Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Velmi překvapující dobrodružná oddychovka, mnohem lepší, než verze od Petera Jacksona, protože se odehrává vesměs v nádherné CGI přírodě s působivými pre-zvířaty (mega oliheň, pavouk, buvol, ptakoještěři), které jsou někdy víc nebezpečné, než samotný silák Kong, který je skvělým ochráncem ostrova. Postavy vtipné, pan Flinstone potěšíl, veterán z WWII taky a Samuel je pořád frajer.. Zvuk i obraz na vysoké úrovni, zkrátka kino zážitek slušný ;) ()

dadoool 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj první film o Kongovi, takže nebudu srovnávat s žádným jiným předchozím filmem. S příběhem jsem byla dříve trochu seznámená, ale to pouze z doslechu a jen malé ústřižky. Nevím tedy jak jiná zpracování, ale film se mi moc líbil. Moc pěkné kamerové záběry, příroda Vietnamu je opravdu dechberoucí. Jackson byl skvělý jako vždy a Hiddleston to také zahrál moc pěkně. Určitě se vyplatilo to vidět na velkém plátně. ()

dom1niq 

všechny recenze uživatele

Vizuálnemu spracovaniu naozaj nemám čo vytknúť, ostrov je krásny, Kong a aj ostatné mutanty sú impozantní. Hneď prvá akčná scéna, kedy Kong zaútočí na helikoptéry vyráža dych a ani ďalšie veľmi nezaostávajú. Sklamanie však nastalo vtedy, keď som zistil, že všetky tieto scény sú obsiahnuté v trajleroch. Pustite si všetky trajlery, domyslite si nejaké to putovanie vojakov a pár civilistov po exotickom ostrove, ktorí sa snažia dostať z jedneho konca ostrova na druhý a máte celý film. Scénar je naozaj veľmi jednoduchý. Z hercov treba vyzdvihnúť Johna C. Reillyho, ktorý zachraňoval hluché miesta a samozrejme Brie Larson, tá nikdy nesklame. :) Také malé bezvýznamné plus dávam za výber pesničiek, presne podľa môjho gusta. :) ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Myslím,že po Jacksonovom Kongovi,je táto zlátanina za 185 miliónov len chudobným príbuzným.Bez hlbšieho rozobratia postáv,len akože wow akcia,úplne zbytočný reštart. ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Bylo to takovy, makovy.. byl to proste klasickej remake jako predeslej kong jen s tim ze tam nebylo T-Rexove ale ty mega jestery, uz se tesim az se bude kong stipat z godzillou :-D.. neee Kong byl prehnanej, obrovskej a mne se to libilo, sedl mi tam Tom Hidleston strasne moc, zmagorenej Samuel L.J. Prahnouci po pomste byl hodne dobrej, efekty byly super, lekacky byly taky, 3D neni potreba.. akce od zacatku, coz se mi libilo, nenudil sem se.. ma to zaslouzenejch cca 70%.. sympaticky stravenej cas v kine.. Kong, The King !!! ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Videné v IMAXe a myslím, že to spravilo obrovský rozdiel. Na tento film by som za normálnych okolností v živote nešiel, ale stálo to za to. Krásne urobené, dobré herecké obsadenie a dokonca to malo aj zaujímavý dej. Veľmi rýchlo to ubehlo a celkovo som veľmi spokojný. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná oddychovka, ktorá u mňa naplno boduje. Príbeh samozrejme by sa dal vyšperkovať, mohla to byť road movie po neprebádanom ostrove plnom príšer, ale otázne je či by to potom fungovalo. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Povedená popkornová zábava.... zdařilé triky, příšerky, akce a humor. Podstatně lepší než Jacksonova opice. ()

Kubwajs 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu jsou dobré dvě věci. Ta první je vizualně zpracovanej Kong a ta druhá je ,že mmá po shlédnutí si pustit King konga ze 73 roku. Jinak film mi příjde na to jaké měl obsazení těžce pod průměrem. Herci ,dialogy.. Chování postav je tak nesmyslný,že by člověk tloukl hlavou do zdi. Opravdu jsem si v půlce filmu přál aby byl konec. ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Výprava je excelentní, kamera a efekty tím spíš a Kong nikdy nevypadal na plátně tak dobře. V čem je tedy chyba? Ve scénáři a v přístupu k postavám. Hiddleston hraje sice jako vždy výborně, ale jeho charakter mu tak nějak nevěříme. Stejně jako zarputilou motivaci Samuela L. Jacksona. A vývoj děje, ten ne, že by byl třeba až tak absurdní, ale je spíše nekonzistentní a tvůrci si často museli pomáhat oslími můstky. A snaha odkazovat se na syndromy z vietnamské války působí vcelku pateticky a jaksi zbytečně. Jínak se ale na film pěkně kouká, na Brie Larson také a pokud člověk očekává jen popcornovou zábavu, té se mu rozhodně dostane. 6/10 ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1933 posunul kinematografii zas o něco dál, ale od té doby Kong jen paběrkuje a Ostrov lebek není žádná výjimka. Šesťákový příběh doplněný o spoustu vyloženě nucených scén jen pro 3D. Postavy napsané dvourozměrně a vcelku nezajímavě, až na pár výjimek. John C. Reilly mi v paměti utkvěl asi nejvíc a jeho výkon zastínil i větší jména, kvalitně podaná vedlejší role. Naopak Tian Jing se svými pěti řádky textu, působí jen jako pouhé marketingové lákadlo pro Čínu. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, byl Ostrov lebek. Vládnul zde mírumilovný King Kong, díky kterému celý zdejší Jurský park nepožral hrstku domorodců. No ale pak se tam nasral strýček Samuel L. Jackson ( nezapomenu jeho výraz, když poprvé uviděl megaopičáka ) a začaly se dít věci. Díky tomu vznikla svižná a zábavná akční pohádka pro dospělé plná působivých počítačových triků a animací. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Trailery ukázali asi všetky zaujímavé zábery, takže vo filme už nič neprekvapí. Postavy asi za nula. Premotivovaný veliteľ, pekná žena v bielom tielku, vtipný pilot a bezvýznamný vojaci. Kong je podľa mňa jedna z najlepších filmových príšer a v tomto filme si udržal úroveň. Na Jacksonovho Konga to z ďaleka nemalo, ale toto bolo zase inak orientované. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Monstra, Kong, samotný ostrov a dej ma zaujal ihned od prvej chvíle. Americký vojenský patos som mal tú absolútne v piči .Čistý blockbuster, ktorý ma príjemne potešil a teším sa na daľšie monster pokračovanie. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Velkolepá dobrodružná podívaná, kterou ale kazí několik zásadních věcí. Postavy tu jsou ploché jak kdejaká třináctka a nezachrání to ani Jackson, který si tu najde pár momentů, ale jinak velká bída. Většina z nich vystupují spíše jako krmení pro monstra, než jako nosné charaktery. Atmosféra pokulhává mezi dramatem a odlehčenou komedií a nikdy to nejde dohromady. Naopak se povedli akční scény, které tu jsou zábavné, přehledně natočené a nabízí několik zajímavých úhlů kamer. Navíc vše vytvořeno počítačem vypadá věruhodně a ne odfláknutě. Rozhodně lepší než Godzilla. SCÉNÁŘ/3 POSTAVY/2 HUDBA/3 VIZUÁL/3 AKCE/4 = 15/25 ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nenáročný akční film na jeden večer. Začátek hodně připomíná zlatou éru podobných filmů v létech osmdesátých, pak se to ale změní v bezduché počítačové hody. Spousta obrovských potvor a na závěr vítězící Kong a napravivší se američtí vojáci. Pohádka pro dospělé, ale dobře udělaná. 3- ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama