Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze trailer, ktory som videl predtym, toho prezradil a ukazal az prilis vela. Mnohokrat potom divak prichadza o moment prekvapenia, ci neuzije az tak atmosferu. Kazdopadne siel som na vizualny zazitok a ten, aj v 3D, funguje. Sceny obrovskych zvierat su natocene paradne. Ako to uz u tychto filmov byva, vystupuje v nom klasicka zostava. Zmienil som sa o tom uz tusim pri Godzille. Nie je tomu inak ani teraz. Za vsetko hovori napriklad "vedecka trojka", ci vzdy pritomny, posahany militantny typek a dalsi. Vdaka Brie a Tom-ovi si nostalgicky mozme spomenut este na starsieho King-Konga a "dotykovu" scenu. Inak je scenar jednoduchucky, akcia vizualne pekna a kamera uzasna. V 3Dcku som sa nemohol zbavit pocitu, akoby na platne bola tenka odrazova folia...a nebolo to zlym nasadenim 3D-okuliarov, ci ich neciste skla. Prosta vizualna i zvukova zabava. Kazdemu podla gusta. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Před třemi lety otevřela Godzilla dveře dalšímu filmovému vesmíru s kódovým označením MonsterVerse. Nyní se studio WarnerBros. snaží navázat novým příběhem přerostlého opičáka a je to dobrodružství jako žádné jiné. Dějově se vracíme před události první Godzilly do sedmdeátek těsně po konci války ve Vietnamu. Tajemná organizace Monarcha, známá už z filmu o přerostlé ještěrce, krachuje. Poslední šancí na její záchranu a značnou finanční infuzi od vlády je dokázat existenci takzvané teorie duté země a obřích monster jež zde v klidu již několik miliard let žijí. Je sestavena expedice čítající několik vědců, vojáků v čele se skvělým Samuelem L. Jacksonem, jednoho experta přes nezmapované džungle a jedné fotografky s tváří krásné Brie Larson. Jedno si ujasněme již na začátku. Pokud od filmu očekáváte hluboké myšlenky, dokonalé herecké výkony a po odchodu z kina rádi odcházíte s pocitem hlubokého kulturního naplnění tak nový Kong není filmem pro Vás. Pro všechny ostatní tu je filmový blockbuster jako žádný jiný. Kong: Ostrov lebek totiž není hloupý film. To vůbec. Jen si na něj velice úspěšně hraje a divákovy neznalému kontextu monster filmů, jež vznikly od 30 let nahoru, tak zákonitě musí připadat jako naprostá ptákovina. Lidské postavy jsou ploché jak papír (schválně). Expozice je krátká (schválně). Akční scény jsou za hranicí uvěřitelnosti (schválně). Kong jde ruku v ruce s těmi nejbrakovějším a zároveň nejkouzelnějšími šestákovými dobrodružnými filmy a dámy a pánové je to paráda! Pokud vypnete mozek a přijemte fakt že sledujete snímek o obří opici, teenagerovy, která nejenže je značně personifikovaná ale navíc i docela nepříjemně sexy až jsem si trochu připadal jako zoofil amatér, zašlapuje hrdiné americké vojáky a po vrtulnících hází stromy. Pokud přijmete fakt že film naprosto kaká na postavy a divácká očekávání ohledně jejich vývoje a ještě si z toho dělá legraci na úrovní metahumoru. Pokud přijemte fakt že sledujete film ve které King Kong bojuje s jiným monstrem za pomocí obřího řetezu na jehož konci je lodní šroub a myslí to naprosto smrtelně vážně a je mu jedno co si myslíte, tak se budete bavit tak jak jste se v kině nebavily praděpodobně už několik let. Celé tohle je navíc zabalené do tak sexy vizuálu plného kreativní kamery, střihu a úchvatných zpomalovaček že z toho málem padají oči z důlku. Kong: Ostrov lebek je parádní dobrodružství a svým stylem převrací veškerá divácká očekávání podobně jako Godzilla z roku 2014. Svým bujarým stylem navíc diváka připravuje na další snímky z MonsterVersa, konkrétně Godzilla: Král monster ve kterém si to obří ještěrka rozdá s trojhlavým drakem King Ghodorahem, pterodaktylem létajícím nadzvukovou rychlostí Rodanem a obřím motýlem Mothrou a hlavně na film Kong vs. Godzilla což bude pravděpodobně, vzhledem k povaze obou monster, buď film ve kterém budou obě monstra sedět na kafi a klábosit (což není tak pravděpodobné), nebo film který bude tím nejbizarněším buddy movie jaký si lze představit. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

hudba. kamera. detaily. triky, forky, narazky, odkazy. to mezitim byl balast. melo to na me podobny feeling jako prvni predator. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,mě to fakt hodně bavilo.Jen ty rádoby vtipy tam být nemusely,ale jinak nemám,co vytknout.Maximální spokojenost. ()

Tomihiro 

všechny recenze uživatele

Spolu s originálem z roku 1933 nejlepší King Kong! O třídu zábavnější než Jacksonův pokus! Teď se jen těšit zda se objeví i další proklamovaná kaiju monstra Rodan, Mothra a Ghidorah! ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Vogt-Roberts je jak malý dítě, kterýmu rodiče dali ticku a poslali do cukrárny. Z každýho druhýho záběru se snaží vyždímat co nejvíc cool záběr. Cool záběrů, vymazlených zpomalovaček a drsných momentů tam je přehršel, jejich společnou vlastností je bohužel zbytečnost. Je to fakt škoda, protože propojení vietnamský války, kde neměly Američani co dělat, s nezvanými hosty, kteří dělají problémy na cizím ostrově, je neskutečně zajímavý. Bohužel to bylo naznačený jen v traileru a ve filmu po tomhle přesahu ani stopy. O postavách se nezmiňuju, není důvod. Edwardsova Godzilla je mnohem lepší. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Než Kong: Ostrov lebek bych radši měl jen Ostrov lebek, fauna ostrova vypadala famózně (především pavouk, ale i zbytek), tenhle film by se bez Konga obešel. Přesto, velice zábavný snímek, obzvlášť v porovnání s Jacksonovým remakem. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Co řici, velký opičák zase pobavil, dobří herci, skvělá muzika, správná doba (těsně po konci Vietnamské války) a mnoho slušných a doposud neznámých monster, které dají naši výpravě slušně zabrat :) ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Šarmantní Loki, fešná fotografka, stále špekatý Goodman, nesnesitelný Fury (no že byl tomu gorilákovi podobný?!) a pár vojáčků se vydávají na mystický ostrov. Huu, byla to jízda. A já se bavila. Až na pár jedinců byly postavy sympatické a rozhodně jsem jim přála přežití.. Nu, ne u všech to vyšlo, ale i tak celkem povedený kousek. 75% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

I'm cavalery motherfucker! Lehce hloupoučký akční spektátl, který má ale i několik opravdu silných míst ale hlavně je mnohem ale mnohem zábavnější než o tři roky starší Godzilla. Jen jedna věc, tvrďák se na T. Hiddlestona hodí asi tak stejně jako v Predátorech na A. Brodyho. ()

vtelenie 

všechny recenze uživatele

štyri hviezdy tomu síce dať nemôžem, ale rozhodne to bolo zatial najlepšie spracovanie King Konga, so far. žiadna nuda. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak přiznejme si, že jediná originalita v tomhle filmu je ten nečekaný konec sebevražedného útoku S. Whighama. Jinak to je stokrát omletý příběh "lehko dovnitř, těžko ven" bez valné inovace a momentu překvapení. Ale jako akční jednohubka to má úroveň a nenudí. Potěší i dost odkazů na jiné filmy (někdy v duchu tradice čínských koproducentů těžko rozeznatelné od obšlehnutí), i když by ještě víc potěšilo, kdyby tvůrci sami vymysleli něco nového. Ale tím se už asi dnešní Hollywood nezabývá. Jednotlivé postavy mi sedly (J. C. Reilly a J. Goodman vyloženě potěšili) s výjimkou S. L. Jacksona, kterému jsem bohužel nevěřil ani zářez mezi půlkama. Vynikající byla retro atmosféra s malými dobovými vychytávkami (kamera, kotlety), skvěle vybraná hudba i závěrečná bitka s lodním šroubem. Z horšího soudku bylo neschopně budované napětí a tajemno (ještěry vidíme dokonce dřív než samotné postavy) nebo nepříliš promakané hrátky s prostředím ostrova. Ještě tragičtější byla úvodní bitka vrtulníků s Kongem, která je kvůli efektu za každou cenu strašně hloupá i na žánrové standardy. Vrtulníky nesmyslně lítají Kongovi přímo pod ruce jak v nějakém japonském animáku pro děti a páchají harakiri i když je jasné, že nemají šanci. Smutný pohled, ale aspoň trikově zvládnutý. Celkově to vidím na tři hvězdy. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Druhý příspěvek do MonsterVerse, který zvolil zcela odlišný přístup k věci, a na rozdíl od Edwardsova Godzilly (který vracel Krále monster na scénu v ambiciozně temném, pochmurném a apokalypticky vyznívajícím hávu) nezkouší být ničím jiným, než jen v jádru dosti hloupým akčním blockbusterem. Vogt-Roberts však ukazuje, že na jednu stranu chápe a ctí mytologii okolo Konga a Skull Islandu, a má nakoukáno (fanoušci si na nejrůznějších referencích a easter eggs pomlsají opravdu vydatně), ale zároveň se nebojí jít vlastní cestou a předkládá Kongův příběh v podobě, ve které jsme ho předtím ještě neviděli. Na své straně má naprosto fantastický vizuál (dokonalým CGI počínaje a dechberoucími kamerovými záběry konče), silný casting (který ale v důsledku malého důrazu na lidské postavy nemá zas tak co hrát), chytlavý soundtrack, všudypřítomnou lehkou nadsázku a elegantní, nenásilné napojení na MonsterVerse svět; určitým handicapem by mohl být scénář, ale tady musím podotknout, že kdo jde do kina na kaiju film kvůli propracovanému ději a postavám a ne kvůli destrukci a soubojům oblud, asi si trochu spletl žánr. Kong: Skull Island je zkrátka pro ty, kteří se u filmů rádi baví a nepotřebují nad tím, co se před jejich očima odehrává, přemýšlet. Běžný divák tak bude spokojen s nadupanou, přímočarou akční řežbou, nadšení stoupá úměrně s tím, jak dalece jste zažraní do Konga a kaiju tematiky obecně. ()

Skalda_2 

všechny recenze uživatele

Čirá zábava, proč si to kazit přemejšlením o hereckých výkonech? Hřmotný akčňák s potvorama a toporným herectvím plus pár přehrávajících veteránů. ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

70%. Ne, není to intelektuální zážitek, ano je te to pokoukání. Dobře zahráno, parádní vizuál. Odpočinkový biják je někdy potřeba, žeano. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Monstrózní revoluce se nekoná. I když se jedná o gigantickou vizuální podívanou, tak plytké a ubohé dialogy shazují celkový dojem na nadprůměr. Provázanost mezi postavami je až dětinsky škodolibá a dialogy velice hloupé. Rádoby vtipná vložka v konkurenci s novou Godzillou (2014) bohužel neobstojí. Hvězda nafoukaného Konga padá rychle k zemi. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

King Kong Petera Jacksona je pro mě nepřekonán, ale i tak jsem se dočkal velmi zábavné akční podívané. Herecké výkony jsou slušné a vizuální efekty jsou výborné stejně jako hudba za mě 80%. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Na Jacksonovho King Konga to nemá ale ako zábavka so skvelými súbojmi a akciou super. Audiovizuálna stránka v kine brala dych. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama