Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Musím se smířit s tím, že v každém akčním filmu, kde se hrdinní američtí výzkumníci s hordou vojáků snaží prozkoumávat neznámé krajiny a místní obyvatele, a je jedno, jestli je to naše planeta nebo úplně jiná, vždy se mezi nimi najde nějaký, co má místo mozku zelené ho*no, promiňte, vlastně nic. Chápu, že jinak se napětí asi nedá vyšponovat, abych trnula s obavou o dobrý konec. U Konga se mi líbilo, že se sice zakoukal do mladé badatelky, ale nesnažil se ji unést a udělat si z ní paní Kongovou. Docela mi odlehlo, když jsem si všimla, že další díl nebyl natočen. To znamená, že nikdo ze zúčastněných po návratu ani necek a tajemný ostrov plný neznámých a obřích živočichů byl tak uchráněn od zbytku světa. Jako oddechovka to celkem šlo. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Scénář jak od Disneyho a střihačské nůžky v dějových linkách tomu moc nepomáhají. Přes všechny neduhy na papíře se ale pořád jedná o plnokrevný blockbuster se zručným dirigentem na režisérské sesli. Vogt-Roberts zvládá dobře dávkovat mrazivé napětí, dobovou atmosféru, poutavé first-person-shooter momentky a hlavně gradující akci par excellence – něco, v čem naopak Mangoldem „odfláknutý” Logan z téhož měsíce žalostně strádal. Být v úvodu přebarvené logo Marvel Studios, tak je tahle příběhová kastrace proklamována za největší překvapení roku. Takhle je Kong, i se svými filmařskými ambice, už předem odsouzen k neúspěchu a zapomnění... což si zrovna tato legenda opravdu nezaslouží. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář vyvažují výborné triky a fajn herci. V práci režiséra Jordana Vogta-Robertse je vidět fanouškovský zápal a spousta svělých nápadů a situací je přesně taková jak jsem doufal. Bohužel některé berličky, které k těm situacím vedou nedávají tak úplně smysl (velmi příhodně umístěné řetězy a lodní šroub ve finální bitce, granáty s plynem, nebo vyslovená debilita jednání některých postav). Je to velká škoda protože to snažení sráží. Zajímavé obsazení je v konfrontaci se scénářem, kdy se například skvělý Sam L. Jackson chová proti zdravému rozumu. Přitom by stačilo prohloubit jeho motivaci. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Larry Fong na hrad, vizulane porno, ktoré páli na prvú signálnu salvy neskutočných obrazov. Všetko ostatné je len kozmetický doplnok, aby to šlapalo. A šlape. Horúci kandidát na guilty pleasure roka. 95% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kong je velký, King Kong 2005 byl velkolepý. Slova jsou to velmi podobná, avšak z filmařské perspektivy naprosto vzdálená. Jakcson točil z lásky k látce, Roberts točí to, co nejvíc rajcuje současný mainstream. Hlavně drajv, dynamiku, nápaditost všech možných monster a skvěle nasnímané fighty. Scénář bohužel vycucaný z prstu a nebýt neskutečně vymazleného vizuálu a fajn sedmdesétkové atmošky se starými hudebními peckami, bylo by to i málo zábavné. Brie Larson je tu jen kvůli kukuči a herecký ansámbl zachraňuje dokonalý John C. Reilly. O 10 procent lepší trikové eskapády nestačí k přebití o 50 procent lepšího přístupu k tématice předchůdce. Je zároveň k zamyšlení, že jediné emoce vyvolají závěrečné titulky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se. Bál jsem se hodně moc. Nakonec jsem si film užil v kině nejvíce hned po Loganovi...a to jsem tam letos zavítal už 11x. Jacksonova King Konga jsem nakoukával nespočetně-krát a pořád dokola a je to jeden z mých hodně oblíbených filmů. Kongovi jsem nevěřil skoro nic, už od první upoutávky se mi hrozně moc líbil vizuál a samozřejmě skvostné obsazení, trošku mě ale iritoval onen důraz na humor zhmotněný Johnem C. Reillym, který je v trailerech poněkud nešťastně vyzdvihován a já v podstatě chtěl spíše dobrodružný film, který se bere vážně, zkrátka něco na způsob, také zrestartované, Godzilly. U ní mi vadily jiné věci, ale v té temnotě a osudovosti se vyžívám poslední dobou více. Jenže u tohodle filmu jsem prostě na všecko zapomněl už od první minuty. Jeden chytlavý známý song střídá druhý (tentokrát bez provařeného All along watchtower), děj jede jako po másle od začátku až do konce, tempo se přes velmi střídmou a chutnou dvouhodinovou stopáž drží svoji linku a co je důležitější, úplně každý záběr z filmu je pečlivě vycizelované umění, které díky křiklavě barevné velmi líbivé stylizaci, hutným zpomalovačkám a fantastickému střihu působí neskutečně energicky a mnohdy jsem si jako třináctiletý kluk užíval, jak precizní kamera dodává celému snímku úplně nový rozměr. V první řadě je to monster film, a to pěkně drahý a je to na něm patřičně vidět. A co oceňuji ještě více, nejde o žádného Rockova Herkula, ve filmu je opravdu hodně akčních scén, opravdu hodně protivníků, kteří se Kongovi a nejen jemu dokážou postavit a navíc preciznímu režisérovi nedochází nápady ani ke konci a vše si lze v dostatečné porci užít. Trikově je to naprostá špička a v tomhle směru asi nelze být nespokojen, pokud člověk od toho čeká přesně tohle. Co jsem tak pochopil, tak většina lidí je hlavně poněkud popuzená z lidských charakterů. Povětšinou jsou to jen karikatury, které slouží jako podšívky pro monstra na opravdu brutální roztrhání, navíc znásobené obsazením známých herců ve vedlejších úlohách, přičemž jsou v těchto případech ty pocity o něco tíživější. Malinko jsem předpokládal určitou odmítavou výpověď na válku ve Vietnamu, ostatně postava oscarové Brie Larson se k tomu přiznává, nicméně Jordan Vogt-Roberts se v tomto ohledu jen okrajově inspiroval (určitě má rád Kód Navajo!) a když Tom "Nathan Drake" Hiddleston prostupuje po malebných pláních (díky Googlu) existujícího ostrova na způsob neohroženého hrdiny, je jasné, že se jedná o čisté béčko, které je celé vlastně jenom velkým oslím můstkem pro věky budoucí (viz potitulková scéna). Shrnuto a TUČNĚ podtrženo. Kong je film, který nemá smysl jinde vidět než v kině, neřknu-li pouze v IMAXu (haha), dopodrobna bych dokázal rozebrat několik konkrétních scén, které mě neskutečně pohltily a vzpomenu si na ně v nějakých přehledech na konci roku a to už jsem si dlouho u takto nedoceněného (nejen) monster výplachu neříkal...9/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jackson se s prominutím se svým Kongem může jít zahrabat. Tahle verze je o 100% lepší ve všech směrech. Mnohem sympatičtější casting, mnohem lepší (a skutečně vtipný) humor, dále akce, co odsýpá a nezpomalují ji zbytečnosti jako taneček pro Konga a podobně. Krom Konga jsou zde skutečně odporní lebkolezi, a tím odporní myslím fakt děsiví, žádný obtloustlý tyranosauři. Zdejší podání vztahu domorodců a Konga dává taky mnohem větší smysl a stejně jako v Godzille se i zde Kongovi fandí. Výborné zapojení hudby do děje, některé scény jsou přímo skvostné. SPOILER A já obzvlášť oceňuju odklon od zlých domorodců (příšer na ostrově i tak dost) a Konga coby zlouna. Dále velmi šikovně podaný "vztah" Konga a Brie Larson - tak akorát, aby to neupadalo do trapného sentimentu. A finále bylo dokonalé. KONEC SPOILERU. Jediné co, tak postava Samuela L. Jacksona byla hodně šablonovitá a v hromadě celého toho dobrodružství byl protagonista Toma Hiddlestona značně upozazděn, ale to jsou jen lehké vady na kráse. Celkově shrnuto - jeden z nejlepších dobrodružných filmů s monstry, jaký jsem za hodně dlouhou dobu viděla. Tohle si zaslouží být v červených, narozdíl od Jacksonova patosového Konga. Ráda se podívám znovu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto podmanivé, včetně kvalitního 3D, které dojem z filmu umocňuje. Příběh klasický popkorňák (překvapí v tom případě, že jste se dopředu neládovali trailerem) - monstra jsou zajímavá (lekačky taktéž). Brie je sympatická, Tom celkem taky a hercům vévodí John C. Reilly. Sam L. Jackson naopak celkem toporný a představoval bych si v jeho roli někoho jiného. Celkově však příjemné překvapení a dávám 4 hvězdy. Mimo jiné obsahuje potitulkovou scénu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další série pěkných obrázků, která nás má oblbnout, je tady. Nějakým nedopatřením jsem před rokem, kdy jsem tenhle kousek viděl poprvé, nehodnotil. Tak jsem si projekci zopakoval. A světe, div se, na řadu scén jsem úplně zapomněl. A nebylo to vůbec těžké. Příběh o King Kongovi nám zaktualizovali. Logicky. Nikdo ho tak netahá do New Yorku, do křehké blondýny se nezamilovává. Nabízí nám naopak několik sympatických charakterů, přesto leccos nevytěžíme tak, jak bychom mohli, a hlavně scénář není z nejzajímavějších. A postavy si nakonec neprojdou ani žádným vývojem a vyznívají trestuhodně zaměnitelně. Prostě jsou, a některé nepřežijí. Režisér neumí vyprávět, neumí servírovat emoce. Chybí osudovější příběh, schází moment překvapení. Co se naopak povedlo, je volba prostředí. Dobová stylizace v sytých barvách se náramně povedla. Všechna ta tajemná zákoutí, zátoky, západy slunce. Trikaři se rovněž vyprsili s velmi kvalitními CGI prvky. Příšery vypadají skvěle, opičák jakbysmet. Akční pasáže jsou velkolepé (bitva s vrtulníky) a mají nápad (chobotnice, střetnutí s pavoukem). Jen bych to celé udělal víc surové a krvavé. Solidní jízda, ovšem jakmile z ní zmizí samotný Kong, začne drhnout. Nadhodnocené 4*. PS: John C. Reilly září v každé scéně, v níž se objeví. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kam šlápne člověk, tam tráva sto let neroste. Moje páté setkání s Kongem. Tvůrci tentokrát upustili od tradičního schématu, kdy se obří opičák zamiluje do krásné blondýnky a udělali dobře. Navíc přidali několik skvěle propracovaných příšer a výborný soundtrack (herecké obsazení je též bez výhrad) a máme tady dobrodružný akčňák jak má být. Verze Petera Jacksona pro mě sice zůstává na prvním místě, ale i Ostrov lebek se mi moc líbil. P.S. Vydržte film sledovat až do konce závěrečných titulků. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Správny popkorňák so všetkým, čo k tomu patrí. Nechýba dokonca ani klasický, dnes už zriedka využívaný konflikt zelený mozog versus rozumní civilisti. Veľa akcie, pekné efekty, hra na city aj trochu brutality v spôsoboch zomierania. Proste pohodička, letný blokbaster. Z traileru som bola nadšená a výsledok uspokojil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takže takto! Z pohľadu scenára, ktorý je typickým, americkým, propagandistickým, vlastenecko zvráteným, amorálnym hnusom - čistý odpad. Lenže mňa zaujímal Kong, monštrá, príroda, a efekty s tým spojené, čo je z môjho pohľadu skrátka diamant. Ako celok za tri, ako zábava (i keď bez duše), ktorej základy sú vyslovene postavené na vizuále - za päť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O obrovskom gorilom King Kongovi som videl starý čiernobiely titul z roku 1933. A samozrejme, že dobre poznám aj bombastický remake z roku 2005, ktorý natočil režisér Peter Jackson. Takže som myslel, že tento príbeh je pre mňa uzavretý. No ale keď som si pozrel snímok "Kong: Ostrov lebiek" tak som zistil, že sa z tejto klasickej témy dá ešte mnoho vydolovať. Mladý americký režisér Jordan Vogt-Roberts to pojal originálne. Podarilo sa mu natočiť kvalitný, svieži, dobrodružný film. **** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moc dobře natočený, ale s postupem času čím dál horší film. Bohužel. Těšil jsem se a nemůžu říct, že bych se nedočkal povedených scén (útok na helikoptéry nic nepřekonalo) a nápadů, jenže scénář se někdy po půlhodině dostal do docela otravné smyčky "dobová píseň - jde se - objeví se monstrum - bitva/útěk - dobová píseň - jde se - objeví se monstrum...", přibývalo velmi podivných situací a scén (loď) a hlavně mě nezajímala téměř žádná lidská postava. Aby také ano, když většina z nich byla úplně zbytečných (třeba Tom Hiddleston skoro celým filmem jen tak projde a nic extrovního nepředvede), nevyužitých (naneštěstí zrovna John Goodman) nebo vyloženě otravných (John C. Reilly)... Vážně škoda. Nečekal jsem druhou Godzillu, ale aspoň dobrou zábavu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už od akce z vrtulníky je jasný co nás čeká. Tupej vejplachovej monster biják z pěkným vizuálem. Víc by čekal jen blázen. Na pobavení dobrý, ale triky jsem čekal lepší. Postavy nemá smysl rozebírat. Hiddleston je hrozná držka a excentrik Jackson začíná bejt ohranej, takže není to zlý, ale úplná výhra taky zrovna ne.60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od nového "mega Konga" som toho veľa neočakával, pretože nejako nezdieľam to smerovanie hollywoodu v nových blockbustroch. Kong bude ešte väčší, Batman si to rozdá so Supermanom, nahádžeme super hrdinov do jedného filmu (Avengers)...Išiel som do toho hlavne kvôli deťom, ale vo výsledku som bol milo prekvapený, navyše prepojenie s vojnovou tématikou, konkrétne Vietnam, takže super. Veľmi dobré hlášky sypal J.C. Reilly. Triky výborné, obsadenie tiež a príbehovo som žiadne prevratné dielo nečakal, takže spokojnosť. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajnovka. Ze třetiny si takhle představuju chystanýho Tomb Raidera, ze druhý Uncharted, no a ta poslední pak na mě fungovala jako příjemná pop-cornovka se zajímavými monstry (a nevýraznými postavami). Ani zklamání, ani nadšení. Duel s Godzillou bude strašnej nátěr! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentná, no milá a zábavná B-čková hovadina za obrovské prachy. Pár scén je absolútne fantastických 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jacksonův King Kong se mě líbil o trošku více, ale těžko srovnávat tyhle dva filmy, protože žánr je přecejen jiný. Předchozí byl dobrodružné drama o tom jak se opice zamilovala a stálo jí to život. Nový Kong se má plánovaně začlenit do Monster Universu a jeho hlavním znakem je akce šmrncnutá s dobrodružstvím. Z filmu si budu pamatovat hlavně pavoučí scénu, fantastické záběry a strašně moc nevýrazného Hiddlestona. Nechápu proč mu rejža nepřihodil nějakou silnější vygradovanou scénu, ve které by všem okolo sebe natřel řiť a tím si nás získal. Samuel určitě nezklamal, jeho záporák je zase chuťový jako vždy. 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ako nie veľký fanúšik King Konga všeobecne som bol Ostrovom Lebiek veľmi prekvapený. Vizuál je na úplne inej úrovni a nie je mu čo vytknúť. Nechýba mu farebnosť, ani monochromatické prostredia. Rôznorodosť ostrova a samotný ostrov ma úplne dostával do kolien. Akčné scény doladené ako vínko. Main Event medzi Kongom a Skullcrawlerom na jednotku. Replay a odznova. (26.6.2017) (7.2027) (27.12.2023, sk dab) ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama