Reklama

Reklama

Chvění 5: Pokrevní linie

  • USA Tremors 5: Bloodlines
Trailer

VOD (1)

Burt Gummer se po svých posledních dobrodružstvích věnuje jen své reality show a své pověsti lovce příšer. Jednoho dne dostanou Burt a jeho nový kameraman Travis Welker nabídku od jihoafrického vládního činitele Ericha van Wyka, aby zlikvidovali graboidy, kteří se objevili v jedné z přírodních jihoafrických rezervací. Burt a Travis do Afriky odletí a společně s Wykem a jeho zástupcem Dreyerem do rezervace odjedou. Hned po svém příjezdu, kdy se seznámí s vedoucí rezervace Nandi Montabuovou, se dozvídají, že graboid zabil dva paleontology, kteří zde pracovali. Burt si ihned uvědomí, že místní graboidi jsou mnohem větší a nebezpečnější než ti, se kterými se dosud potkával. V noci, když je Travis na místní lidové slavnosti, na rezervaci zaútočí Ass Blaster (forma graboida) a zabije zřízence Thabu. Burt ihned nařizuje Nandi, aby nechala rezervaci evakuovat. Sám s Wykem a Dreyerem vyrazí za létajícím Ass Blasterem. Toho sice zabije, ale příšera se po zásahu z Burtovy zbraně zřítí na Dreyera a zabije ho. V tu chvíli se ale ukáže, že Wyk je ve skutečnosti pytlákem, a ne vládním úředníkem. Zmocní se totiž Ass Blasterova vejce a chce s ním uprchnout… (TV Nova)

(více)

Recenze (45)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mám smíšené pocity. Na film jsem se těšil, ale dědek Michael Gross to už neutáhl. Jako horror slabé, jako komedie nudné...slabých 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

O čosi (ale naozaj len o čosi) lepšie, ako dvojka s trojkou, ale menej originálne ako štvorka (westernový prequel). A na báječnú jednotku z roku 1990 s úderným flákačským duom Bacon/Ward sa nechytá ani omylom. Má však militantného Michaela Grossa, ktorý doteraz nevynechal žiadny diel a ukradol si sériu pre seba (hoci v prvej časti bol len podpornou figúrkou). Plusom je i jeho vcelku funkčné spojenie s Jamiem Kennedym ako kameramanom. Urobiť zo série found footage jej možno mohlo zachrániť krk, ale od tohto konceptu je prekvapivo po pár minútach upustené a tak sa Jamie namiesto držania kamery pokúša machrovať prostredníctvom hlášok. Bohvieako vtipné nie sú, ale ako človek, ktorý pokladá smrť Randyho Meeksa vo Vreskote 2 za jednu z najšokujúcejších smrtí najsympatickejších postáv v dejinách slasheru, som bol rád, že ho po dlhom čase vidím v niečom, na čo sa dá (aspoň trochu) pozerať. Ale strašne ma dostal fakt, že je to už takmer DVADSAŤ rokov, čo som Vreskot 2 videl v kine. Aha, vlastne by som mal hodnotiť film Tremors 5. Stojí za prd. Stačí? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Lovec Burt Gummer (Michael Gross) je povolaný do odlahlej rezervácie v Južnej Afrike, pretože sa tu objavili gigantické červy, ktoré sa živia ludským mäsom. Po príjazde však zisťuje, že červy sú ovela lepšie vyvinuté a tak sa boj s nimi stáva ovela ťažším. - Žiadne Tremors som dodnes nevidel, a tak som nevedel, čo od toho očakávať. Vyzerá to, že je to zrejme podobná 'nesmrtelná' séria ako Wrong Turn a tvorcovia už nemajú čo vymyslieť. Ja som sa ale celkom dobre bavil a považujem to za horor, ktorý ma znovu obohatil a ukázal mi niečo, čo som na scéne ešte nevidel. Už v úvode mi bolo jasné, že gore bude na amatérskej úrovni, a tak sa tvorcovia budú zameriavať hlavne na komediálnu stránku. Tá na mňa celkom dobre fungovala a často tu boli vydarené vtipy. K hereckému obsadeniu nemám žiadne pripomienky, len by som nemal zabudnúť pochváliť nádhernú černošku. Graboids aj Ass Blasters ma svojim výzorom zaujali a celkom sa mi páčili. Akčné scény sa tu tiež nájdu, aj keď mi pripadali vcelku amatérske. Hudba bola zaujímavá a k tomuto hororu velmi príznačná. Všimol som si, že prvé Tremors z 1990 je v červenej farbe, takže si na to určite niekedy nájdem čas. Na internete som zistil, že Tremors majú aj vlastnú Wikipédiu, takže ak niekoho tieto tvory zaujímajú,, môže tu o nich zistiť viac informácií. + herec z The Houses October Built ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Piaty zárez do série "Tremors" prichádza 25 rokov po excelentnej jednotke a hoci ani jedno z predošlých pokračovaní nebolo zlé, pokiaľ si dobre pamätám, takisto som si ich ani nejako výrazne neobľúbil, keďže pôvodné čaro tam už vymizlo a Michael Gross, ktorý pomaly prevzal hlavnú úlohu mi osobne neprišiel natoľko silný, aby to celé utiahol. Ale zrejme sa osvedčil, keďže je lídrom aj tejto 5ky a sekunduje mu otravný Jamie Kennedy, ktorý si kedysi ukradol 5 minút slávy v pokračovaní Vreskotu a odvtedy zo seba robí nehereckého blba. A nech to už mám z krku, rovno uvediem aj ostatné, čo sa mi na "Tremors 5: Bloodlines" nepáčilo: pridlhá stopáž, ktorá nie je opodstatnene naplnená, priveľa nezaujímavých postáv, snaha o neustále hláškovanie až do trápnosti, zbytočné klišé a pseudo-vtipné vŕtanie do filmov, ktoré so sériou nemajú nič spoločné a najviac ma mrzelo, že scény s príšerkami, ktoré tu sú jediným lákadlom, sa zvyknú prirýchlo / nezaujímavo odbiť, kdežto so všetkým ostatným sa film babre. Nijak extra som toto pokračovanie neočakával, no po slušnom traileri som ostal natešený, len aby ma nakoniec sklamal finálny produkt, ktorý považujem za zbytočný sequel a najslabšiu Tremorsovku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chci, aby tohle nikdy neskončilo." ,,Chramst!!!" A já byl příjemně překvapen. Po mizerné čtyřce obstojná zábava. Afrika byla dobrá volba. Vizuálně příjemné, africká příroda, stáda divoké zvěře, akce a slušná hudba k tomu. Horor ne, jelikož strašidelný film není, i když dojde na požírání (hezky udělané) lidí a galony krve lidské a červí. Prďáci jsou fajn, chňapáci ještě lepší. Po trikové stránce obstojné, zjm. chňapáci jsou v některých záběrech a scénách lepší než původní mechanické loutky (a to je co říci!). Jistě, občas pixely na diváka vybafnou, ale celkově solidní. Je vidět, že úplně levné béčko to není. A prďák v kuchyni připomene krvežíznivé raptory z Jurského parku... Na nedělní odpoledne dobrá volba - třeskutý humor ne, vtip a černý humor ano. Už od Duny mám pro velké červy slabost... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film natočený pro pár skalních fanoušků a snaha vytřískat ještě pár dolarů z již dávno mrtvé značky... Já mezi skalní fanoušky nepatřím... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička s Baconem a Wardem je legendární a zábavné béčko, vše potom jsou jen dvd céčka nebo déčka, podle velikosti číslovek za slovem Tremors.Moc nerozumim tomu, proč se i přes evidentně slušný rozpočet, který je hodně znát na povedených monstrech se většinu stopáže jen kecá.Nejnovější Chvění není ani špatný, ani iritující film, je bohužel prostě jen diletantsky a bez zájmu natočený a prostě nemá šťávu.Jako by se režisér prostě celý natáčení jen pronudil k honořáři.Tahle látka by potřebovala nadšenýho scénáristu i režiséra, kteří nám nandají nadupaný boj s obřím červem a tunu hlášek, bohužel v tomhle filmu není ani jedno.39%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dlouhých jedenáct let od natočení zatím posledního dílu Tremors (pokud nepočítáme seriál) a tak jsem si samozřejmě nesměl nechat ujít nejnovější přírůstek do této rodiny. Jeden by řekl, že od prvního dílu (1990) by už konečně měli tvůrci zase předvést pořádnou show, která by povznesla tuto sérii na vyšší level (vždyť poslední dva díly rozhodně nebyli žádné zázraky), ale ani tento video film moc neuspokojil mé očekávání. I nadále tak pro mne zůstává nejlepším dílem ten vůbec první, již pětadvacet let starý trhák, díky kterému jsem si Tremors zamiloval. Na rozdíl od některých ohlasů na internetu však nelámu hůl ani nad pětkou. Přece jenom se tu dá najít několik světlých okamžiků, kvůli kterým určitě stojí za to film vidět. Hlavním tahákem je samozřejmě největší hvězda Michael Gross, nebo lépe řečeno jeho ztřeštěná postava. Burt Gummer sice zestárl, ale pořád nepatří do starého železa. Opět diváka pobaví několika neotřelými hláškami. Tentokrát však na ně nebyl sám. Zdatně mu sekundoval i jeho filmový parťák Jamie Kennedy, který si dle mého nevedl zas až tak špatně, jak o něm někteří píší. Je potřeba si především uvědomit, že celá série Tremors je především hororovou komedií, nežli čistokrevným hororem, takže je potřeba k tomu i tak přistupovat. Tvůrci se popravdě ani moc nesnažili navodit potemnělou atmosféru, při které si budete hrůzou rvát vlasy, ale snažili se diváka hlavně pobavit a to nejen hláškami, ale i odlehčenými scénami a céčkovými triky. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel už nie je lacné videobéčko ako všetky diely po dvojke, ale rovno z-tko a podľa toho ho treba hodnotiť. A v tejto kategórii amatérskych filmov, aké točí posledné roky napríklad Seagal, sa jedná o jeden z tých lepších kúskov. Technická stránka je kompetentná, lacné ale pekné prostredie Afriky je dobre zúžitkované a dokonca sa dočkáme aj mnohých scén so skutočnou helikoptérou, čo si dnes nedovolí ani kinofilm so stredným rozpočtom. No a aj CGI červy prvýkrát vyzerajú skoro tak dobre ako animatronické modely z jednotky. Kvalitné CGI už asi dostatočne zľavnilo, aby si ho mohli dovoliť aj týchto lacných produkciách. Zápletka neprichádza s ničím novým. Demolátor Burt musí vyhubiť pár červov tentoraz v Afrike. Na začiatku ma film vystrašil found footage štýlom, ktorý neznášam, ale našťastie to trvalo len chvíľu, kým sa film prepol do normálneho módu. Čo sa týka červov, tak tu máme jak klasických podzemných, tak aj lietacích a aj nejakých nových, ktorý vyzerajú jak hadi. Asi najväčším mínusom sú nezaujímavé postavy. Jamie Kennedy ako Burtov parťák za veľa nestojí, aj keď som ho rád videl v nejakom filme. Od čias Vreskotu ubehlo sakra veľa času, takže som sa zhrozil nad tým jak vyzerá. No a vďaka nezaujímavým postavám je tempo filmu miestami dosť nudné a zachraňujú to len zručne natočené akčné scény. Don Michael Paul je na pokračovania kdejakej série doslova expert a za pár drobných vždycky ponúkne celkom pozerateľné ultralacné zetko. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Paps? Prečo nie? Táto časť vliala do série životnosť, ktorú si dúfam udrží čo najdlhšie ( zatiaľ len jedno pokračovanie ) a zábavnosťou sa môže rovnať len jedničke, aj keď nie atmosférou a old school trikmi. Tu sa proste vsadilo už len na CGI, ale chápem, mnohé scény by proste nešli natočiť ináč. Takže som vlastne spokojný. Dosť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Africké dobrodružstvo nedopadlo až tak zle, ako som čakal. Logicky to sa ani riešiť nedá, ale zato trikovo sa mi celkom páčil. Nechápem, kto platí tuto nie až tak zaujímavú sériu, ale vidieť, že hlavná hviezda si to užíva. Ten tam mal niekoľko slušných hlášok, ostatní i tak dlho žít nebudú, na nich nezáleží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Tremors 5: Bloodlines“ je tak film především pro fanoušky, kteří ocení, že se jejich oblíbený hrdina vrátil. Ale už to není film pro ty, kteří se chtějí bavit. Budete se trochu nudit, a to i přesto, že nějaké velké povědomí o sérii mít nemusíte. Trochu to zlepší vztah k hlavním postavám, ale jinak to důležité není. Nepovedlo se však využít humorný potenciál série, jenom se přešlapuje na místě. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dlouhých a neuvěřitelných 11 let uplynulo od posledního tragického setkání s Tremors a hle, oni se vrátili zpět! Byl jsem nadšený a natěšený až toto pokračování uvidím. Michael Gross se ani po letech nechtěl se sérií rozloučit a tak nás opět navštívil. Legenda ožila! Ano, sice po vizuální stránce jsou červi zlehka digitalizováni, ale pro tu nostalgiku, kterou sebou přinesli, jsem jim tohle odpustil. Skvělá zábava, kterou fanoušek Tremors určitě ocení! 55% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

gross si ukradl celou serii pro sebe..ale je to strasnej brak..je mi lito kam to tyhle poustni potvurky dotahly.. :( strasna sracka.. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to asi druhá najlepšia časť po jednotke. Čaro Afriky urobilo svoje, ako aj moderné prevedenie a špeciálne efekty. Na to, že je to iba video film, je táto časť na veľmi vysokej úrovní, ktorej sa vôbec nevyrovnajú ani "céčka" z produkcie SyFy. Škoda, že do 5iateho pokračovania nezainvestovali viac a neurobili z toho kinofilm. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Zhovadělost nejvyššího kalibru. Tomuhle nemůžu dát ani jednu hvězdu, i kdybych se rozkrájel. Nevím, co předešlé filmy, koukl jsem se až na tento pátý v rámci nočního vysílání a nelibosti usnout. Příšery se ve filmu objevily, když sečtu všechny druhy, cca na 2 minuty. Zbytek se zabýval akorát necharismatickými postavami, totálně nezáživným příběhem bez napětí či jakékoliv šťávy a hlavně bez humoru. Komedie? Kde? Trapnost snažící se být vtipná tak, že nebyla vtipná absolutně ničím. Nefungovala dynamika mezi úhlavní dvojkou. Nefungovala hororovost. Jistě, v dnešní době každý natočí film, který s dobrou kamerou místy vypadá celkem dobře, stejně tak vytvoří v grafických programech příšery, které se už zdaleka nemohou měřit s digitálními hrůzami začátku tisícíletí. Ale to nedělá dobrý film. Hrozně jsem se nudil, od poloviny doslova trpěl a doufal, že už tu neviditelnou potvoru zabijou a já budu moct jít napsat tento komentář, jehož psaní mě baví milionkrát víc, než tento celý stopáží přepálený film o ničem. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Tremors 5 u mňa malo šťastie v tom, že som sa na neho vôbec netešil. Čakal som strašný prepadák a skoro tak to aj dopadlo. Je to hrozne nudné a aj tých 99 minút som skoro vôbec nevydržal. Scenár pôsobí, ako by ho za 10 minút strieskalo nejaké štvorročné decko. Nuž, pre mňa exisuje iba jednotka. 30% ()

Reklama

Reklama