Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

notozjano 

všechny recenze uživatele

No po vizuální stránce tomu nemám co vytknout. Vlastně celkově je to pěkně natočené, svižné, místy i vtipné. Ale blbost z toho přímo sálá. Jak tam přiletěly s těma helikoptérama a nechaly se shazovat jak švestky, to bylo tak do očí bíjící, že mi nedalo jinak a prostě jsem musel řešit i nadále, co je ještě v normě a co už je mimo. Je to cena za vymazleniny, kterými se tento film může pochlubit. Odpad si určitě nezaslouží RedAKu! Já dávám 3, protože remake z roku 2005 od Petra Jacksona je mnohem více strhující. Ale doporučuju, takže suma sumárum je to 3,5. ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele

Vcelku paradne vymysleny novy Kong, ktery byl totalne pokazen chaotickymi prechody jednotlivych scen. Take mi hlava nebere, proc kazdy druhy film obsahuje rekrutovani a predstavovani hlavnejsich postav, pricemz je zapotrebi projet pulku sveta, aby se tyto postavy seskupily a film tak mohl teprve vubec zacit. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Ja vietnam žena Thuong a zdravila americká divák. Ja mať rada filma s KONG. KONG byť dobrá. Chcela, nechcela ja musela porovnať s predtým točená filma a musela povedať, že táto ako vravila odborník filma- blockbuster, veľká hovno. Vietnamská veterána mladá chlap, ktorá ja neveriť i keď hrať drsná a maskovala i Rambo. Hlúpa vojak chválila, že používať cudzia zbraň, ktorá zobrať farmár. Ja nečudovala, že oni u nás zabalila a nechala moja mama sama tehotná. Ja pristihla, že celá film čakala a tipovala kto teraz zomrela. Vo filma nič nefungovala, Loki zbytočná a stále iba valila oko, fotowoman stará, nevýrazná, bez charizma a ostatná človek mohla KONG alebo iná monster hneď zožrala. Ja moc prekvapená, že až toľko prežila, KONG asi nažratá, alebo režisér bála o veková dostupnosť. Americká vojak slabá a iba prechádzala a nechala seba jesť. Napalm nič neriešila a na Kong slabšie učinkovala ako na môj otec v bunkra. Akčná scéna málo a iba so škaredá jašterica. Jedna veľká byvol, pavúka, modlivka a chobotnica čo KONG hneď zožrala, neohúriť a divák čakala viac. Za moja osoba rozhodne KONG=KHONG. Ja dúfať, že rýchlo zabudla na táto trapná, bez šťava, blivajz filma a teraz radšej pozrela vrchol americká kinematografia: Sex v meste. Tạm biệt ! ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá duši. Naprostá prázdnota. Vše klouže po povrchu, celou dobu je to jen zkratkovitá přehlídka několika monster (zkratkovitost je možná dána snahou hodně to prostříhat, aby to nebylo moc dlouhé… ovšem výsledek je tristní). Vůbec nefungují emoce, k žádné postavě si tu nevytvoříte pouto, ani ke Kongovi. Navíc není ani vybudováno žádné napětí, protože Konga vidíme hned v první minutě filmu. Co ovšem z takového typu filmu zbyde, když nenabízí ani napětí, ani emoce? Jistě, mohly by to být aspoň nápadité a kulervoucí akční scény. Ale i po této stránce je to bída. Z hlediska nápaditosti to není nic než sterilní tuctovitost. Tento žánr filmu mám přitom docela rád, ale toto je prostě béčko, které se sice místy snaží být strašně cool, ale o to béčkovitější a směšnější je. Nabízí se srovnání s Jacksonovým King Kongem z roku 2005 - a ten kontrast je extrémní. Tam ty emoce fungovaly úžasně, na několika rovinách, film se zakousl pod kůži, a každá akční scéna tam sršela nápady, bylo to hravé až na půdu a bylo vidět, že to tvůrci měli fakt rádi. Tady to je úplný opak… To srovnání je opravdu velmi odhalující; tento Kong je sice rozměrově několikrát větší, i ty obludy jsou megalomanštější, ale že by z toho byl „větší“ film? To ani náhodou. Krásně se ukazuje, že to, co z velkofilmu dělá velkofilm, nejsou velké rozměry, ale hloubka emocí. Netvoří ho větší hlasitost řevu, ale větší intenzita propojení s postavami. Tento film je skvělý jen v jedné věci: naplno si uvědomíte, jak dobrý je Jacksonův Kong z roku 2005 :-) ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je zdejší plakát. Opravdu, pro mě jeden z nejhezčích za poslední dobu. Samotný film...první půlka až neskutečně debillní, zejména dialogy. Ale taky vyniká neustála potřeba mít kameru proti slunci. Druhá půlka je plná akce. Když si zvyknete na Kongův svět a režii Jordana, tak se dá film dokoukat. Ale upřímně se jedná o velké zklamání. 55% ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Děj naštěstí nekopíruje klasický film ale má zcela nový příběh, který je jednoduchý, ale v kombinaci s efekty dobovým soundtrackem a sympatickými herci nabízí solidní porci zábavy. Co se mi na filmu nelíbilo jsou záporáci, od podivných hadoještěrů až po Samuela L. Jacksona, kterému se jeho šílený velitel moc nepovedl, protože se trefil přesně mezi moc a málo šílený, takže ve výsledku byl spíše nezajímavý, škoda stačilo málo, například přidat silnější motiv pro jeho "Achabovské " chování. Celkově je to dobrý film, ale trochu zamrzí jak málo chybělo k tomu aby byl skvělý. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Velká vopice se zabývá mravenečky. Ok, dobře, asi se hodně nudí. A co na tom omezeném prostoru ta léta denně žere je mi záhadou.... Ale stejně - bavilo, krásné lebkosvině a SLJ snad konečně!! umřel. Nebo ne..? :-(................ Po zhlédnutí s dabingem bych zvracela. Hiddleston si Krále afektu fakt nezasloužil. Viděno v telce, po pár minutách jsem to vzdala. HNUS. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Totálna stupidita. Príbeh nula bodov, expozícia postáv nula bodov, ten filter cez ktorý to v postprodukcii pretiahli nula bodov, a ešte aj tie efekty sa mi zdali na hovno. Zachraňuje to svižné tempo (bodaj by aj nie, film nemá pomaly žiadne dialógy, len samá akcia) a ako tak vtipné postavy. ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

zvyšuji na 4 hvězdy, ten film se povedl. Bavilo mě to, zasmál jsem se a efekty byly super. Povedený Kong, těším se na pokračování... 70% ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to na tom neocenit na tom to retro, vymazlený vizuál každého záběru kamery, kde se prostě mohla stát fotka z každého filmového okýnka. Mně se to líbilo. Připomnělo mi to staré dobrodružné filmy (hudbou, postavami...), jako kdyby na ně dýchl Jules Verne, a zasazení do doby studené války bylo fakt cool. Asi neodolám ničemu, kde se běhá v tomhle expedičním ohozu a kde mrká Hiddleston s těmi modrými kukadly. ()

aannemer odpad!

všechny recenze uživatele

Filmový mainstream opět nezklamal. Děje sotva na večerníček a dvě hodiny grafických onanií. Opravdu dost hloupoučké... ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Normálně jen tak za 3,5 - jenže John C. Reilly je tady prostě boží a Hiddlestoneovi jsem to překvapivě sežral ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Na neprobádaný ostrov se vydává několik vrtulníků se spoustou lidí. Někteří z nich nevědí, do čeho jdou ostatní tuší... Postav je hodně a jasně je dané, kdo musí umřít a kdo přežít. Kompozice některých záběrů je super, bohužel s ubíhajícím časem se stává film stereotypním. (2D dabing) Rozpočet: $ 185 miliónů, Tržby: $ 566,152 miliónů. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

To byla ale vobrovitánská vopice!!! Nějak mě přišlo, že ani Konga ten film nebaví. Akční bitky Konga s monstry byly dobrý, ale ta lidská výplň mezi tím s těmi pokusy o cool fóry mě uspávala. Čekal jsem od Lokiho víc...sakra ani psát ten komentář mě nebaví. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Výborná letní jednohubka, která rozhodně pobaví a určitě nenudí. Nový Monsterworld je krásný pro oko a nabízí spoustu dalších nevyužitých možností jak rozměrově šokovat. I když Kong tu hrál první housle excelentně a jeho bitky se saury byly bezchybné, chybělo mi tu lepší vtáhnutí do děje s lidskými hrdiny. Prostě, když je mi u zadku, jestli to z nich někdo přežije, není něco správně. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Takmer všetko už bolo povedané a natočené v King-Kongovi od Petra Jacksona...už to nie je až tak prekvapivé...škoda. ()

pds 

všechny recenze uživatele

za mňa asi naj spracovanie. žiadne zbytočné sentimenty bloncka/o-pičák. čistá tvrďárna. 65% ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Historii všichni znají, bylo tedy potřeba vymyslet něco alespoň zdánlivě nosného, aby vůbec mělo smysl oživovat přerostlého opičího krále pro filmové plátno. Relativně povedená vobla padla na nepřiznanou adaptaci "Bílé velryby", ale bohužel se nepovedlo celý cirkus ukočírovat ani režisérovi, natož pak scénáristům. Výsledkem je zmatené ostrovní pobíhání skupinek hrdinů, kteří nemají co nabídnout a chovají se ve většině situací zcela nelogicky a nevhodně i v rámci fikčního světa, jenž je přestřelený ve fyzikálním a biologickém ohledu. Snímek zdařile pohřbívá všechny použitelné elementy (prastarou a vizuálně zajímavou civilizaci; tajemnou organizaci, která se uplatní až v potitulkové scéně; potenciálně zajímavý souboj vojáků proti nezničitelným nepřátelům atd.) a selhává i ve výstavbě akčních scén, jež působí zmateně, nenávazně a v konečném důsledku nudně. Hodnocení tak zvedají pouze herecké výkony (Hiddleston, Reilly a Goodman), povedené efekty a design některých monster. Mám trochu obavu, co převelikého vleze do kinosálů příště. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama