Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nešel, ale na Netflixu je to skvělý pokoukání. Na Spectral jsem narazil nadvakrát úplnou náhodou a vyloženě mě překvapilo, jak pozvolna film šlape, od začátku nastiňuje určité mysteriózno, aby se následně překlenulo do testosteronové bitevní vřavy (kdo viděl Pacific Rim ví, čeho je Max Martini schopen :D) s líbivou kamerou a na béčko stylovým CGI. Uvažoval jsem, jestli plný počet přecijen není malinko přemrštěný, ale opravdu jsem se ani chvilku nenudil, několikrát mi v hlavě zaznělo ono otřepané "wow" a trošku mě to pustilo až v závěrečném aktu. James Badge Dale asi nikdy nebude velká hvězda, ale má neskutečné charisma a doufám, že ho budu třeba i v podobných filmech vídat pravidelně. BTW : Člověk by se až divil, jak má Spectral i na tuto rozhazovačnou VOD službu tak dobrý triky. Pravdou je, že to mělo jít do kin, ale Universal se toho zalekl a Netflix to koupil. Díky bohu za to. ...8,5/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Koktejl akčního filmu z válečného prostředí se skoro hororovou zápletkou má sám o sobě předpoklady chutnat. Když přihodíte příjemné herce (dva z nich z Bayova válečného 13 hodin, jeden ještě navíc z The Pacific), je o zábavu postaráno. Vizuál je super, Junkieho hudba taky, takže kdyby se malinko přitlačilo na dané stopáži na peru (102 minut čistého času), plus kdyby se ubralo na amerikokapitánství, mohla to být klidně i pětka. Dá se doporučit jako kvatliní načančané béčko. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE TA VĚC ZACHYCENÁ KAMEROU, JE NĚCO ÚPLNĚ NOVÝHO…“ /// V Moldavsku kromě povstalců a americký armády řádí neznámá entita. Servírujou mně (jakoby) autentický záběry z terénu i akce, a zpracováním to místy připomíná sekvence počítačovejch her. Akční (válečná) duchařina, toť zajímavej nápad. Sice žádný veledílo, většina prachů (zřejmě) padla na efekty, ale rozumnej scénář (přiměřeně dávkující vatu a děj), snaživej rejža (držící opratě u vykecávajících scén) a solidní obsazení, dělaj z tohodle bezemočního béčka koukatelnou záležitost /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám vedlejší válečný produkty. 2.) Po vesnici nám běhá kondenzát. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix Terminátora, Vetřelců a Matrixu. Nejsem odborník a fyzika nebyla mým koníčkem, tudíž po technické stránce nemohu soudit. Ale napínavý snímek s příjemným vizuálem, slušnými triky, zajímavým nápadem a střílečkami mi utekl jako voda v horské bystřině. Vědec Clyne je poslán vládou a armádou USA do Moldavska, kde se americké jednotky dostávají do střetu s neviditelným nepřítelem. Jelikož vyvinul speciální brýle (a kromě toho ještě půl výbavy bojových jednotek včetně vylepšení pancéřových bojových vozidel), které umožňují vidět i okem neviditelné, má se pokusit přijít záhadě na kloub. Přiměřeně a neokázale vlastenecké (kéž by Češi dokázali býti alespoň polovičními vlastenci, jako jsou Američané). A samozřejmě antimilitaristické, anžto válka je svinstvo a generálové se vždy snaží udržovat války při životě bez ohledu na příslušnost k národu. Podařené béčko! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo áčkovo vyznievajúca produkcia z dielne Netflixu. To sa ale týka najmä výbornej vizuálnej stránky. Čo sa týka logiky chovania vycvičených profesionálnych vojakov a samotnej zápletky, tam to už tak ružové nie je. Film ale smeruje k prekvapivému odhaleniu, pričom všetky tri pôvodné verzie záhadných udalostí sa zdajú byť rovnako pravdepodobné a k nim si ešte pridáte nejaké tie svoje. S odhalením prichádza samozrejme aj posolstvo a mňa ním štyria scenáristi relatívne presvedčili o opodstatnenosti takého množstva ľudí s perom v ruke a papierom. Pozrel by som si to celkom rád aj na veľkom plátne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama