Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ked som pustal noveho Konga, nedotknuty trailermi a pod., som netusil co vlastne idem pozerat...Prevkapenie prislo uz so zasadenim deja do 80.rokov minuleho storocia a nastupom opicaka velmi skoro po rozbehu filmu. Novy Kong samozrejme neponukol nic revolucne, za tie dve hodinky vsak perfektne uputal moju pozornost, zabavil ma a prakticky vobec nerozculil. Na dany zaner a pre mna no-name rezisera, je to vysledok viac nez dobry. 3,5/5* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatičtější počin nežli "King Kongové" Johna Guillermina (1976) i Petera Jacksona (2005). Scénář výrazně pozměňuje původní zápletku, když daleko jednoznačněji staví proti sobě zájmy původních obyvatel tajemného ostrova a "civilizované" vetřelce. V některých ohledech tak - byť jen vzdáleně - odkazuje na "Avatara" Jamese Camerona (2009). Nicméně jakoby nedotáhl svůj záměr do detailů ... snad až příliš upřednostňuje efektní akci, přičemž spoléhá na moderní technologie v oblasti počítačové animace - což je obecný a velice rozšířený nešvar. Zapomíná, že digitální triky jsou jen jedním z mnoha výrazových prostředků filmového světa ... stejně jako úhel každého záběru, kompozice barevných obrazů, hra světel a stínů či volba působivých tónů. Výsledek je vcelku uspokojivý, ale nikterak nadprůměrný. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

King Kong žije! Toto je nerovnomerné dobrodružstvo, ktoré je zachránené pohľadom na jeho impozantnú titulnú postavu a rôzne zvieratá, s ktorými zdieľa svoj ostrovný domov. Ale, keď dôjde na ľudské postavy tak film je veľmi divný. Ale zas musím pochváliť veľkolepé bitky monster. 6/10 ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pro mě druhý nejočekávanější film roku dopadl bezproblémově. Dobrodružné akční výpravy na ostrov plný monster jsou moje, takže v tomhle ohledu spokojenost. Rozmanitost lokací byla akorát vyvážená, stejně jako počet různých monster a zvířátek, Kongem počínaje po divný chodící strom na čtyřech nohách konče. Akční scény byly i přes svoje tempo přehledné a o skvělé kameře a barevném prostředí a všelijakých krásných detailech ani nemluvím. Kong je slušný blockbuster, u kterého nelze očekávat nějaký sytý příběh (který ani nedostaneme), ale tempo, nápaditost a slušné akční scény (které dostaneme). Podtrženo sečteno, filmově film uspěl, finančně se uvidí a v rámci nějakého monster univerza to bude zdařilý kousek. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle blockbuster loňského roku jsem přijal vcelku kladně, ačkoliv už mě film ke konci ne zrovna bavil. Trailery mě především zaujaly zasazením do doby 70. let. Kdyby to bylo ze současnosti, tak bych si to asi ani nepouštěl, ale ikonické uniformy a zbraně z Války ve Vietnamu jsou celkem dobrým ozvláštňovacím prvkem filmu. Dále pak bych vyzdvihl to, jak se úvodní sestava roztrousí po celé jungli, díky čemuž můžeme sledovat osudy jednotlivých přeživších potažmo menších skupinek. Film je bohatý na postavy a myslím si, že například Samuel L. Jackson si svou potrhlou roli bojechtivého fanatika náramně užil. Za zmínku stojí i John C. Reilly, veterán z 2. světové války. Film má ale obrovský problém, a sice stejný problém jako většina současných blockbusterů. Je v něm až příliš akčních scén navršených na sebe, že prakticky nemáte šanci si chvíli oddechnout, a kvůli tomu to pak jako celek bohužel vyzní přeplácaně až neúnosně. Já jsem třeba měl i problém vydržet u posledních minut filmu, a to je špatně. I tak se ale nebráním tomu, že bych se na to někdy podíval znova. Procentuální hodnocení ČSFD tentokrát sedí naprosto přesně. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo nějak špatně natočené, to ne. A skoro ve všech ohledech je to lepší než ten megalomanský průšvih od Jacksona, který se neodtrhl od stařičkého originálu. Kong si jde cestičkou vyšlapanou Jurským parkem, a tím, že si může vymýšlet vlastní příšerky, ho i v mnoha momentech předčí (pavouk, závěr), napojení na Vietnam funguje, tak proč jen dvě hvězdy? Protože se výsledný scénář naprosto vybodl na postavy a na rozvíjení vztahů mezi nimi. Hiddleston sice připomíná Lexe Barkera, ale po většinu filmu je jen dalším víceméně pasivním členem skupiny. S Larson prohodí dvě věty na lodi, a pak tak nějak jsou náhodně vždy blízko sebe. Kam zmizelo kočkování, narážky, hlášky? Jo, a tu asijskou slečnu nazval jeden recenzent "okrasnou vázou". Hlavním hrdinou je pochopitelně Reillyho pilot, jenže film si to stydí přiznat. Asi původní scénář vypadal o dost jinak. Mimochodem, odkazovat jmény na Conradovo Srdce temnoty, ale nikoliv příběhem, je citace na ... kočku. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Od Konga jsem toho moc neočekával, ale ve výsledku jsem docela spokojený. Rozhodně se jedná o film, během kterého se vyplatí spíš "vypnout mozek", protože pak si ho užijete nejspíš víc. Nejlepším aspektem tu pro mě je samotný ostrov, kde se mi líbila atmosféra neznáma, která tu hlavně během první poloviny minimálně za mě funguje dobře. Monster je tu mnohem víc, než jsem čekal a většina vypadá i zajímavě. Herci tu působí charismaticky, ale scénář jim bohužel nedává příliš prostoru zazářit. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné, milé béčko, kde člověk fandí opičce a chce zabít Jacksona. Fešný vizuál, pár zajímavých nápadů, nehraje si to na velkofilm a jako vždy skvělý John C. Reilly, zde navíc o to lepší oč delší má plnovous. :-) ()

Baker 

všechny recenze uživatele

z odkazů na Vietnam a Apokalypsu zbyl jen jemný opar a celé je to jednodušší a tak nějak vnitřně prázdné. Ale obrazově nádherné, plné vizuálních nápadů. Samotné monster bitky jsou nejlepší, jaké jsem kdy viděl. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se nenechal odradit a vyrazil včera do kina, protože včerejších 69% nebylo zas tak moc ikdyž se to musí brát se rezervou.. líbí se mi, když ve filmu někdo prouzkoumává neznámý místa, protože to je to pravý dobrodružství a tady toho dobrodružství bylo dost.. nemám tomuhle filmu co vytknout, občas padla i nějaká ta hláška a líbil se mi i ten feeling 70. let a některý scény byly opravdu skvělý.. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočenà pohádka s velmi jednoduchým dějem, který to zpracovaní shazuje a není to taková jízda jak by se slušelo...3,5 hvězdy. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

zase tady ctu picoviny jak to bylo debilni, ale u filmu sem se takhle dlouho nebavil..za me nejlepsi film s Kongem co je, nejlepsi monster film co sem videl..to zasazeni je perfektni..songy tu sypou na plny pecky a jelikoz sem nevidel trailery tak sem ztoho byl totalne v prdeli...kde sem cekal klasickej scenar jak kazdej rika a pise a misto toho sem dostal paranoid od sabbathu a kus stromu do drzky a sypalo to az do konce...to jste se zase vy kokoti vyznamenali...dialogy mezi vojakama byla salva hlasek, Samuel byl dabelskej jako svine, ostatni fajn a Kong byl proste v zivotni forme...rubacka na konci bozi..zadnej debilni happy end proste zaber na obrovskyho konga a konec...a ty zabery jak se vzdycky nekde objevil at uz v napalmu nebo jen cumel nekam byly tak silny, ze sem zasral cely kreslo v kine..kurva to byla jizda jako prase...plna palba a chci to znovu! ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Takto má vyzerať pravé popcorn kino - nenudil som sa ani chvíľu, príbeh nebol stupídny, akcia hutná. Každopádne oveľa lepšie, než Jacksonov toporný počin a na sto honov od trápnej Edwardsovej Godzilly. Blockbuster jak sviňa (chlpatá)! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I GUESS NO MAN COMES HOME FROM WAR, NOT REALLY!! Film dělaný na efekt a efekt to opravdu má. Samo sebou, že jsem si během filmu několikrát pomyslel, že to co tam dělají je hloupost, ale bavil jsem se. Možná proto, že se mi líbí ta myšlenka dobrodružného filmu o přežití, kde vojáci se musí za určitý čas dostat na určité místo a to mezi tím je peklo. Příšery jsou příšerné, Kong je mohutný a epické finále taky přišlo. Dobrý nápad i s vojákem z druhé světové a zasazení příběhu do období Vietnamu. Jackson tam byl hodně "born to kill" a bylo fakt vidět už od začátku, že chce aspoň něco vyhrát, když mu Vietnam skrečovali. Jsem zvědav kam tahle série povede, ale myslím, že lepší než teď už to nebude. Jak říkám, tento film mě dostal díky zasazení příběhu do Kongova domovského ostrova plného příšer. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Opičák není roztomilý, malý a trapný. Je to dobrodružná podívaná s emocemi a dokonale sebejistým způsobem natočený film. Scénář je snadno předvídatelný, jelikož je dost jednoduchý, ale nikdo se tu velkými složitostmi nezabývá, což je i dobře, jelikož by to filmu ani neslušelo. Za mě určitě nejlepší Kong a už se těším na souboj s Godzillou. // 80% ()

Medwídek 

všechny recenze uživatele

Co to do prdele je?! Viděli jsme všichni to samé?! Střihač musel ujíždět na houbičkách, protože jinak si to nedovedu vysvětlit: Jsme v masovém hrobě / střich / jsme v lese... Je světlo / střich / náhlá tma a moje smrt... Neviděl jsem nějaký in-progress-cut?! Smyslu to také moc nepobralo, ale hlavně, že Kong nechce nic jiného než hebký ženský dotek... úúú-sááá!! Ne, nebudu se rozčilovat... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem dostal něco jiného než jsem čekal a neříkám že to je nějak špatně, jenomže to není šálek mého čaje. Jdou na tom vidět peníze, efekty jsou opravdu prvotřídní a prostředí je také skvělé, ale mě to opravdu nechytlo. ( 24.6.17/MAC ) ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama