Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy začne nepriateľ existovať, až keď si ho vytvoríme.“ Áno, občas je prítomný podozrivý strih, polovica postáv bola v podstate, keď sa to tak vezme, zbytočná + koniec mi pripadal absurdne narýchlo zakončený (dve krátke potitulkové scény  to nevylepšili). Napriek tomu som nadšený a veľmi sa mi to páčilo! Vlastne je to najlepší King Kong, akého som videl (a to som bol ako decko v kine na verzii s Jeffom Bridgesom). Na tomto príbehu ma totiž vždy strašne nebavilo finále, v ktorom bol pán Ostrova lebiek prevezený do civilizácie. V Kong: Ostrov lebiek však našťastie zostáva až do samého konca na ostrove, čo je veľmi osviežujúce a nečakané. Žiadny nudný New York, "len" pôsobivé interiéry a exteriéry exotického ostrova odrezaného od zvyšku sveta (vo verzii Petra Jacksona bol ostrov síce predsa len ešte „vizuálnejší“, Vogt-Robertsova verzia je realistickejšia, ale i tak ponúkne viacero pozoruhodných lokácií). Je to vtipné i dojemné, naviazanie na vojnu vo Vietname je geniálne (a v neposlednom rade originálne), efektov je strašne veľa a sú hrozne dobré, kasting je presný (najviac tomu dáva možno prekvapivo John C. Reilly, ale svoje si nečakane uhral i Shea Whigham, ktorý má hnusnej vojny už fakt po krk) a má to veľa vynikajúcich vizuálnych nápadov a skvelý soundtrack. Trocha mi vadili náhody (fotografka nelogicky opúšťa bezpečie pevnosti a práve vtedy stretne Konga, výsadok hľadá posledného preživšieho a práve vtedy rovno pred nimi obluda vyvracia jeho psie známky) a na jednom ostrove by toľko gigantov nemalo šancu prežiť (alebo by spolu neustále prichádzali do konfliktu), ale i tak bez debaty 4*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Zadny dlouhy kecy, zadnej prekombinovanej scenar, jednoduchy dobrodruzstvi s tahem na branku, uplyne par minut a Kong tu v plny parade masakruje vse v okoli a krome par zbytecne ukecanejch scen se vydrzi rubat az do konce. Je fajn, ze se tvurci vysrali na budovani nejakyho promakanyho scenare, protoze u tohohle druhu filmu fakt clovek jen ceka na to, az si daj do huby, coz se dari na 100%. Herci jsou navic docela sympataci, je videt, ze prachu bylo na film dost, takze triky vymazleny a po vizualni strance parada. Takze za me spokojenost, na pet hvezdicek to sice neni, zas az tak jsem si z toho na prdel nesed, ale rozhodne solidni 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pauzněte to v libovolný moment a máte moc pěknou tapetu, nechte to hrát a máte leda tak bolest hlavy. 4/10 a je to jen můj pocit, nebo Brie v postprodukci zvětšili prsa? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Co máte zase chytráci k*rva za problém, tady jsou 4 důvody proč já jsem odešel s nadšením a velkolepě průměrná Jacksonova verze dostala na držku: 1) Herci. Svoji úlohu tu dobře plní jak pardálové (sobecký Goodman, militantní Jackson), tak vojáčci (ať žije Whigham!), tak příjemně retro hrdina (Hiddleston), ale největší spotlight si překvapivě bere C. Reilly se skvělou komickou verzí válečnýho trosečníka. Toť silný mix a těžiště. 2) Kontrast promítaček dějin od WW2 až po Vietnam, feeling 70. let a přitom slušný CGI (teda až na... pavouka) a spousta cool fresh momentek - bobblehead Nixon při průletu hromy blesky, "zmrzlý" velitel ve vřavě kolem, pasáž pohřebiště v podstatě komplet od A do Z, dinosaury zdatně nahrazují hororoví lebkoještěři..... a ten písničkový soundtrack (Ziggy / Vera Lynn) slintací. Btw, tak dobrý postery se dneska nevidí. 3) Samotný chlupáč je monumentální, snoubí se v něm aura božstva, smutek a další emoce. A jsou tu parádní, přehledný monsteří MMA i mortalkombatí fatality... 4) Ostrov Lebek - kde hawaii-jurská příroda je radost pohledět; všechny ty zátoky, západy slunce, noční záře a tajemno. / Takže vůbec žádná plochá zbytečnost, těžko si představím lepší, hravě natočenou dobrodružnou oddychovku a hodně tomu držím palce na kasách, protože tohle za sequely stojí, plus ten tease po titulcích prostě 🙉 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava, která pobaví hlavně na úrovni pocty a citace, když si namátkově bere z PREDATORA, APOCALYPSE NOW, JURSKÉHO PARKU, PLATOON a zároveň servíruje film z žánru "nezdařené expedice". První půle je nesmírně zábavná, ve které se film odehrává zhruba v pětiminutových segmentech a je pastvou pro diváka. Druhá půlka je pak příliš protahovaný nekonečný souboj Konga s hlavním lebkolezem. Poněkud závažný problém je v hloubce postav - kromě Samuela L. Jacksona, který na konci vietnamské války našel ještě svého posledního nepřítele, přerostlou opici, je zcela nulová. Účast Tomma Hiddlestona zbytečná (hlavní role, ovšem s nulovým charakterem, respk. Goodmanova postava o něm hovoří jako o muži, "který šel do války něco hledat, a jelikož to nenašel, tak tam stále je", což je skutečně jediný charakterový přesah jeho postavy) a např. Brie Larson je zcela zbytečná a v momentě kdy při pohledu na hrobku kongovy rodiny pronese větu "viděla sem dost masových hrobů na to, abych jeden z nich poznala", tak máte chuť ji vytahat za ucho a vyhodit z plátna. Navíc nefunguje ani v genderovém mixéru jinak zcela chlapské posádky, která je převážně složená z vyměklejších rockerských typů. Což mě dostává možná k nejzásadnější složce filmu - soundtrack poskládaný z BLACK SABBATH, STOOGES nebo CREEDENCE CLEARWATER je absolutně boží, o to víc zamrzí, že závěrečné titulky se nenesou v tónech propunkové palby, ale v Jackmanově zbytečné dobrodružné epice. Jinymí slovy, KONG je za 65% = hodně slušná zábava, která ale měla na víc. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

SLJ se honí po ostrově s Kongem v bitvě na život a na smrt o to, kdo je větší vopice. Nebudu lhát, když kamera prolínala tváře nasranýho Džeksna a nasranýho Konga, chvilku jsem nevěděla kterej je kterej a začla se smát jak měl Darwin nakonec pravdu. Z hrdinů jsem fandila dvěma vojákům, oba chcípli a z toho jeden tak bombově že jsem dostala další záchvat smíchu. Jak se tam rozprsknul o skálu když do poslední chvíle čekal, že bude mít hrdinkou smrt a místo toho šel kolosálně za kokota to bylo epický. Fakt jsem se divila, že se mu nevysmáli přeživší, protože u tohohle být osobně tak kámoš-nekámoš, mrtvej-nemrtvej, pochcala bych se smíchy. Z rasových důvodů jsem fandila i soukmenovcům, kteří ale dostali pěkně málo prostoru no a všemocný ledový obr Loki se zde jevil docela sympaticky. Obludy co si s Kongem poměřovaly péra byly krapet retardovaný, ale tak co...za co dávám palec hore je fakt, že Konga konečně nechali celou dobu na ostrově a já nebyla nucená po X té čumět jak sebou jebne z mrakodrapu. Dokonce i jeho intimní chvilky s Larsonovou nebyly moc intimní. Chvilku mu ležela, celá vlhká na dlani a to je asi tak vše. Když se lapajíc po dechu probrala z mdlob, viděla odcházejícího Konga. Drsné kopačky. No Loki jí snad vylíže lasturu jelikož očividně potřebovala utěšit. Celkově jsem štěkala víc, ale za absenci města a vystříhání tuny klišé z dílů starých tomu jebnu trochu víc, než si to zaslouží. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Godzilla mě nadchla o něco víc, ale to neznamená, že by byl Kong špatnej monster film. Právě naopak. Ty málo propracovaný charaktery postav jsem naopak s povděkem uvítal, jelikož ve dvouhodinovém, příšerami nabušeném spektáklu na ně zkrátka nezbývá čas a místo. A stejně tu jde hlavně o opičáka. A ten si to tu dává opravdu velkolepě: ať už si hraje s helikoptérami nebo svádí souboje s chobotnicí a lebkoještěry, vždycky to vypadá úchvatně a ty prachy jdou sakra znát. Hodně príma je taky fakt, že nějaké vztahy či city Konga k lidské samici (imho, nenarostly Larsonový kozy?) jsou tu spíš lehce načrtnuty a film se soustředí hlavně na tu akci a mnohdy dechberoucí prostředí nepřátelského ostrova. Co už tak príma není, tak že sekvence s obřím pavoukem je žalostně krátká a že taky bohužel nedošlo na ty mravence. Jinak paráda! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Panečku, to jsou kluci. A všichni tady spolu umřeme. Ale s váma se mi bude umírat jedna radost." Nepatřím mezi šťastlivce, kteří začnou vrtět ocáskem při myšlence na další setkání s přerostlým opičákem, ale taky se mu nevyhýbám. Jsem totiž statečný, takže sedím u obrazovky s nabitým kanónem a běda mu, kdyby udělal rychlý pohyb směrem ke mně. Naštěstí to ani nezkusil a tak musím ocenit krásy ostrova, bujnou faunu a samozřejmě poručíka Hanka Marlowa. Ten mě bavil víc než celý Kong. Jen si tak přemýšlím, že kdybych měl za sebou osmadvacet let sexuálního půstu a najednou by se objevila sličná fotografka, jestli by ve mně Matka příroda cosi neprobudila. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Spousta obrazů naskládaných za sebe. Některé z nich hodně krásné, některé stylové, ale rozhodně neměly mít v součtu 120 minut, ale tak 30-40. Na celovečerní délku by bylo třeba rozpracovat postavy nebo nabídnout cokoliv označitelné za příběh. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi tak polovina filmu nedává smysl a ta druhá je dokonale blbá. A to tak moc ubíjejícím způsobem, že dokonce po tomto ubohém díle nemám náladu ani na sepsání sžíravého komentáře, což si normálně u tupých filmů užívám (jako nedávno u Life, kde psaní komentáře bylo na filmu to nejzábavnější). Jestli je vogonská poezie až třetí nejhorší ve vesmíru, pak tento film je její obdobou v audiovizuálním oboru. Jen ještě vymyslet, který další film kromě "Tureckých hvězdných válek" má tu čest být horším než toto. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Páni, tenhle film je opravdu posedlý ukazováním analogových zdrojů cool hudby. A vůbec cool všeho cool všechno. Dokonce i mně: starého zapšklého intelektuála, u spousty záběrů napadlo, že to vypadá doopravdy sakra cool. Ale taky jsem si říkala, o kolik krásnější by svět byl, kdyby zábava, která navíc tak trošku prohlašuje, že je protiválečná, tolik nenormalizovala válku a násilí a nedělala z toho všudypřítomnou a zejména prázdnou cool záležitost. Škoda, že je tolik pěkného řemesla vypotřebováno na věc, která vypadá jako pokus zkřížit režisérské trademarky Terrence Malicka a Michaela Baye a ve výsledku je to o ničem. Protože po asi tak pátém nebo šestém záběru, kdy jenom někdo stojí a je cool (a bratru většina filmu je poskládaná jenom z takových záběrů), se to omrzí. -"This planet doesn't belong to us." Nepatří, tak se tak začněte chovat god dang it! Na druhou stranu se mi trochu líbí to pohrávání si s elementy původního příběhu a aktualizace/reflexe není nikdy špatná věc, když se udělá dobře, ale v tomto případě... No zůstaneme u toho, že se mi některé prvky trochu líbí. Aspoň že John. C. Reilly si dal toho hot doga. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jacksonův KING KONG se mi líbil výrazně víc, přece jenom byl mnohem líp odvyprávěný a bylo v něm víc srdíčka. Ale zas to u mě stojí aspoň o level výš než nová GODZILLA. Parádně nasnímaná, velkolepá přehlídka nejrůznějších monster (pavouk vede), jejich bitek a přírody, která by potřebovala zatlačit na postavy. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý, ale jinak totálně neoriginální a zbytečný. Ptám se - potřebujeme další film o King Kongovi? ...ani omylem ty píčo! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné složité papírování s Americkou veterinární správou, žádné přesčasy v newyorkské kafilérii, žádní naštvaní cestáři opravující obří výtluk na silnici u Empire State Building. Když není sexuální stimul v podobě spoře oděné blondýny, není důvod opouštět teritorium.. Opocalypse Now, aneb Kong v siluetě zapadajícího slunce rozsévá destrukci, demenci a juvenilní zábavu. Na nějaké oduševnělé postavy kadí nejvěrnější přítel člověka, tady lidské bytosti pouze plní funkci potravy či produkčních zájmů. Škoda jen, že ta lobotomická pastva pro oči nebyla trošku uvolněnější a tím teď nemyslím, že místo Reillyho měl být Will Ferrell a poměřovat se s megaopem, kdo má hustší srst.. Ať tak, či onak, monstra existují a tím největším je S.L.Jackson, který když nemůže zatočit s Vietkongem, vezme zavděk Kongem. Při lákání opičáka do napalmové pasti má v očích výraz, po kterém by Ho Či Min podepsal vlastní krví bezpodmínečnou kapitulaci a ještě by si k tomu přikoupil akcie Bell Helicopter Company.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Monsterpiece, ze kterého padá sanice jako v mládí u Souboje Titánů (toho původního). Bitvy monumentální, pulpová dobrodružná atmosféra hutná a aktualizace původního Konga, emancipační podtóny, případně parafráze filmů o Vietnamu a další rozpracování motivu lidské titěrnosti vůči přírodě mile naplňující. Dovětek pro zasvěcené na hranici orgasmu. GHIDORAH!!! P.S.: Postprodukce pro Dolby Vision? Just take my money! Demomateriál jako lusk. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už som si dlho nepustil na domácom kine niečo tak audiovizuálne štavnaté, jak je nový Kong. Možno bol dojem z filmu zosilnený nostalgiou z detstva, ale pre mňa to bol každopádne skvelý dobrodružný film s dynamickým tempom a výborným obsadením. Kto v danom žánru skúma fyziku, či nebodaj hľadá logiku v blockbustru tohoto typu, ten sa dobre baviť určite nebude ;-) Ps: Hiddleston vyplňuje každý jeden hluchý moment čisto len tým, že je v záberu. V Marvelovkách boli jeho kvality hneď jasné, ale vlaňajší "Night Manager" ukázal, že jeho najlepšie výkony budú len pribúdať. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa tvorcovia nerozhodli ísť po stopách Godzilly, ktorá konečne tomuto subžánru dodala nejakú serióznosť a miesto efektov a akčných scén vsadila skôr na zaujímavý scenár, atmosféru, tajomnosť a napätie. Kong: Ostrov lebiek je aj napriek prítomnosti v tom istom univerze zase len štandardný blockbuster vsádzajúci všetko na akciu a efekty, ale aspoň to nerobí najhoršie a vo svojej kategórii patrí predsa len medzi to lepšie. Prvá sekvencia s dvojicou vojakov mi ešte prišla ako z nejakej paródie, ale inak mi práve celá úvodná fáza sadla najlepšie, pôsobí to zaujímavo, pomerne tajomne, prepojenie s vojnou vo Vietname mi prišlo ako zaujímavá a dobrá voľba, ani zoznámenie s postavami nie je najhoršie a prvé akčné stretnutie s Kongom sa teda prekvapivo vydarilo. Ale potom je to už len ten najobyčajnejší blockbuster, na ktorý sa dá pozerať, ale scenár už priemernejší byť ani nemohol, to sa už len celý čas postavy presúvajú z jedného bodu na druhý, pričom občas na nich niečo zaútočí a síce niekedy sa objaví aj nejaká zaujímavejšia sekvencia, ale inak je to len ten žánrový priemer. Trochu rozporuplne pôsobia aj postavy, zloženie postáv mi prišlo sympatické a je tu plno dobrých hercov, ale vlastne ma zaujímali len prieskumník John Goodman, dôstojník Samuel L. Jackson a sympatická reportérka Brie Larson, zvyšok je nevýrazný a ani hláškujúci John C. Reilly ma moc nebavil. Po akčnej stránke musím určite pochváliť skvelú vizuálnu stránku, nemyslím tým nutne len efekty, ale hlavne plno parádnych a zaujímavých záberov, ale celkovo ma bavila vlastne len prvá akcia Konga a možno ešte stretnutie s obrým pavúkom, tie zvyšné ma už až na tie občasné pekné zábery absolútne nezaujímali. Režijne sa evidentne vsadilo všetko na ten pekný vizuál, ale chcelo by to popracovať aj na tej atmosfére a napätí, to tu je predsa len dôležitejšie. Takže celkovo u mňa prevládajú skôr tie pozitívne dojmy, bavilo ma to viac, ako napríklad posledný King Kong od Jacksona, ale ja by som uvítal práve štýl poslednej Godzilly, tá bola omnoho lepšia. Toto je len štandardný blockbuster, ktorý vyniká len lepšou vizuálnou stránku akcie. 61% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

7 věcí, které mě naučil Kong: Skull Island: 1) Titulní role znamená, že ve filmu nemáte žádnou úlohu, ale scénáristé potřebovali někoho, do koho by se hlavní hrdinka mohla zamilovat. 2) Při focení polární záře několika vteřinovou expozicí byste měli používat blesk. 3) Pokud nemáte blesk, můžete ho nahradit zapalovačem. 4) Vojáci netrefí nic. Fotograf, který nikdy nedržel zbraň v ruce, trefí všechno, i když se cíl pohybuje rychlostí stovek kilometrů za hodinu. 5) Plynová pistole je mnohem účinnější než kulomet. 6) Samurajský meč je mnohem účinnější než automatické zbraně. 7) Jste-li nejdražším stopařem na světě a je-li vaším jediným úkolem dovést civilisty přes nebezpečný ostrov k řece, stačí, když po pěti minutách cesty ukážete dopředu a řeknete: "Jděte tudy." || Jinak nicméně relativně vtipné a zábavné. Je příjemné vidět pro změnu zase jeden akční film, který si svou absurditu dobře uvědomuje, a umí z ní těžit. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Být Kongem, tak si o Brie Larson neopřu ani kolo, natož abych ji zachraňoval. Nicméně tento film proběhl dost dobře i s ní v hlavní roli a minimálně se tak stal překvapením roku. Uplynuly zhruba tři roky a já dílo shlédl podruhé. No a nadšení neopadá. Ba naopak, je to stále stejně vtipné, příběh není okoukaný, akčně je to relativně dobře provedené, svižné, zajímavé i nápadité. Z herců zde vyloženě září Goodman, Lokiho bych ani nepoznal, Samuelova rostoucí zloba byla mistrně vykreslená a zcela překvapivě výrazný Shea Whigham, herec, kterého jsem doposud ani neznal, se postaral o drtivou většinu vtipných momentů. Určitě jde o doposud nejlepší zfilmovanou verzi legendárního King Konga a to mám první polovinu Jacksonova filmu opravdu moc rád. Zde tedy ještě o stupeň lepší, jelikož si režie se nedopustila stejné chyby, vypustili nudnější část z NY a vydali se mnohem zábavnější cestou. 78% ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama