Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gregory Scarpa (Sylvester Stallone) přezdívaný "The Grim Reaper" (Smrtka, Smrťák) nebo také "The Mad Hatter" (Šílený kloboučník) byl šéfem organizovaného zločinu rodiny Colombo a později i informátorem pro FBI. Měl co do činění s nelegálním hazardem, s paděláním kreditních karet, byl také zapojený do mnoha únosů, vydírání, přepadení, akciových a dluhopisových krádeží a samozřejmě vražd. Po nevydařené ozbrojené loupeži v roce 1962 a následném zatčení uzavřel s FBI dohodu, která pro něj znamenala stát se jejich tajným informátorem, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Vztah mezi ním a agenturou trval celých 30 let.  V letech 1970 a 1980 ho v řízení rodiny nahradil Carmine Persico a Scarpa se stal hlavním vymahačem. V roce 1986 mu bylo diagnostikováno nakažení virem HIV.
Režie tohoto životopisného filmu z prostředí mafie a gangsterů se ujal Brad Furman (Obhájce, 2011) a scénář napsal Nicholas Pileggi, který již spolupracoval s Martinem Scorsesem na filmech Mafiáni (1990) nebo Casino (1995). (Dio_Padre)

(více)

Diskuze

Uživatel Kid_1 smazal svůj příspěvek.

k4n9ur

k4n9ur (hodnocení, recenze)

Doufám že si film čeští vydavatelé nenechají ujít, když vydávají spoustu jiných kravin.

tominger

tominger (hodnocení, recenze)

Myslim si, že sa máme na čo tešiť. Navyše Stallone sa na neho vcelku aj podobá.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Kazdopadne som si teraz cital o Scarpovi a poviem vam, ze ma tento film naplna blazenostou... O to viac, ze Pileggi pise scenar... Tak uvidime... a Sly sa na Scarpu celkom podoba...

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

manonfire

Rocky nebol az tak zivopisny...nie ? tam mal za inspiraciu az troch boxerov... Rocky Marciano (meno), Joe Frazer (Filadelfia) a zapas Aliho z Wepnerom (Rocky vs. Apollo)

Související novinky

Rambo i Rocky se vrací

Rambo i Rocky se vrací

02.01.2015

Sylvester Stallone loni oslavil 68. narozeniny, do důchodu se ale rozhodně nechystá. Před půl rokem jsme ho viděli v Expendables 3, letos pak akční legenda chystá hned tři nové filmy. Nejprve se… (více)

Reklama

Reklama