Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Knor 

všechny recenze uživatele

Celej film je především megalomanská přehlídka monster v čele s Kongem. Efekty a vizuál dokonalý, akce je dost a je přehledná. Co se postav týče, není prostě na nějaký hloubavější rozebírání a zápletky čas. Průzkumný tým vědců, vojáků stopaře a fotografky se prostě a jednoduše snaží přežít na neprobádaným ostrově s obřími monstry, který se vzájemně bitkaří a kterým dominuje Kong se svojí brutální silou. To je vše přátelé a pokud to takhle přijmete,budete se bavit. Mě osobně se tedy líbila víc Godzilla od Edwardse, ale tenhle akční a efektovej výplach k zahození rozhodně není. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Po posledním King Kongovi jsem filmu moc šancí nedával. Naštěstí si nedáme opáčko jako v předchozích filmech. Film na to jde jinak. Za mě je rozhodně lepší než poslední remake od Petera Jacksona. Co ale opravdu naštve jsou zpomalovačky. Je jich tam tolik a jsou tak dlouhé, že by se za to nemusel stydět ani Paul W. S. Anderson a opravdu mě při nich napadlo jestli tam někde nevyskočí Milla Jovovich. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, kde sú ľudia len otravný komparz. Tak idiotské správanie neuverím ani zeleným gumovým mozgom z ameriky. Takže scenár kríva a hlavne v oblasti dialógov a konania postáv. Inak fajn zakomponovanie Konga do zabudnutého sveta, fajn bitky z obludami, super zabudnutý hláškujúci vojak, no inak to bolo slabučké. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Celkem mě zaráží nízké hodnocení. Dyť tomu filmu u všech desetipatrových goril nic nechybí! Rozhodně nic z toho, co sliboval v trailerech, je to po akční stránce značně výživná a co se potvor týče parádně přebujelá safari! Monstr bitky a všeobecná demolice tu mají opravdu hodně prostoru, zatímco lidští červi se spíš plazí v pozadí, což ale vůbec nevadí. Položení důrazu na potvory a jejich hašteření mě baví víc, než sledování nějakých neumělých pokusů o hluboce psychologickou rozborku, která stejně nemá ve filmu tohoto typu co dělat. Tentokrát dokonce nedojde ani na očekávanou mezidruhovou lovestory a fakt mi to tady nechybí. Kong nemá tak parádní temnou atmosféru, jako poslední Godzilla, ani titánské proporce Pacific Rimu, ale může před nimi hrdě vypnout svou kosmatou hruď a pořádně si do ní zabušit. Páč to není žádnej shit! 75% ()

Shitonit odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to teda bohužel nevyšlo. Na začátku se po pádu z nebe jebe japík s hipíkem, a tvůrce této filmosračky testuje divákovu imbecilitu. Fakt maketa rozjebanýho éra nebyla, nebyla ani trochu věrohodná. Pak střihem přenese diváka do reality konce války ve Vietnamu, kterážto část je asi na pět minut koukatelná. Ne že by byla o něčem, ale není to vyloženě domrdaný. Od průletu bouří se dá sledovat ještě kongovo dovádění s vrtulníkama, ba pak se celá tahle vykurvenost bleskově jeví v míchanici Jurskýho parku s Predátorem. nebo tak něco. Dále se mi zježily chlupy na prdeli zármutkem z projebanýho času, a ani se sebevětší snahou jsem v tom nenašel nic, co by mě donutilo tomuhle bezcitnýmu blábolu přidělit jedinou hvězdičku. Kokoti. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Hned mě napadlo srovnání s Godzillou. Kong mě bavil víc, sice mi neseděl výběr herců, ale co se týče zápletky a zpracování, tak spokojenost .. ale stačilo jednou ;) ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Get us home with proof.“ Nový Kong si mě hned získal uhrančivým retro stylem, který mi sedne více než přetechnizovaná současnost plná všemožných zbytečných technických udělátek. Sedmdesátky a Black Sabbath jako soundtrack už samo o sobě vyzvedávají jakýkoli film o několik levelů výš. Tady se povedlo situování děje na odlehlý zapomenutý ostrov plný roztodivných zvířat a netvorů. Příběh je blockbusterově jednoduchý a přímočarý, postavy sympatické a jejich jednání nevykazovalo tak velkou míru stupidity jako v jiných filmech. Akce je přehledná, kamera klidná a celkově příběh dobře plyne, takže jsem byl až překvapen, jak moc se mi to líbilo. Těším se na pokračování, jen doufám, že zůstane v sedmdesátkách, protože mají co nabídnout. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Škoda toho "nijakého" děje - příjdem-chceme zabít-odejdem. I obsazení mi nesedlo, počínaje Jacksonem po Reillyho. Ale "monstra" parádní a vizuál hezký. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Nechapu ten hejt, fakt ne. Ano, postavy nejsou prokreslene a je jich tam zbytecne moc. Ale to je asi tak jediny nedostatek tohodle prijemne neholywoodskeho snimku. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

kdo má rád zvířátka trochu jinýho kalibru, bude jak v pohádce, až se nad ním bude vznášet pavouk ze kterého by se dal skákat bungee jumping... solidní jízda na jedno shlédnutí 70% ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Blbůstka na jedno použití. Napěchované hvězdami, ale přesto jejich potenciál nevyužitý. Hvězdy náhle odchází, aniž by stačily cokoliv předvést nebo mít nějaký zapamatování hodný monolog nebo dialog. Vše je v kýčovitých filtrech, Kong a další monstra hezky vymodelovaní, ale takoví až moc stylizovaní, jakoby to vypadlo z nějakého animáku. Post titulková sekvence zvláštní. To chce někdo udělat nějakej Kong universe po vzoru Avengerů? Raději bych to nedělal. Asi tak minuta filmu mi připomněla Cestu do pravěku - kéž by někdo natočil celý film o nějakém putování a poznávání různých přerostlých živočichů a věnoval se spíš tomu průzkumu než výbuchům a bitkám. Tři hvězdičky. ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Beru to jako prequel k filmům o syntéze legendy King Konga a světoznámé Godzilly a její povedené partičky nepřátel. Opravdu nic víc, než přípravu na těžbu dolárků sypajících se ve velkém z těsného objetí velkých monster. Herci si na plátně zcela jasně pouze odbývají svou dobře placenou práci ve zcela předvídatelném příběhu, kde už dozajista nic nepřekvapí. A už dlouho se mi nestalo, že bych u filmu zaspal a v duchu se modlil, že se proberu na finálních 10-15 minut. Hrozná nuda. Mrkněte se radši znovu na Konga od Petera Jacksona - zde jde vidět opravdový vztah k tématu a samotné formě a ne jen nekompromisní těžba peněz. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Moc som sa na film tešil, keď som počul, že chcú urobiť spoločný vesmír pre Konga a Godzillu a neskôr ich aj spojiť dohromady. A preto som neváhal a kúpil si lístok do kina. Po skončení filmu vo mne ale ostali zmiešané pocity. Film je veľmi pekne natočený a má pekné efekty. Výprava je veľmi dobrodružná a je fest pekná. Tom Hiddleston sa tu hodí, pretože vyzerá ako dobrodruh. John C. Reilly je tu tiež veľmi dobrý a naozaj vyzerá ako keby "zaspal" dobu. Samuel L. Jackson mi tu prišiel ako doslova zbytočný a navyše mi celý film liezol na nervy a čakal som, kedy ho konečne niekto odpráskne. Hudba vo filme je kurňa dobrá! Ja jednoducho milujem starú hudbu a tu presne boli všetky staršie pesničky, ktoré poznám. Za to palec hore. Tiež musím vyzdvihnúť, že sa tvorcovia vrátili do čias, kedy nebol Kong len sám na ostrove, ale boli tam s ním aj iné nestvori. Ku koncu sa dokonca ukázalo, že Kong vlastne nie je ani až tak zlý a väčší problém robili tie nestvori. No ale našťastie sa takmer všetci dostali naspäť a to dokonca za pomoci Konga! Film je priemer, čo je škoda, pretože sa z toho dalo vykresať oveľa viac! Ale aj tak máme peknú dobrodružnú jazdu. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Celkem nízký hodnocení tady na tenhle filmík. No Kong teda prťavej nebyl! Tempo je svižný, sežrání většiny vojáku mi udělalo radost a na Toma je opět skvělej pohled. Natočený je to celkem fajn, klobouk dolů. Myslím, že se k tomu narozdíl od Jurassic Worldu ještě někdy vrátím. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Film je občas úsměvný na místech, kde to asi nebylo zamýšleno. I přesto je to však skvělá zábava - Samuel Jackson a Tom Hiddleston? Na to se nedá nepodívat. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Po poslední Planetě opic jsem neviděl hezčí PGI. Navíc ve 4K v HDR vynikl každý chlup téhle monstrózní opice, to samé pestrost barev ostrova Kong. Různé obří kosti, asijská kopcovitá krajina, zarostlá zelení.. Či jeskyně domorodců to jen dobarvily. Film si zachoval víceméně stejnou myšlenku původního Konga, jen v něm přibylo pár dalších nestvůr - mamut, pavouk, pterodaktyl.. Fakt pěkná podívaná, musím říct. Výbuchy gradovaly, vojáci umírali. Akce na oddech, nic jiného bych v tom nehledal. Bitky Konga byly asi nejzajímavější podívanou. Skull Island 2 bude ale pravděpodobně hroznej horseshit. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vydarený film, príbeh prajednoduchý, ale dobre odzrkadlený. Postavy v pohode, vrátane záporáka SLJ, trochu mi nesedí Hiddleston s krátkymi vlasmi :D Strašne sa mi páčilo, že nelozil king po mrakodrapoch, ale celý dej sa odohrával v jeho "vlasti". Príroda krásna, efekty ma nejak neurazili. Bitka s veľkým zlým jašterom bola super a celkovo všetky mlátenice boli parádne spracované. Ja som sa nenudil, možno tomu ždibka chýbala, ale celkovo som spokojný. 85% ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama