Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 10

Recenze (983)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ako nie veľký fanúšik King Konga všeobecne som bol Ostrovom Lebiek veľmi prekvapený. Vizuál je na úplne inej úrovni a nie je mu čo vytknúť. Nechýba mu farebnosť, ani monochromatické prostredia. Rôznorodosť ostrova a samotný ostrov ma úplne dostával do kolien. Akčné scény doladené ako vínko. Main Event medzi Kongom a Skullcrawlerom na jednotku. Replay a odznova. (26.6.2017) (7.2027) (27.12.2023, sk dab) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavnější dobrodružnější výpravu nenajdete. Kong má výhodu, že má velmi dobrý herecký cásting, což se o konkurenčních blockbusterech příliš říct nedá. Tom Hiddleston je sympatický klaďas, Oscarová herečka Brie Larson dodává šmrnc, Samuel L. Jackson je opět skvělý psychopat a zaujme i hláškující John C. Reilly. Největším plusem je samotný vizuál dech beroucího ostrova a samotný vzhled všelijakých monster, jejichž vzhled patří k tomu nejlepšímu, co jsme zatím mohli kdy zhlédnout. Scéna s pavoukem si vyloženě říká o hororový sequel a je škoda, že nedojde na zmíněné mravence. Největším highlightem je finální souboj s Kongem a obřím ještěrem, který byl velmi spektakulární. Co mě trochu mrzelo, že neukázali více příšer, věřím, že tenhle ostrov mohlo nabídnout toho spousta a v polovině dochází filmu dech, kdy divák už jen čeká na finále. Překvapilo mě, že film byl místy celkem drsný a nekompromisní, že mě udivovalo kolik dětí v sále sedí. Já osobně bych na to děcka nevzal. Scéna po titulkách navnadí. 85% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

7 věcí, které mě naučil Kong: Skull Island: 1) Titulní role znamená, že ve filmu nemáte žádnou úlohu, ale scénáristé potřebovali někoho, do koho by se hlavní hrdinka mohla zamilovat. 2) Při focení polární záře několika vteřinovou expozicí byste měli používat blesk. 3) Pokud nemáte blesk, můžete ho nahradit zapalovačem. 4) Vojáci netrefí nic. Fotograf, který nikdy nedržel zbraň v ruce, trefí všechno, i když se cíl pohybuje rychlostí stovek kilometrů za hodinu. 5) Plynová pistole je mnohem účinnější než kulomet. 6) Samurajský meč je mnohem účinnější než automatické zbraně. 7) Jste-li nejdražším stopařem na světě a je-li vaším jediným úkolem dovést civilisty přes nebezpečný ostrov k řece, stačí, když po pěti minutách cesty ukážete dopředu a řeknete: "Jděte tudy." || Jinak nicméně relativně vtipné a zábavné. Je příjemné vidět pro změnu zase jeden akční film, který si svou absurditu dobře uvědomuje, a umí z ní těžit. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Musím se smířit s tím, že v každém akčním filmu, kde se hrdinní američtí výzkumníci s hordou vojáků snaží prozkoumávat neznámé krajiny a místní obyvatele, a je jedno, jestli je to naše planeta nebo úplně jiná, vždy se mezi nimi najde nějaký, co má místo mozku zelené ho*no, promiňte, vlastně nic. Chápu, že jinak se napětí asi nedá vyšponovat, abych trnula s obavou o dobrý konec. U Konga se mi líbilo, že se sice zakoukal do mladé badatelky, ale nesnažil se ji unést a udělat si z ní paní Kongovou. Docela mi odlehlo, když jsem si všimla, že další díl nebyl natočen. To znamená, že nikdo ze zúčastněných po návratu ani necek a tajemný ostrov plný neznámých a obřích živočichů byl tak uchráněn od zbytku světa. Jako oddechovka to celkem šlo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jackson se s prominutím se svým Kongem může jít zahrabat. Tahle verze je o 100% lepší ve všech směrech. Mnohem sympatičtější casting, mnohem lepší (a skutečně vtipný) humor, dále akce, co odsýpá a nezpomalují ji zbytečnosti jako taneček pro Konga a podobně. Krom Konga jsou zde skutečně odporní lebkolezi, a tím odporní myslím fakt děsiví, žádný obtloustlý tyranosauři. Zdejší podání vztahu domorodců a Konga dává taky mnohem větší smysl a stejně jako v Godzille se i zde Kongovi fandí. Výborné zapojení hudby do děje, některé scény jsou přímo skvostné. SPOILER A já obzvlášť oceňuju odklon od zlých domorodců (příšer na ostrově i tak dost) a Konga coby zlouna. Dále velmi šikovně podaný "vztah" Konga a Brie Larson - tak akorát, aby to neupadalo do trapného sentimentu. A finále bylo dokonalé. KONEC SPOILERU. Jediné co, tak postava Samuela L. Jacksona byla hodně šablonovitá a v hromadě celého toho dobrodružství byl protagonista Toma Hiddlestona značně upozazděn, ale to jsou jen lehké vady na kráse. Celkově shrnuto - jeden z nejlepších dobrodružných filmů s monstry, jaký jsem za hodně dlouhou dobu viděla. Tohle si zaslouží být v červených, narozdíl od Jacksonova patosového Konga. Ráda se podívám znovu. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (47)

  • V závěrečném souboji se Kong pokouší velkému Skullcrawlerovi vykloubit a zlomit čelisti. Tento konkrétní „chvat” byl použit v každé filmové adaptaci King Konga, v níž došlo na souboj Konga s jiným monstrem (výjimku tvoří King Kong vs. Godzilla z roku 1962, tam Kong pouze vrazí Godzille do tlamy strom). Poprvé se však stane, že tento útok nevede k usmrcení Kongova protivníka. (Israha)
  • Hlavní inspirací pro vzhled Skullcrawlerů byl dvounohý plaz, který se krátce mihl v původním King Kongovi z roku 1933 (ve scéně, kdy se Jack Driscoll - Bruce Cabot - ukrývá před rozzuřeným Kongem v převisu rokle). Dalšími dílčími inspiracemi pak byli pokémon Cubone, anděl Sachiel z anime seriálu Šinseiki Evangelion (od r. 1995), a No Face z anime Cesta do fantazie (2001). (Israha)
  • Píseň, která hraje při přistávání na Ostrově Lebek, je „Paranoid“ od skupiny Black Sabbath. (Matej.Krajci)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama