Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (630)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice samoúčelné až hrůza, ale přinejmenším díky výkonu Billyho Boba Thorntona to prostě na mou maličkost naprosto fungovalo. Ať už scéna příjezdu opilého Santy na eskalátoru a posléze i brutální masakr vánočního soba, ať už ty lyričtější polohy v závěru... prostě jsem se skvěle bavil a hlavní postavě zobal z ruky. V případě režijníé taktovky Larryho Zwigoffa už bych zas tak žroutský nebyl. Připadalo mi, že spousta gagů vyznívá do ztracena, pokusy o silné charakterní miniatury (zcela ve stylu bratří Coenů, kteří to produkovali) končí se třemi tečkami a ne s vykřičníkem a film je vmáčknutý pouze do postavy Santy a kluka s tváří blba. Jenže oni ten náklad dárečků prostě uvezou. Navzdory tomu, že pokusy o slovní humor jsou občas až příliš přeostřené vulgaritou, navzdory tomu, že originálních gagů zase není tolik. Ale atmosféra i nápad tu prostě jsou a já se análně-alkoholickou "poetikou" filmu o napravení jednoho ztraceného osudu pobavil. Možná škoda, že to nevzali do rukou Ethan a Joel jinak než finančně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kto jest puritán - ruky dál (rýmuje sa to aspoň trocha?)! Veľmi zlý, skazený a ožratý Santa v podaní B.B. Thortona. 170x fuck, 74x shit, 31x ass, 10x bitch? Tak nejak. Kopa suchých vtípkov a roztomilý záver. Autová scéna teplého Aliho sa mi nenávratne zapísala do notesíku. Na hlave brmbolec, v jednej ruke cígo, v druhej chlast - pravá vianočná atmosféra . ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusnej masakr a nejspis nejlepsi vanocni film, kterej by se ovsem nemel poustet detem. Pribeh je velice originalni a scenar je fajn, protoze nedojde k zadnemu polepseni pomoci ditete, ale to nejvetsi plus je Billy Bob. Takovyhleho ubozaka snad jeste nehral, je tak na sracky az vam ho je lito, ale pritom se skvele bavite. Mozna by ale film potreboval trochu vetsi svih, i kdyz neni prakticky minuta bez nejaky prasarny, i kdyz inteligentne podany, nic ve stylu Klub sracu, presto film misty zadrhava. Je to tak 4,5, ale dam tech 5*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glenn Ficarra, John Requa .. B. B. Thorton jako Santa je fakt cool looser! Je dobře, že u náš chodí Ježíšek, protože od něj jako Santy bych dárek ani nechtěl :). I jeho "mamka" a skřítek v jednom je super a v ringu mu to tak sekne. A jen tak mimochodem, byl jsem z filmu jako celku trochu zklamán, protože námět nabízel mnohem, mnohem víc.. Šťastný a Veselý. 70%. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle mě skvělá ukázka vtipné vánoční komedie. Já samozřejmě nenechám dopustit na ty romantické slaďáky s vánoční atmosférou (jako je Láska nebeská atd.), ale někdy je čas se zasmát trošku v jiném smyslu a nebrat život tak moc vážně. Hlavní role je prostě dokonale zahraná a ten malý tlouštík mě taky moc bavil!! Po druhém zhlédnutí přeci jen přidávám 4. hvězdičku. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama