Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser mi toho vela nehovori, a ako fantasy je to super film - digitalne priserky, tlupa ludi na mytickom ostrove - filmov o King Kongovi som videl uz dost a vzdy ma dost stvalo, ze z ostrova sa dej presunul do New Yorku - alebo proste nejakeho dlasieho nudneho mesta, kde Kong zacne nicit miestnu infrastrukturu. Interiery a Exteriery ostrova su super, verzia Peterqa Jacksona sa mi viac - teda jeho ponatie ostrova - pacila, maala cosi do seba. herecky je to vsak vyborne, Hiddlestone /vsetky tri Tchory/ je vyborny herec, skoda ze sa upisal takej krovovine akou je Tchor. Jo, budem atakovat Tchory a kydat spinu na taky hnoj smradlavy odporny. No nic, prec od Tchora s5 k uzasnemu filmu. Samuel L. jackson bol na urovni, dobre to uhral aj Goodman /Big Lebowski/. Maximum nedam - tolko fauny na malickom ostrove by nemalo sancu, stale by si proste zavadzali a nemali by dostatok potravin. 89 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tyhle dobrodružný fláky s něčím nadpřirozeným, to beru všema deseti! Navíc bonusem je dnešní svět počítačů, kdy díky supr digitálu mega zvířátka vypadaj jako živý. Respekt jsem z Konga měl, obsazení Samuela výbornej tah, trocha napětí... Jo spokojenost! Navíc až do samýho závěru jsem nevěděl, že Kong je součástí projektu Godzilla. Jsem zvědavej co se z toho do budoucna vyklube ještě dál! 70% ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Kvalit klasického Konga z roku 1933 už samozřejmě žádný remake ani reboot nedosáhne, ale tato nejnovější inkarnace od víceméně neznámého režiséra Vogta-Robertse mě bavila! Nadupaná herecká sestava se zde střetává nejen s obří opicí, ale i s krakenem či lebkolezci. Příšery navíc nejsou tak předigitalizované jako dinosauři i Kong samotný v Jacksonově remaku. Navíc celý film ubíhá velmi svižným tempem, které diváka rozhodně nenudí. Silnější 4*. P.S. Je mi upřímně líto ubožáků, kteří odešli z kina před potitulkovou scénou, která leccos vysvětluje a chystá nás na souboj s největším japonským monstrem. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Měřítko spolu s pár nádherně nasnímanými záběry je zde nejnosnějším pilířem a koho neohromí, tak si cestu k novému Kongovi pravděpodobně nenajde. Dalším důležitým a povedeným aspektem je samotný Kong, který zastiňuje trestuhodně nevyužité lidské osazenstvo. To se občas zmůže na trefný vtip, ale většinou slouží jako potrava větším predátorům. A jsem zvědavý, jak dopadne ne tak vzdálené setkání dvou monster, jelikož by jejich filmy nemohly být odlišnější. 3,5* (Třebíč, kino Pasáž) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

V tomto komentáři se neubráním srovnání s předchozí verzí zpracování (P. Jackson, 2005), kterou považuji za zatím nejlepší zpracování opičího příběhu. Zásadní rozdíl v těchto dvou verzích je přístup k látce. Zatímco Jackson si zfilmoval svoji (další) lásku a z každého záběru přímo čiší nadšení pro látku, Kong: Skull Island je pouhým kalkulem, který se snaží těžit z momentální popularity vesmírů (těch filmových, ne toho tajuplného ticha kolem nás) a jelikož komixoví superhrdinové jsou dojeni co peníze dovolí, zde se muselo sáhnout po monstrech. Robertsova verze proto postrádá psychologii postav, postavy jsou pouze do počtu, chybí budování tajemna a napětí (opičákova hlava a velikost je ukázána hned na začátku), sází se pouze na akci a opomíjejí se detaily (útok chobotnice na Konga - z vody na něj zaútočí obrovská chapadlová příšera, přitom Kongovi je voda pouze po kotníky. Takovéto chyby jsem toleroval v Sharknadu, ale tady to tolerovat nehodlám). Na druhou stranu musím říci, že film pěkně odsýpá, akce je docela povedená a první představení Konga v celé své kráse je naprosto dokonalé. Lepší nástup gigantického zvířete na scénu jsme opravdu ještě neviděli (trumfnul i Zillu z 2014) a asi ještě dlouho neuvidíme. Dobová atmosféra také funguje a postava J. C. Reillyho byl supr nápad. Když skousnete, že hlavním nepřítelem chlupatce jsou stvůry chodící v kliku/stojce, tak se budete slušně bavit. Blockbuster bez duše, ale přeci jen zábavný blockbuster. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohodle filmu sem se bál jako čert kříže.Velká vopice na plakátu,Brie Larson v hlavní roli,to zas bude děs.A hle ,spletl jsem se.Kříženec Jurskejch parků,Godzill a podobnej velkej digi divadel.Je to napínavý,monstrózní,sleduje se to úplně samo,povzdechy mudrců jaká je to digitální slátanina pro děti,teploušky a bukvice.Jo,asi bude problém sehnat takhle velkou živou vopici,cha,cha.A pro Mrdáka.Asi jsem vážně teplouš,bukvice a dítě,protože mě se to líbilo moc.90%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Fajn, tohle musím přiznat bylo libové. Film u kterého jsem čekal tlející maso mě překvapil kvalitní šťavnatou svíčkovou v podobě úžasné kamery, dobré práce s postavami a úžasným ostrovem plným monster, které jsou umělecky dokonalé. Tiše přiznávám, že ač jsem to ani nechtěl (nikdy jsem neobdivoval King Konga), Kong: Ostrov lebek se mi líbil a rád si tento zážitek zopakuji. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to daleko horší. Úplně moc nemusím tyhle typy filmů s obrovskými monstry viz King Kong a tak, ale líbilo se mi to. Efekty byly fajn, líbil se mi ten koncept ostrova, že je to něco z minulosti, co nemělo možnost se dál vyvinout, protože tam nebylo lidstvo a bylo to i hezky chráněné. Herecky je to bomba, Samuel se tady mohl vyřádit, jen, co mě mrzí je, že Tom Hiddleston byť to měla být podle mě stěžejní a důležitá role, tam nedostal tolik prostoru a byl hodně, hodně nevýrazný. Mohlo to být lepší. Hodnotím lepším průměrem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Výplachy mi nevadí, ale musí si udržet aspoň trochu logiky. Velký dinosaurus prý zabil Kongovy rodiče. Proč ne, je to drsňák. Ale na to, aby ho Kong porazil, by musel být v plné síle. A ne, aby dostal na prdel z deseti těžkých kulometů, shořel v napalmu a zmlátili ho malí dinosauři. Pěkná sračka. 35% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fantasmagorie na entou. Já už tuplem nejsem fanoušek King Konga ani jiných gigantických stvoření, takže na tento snímek jsem zašla do letňáku spíše z recese, protože jsem větřila nějakou korunní blbost. Když to vezmu kolem a kolem, v podstatě na tom nemám co k hodnocení. Herecké výkony tu nehledejte, není totiž moc co hrát. Příběh je taková ta klasická, předpovídatelná osnova. Co bych pochválila jsou efekty, občasný vtípek od Johna C. Reillyho a nějaké ty zrůdičky. Exteriéry (i když asi spíš green screen) jsou taky atraktivní. Spíš bych ale Konga považovala za takový ten čistě rekreační film, který si dáte pro náladu, ne pro kulturní zážitek. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Doplňuji komentář, protože tenhle film si pamatuju, líbil se mi a viděla jsem ho několikrát. Příběh je jasné akční béčko o snaze lidí ochcat přírodu, ale příroda se nedá. Skvěle natočeno, dobře zahráno, výběr herců pomůže na 100%, hudba baví a hodí se tam. Byla jsem spokojená tehdy v kině i opakovaně doma na gauči ;) jenom škoda, že většina postav je tam vážně jako žrádlo a scénář se k nim podle tohochová :( jako kdyby se soustředil jenom na "hlavní hvězdy" a to je potom problém... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dynamika, věrohodnost pohybu, celkový look...je to hodno dnešních supersoftwarů a hordy lidí, kteří se tomu věnují x měsíců. Dokonce ani scénář není úplně pitomý...tedy s dvěma výhradami. Jsem udivený tím, jak se mohlo třem vcelku solidním scénáristům přihodit, že na plátno vypustili ubohou postavu pošahaného plukovníka a proč se pokoušeli odlehčit atmosféru, rádobyvtiným černochem. Co se týká hereckého ansáblu, tak Tom Hiddleston byl bohužel velmi málo využitý, ale vynahradil mi to John C. Reilly, který jakoby se do Konga zatoulal z jiného, mnohem lepšího filmu. Ostatní...dejme tomu... ale co je největší zlo, tak pro mě paherec Samuel L. Jackson. Ten chlap přehrával jako blázen a jeho už tak mizerně napsaná postava(zmiňovaný plukovník), tím dostala až absurdní rozměr. Nicméně je to popcornovka a u těch se oči přivírat musí. PS: další shlédnutí doma...je to mnohem lepší...Kingovi paradoxně víc sekne televize, pěkně s dabingem. Hvězdu přidám. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Scenar je spatny, stejne jako chovani vetsiny tymu na ostrove. Kvuli deji se ale vetsinou divak na takove filmy nediva a zabavne to je... Libilo se mi i ztvarneni ruznych oblud v cele s Kongem. Dobre vypadali i domorodci. Asi diky tomu, ze se dej filmu odehrava v 70. letech, zvolili tvurci vyborny vyber dobovych pisnicek. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Je to bůh. A pokud bůh padne, je se všemi konec" Neměl jsem nějak vysoký očekávání. Čistá blockbusterová popcorn jízda s vizuálnímy efekty na vysoké úrovni a s dobrou atmosférou. Bohužel to na můj vkus není zase tak super, jak se zdá. Ztracenej ostrov někdo najde, vyšle tam vojáky a geology, probudí krále ostrova v podobě gigantické gorily, ten všechny sejme a do toho se připlete ještě nějaký to monstrum, který žije pod zemí. Víc není potřeba vědět. Protože si to na víc nehraje. Je tu sice solidní herecky obsazení (Sam. L. Jackson, John Goodman, Tom Hiddleston a překrásná Brie Larson), ale postavy jsou tak špatně napsaný, že z nich maximum vyždíme jen chudák Jackson, kterej hraje šíleného vojenského vůdce. Goodman se sem tam mihne, dramaticky něco přednese a jde zase o dům dál (mimo scénu). Charismatický Tom si tentokrát sex appeal nechal doma ve skříni s kostýmem Lokiho a jen hrdině pindá, zachraňuje a vlastně všechno, co tuctovej hrdina zvládne. To není špatně, jen je to dost málo. Na druhou stranu to nějak funguje a dopomáhá tomu hezká atmosféra Ostrova lebek. Fauna i flóra je hezky vizuálně podaná, monstra originální, ale nijak zajímavá. Proto se přesuneme k samotnému oPIČÁkovi. Kong je králem monster už nějakou tu dobu, to víme. Sem tam něco rozdupe i Godzilla, ale na tu se ještě dostane. Kong je tu fantasticky představen už v prvních minutách filmu a ani pak se na něj dlouho nečeká. Tvůrci se vyvarovali chyb Godzilly (2014) a Konga servírují prakticky pořád. A taky je o co stát. Banány nepapající tvor se ohání hnátama, sestřeluje palmama vrtulníky, dupe na hlavy dalším monstrům a vypadá digitálně skvěle, mnohem líp, než pokus pana Petera Jacksona ( King Kong z roku 2005). Celkově je to mnohem lepší, než starší Kong (nemluvím o PŮVODNÍM Kongovi z roku 1976 a 1933) a dodává tomu hodně plus i jeho postavení ve světě. Nečekejte na konci pád z mrakodrapu. Ne ne, tady se půjde ještě dál. Godzilla (2014) se potká s Kongem (2017), dají pár piv, neshodnou se a máme tu snad první komerčně očekávaný monster movie. Nebo to klasicky zeserou. Co já vím, jsem jen divák. Nevím. Kong nebyl špatnej film, ale v záplavě 5* věcí, které jsem teď viděl (Rogue One ehm, Mark E. Pocha můžeme podiskutovat) je tohle někde mezi průměrem a lehkým nadprůměrem. Každopádně abych jen neremcal. Je to výpravný dobrodrůž, pro diváka, jako takového, dobrá akční jízda se známým monstrem v čele. Obstojný soundtrack a moc skvělých záběrů oceňuju. Já se ale řadím mezi podívíny, které učarovala Godzilla. Konga jsem nikdy nemusel. Ale za to on nemůže, to já. Jako vždy. Ale čert to vem doprdele práce. 4* a.k.a 70% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nové zpracování King Konga mě na první pohled opravdu zaujalo. Slibné trailery a veskrze příjemné herecké obsazení indikovalo, že když už nic jiného, tak by se mohlo jednat o celkem fajn blockbusterovou vatu. A přesně tak to je. Nic víc, nic míň. Na druhou stranu se ale jedná i o poměrně velké zklamání hned v několika aspektech. Pokud odhlédneme od technické stránky, který je opravdu na vysoké úrovni. Fighty King Konga s příšerami jsou vrcholem filmu a celý film je hodně zajímavě nasnímán a celkově je technická stránka bez chyby. Tak co chybí, to je scénář. Opravdu je to strašně hloupé a i když má film skoro dvě hodiny (což mi vůbec nepřišlo), tak vlastně nic kromě hlavní linky nestihne odvyprávět . Problém mám taky s motivacemi a chováním postav (hlavně Samuel L. Jackson). Zároveň mi přijdou Brie Larson i John Goodman žalostně nevyužiti. Překvapení se nekoná, ale alespoň po technické stránce King Kong: Ostrov lebek stojí za to. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Konečně posun a pryč od klišé. Vopičák je teda ohromně nasranej a dobrodružství na neprobádaným ostrově může začít. Hezky se na to kouká a pěkně to utíká, že se nestačíte ani nudit. Když si chcete na chvilku oddychnout, už zase něco z dálky hrozně řve a rychle se to blíží. Jediný co je furt stejný, že lidi se chovaj pořád, jako svině, proto jsem měl celkem radost, když je něco hnusnýho sežralo, hlavně ty uvědomělý. Opičáka mi na závěr bylo celkem líto, je tam tak sám a určitě by uvítal nějakou samici, který by dal pořádně co proto, až by se země zachvěla.... ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, ale něco tomu prostě chybělo. Hiddleston to táhne ale to prostě nestačí, když konec filmu se dá vlastně odhadnout už před polovinou. Snad další Kongovi lapálie, dopadnou o chloupek líp. Hvězdu navíc rozhodně za vizuál, který je pastva pro oči. Is that a monkey? ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama