Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

himor 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vydarený film, príbeh prajednoduchý, ale dobre odzrkadlený. Postavy v pohode, vrátane záporáka SLJ, trochu mi nesedí Hiddleston s krátkymi vlasmi :D Strašne sa mi páčilo, že nelozil king po mrakodrapoch, ale celý dej sa odohrával v jeho "vlasti". Príroda krásna, efekty ma nejak neurazili. Bitka s veľkým zlým jašterom bola super a celkovo všetky mlátenice boli parádne spracované. Ja som sa nenudil, možno tomu ždibka chýbala, ale celkovo som spokojný. 85% ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Biografovo burácavé Bčko bez bázne búšiace Bčka bloku 1970-2018. Bradáč, Brie, balady Babyboomerov, briskné beťárstva bezpočetných beštií boli bonusy banálnej bájky. Bum-bác bez brzdy. ()

Ondr0n 

všechny recenze uživatele

Kong je jednoduše B-éčko, jehož děj zachycuje skupinu vojáků uvězněných na ostrově společně se zabijáckou opicí a jinými potvorami. Ale co Konga odděluje od podobných filmů s monster tématikou jsou super nápady (Bambusový pavouk je boží) a úžasný vizuál. Práce s kamerou jak ze strany kameramana Larryho Fonga tak režiséra není daleko od dokonalosti (Bitva v zeleném kouři je dechberoucí). Triky jsou na špičkové úrovni a obsazení je víc než slušné, Samuel L. Jackson vždycky potěší. Ale jak jsem řekl na začátku, je to prostě B-éčko, byť sakra dobré, do pěti hvězd tomu něco chybí. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Zmiešané, zmiešané, veľmi rozporuplné. Malo to strašne veľa pozitív, naozaj obrovské množstvo, ale premiešavalo sa to občas buďto so zbytočne lacnými prvkami (vyberiem zopár vzorových momentov ako napríklad spoločné strojené otočenie sa ústrednej dvojice za monumentálnej hudby, alebo vyzdvihnutie fotoaparátu v záverečnej scéne), alebo potom s najväčším neduhom a to bohužial počas celého filmu, ktorým bolo používanie spomalených záberov aj tam kde sú absolútne zbytočné. Nepáčila sa mi ani pointa ostrova v podobe dvoch komunít gigantov Nadzemní vs Podzemní. Podzemní nezaujali vôbec alebo keď si človek časom zvykol tak minimálne. Všetky tieto zbytočnosti ubrali filmu aj 40% čo je rozhodne na škodu. Naopak pozitíva sú výlučne na úrovni piatich hviezd. Za prvé obsadenie. Brie má v sebe niečo tak brutálne sympatické a svojim spôsobom sexi, že človek by to aj vyklátil zľava sprava. Tomáš Hidlestonovie sa pomaly ale isto (predovšetkým cez Lokiho) stáva jedným z mojich najobľúbenejších hercov. Samozrejme, ako sa dalo v tejto dobe predpokladať, vládli tomu predovšetkým famózne efekty. Fakt kolosálne súboje v najvyššej kvalite robili z filmu créme brullé. Mal som v hlave aj štvorku, akcia s vrtulníkmi ako aj posledný NO DQ súboj budú zapamätateľné, ale negatíva boli tak silné amatérske a strojené, že prišiel zákonitý trest. A prerastený makak ? Nuž dobre dobre to hral, ale ten účes, len ten zlý účes. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení války ve Vietnamu a monter-fantasy filmu.. Některé scény tam byli úsměvné a padaly až na úroveň těžkých béčkových filmů, to samé by se dalo říct někdy i u dialogů.. Nicméně jsem sám překvapenej jak mne to bavilo.. dalo by se říct, že příjemné překvapení... ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, ale jako oddechovka dobrý. Jordan Vogt-Roberts si ostudu neudělal, navíc jsou zde skvělí herci a celkově to docela dobře vypadá. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Kong je přesně ten film kde mi je úplně fuk kolik a jak a kde zemře postav hlavně že se tam bude obří opice mlátit s ještěrkami. A tohle to splňuje víc než dobře, a navíc to ještě velice pěkně vypadá! + Brie Larson. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Tak toto už áno. Jacksonov kong bol super ale tento je vynikajúci. HERCI: Loki perfektný, Fury ako jebnutý generál nemá chybu, Brie Larson som si nevedel predstaviť ako Captain Marvel ale teraz už viem, bola výborná, Nový doom mohol žiť dlhšie a ten kapitánku z 2. svetovej bol tiež fajn. Ostatní viac menej nezaujímavý. AKCIA: Skvelá, či už Kong verzus monštrá alebo vojaci vs monštrá aj keď samozrejme s Kongom bola lepšia ale s ľudmi sa mi páčila tá v tom masovom hrobe. EFEKTY: Naozaj výborné, nevšimol som si ani raz nejaké okaté CGI a to sa mi páči. PS: Po skončení filmu som jediný ostal sedieť v kine jak mako ale vyplatilo sa počkať na potitulkovú scénu. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Godzilla byla prostě lepší, byla temná, mrazivá a člověk se i bál. Tohle je naopak "veselé", barevné, a ne že by mě to nebavilo, prostě to byla taková hodně dobrá tuctovka. Triky ovšem na nejlepší úrovni, a klobouk dolů i za potitulkovou scénu, kdy všichni fanoušci včetně mě mají skoro zástavu srdce. Těším se co bude dál :) ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Film pri ktorom sa človek okamžite stane ochrancom všetkých zvierat, ľudia sa správajú ako úplní idioti a divák má hneď jasno komu držať palce... ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie pro oči, skvělý soundtrack a akční spektákl. Pokud chcete jít na oddechový film, kde nebažíte po propracovaném scénáři a dopodrobna propracovaných postav, rozhodně Konga doporučuji, v opačném bych film vynechal. Jakožto dvouhodinová zábava na večer je to však značka ideál. 75% ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Ostrov dobrý, Kong dobrý, Brie a Tom .... no taky dobrý, scénář nic moc, postavy spíš nic než moc ..... trochu zklamání .... ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

No ja som viac menej sklamaný. Na Jacksonou verziu z roku 2005 sa to nechytá ani v najmenšom. Tá bola tiež megalomanský trhák s vizuálne dokonalými akčnými scénami, ale tu sa všetka podobnosť končí. V "King Kongovi" mali postavy aspoň čo hrať, nechýbali nefalšované emócie a hlavne tam bol poriadny scenár. Tu z toho urobili len blbú zlátaniu postavenú na akcii bez skutočného príbehu. Dokonca aj postava Konga mi pripadala len ako kulisa pre ukojenie veľkolepých scén, miesto aby bol skutočným ťahúňom filmu, tak ako tomu bolo pred 12 rokmi. A to nehovorím o zlom narábaní s väčšinou postáv, kde aj inak solídny charakterný herec akým je Hiddleston, hrá postavu, ktorú mohli zveriť trebárs aj Seagalovi. S inými postavami zas totálne vydrbáva scenár (Goodman, Kebbell) a ich účasť je pre priebeh deja úplne zbytočná. Film tak zachraňuje jedine spomínaná akcia, vizuálne triky, a mňa osobne potešila aj fajn hudba zo 70.-tych rokov. Napríklad prílet nad ostrov za zvukov "Paranoid" až po prvý stret s Kongom bola asi scéna, ktorá ma dostala zo všetkých najviac. 60%. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nádherně ukazuje lidskou demenci.Každý normální člověk ví, že když nasereš zvíře, jsi už v tom momentu prakticky mrtvý. Američani se opět nemohli poučit a dělají pořád ty stejné chyby - serou zvířata, ty se je snaží zabít, protože jsou v ohrožení, a lidi se pak diví, že tak obrovská opice je nebezpečná. Ponaučení z toho plyne: Neserte zvířata, jinak dopadnete špatně. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Na úvod vážně: Verze Petera Jacksona z roku 2005 mě zaujala jednoznačně víc a to jsem ji viděla doma v televizi. Přitom filmy tohohle typu jednoznačně potřebují filmové plátno. A teď trochu nadsazeně :-) Je to film o obrovský opici, která mlátí obrovský ještěry na ostrově, který nikdy nikdo neviděl. Pak je tam pár týpků, někteří z nich mírně či více švihlý. A samozřejmě nějaká ta pěkná šťabajzna. Potom je tam taky Tom Hiddleston, který to pro mě celé drží. Občas tam proletí nějaký ten vtip, občas trochu znechuceně odvrátíte zrak. Za mě tedy dobrý. Přesně ten typ filmu, ke kterému si koupíte popcorn a zas až tak moc nepřemýšlíte. Což je jenom dobře, protože největší slabinou tohohle filmu je dle mého skromného názoru scénář. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama