Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (21)

  • Na konci titulků je ve volném překladu sdělení, že: „Výrobci vodky Stolichnaya radí divákům, aby konzumovali alkoholické nápoje s rozvahou a podle zákona, a aby je nekonzumovali nezodpovědně nebo závadně.“ (JayZak)
  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)
  • Režisér Terry Zwigoff se do povědomí filmových kritiků dostal v roce 2000 díky filmu Přízračný svět (2001) o dívkách na prahu puberty, který natočil podle stejnojmenného komiksu. (imro)
  • Společnosti Universal Pictures a Working Title Films scénář odmítly kvůli tomu, že byl příliš oplzlý, sexistický a protivánoční. Poté se ho ujala společnost Dimension Films. (imro)
  • Necenzurovaná verze filmu se stala rekordmanem v počtu sprostých slov ve vánočním filmu. 170x v ní zazní slovo "fuck", 74x slovo "shit", 31x slovo "ass", 10x slovo "bitch" a 1x slovo "bastard". (imro)
  • Film s rozpočtem 23 milionů amerických dolarů celosvětově utržil 76 milionů dolarů. (imro)
  • Vo videoklipe k svojej piesni "Just Lose It" použil americký raper Eminem odkazy na tento film. Tony Cox (Marcus) si v klipe vystrihol malé cameo. (Macejko)
  • Režisér Terry Zwigoff čítal scenár k filmu prvýkrát v lietadle. Podľa jeho slov sa tak smial, že sa neskôr pred ostatnými pasažiermi hanbil. (Greenpeacak)
  • Brett Kelly, ktorý hral osamelého a telnatého chlapca, takmer prišiel o svoju úlohu kvôli osýpkam. Až po potvrdení od lekára sa smel zúčastniť natáčania. (Greenpeacak)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama