Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Recenze (192)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavilo, prvá hodina je výborné odhaľovanie tajomstva, potom ide logika do čerta (pri stavaní plazmových pušiek z odpadu v starom bunkri si MacGyver zúrivo písal poznámky), ale finálna akcia efektná a v rámci možností aj napínavá. Na Netflix produkciu úplne výborný vizuál. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Klausovská „ne-výhra“. K plnému uspokojení by chtěla údernější dohled a schopnějšího realizátora, který dovede vidět dál, než za minutový horizont televizní reklamy. Že pak ale Netflix nevypustí z klece rázného dramaturga a agilního střihače, je už na pováženou. Je mi trochu líto nedat aspoň 60%, ale čím víc stopáž roste ke dvěma hodinám, tím víc jsem nudou okusoval ovladač. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná akčňárna, která má ale dvě části různé kvality. Zatímco na začátku se rozjede hodně slušně našláplé akční sci-fi, které nepůsobí ani blbě, tak ve druhé polovině Vám začnou i něco vysvětlovat a vrcholem všeho je, když se na ty neviditelné zabijáky začnou zbrojit. Opravdu MacGyver hadr. Jelikož ale akčních sci-fáren podobných kvalit mnoho není, nebudu si stěžovat a pokorně za tento film Netflixu poděkuji. Ostatně jako za celou řadu dalších sci-fi kousků. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval v prvních dvou třetinách nebojoval zbytečně se spánkem a vzbudil se až na poslední půl hodinu, věřil bych do teď tomu, že Spectral je solidní scífko, které svým nápaditým řešením akce evokuje povedenou videoherní adaptaci. Bohužel ten paranormální Black Hawk Down jsem viděl taky, takže mi neuniklo ani trochu záhrobního herectví a scenáristické ektoplazmy. Škoda, Mathieu si z reklam přinesl cit pro efektní vizuál a production values jsou na "straight to VOD" slušné. Nebo možná za Orbána vypadá Budapešť hůř, než si pamatuju. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE TA VĚC ZACHYCENÁ KAMEROU, JE NĚCO ÚPLNĚ NOVÝHO…“ /// V Moldavsku kromě povstalců a americký armády řádí neznámá entita. Servírujou mně (jakoby) autentický záběry z terénu i akce, a zpracováním to místy připomíná sekvence počítačovejch her. Akční (válečná) duchařina, toť zajímavej nápad. Sice žádný veledílo, většina prachů (zřejmě) padla na efekty, ale rozumnej scénář (přiměřeně dávkující vatu a děj), snaživej rejža (držící opratě u vykecávajících scén) a solidní obsazení, dělaj z tohodle bezemočního béčka koukatelnou záležitost /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám vedlejší válečný produkty. 2.) Po vesnici nám běhá kondenzát. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zřejmě daří když vydává tak šikovně vypadající béčka. Naposled překvapil Siege of Jadotville a teď tu máme "Call of Duty" s duchy. Vojáci jsou přirození a hlavní hrdina je sympaťák. Ze začátku nemají proti duchům vůbec žádnou šanci a dostávají slušně na prdel, nápad jak na ně dává i smysl. Duchové působí vzhledově fajn a rozhodně jsou nebezpeční. Akce je solidní a působí stylově. Příjemně jsem se bavil, tohle jo! 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci + Vesmírna pechota + Krotitelia duchov. Duchovia Američanov nezlikvidujú, hoci ich majú ako na dlani, radšej im poskytnú prestávku na spamätanie, týpek tankistom povie, čo si majú namontovať na tanky, ale už im zamlčí, že na duchov platí železo, v jednej chvíli sú duchovia vidieť vďaka špeciálnemu svetlu a inokedy voľným okom, raz skáču meter dvadsať do vzduchu a pomaly až lietajú, inokedy nevedia preskočiť pol metra široký pás železných pilín a takto by som mohol pokračovať, ale nechce sa mi. K tomu nevýrazné postavy (a úplne zbytočná baba), priemerná akcia a triky a výprava podriadené nedostatočnému rozpočtu. Ku koncu sa to ale prekvapivo relatívne rozbehlo, vrátane „psíkov“, ktorí síce boli ako od MacGyvera, ale no a čo, aspoň bola sranda. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Z mála očekávání vzešla příjemná akční podívaná s ucházejícími přestřelkami a uspokojivými vizuálními efekty. Zápletka je veskrze jednoduchá, ve scénáři sofistikovanost taktéž nehledejte, nicméně film, jakožto béčkové sci-fi, funguje i bez těchto věcí. Líbilo se mi, jak si tvůrci poradili s aspektem (možného) nadpřirozena, ale na druhou stranu se nevyvarovali několika menších klišé... 7/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vetřelci, Předátor, i trochu toho Terminátora jsem tam našel a těch inspiračních zdrojů bude více. Kupodivu je tahle směska celkem koukatelná, i když supertajný výzkumný komplex postavený přímo uprostřed města (jakož i další veselé nápady, např. energetické zbraně snadno a rychle) vzbuzuje úsměv. Největší chybou pak je přílišná anonymita vojenského týmu, což atmosféře neprospívá. Ale na jedno podívání to docela ujde. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Military fandové si možná cvrknou do kalhot, ale já se přes ty nudné postavy, nepřekvapivý děj (a to jsou pod scénářem podepsaní čtyři scenáristi), zajímavě vymyšlená, ale naprosto neděsivá monstra, a absenci hororové atmosféry nepřenesl a ani ta akce mě zrovna nesejmula. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobách, kedy už podobné žánrové filmy stredného rozpočtu prakticky úplne zmizli je takéto parádne poctivé béčko veľmi príjemným spestrením. Originality sa tu moc nenájde, ale s tým nemám ani najmenší problém, film si berie prakticky to najlepšie z viacerých mojich obľúbených filmov ako Čierny jastrab zostrelený, Votrelci alebo prvý filmový Final Fantasy a robí to veľmi dobre. A tak už od samotného začiatku mi bolo jasné, že to bude presne pre mňa, dejovo mi to nadmieru vyhovovalo, je to militaristické, napínavé a aj správne tajomné, takže som bol zvedavý, čo z toho bude a síce v druhej polovici už ide úroveň filmu o trochu nižšie, keďže napätie a tajomnosť ustúpia akcii, ale stále ma to dosť bavilo, takže si nemôžem výraznejšie sťažovať. Jedine ma trochu sklamalo zistenie pôvodu samotných duchov, toto malo radšej zostať v tej hororovejšej rovine. Akcia sa dá prakticky len chváliť, nájdu sa tu tri hlavné bojové sekvencie, ktoré sú perfektne natočené a špičkovo technicky zvládnuté, zaujímavé lokácie, správanie duchov, špeciálne jednotky a vysoká úmrtnosť ich členov, je na ne skutočne radosť pozerať. Len pri nich postupne klesá hororová stránka a film skôr prechádza k sci-fi, takže ma vlastne každá ďalšia bavila o trochu menej, než tá predchádzajúca, ale stále si udržuje vysokú úroveň. Obsadenie síce nie je výraznejšie známe, ale filmu to len prospieva, vojaci pôsobia ako skutoční členovia špeciálnych jednotiek, no vyhovoval mi aj hlavný hrdina, ale aj známejšia Emily Mortimer a Bruce Greenwood. Veľkým prekvapením je aj réžia, na to, že sa jedná o debutanta je film až nadmieru kvalitne zvládnutý po všetkých stránkach. A ani ten nižší rozpočet nie je ani najmenší problém, ušetril sa na hereckých hviezdach a lokáciách, ktoré tu vôbec neboli potrebné, ale využil sa presne tam, kde sa aj mal, teda na parádnej akcii a efektoch. Takže ja si až na ten jeden spomínaný nedostatok nemôžem sťažovať, na Spectral som sa tešil a dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, parádny militaristický akčný sci-fi film s výbornou zápletkou, slušnými postavami, skvelou akciou, zručnou réžiou a kvalitnou technickou stránkou. Určite som to nevidel naposledy. 79% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná military sci-fi točená v Maďarsku a na Slovensku za pár šušňů. Vizuální stránka je prvotřídní. Boseho-Einsteinův kondenzát je vysvětlení přesně na hranici uvěřitelnosti, kterou jsem u těchto filmů ochoten akceptovat. Badge Dale solidní do chvíle než začne ze šrotu stavět plazmové pušky, pak jde důvěryhodnost jeho postavy do kopru. Akční scény jsou opravdu vydařené (& Tatrovky potěší), především finále a extrakce na náměstí. Příjemné překvápko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nešel, ale na Netflixu je to skvělý pokoukání. Na Spectral jsem narazil nadvakrát úplnou náhodou a vyloženě mě překvapilo, jak pozvolna film šlape, od začátku nastiňuje určité mysteriózno, aby se následně překlenulo do testosteronové bitevní vřavy (kdo viděl Pacific Rim ví, čeho je Max Martini schopen :D) s líbivou kamerou a na béčko stylovým CGI. Uvažoval jsem, jestli plný počet přecijen není malinko přemrštěný, ale opravdu jsem se ani chvilku nenudil, několikrát mi v hlavě zaznělo ono otřepané "wow" a trošku mě to pustilo až v závěrečném aktu. James Badge Dale asi nikdy nebude velká hvězda, ale má neskutečné charisma a doufám, že ho budu třeba i v podobných filmech vídat pravidelně. BTW : Člověk by se až divil, jak má Spectral i na tuto rozhazovačnou VOD službu tak dobrý triky. Pravdou je, že to mělo jít do kin, ale Universal se toho zalekl a Netflix to koupil. Díky bohu za to. ...8,5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vo vojne s nadprirodzeným nepriateľom vám taktika boja ako v Iraku či Afganistane nebude nič plátna. Obzvlášť, keď je šanca vidieť ho, takmer mizivá ... Nic Mathieu má moju pozornosť. Nech už si tento snímok zaslúži akúkoľvek kritiku z pohľadu diváka (laika či odborníka), jedna hviezda je z môjho pohľadu krivdou. Za tak málo peňazí, človek dostane toľko muziky, že ešte aj Rytmus s Desmodom by na pódiu vyzerali ako predskokani Gombitovej. Tu mi logika v ktorom štáte sa bojuje nijak nevadí. Ide o čisté sci-fi, ktoré sa na nič nehrá, je ilúziou, neberie sa nijak vážne, takže je to stále o level vyššie, ako nejaká akčná kokotina Americký sniper, v ktorej hlavný hrdina počas nabíjania odstrelovačky v priamej akcii telefonuje manželke. Ja osobne som milo prekvapený a spokojný. No a keďže nie je dôvod mimoriadne sa sťažovať - trošku prihodím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkně vypadající válečné sci-fi s několika hodně povedenými CGI scénami, zdravou dávkou patosu a ucházejícími hrdiny. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix Terminátora, Vetřelců a Matrixu. Nejsem odborník a fyzika nebyla mým koníčkem, tudíž po technické stránce nemohu soudit. Ale napínavý snímek s příjemným vizuálem, slušnými triky, zajímavým nápadem a střílečkami mi utekl jako voda v horské bystřině. Vědec Clyne je poslán vládou a armádou USA do Moldavska, kde se americké jednotky dostávají do střetu s neviditelným nepřítelem. Jelikož vyvinul speciální brýle (a kromě toho ještě půl výbavy bojových jednotek včetně vylepšení pancéřových bojových vozidel), které umožňují vidět i okem neviditelné, má se pokusit přijít záhadě na kloub. Přiměřeně a neokázale vlastenecké (kéž by Češi dokázali býti alespoň polovičními vlastenci, jako jsou Američané). A samozřejmě antimilitaristické, anžto válka je svinstvo a generálové se vždy snaží udržovat války při životě bez ohledu na příslušnost k národu. Podařené béčko! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo prekvapenie roka. Naozaj snímka, ktorá nenudí. Nemá na to ani čas. James Badge Dale v hlavnej úlohe absolútne skvelý a bola naozaj výborná voľba, obsadiť tohto herca. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak samotný originálny nápad. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú dramatické tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že snímok ocení každý fanúšik akčného Sci-Fi filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať. Ja som sa dlho tak nezabával a nesledoval so zatajeným dychom, ako do pekla môžno poraziť duchov. Špeciálne efekty na vysokej až maximálnej úrovni. A záver, kedy armáda nasadila biorobotov v popiči (ospravedlňujem sa) uniformách, to teda bolo niečo. Túto snímku som si musel opätovne pozrieť na stene cez premietačku vo vysokom rozlíšení a ľutujem, že som to neurobil už pri prvom pozretí. Ten boj biorobotov (roboľudí) a duchov, to je bomba. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť som sa na to tešil. Trailer vyzeral celkom namakane a ja takéto military sci-fi môžem. Príbeh nebol zlý a viac menej mi bolo jedno, či sa Nic Mathieu inšpiroval filmami I Am Legend, Aliens, Black Hawk Down alebo hrou Call of Dutty. Prvá polka kde sa odhaľovalo tajomstvo bola celkom dobra, druhá, ta akčná už o niečo slabšia, ale ako celok a fanušik tohoto typu filmu, ktorých nie je veľa som spokojný. Taktiež potešila aj dosť dobrá vizuálna stránka. Akurát by to chcelo zaujímavejšie postavy a lepšiu atmosféru, ktorá by vydržala až do konca, ako napríklad u Camerona v Aliens. 70% - 3* ()

Reklama

Reklama