Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo prekvapenie roka. Naozaj snímka, ktorá nenudí. Nemá na to ani čas. James Badge Dale v hlavnej úlohe absolútne skvelý a bola naozaj výborná voľba, obsadiť tohto herca. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak samotný originálny nápad. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú dramatické tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že snímok ocení každý fanúšik akčného Sci-Fi filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať. Ja som sa dlho tak nezabával a nesledoval so zatajeným dychom, ako do pekla môžno poraziť duchov. Špeciálne efekty na vysokej až maximálnej úrovni. A záver, kedy armáda nasadila biorobotov v popiči (ospravedlňujem sa) uniformách, to teda bolo niečo. Túto snímku som si musel opätovne pozrieť na stene cez premietačku vo vysokom rozlíšení a ľutujem, že som to neurobil už pri prvom pozretí. Ten boj biorobotov (roboľudí) a duchov, to je bomba. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval v prvních dvou třetinách nebojoval zbytečně se spánkem a vzbudil se až na poslední půl hodinu, věřil bych do teď tomu, že Spectral je solidní scífko, které svým nápaditým řešením akce evokuje povedenou videoherní adaptaci. Bohužel ten paranormální Black Hawk Down jsem viděl taky, takže mi neuniklo ani trochu záhrobního herectví a scenáristické ektoplazmy. Škoda, Mathieu si z reklam přinesl cit pro efektní vizuál a production values jsou na "straight to VOD" slušné. Nebo možná za Orbána vypadá Budapešť hůř, než si pamatuju. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Videobéčko po vizuálním upgrade. Nic Mathieu natočil sci-fi akčňák jak z pultu videopůjčoven, který se ovšem u současné žánrové konkurence vůbec nemusí stydět za svoji audiovizuální stránku. Silné využití praktických efektů vyloženě potěší, stejně jako slušná atmosféra a originální záporáci s ještě zajímavější a správně přehnanou genezí. Pokud vám tedy naivnější, jednoduší a přímočařejší žánrovky něco říkají, pak směle do toho. [70%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vojenská hororová sci-fi. Škoda toho až příliš pomalého a nudného začátku, který diváka moc nenasměruje, kudy se bude film ubírat, a tak je nutné postupně odhalovat, že o ty válečné scény, nakolik jsou dobře natočené, ani tak nejde. Myšlenka je zajímavá, upozorňuje i na legendy o nešťastných duších lidí, které zabíjí válka, což je zde vlastně nakonec dovedeno ad absurdum na druhou - ten myšlenkový přesah je zde naznačen decentně, jen ťukne, ale je funkční. Nesoustředil jsem se na fyzikální a technické možnosti/nemožnosti, protože o ty zde nejde. Důležitější je zamyšlení, co vše války po celém světě přinášejí lidem - a co jejich duším. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film, který měl jít do kin, ale studio ho nakonec radši prodalo Netflixu... Kam patří. Tohle je béčkovské military sci-fi s ne úplně originálním nápadem, ale s dobrými akčními scénami a efekty (na kterých dělala novozélandská Weta). Postavy jsou zajímavé asi jako pomočené včerejší noviny, nemají osobnost ani příběh. Jsou to jen figurky, které běhají po rozbombardovaném výhodoevropském městě (které naštěstí hrála Budapešť, takže vizuálně je to mňamka), křičí a nakonec zachrání svět. *zív* Asi největší chybou filmu je právě fakt, že se odehrává ve východoevropské řiti (sorry, Moldávie), takže divákům je fakt úplně jedno, jaká hrozba tuhle oblast ničí. Zapomenutelné, zbytečné, ale koukatelné. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)

Reklama

Reklama