Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Každý druhý si stěžuje, že jsou to samé CGI efekty, jenže když jdete na film o monumentálním monstru, co čekáte?! Naprosto fantasticky natočená výprava, která se vydává na neprobádaný ostrov. Ze začátku trochu unavovalo seznamování s hlavními postavami, ale jakmile se hrdinové dostali na ostrov, šlo se tvrdě na věc. Jelikož si podřadný druh, jakým člověk na místním ostrově je, myslel, že si může beztrestně shazovat bomby a ničit tak ráj, přišla zasloužená odplata od ,,Krále Konga". Nutno říct, že se s tím nepáral, také aby jo, když je pro něj několika tunová helikoptéra jako plastová hračka. Chtě, nechtě se tak to málo co z výpravy zbylo, dostalo na zem, ale ani tam na ně nečekalo nic příjemného. Celkové herecké obsazení je hodně dobré, každý má něco do sebe a soucítíte s nimi. Je pozitivní vidět Hiddlestona v kladné roli. Vojáci byli v pohodě vlastně všichni, každému z nich se dalo fandit. John C. Reilly se postaral o komediální prvky, které samozřejmě nesmí chybět. Záporáka si střihnul Jackson, kterému to hold svědčí a za zápornou postavu bych považoval i Goodmana, protože mu šlo jen o sebe, a to co najde. Monstra jsou hodně dobře udělaná, jak obrovský Kong, sližští ještěři, roztomilý buvoli nebo mega pavouk, kterého bych rád viděl v samostatném hororu, protože tady si ho moc neužijeme. Po necelé hodině filmu jsem měl odhadnuto kdo přežije a trefil jsem se téměř přesně, kdyby si nechtěl chlapec hrát na hrdinu, tipl bych úplně přesně. Každopádně není co vytýkat a nezbývá, než si počkat na velkolepý souboj gigantů. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výnimiek u ktorých fakt ľutujem že som si nepozrel túto audio-vizuálnu bombu v kine v 3D formáte. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Myslím že sa väčšina zhodneme že v traileri vyzeral film lepšie.Tým však netvrdím žeby som sa nebavil.Herci sympatický aj keď som veľmi nechápal načo ich tam bolo tak veľa, nakoľko dosť ich prežilo a s polkou sme sa ani nezoznámili.Príšerky neboli zlé ale chýbali mi tam nejaké hnusné pavúky alebo červíky.Akcie je tam požehnane , film nenudí a Kong vyzerá super.Akurát bude potrebovať nejaké vylepšenia proti Godzille.Na 5* mi tam však niečo ako pri godzille chýbalo. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Zacatek solidni rozjezd, kdezto s nastupem priserek a prerostle opice, ktera je vlastne hodna < ano, to byl spoiler, se to svezlo do peknych sracek. Okay, ostrov je dutej, dutej je i scenar spolu s scenaristou - ale proc proboha priserky z podzemi v podobe jestera? To vypadal ten jester tak desive, ze z nich udelali dabla? No neco mi tam hodne nesedlo.. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Necakal som nic velke a som rad. Bol by som trochu sklamany. Z mojho pohladu, to je vsak o cosi akcnejsie ako Jacksonov film. No na druhej strane to bolo nejake jednoduche. Myslim tym, ze to bolo jemne hlupucke :-). Neviem cim si to oznacenie u mna tento film zasluzi, ale tak to citim. S. L. Jackson si zahral poriadneho maniaka, no nepresvedcil ma uplne. Hiddleston bol celkom fajn. Scenar ma tiez nejako nevzal a tie postavy sa obcas spravali ako z lacneho "becka". Film je vsak samozrejme natoceny pomocou kvalitnej CGI, takze to ostatne sa musi pacit. Na zvieratach sa vyhrali. Mozno by som ich chcel vidiet viac. Co sa tyka porovnania s Godzillou, tak Kong je urcite lepsi. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se zbavili té beznadějné romantiky holka + kong (pokud nepočítám scénku se zachráněním herečky a pak šáhnutí na čumák). Tentokrát to byl trhák, který nenechal ani 5minut vydechnout. Režisér konečně pochopil, jak udělat z Konga drtiče všech, který opravdu dokáže upoutat divákovu pozornost. Scénáristi zjistili, že ten film může mít rychlejší a akční spád, bez stupidní keců kolem všeho - nejlépe rovnou na věc ! CGI efekty snad ani nemusím zmiňovat na výbornou. Očekával jsem řežbu mezi monstry a dočkal jsem se. O to více se těším na bitvu Godzilla proti všem. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

No to je ono, sakra! Jakékoli hodnocení pod čtyři hvězdy by bylo ode mne pokrytecké. Protože přesně takhle jsem to vždycky chtěla! Tenhle Kong naprosto splňuje má dosud opomíjená přání na tomto poli. A to hlavně, co se týče závěru.... nebudu spoilerovat, ale každý, kdo mě zná alespoň z tramvaje, ví :-). Víme? Co tu máme dál? Opice jako barák, tvrdí chlapi se zbraní, siluety proti slunce západu a hodně různých potvor a breberek monstrózních rozměrů. Ale no taaaaak, tohle musí bavit každého :-) ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Mimo vymazlených efektů a kamery Larryho Fonga je nový King Kong celkem generická žánrovka, která následuje snad všechna možná klišé "monstrfilmů" z 80. a 90. let. Zřejmě to měla být pocta klasickým Kongovským bijákům, ale tak stupidní scénář a tak jednorozměrné postavy dneska neprodá ani to nejhvězdnější obsazení - nemluvě o tom, že Tom Hiddleston jako akční hrdina až tak dobře nefunguje. Oproti poměrně osobité Edwardsově Godzille tedy Skull Island působí především jako povinný franchise-builder. 55% ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

po pol hodine som to vypol. uz to instantne uvodne vyvrazdenie vacsiny letky bolo cosi nepozeratelne. king kong ako trenovany protivrtulnikovy delostrelec. hviezdicka za sympaticky uvod do atmosfery 70. rokov. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Postery chválím, film už ne. Než začnu s kritikou, je fakt, že i pro takové jednodušší filmy je místo. Jet po zajetých kolejích a jen si užívat filmové efekty a chytlavé hlášky. Čistá zábava. Na druhou stranu byla zde očekávání. Oskaroví herci v Kongovi nehrají každý den. Stejně mám zase pocit, že se sešla banda, která zrovna neměla do čeho píchnout. Žádná synergie. Mix toho co zbylo. Atmosféra byla rovněž taková nijaká. Chyběly základní filmařské postupy. Koukatelný byl až souboj Konga s odbytou tuctovou příšerou. Obešel bych se bez toho. 3/10 ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

(POZOR MOŽNÁ TROCHU I SPOILERY) - Úplně dokonalá klasika, která vás de facto ničím nepřekvapí. Všechno je jasný od začátku do konce. Je ale pravda, že tenhle film se podařil díky dost zdařilýmu hereckýmu obsazení (Tom Hiddleston se mi líbí čím dál více), a taky v první polovině filmu dobrou snahou zachycovat různý detaily a na takovejhle film nezvyklý drobnosti. Druhá polovina filmu už se ale strhne ve zběsilým, akčním a klišovitým tempu, který tu první polovinu trochu i podupe. Ale na druhou stranu - snad jste od tohohle filmu nečekali nic jinýho? Nicméně natáčet po sté variaci na jedno téma s úplně stejnou nosnou linkou, to už je prostě mrzutý. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Dobrej blockbuster. Je to sice ten film u kterýho za pár týdnů nebudu vůbec vědět co se dělo, ale zábava byla středně tupá, takže né moc tupá a zároveň to ani nebylo nudný. Film by mohl získat trošku větší úroveň, kdyby byl branej víc vážně, ale chápu, že to záměr nebyl a divák se měl prostě bavit. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jako one time only oddechovka proč ne, ale něco světoborného určitě nehledejte. Kong se nám ukáže až překvapivě brzy a scénář by vymyslel každý do 10 minut, navíc si po filmu budete pokládat otázky, na které prostě nenaleznete odpověď (proč tam vůbec byli ti rádoby domorodci??) No každopádně, když tohle všechno pominu, tak Jackson slušnej šílenec a parádní Tom Hiddleston s Brie Larson tomu dodávali alespoň nějakou tu atmosféru. Vizuálně taky super a bitky s Kongem se prostě musí líbit. Čisté 3* ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Veliká spokojenost. Po vizuální, hudební, příběhové, dějové a efektivní stránce. Vím že některá slova opakuji. Ale byl jsem fakt unešen jak ze zpomalených záběrů z pohledů first person. Po dějové stránce, vtipné to bylo. Kong úplně super, hudba super, lebkoplazi, pavouk a ostatní potvory super. Vlastně jsem dostal ještě víc, než jsem očekával. Takže nevím co musí lidi dostat, aby se jim to líbilo. Za mě o level lepší než Godzilla, která mne také uchvátila! :-) ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama