Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pravý nefalšovaný holywúdský biják. King Kong křížený s Jurským parkem, vše ve správném poměru, protřepané, nemíchané. Chlapi jsou drsní a nezlomní, nicméně umírají ve chvíli, kdy je to bezpodmínečně nutné. Otřepaná klišé jsou přesně tam kde mají být a tvůrci se za ně vůbec nestydí, naopak se k nim hrdě hlásí jako k oborové tradici. Samuel L. Jackson má stále ten ďábelský pohled a neuhne ani o krok. Akce je přímočará a času na emoce je tak akorát. Vizuál i audio jsou na dobré až výtečné úrovni. Takže pátá hvězda chybí jen za to, že už jsme to všechno někde viděli a mnoho objevného v tom není. Ale co na poli akce taky ještě objevovat, že? Pěkných 85% ()

KarlosBenda 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Godzilla pouze lehce nad průměrem ... Efekty a celkově akční scény good ... noooo... a tím to pomalu hasne ... Samuel L. Jackson, Goodman a hlavně Reilly dobře hráli ... za to Hiddleston (Loki) těžce zklamal ...a to mám toho herce rád ... Noooo.... za mě 6,5 z 10 ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nové zpracování King Konga mě na první pohled opravdu zaujalo. Už od akce z vrtulníky je jasný co nás čeká. King Kong jako ztělesnění energie přírody a civilistů, kteří se brání proti krutým a likvidačním zásahům z vnějšku. Dobré efekty, akce hudba a prostředí, ale práce s dějem a příběhem bylo už na vedlejší koleji. Jackson začíná bejt ohranej. Hiddleston je hrozná držka. Samotnej Kong byl celkem dobrej a jeho bitky s jinejma potvorama byly slušný. Celý film mi sedl lépe, než Godzilla. Ovšem chcete-li se na dvě hodiny odstřihnout od každodenních starostí a neřešit, mělo by to fungovat. Nejhezčí a nejpůsobovější scéna: Kong vztekle likvidující letku vrtulníků. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Když ho miluješ, je hodně co řešit. Ale spíš na gauči v ordinaci. Peter Jackson investoval do své opičí lásky jmění a v divácích jeho předlouhá serenáda vzbudila rozporuplné pocity. Jordan Vogt-Roberts se s opičákem taky vyřádil, ale od začátku nezastírá, že mu jde jen o zábavu. Zábavu, pro kterou ale nelitoval vynaložit značné úsilí. Což z Ostrova lebek dělá divácky mnohem silnější zážitek než Jacksonova patetická romantika. Vizuál je super, brutalita úsměvná, špetka lásky přesná a závěr uspokojivý. Dobrou noc. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Bravúrne a čisté dobrodružstvo s atmosférou, o niekoľko tried lepšie ako Jacksonov pompézny blábol a v porovnaní s tými neskoršími prekombinovanými (a čím ďalej tým horšie natočenými) hovnami hotový zlatý fond kinematografie. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Kamerové cvičení. Z žádného filmu jsem neměl tento pocit tak silný, jako u tohoto. Já mám samozřejmě rád hezký vizuál a když si dá někdo záležet na storyboardech, aby byly záběry co nejvymazlenější, ale tady už to jde tak moc na sílu, že jsem měl spíš pocit, jakobych sledoval dlouhý videoklip a ne film. Třeba celá scéna s bombardováním džungle v helikoptérách je svým dokonalým vizuálem tak vlezlá, až mě to otravovalo. Jakoby se nejprve napsaly akční scény, ty se zrežírovaly jako videoklip a teprve se na to nalepil nějaký děj a vata. A nad tím dějem se nějak extra nepřemýšlelo. Celá letka helikošek se setká s Kongem a ten na ně začne útočit. Rozbije jednu, dvě a další helikošky místo toho, aby se pakovaly pryč, se pokouší o... co vlastně? Střílí po něm, zase další helikošku rozbije, další střílí, zas ji rozbije, zase další střílí, zase další rozbije a až kolem něj v bezprostřední blízkosti prolétávala asi stá helikoptéra, kterou samozřejmě opět chytil do pracek, bezradně jsem sklonil tvář do dlaní. Kdo to vymýšlí ty scénáře? Neustále přepínání mezi obrazovými formáty mě iritovalo. Tady prostě veškerá forma přebila obsah, ale v tom negativním smyslu slova. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

O existenci goril se na západě široká veřejnost začala dozvídat teprve na počátku 20. století, zřejmě kvůli tomu, že jejich biotopy pokrývaly poměrně malé území rovníkové Afriky. Je to zajímavé, že pouhé 3-4 generace nazpět ještě existovala řada neprozkoumaných míst a příležitostí k dobrodružným výpravám jako podnikal třeba právě duchovní otec původního Konga. V té době existovaly mýty, že gorily kradou ženy a odnáší si je zpět do džungle, Cooper k tomu přidal něco ze svého velikášství a Kong byl na světě. Nemyslím si, že by tenhle námět ustál nějaké vážné komplexní zpracování, takže pokud se jednou ambice některého režiséra rozestřou za hranice dvou protichůdných pocitů soucitu a strachu, které Kong coby postava vzbuzuje, obejde se nejspíš tato velkolepá událost beze mě. Z traileru se mi zdálo, že tvůrci půjdou rozumnou cestou, tedy cestou OTT akce, humoru, trochy napětí a přímočarých postav, jinými slovy do takového toho odlehčeného vysokorozpočtového béčka. Začátek vyzeral dokonce celkem slibně, sympatickej ústřední pár (pěkná ženská, cool borec) a celá řada vedlejších postav (což je v těchto filmech základ). Celkem brzy ovšem vyšlo na boží světlo, že hlavní hrdina toho nemá příliš v repertoáru, kromě asi třech mizerných rozhodnutí a několika pokročilých zálesáckých znalostí, jako vylézt na nejbližší horu, chceme-li zjistit svoji lokaci a vydat se podél toku řeky, chceme-li se dostat k jejímu ústí. Ale Brie Larson je aspoň pěkná a když už nic, vždy se člověk může kvalitně zabavit detailním pozorováním toho, jak se relativně slušní herci pokouší v dobré víře ztvárnit tak pateticky ploché charaktery. Nejvíc tedy nakonec potěší SL Jacskon, který je v tomto oboru mistrem nad mistry a JC Reilly coby comic relief postava. No prostě, snad jedinej King Kong, kterého jsem dokoukal do konce. Takže asi jo ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

10/10 dobrodružný monster film. Luxusní líbiví vzhled, který na rozdíl od většiny podobných CG blockbusterů nezestárne. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny a jediné co si z toho divák odnese je práce s kontrasty, neonem a potitulková scéna stavící mostík ke Godjire. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ministr obrany a nevíte, co s naducaným rozpočtem, tak investujte do expedic v Jihočínském moři, kde se Godzilly vyskytují standardně. Vizuál standardní, nutno vyzdvihnout workoholismus animátorů, kteří na plátno dostali tolik potvor, že by se i zootechnik Ruda z Čenčic podivoval. 49% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Relatívne zábavná monster mlátička, ktorá sa na nič nehrá. Svižná, krásne spravená. Dole ju ťahá to čo aj Godzillu - matné postavy. Hiddleston je čistý castingový fail. Aristokraticky jemné črty, britská precízna angličtina, jemný hlas a vypasované tričenko. Keby držal v ruke sklenku sherry a hĺbal v západnom krídle ako dopadne poobedná partička bridžu, nemám problém. Ale vojnový veterán, čo si privyrába ako stopár a vysedáva v potemnelých vietnamských baroch? To je ako keby Schwarzenegger skúšal Gándího - niektoré veci sa predať skrátka nedajú. Ostatní sú nevýrazní a ani nemajú čo hrať. Jediný kto film vyslovene zachránil hrobárovi z lopaty je John C. Reilly, ktorý bol sympatický a vtipný. S jeho príchodom celá vec chytí druhý dych a divák konečne môže medzi tými jednorozmernými manekýnmi aj niekomu fandiť. Chápem, že warneráci nechcú odpútavať pozornosť od titulných monštier, ale sympatické postavičky sú nevyhnutné. Nestačí len videoherná rubanica. Dva a pol, som zvedavý na ďalší vývoj. ()

Remivsremi odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní film, který snad použil pro natáčení nějakou prealpha verzi scénáře. Je to hloupé, nezábavné, nezajímavé a hrozně nudné. Všechny postavy vám budou ukradené. Jediné, co ze snímku stojí za zmínku, je bitka opičáka s vrtulníky. Zbytek je pouhá ztráta vašeho času. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tomík příliš tuctovej klaďas. Brie má příliš tuctové kozy. Samík je tuctový, ale negativně důležitý černomstivý velitel, nezbytný řekl bych. Kong pohádkově hezký a útočný. Slabší odvar kingkongu filmů. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kong po všetkých stránkach splnil očakávania, kvôli ktorým som išiel do kina. Efekty, zvuk, súboje netvorov a mocný záver. Dej presný taký, aký má byť, postavy od začiatku jasné a S.L. Jacksona proste budete nenávidieť. Ústredná dvojka sympatická, minutáž rozumná a všetko plynie ako má. A po záverečnom fighte som ostal nadšený a potešený. Preto nemôžem inak ako silné 3 z 5 a odporúčam kino, možno že až 3D. ( Kino Dukla Svidník ) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kong hází vrtulníkama líp než kdysi já gumovým granátem na Partyzánském samopalu a to je co říct. I další akce mají něco do sebe, ale žádná obrovsky sofistikovaná zábava to není, dohromady je Kong miš mašem Jurskýho parku, Cesty do pravěku a Predátora. Vskutku nenáročná podívaná, na ukrácení dlouhé chvíle však plně dostačující. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Skladník ve šroubárně louskajíc Vergilia v originále si novým Kongem filmotéku jistě neobohatí, ovšem jeho méně nadaný kolega bude mít z akčních scén oči navrch hlavy. Je to tak, příšery tady nečíhají za rohem, ale jsou v centru pozornosti. A říkám zaplaťpánbů, jelikož postava Samuela L. Jacksona byla vysloveně trapná, Brie Larson na plátně jedině s pečlivě načesanými vlasy, a tak jediným skutečným hrdinou se stává vtipný a srdečný John C. Reilly. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Slibně vypadal, špatně skončil. Nejimpozantnější filmové monstrum si na rok 2020 objednalo velkolepý fight se samotnou Godzillou, tak si potřebovalo ještě střihnout jednoduchý debut na svém vlastním ostrově, který okupují mnohem děsivější jedinci, než je on sám. Tom Hiddleston se zde mihl na výbornou, Brie Larson to tady neskutečně sekne, John C. Reilly neskutečný sympaťák, kterému zaslouženě patří finálová scéna. K čemu ale potřebujeme film o utkání mezi gigantickými monstry, když mi již v téhle záležitosti nudná stopáž naštěstí rychle utíkala právě na pozadí souboje dvou zvířecích gigantů, kde se pouze místo Godzillky objevila přerostlá ještěrka, jejíž menší potomci si zasluhují největší dead count celého filmu. Průměrná dobrodružná podívaná na příjemný jarní večer. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Patrně asi nejlepší verze Konga (z těch, které jsem viděl), která má už v základu několik velkých pozitiv - není v něm žádný přesun do New Yorku a neřeší se tam člověkoopičí romance (nebo alespoň ne v takové míře). Je tam spoustu epických soubojů, hlavně ten závěrečný, potovry jsou fajn (až na toho pavouka s nohama jako stromy) a samotný Kong je skutečně nesmírně luxusní (z trailerů na mě tak nepůsobil, ale fakt je to pán), prostředí nádherné, atmosféra fajn, režie zručná, herecky je to samozřejmě naprosto perfektní (SLJ a J. C. Reilly jednoznačně nejlepší, Hiddleston taky fajn a Brie je navíc k tomu ještě pěkná). Scénář je sice v mnoha ohledech tupý (nasereme vopici hned co přijedeme na ostrov, zabombujem prales skoro ještě předtím, než přijedeme na ostrov a na všechno hned střílíme), ale to je taková ta pěkná klasika a ve výsledku to vlastně ničemu nevadí. Já jsem se neskutečně bavil. Ostrov lebek mi udělal opravdu radost - možná ještě větší, než Godzilla (která je skvělá), je to skutečně poctivé dobrodružství které v potitulkové scéně vyhrožuje (zatím poměrně sympaticky) dalším provázaným filmovým světem. Takhle drsnej měl bejt Kong už dávno. A ještě jednou zmiňuju ty souboje (Kong vs. kdokoliv, i další), které skutečně stojí za to. Monumentálně natočený film, od kterého jsem čekal jen průměrnou podívanou (hlavně po trailerech, které jsou celkem debilní), ale ve výsledku je mnohem víc. Fakt se těším na to, co bude dál. Naprosto upřímně. 75%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kong si na nic nehraje, občas se blýskne nějakým fórkem, občas překvapivou scénkou a zalidněn je zajímavými herci i potvorami. Po technické stránce je také vše ok a dokonce se (možná trochu nad plán) povedlo i pár ikonických scén. Popkornová zábava jak vyšitá. Jen teda nevím, co chtějí dělat s tímto univerzem, více potvorama a záplavou filmů. V této kvalitě to začne být vše na jedno brdo a málo kdo se v dílech bude orientovat. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Nový Kong je obrovský a po kamerové, digitální a vizuální stránce dokonale vypiplaný, což jsou asi hlavní devízy nového opičího dobrodružství. Velmi mě bavilo se na to dívat, přičemž obří poloještěrky také nebyly vůbec špatné a co je víc, po dlouhé době mi přišli jako něco originálního na poli hollywoodských blockbusterů, ale možná to jsou jen mé osobní neznalosti. Prostý příběh celkem dobře šlape, čemuž napomáhají skvěle zvolené "old klasik rock" songy a téměř video klipové sekvence (opět kamera-vizuál). I ta atmosféra války ve Vietnamu vyprávění sedí. Jsou tu i živé herecké postavy, ale k nim se dá napsat pouze to, že některé zahynou, jiné přežijí. Ale abych nečertil. SPOILER: Larson to sekne a Lé Jackson je opičímu vládci ostrova úctyhodným soupeřem. Jemu však vůně napalmu po ránu vítězstvím vonět nebude. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama