho pridelia ako partaka k Cynthii. Ten sa aj so svojim otcom (Wu Ma) stara o komedialnu stranku v typickom Chanovskom style. A aj ked mam tento humor rad, tak tentoraz je fakt skoda, ze tuto liniu primiesali do filmu. Takisto niektore dramaticke sceny, ked postavy trpia a herci typicky prehravaju, uplne nefunguju. Nastastie film nonstop zachranuje spickova akcia, ktora je tentokrat pestrejsia. Okrem bitiek sa dockame aj kvalitnej nahanacky, prestrelky a vo finale aj Bondovskeho blbnutia na lietadle. Film obsahuje aj mnozstvo neskutocnych kaskaderskych kuskov, ktore sa vyrovnaju aj vysokemu standartu Jackieho filmov. Biao sa evidentne chcel predviest naplno a dari sa mu to. No a bitky? Absolutna spicka svojej doby. Yuen Biao ma paradny duel s kickboxerom Petrom Cunninghamom, zablbne si aj so Cynthiou a finale s Melvinom Wongom obsahuje viacero neskutocnych chvatov. Castokrat vyuziva akrobatickejsie kusky. Co vyuzije hlavne v scenach, ked ho chcu zrazit autom. Cynthia sa zase predvedie v bitke s Karen Sheperd. Len by som odporucil, aby ste sa pri bitkach zien prilis nepozerali na xichty, lebo su obidve masivne dublovane a filmari sa nenamahali ani s tym, aby kaskaderi pouzivali parochne. Takze blondínku Cynthiu okrem celej armady kaskaderov dubluje aj samotny ciernovlasy Biao. Toho zase pre zmenu v par scenach dubluje Chin Kar Lok, ktory vo velkej miere dubloval aj Melvina Wonga vo finale. Ale ked sa nesustredite na to kto sa bije, tak prevedene chvaty patria k spicke. Existuju dve verzie filmu. Pôvodna nezostrihana verzia je dokonale nekompromisna ku vsetkym postavam, vdaka comu je zaver fakt intenzivny a bez problemov zabudnete aj na tie nepatricne komicke vsuvky. Tato verzia je u mna za 8/10. Pretocena verzia sa snazi byt spravodliva voci postavam, ktore zakon dodrzuju a ktore nie. Cynthii v jednom okamihu nezabrani Biaovu postavu zatknut sudca, ale hlavny zaporak a zaver je pozitivnejsi, ale o to menej intenzivny a v pripade Biaovej postavy az absurdny, lebo ten pad by fakt nikto prezit nemohol. Kto ma rad Cynthiu, tak asi pre neho bude vhodnejsia ta pretocena verzia. 7/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako akčný snímok, majúci všetky hongkongské ingrediencie. Drsné súboje, kaskadérske výkony hodné uznania a neutíchajúci drajv, ktorý ani niektoré zbytočné pasáže rozhodne nespomaľujú. Občas si hovorím, prečo sa vlastne takéto jednoduché, old school akčné filmíky netočia aj dnes. Alebo o nich neviem? ()

Reklama

Reklama