Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Astonko 

všechny recenze uživatele

Boooooože toto bola pastva pre oči, skoro až orgazmus z toho dostali. Tá hra so svetlami a efektami a dymami a kamerou bola proste niečo fantastické. Až také, že mi stačil aj úplne jednoduchý, stokrát videný, nenosný príbeh aby ma to zabávalo celý čas. K tomu prispeli samozrejme aj skúsený herci, veď ich je tam na to dosť a často aj nejaká tá vtipná hláška. No a Kong je nakoniec tiež môj milášek takže hocikedy znovu a stále dookola 8.5/10 ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Pan Google mi při hledání dobrodružství na plátně ukázal na druhého (novodobého) Konga, a tak jsem mu dal šanci. Vezmete přerostlou opici, pár vojáků, Samuela Jacksona, jednu pintu napalmu, ještěrky z Jurského parku, triky z dnešní doby a pak… vznikne dobrej biják! No neke, fakt, sám jsem tomu nevěřil, ale na blockbuster příjemné – stopáž tak akorát, je vidět, že střihač se nebál a za to palec nahoru. Příjemně namíchané, vybalancované, koukatelné, stravitelné. Ideální na klidný večer, který chcete zaplácnout něčím, o čem se nemusí moc přemýšlet, ale zároveň nechcete, aby to byla bezduchá slátanina a kravina. Dobrá jízda, za mě lajk! [80%; 2020-12-29 Home sweet home] ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

V podstatě lineární počítačová filmová hra. A víte co? Mě to baví. Velmi dobré CGI a symbioza s atmosférou příběhu. Jde o život více než o romantiku starých K.K. Takova Doba ledová: Horror s hvězdičkou (Opička? Ne, děti, na to bude koukat jenom tatínek!). ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Na King Konga z roku 2005 nemá ani náhodou, ani nemá ambice se mu vyrovnat. Tento nový Kong od pohledu není tak oduševnělý, myslím tím jeho tvář, ale zde má jen úkol plnit poslání akční řežby. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

King Kong z roku 2005 se mi velmi líbil a tak jsem zkusil i Kong: Ostrov lebek. Ten už sice podle mě tak dobrý nebyl, ale stále byl dobrý. Příběh už podle mě byl horší, ale prostředí bylo supr. Velmi pěkná podívaná s pořádným CGI. Co v King Kongu z roku 2005 mohl být pro některé lidi problém bylo tempo. Než se samotný opičák Kong objevil, tak to celkem trvalo. Mně to sedělo a film tím získal mou pozornost a já jen čekal, kdy se objeví. Zde ho vidíme hned po pár minutách filmu, což nejspíš plno lidí zaujme, ale mě tolik ne, protože už jsem se neměl na co těšit, když mi film představil King Konga hned v úvodních minutách. Již zmiňované CGI bylo ale supr a akční scény též nádhera. Pastvu pro oči v podobě akce jsem si vychutnal naplno a to je i dle mého názoru největší tahoun tohoto filmu. Kong: Ostrov lebek bych si pustil ne kvůli příběhu, ale kvůli akci a CGI. Je to prostě pěkná podívaná. Nic víc. Za mě dobrý film, který můžu doporučit. 7/10 ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Godzillou mě Kong bavil méně. Ačkoli je svět Konga mnohem rozmanitější a dává více prostoru jednotlivým postavám, vůbec mě to vlastně nezajímalo. Charaktery nebyly ničím zajímavé a fauna ostrova taky moc ne. Užíval jsem si tak pouze začátek s Goodmanem, než se ukázal opičák a pak pouze závěrečný souboj, který byl technicky dobrý, ale nic moc epického nenabídl. Všechno okolo mi přišlo jen jako vata. Na druhou stranu musím říct, že ostrovní flora a celý vizuál se tvůrcům opravdu povedl, dost tomu napomohl i ten kamerový filtr přehnaně zahřívající barvy, kterým se rozhodli podkreslit většinu záběrů z ostrova. Soundtrack je u Konga ještě slabší než u Godzilly. Výsledkem je průměrný komerční blockbuster, který když neuvidíte, o nic zásadního nepříjdete. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Po vice jak deseti letech se vracime za velkou opici. Bohuzel navrat je to hodne horky. Triky jsou slabsi od verze od Jacksona, pulka snimku vlastne kopiruje opet sceny s Jacksonovy varianty, nektere jsou az identicke, jen tu neni tyranosaurus, ale dvounoha prisera. Zabavi jeste scena s likvidaci vrtulniku, ale v tom momente Kong zmizi asi na hodinu ze sceny a sledujeme par zbytecnych postav brodici se dzungli. Pak ale prijde jeste vetsi zlom, na scenu vstoupi radobykomicka postava vousace a cele to rychle jde cely do kopru. Najednou tu mame jesterky, co vylezaji ze zeme, vypadaji jak ze hry na playstation 2 a jednoho vetsiho jestera, co se pak ve finale utka s velkou opici, co si na hodinu nekam odskocila, aby to nebylo vsechno tak drahy. Jo a zapomnel jsem jeste, ze tu sem tam probehne nasrany L.Jackson, co chce sejmout velkou opici, ale vzhledem k tomu, ze ta se tu hodinu neukaze, tak on taky ne. Takze je to cely takova smeska hoven klouzajicich do hajzlu a jeste se spatnymi triky. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Akčný film s humanistickým a ekologickým podtextom. Klišé, akcia nepochopiteľné udalosti. Keď máš umrieť tak je jedno akú máš zbraň a koľko munície. Keď máš prežiť tak je jedno koľko má príšera zubov a aká je veľká. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že to bylo mnohem lepší než nějaká unuděná a zdlouhavá Godzilla. Tohle naopak utíkalo hrozně rychle, tempo filmu je tedy mnohem rychlejší než u Godzilly. Navíc tady nemusíme čekat takovou dobu než se objeví. Co se týče záporáků, tak nejsou o moc lepší než Muto. No a pak je tu Samuel L. Jackson, kterej je tu opravdu skvělej, stejně tak Tom Hiddleston a Brie Larson. Co se týče soundtracku, tak songy byly opravdu kvalitní, chytlavý a tak dále. Neříkám nic, ale Kong je teda zatím zajímavější než samotná Godzilla. Tento film je nařachaný všemožnýma barvama a já si nestěžuju. Takže co se týče vizuálu je to opravdu kvalitní záležitost. Nevím, co si mám myslet o podtitulkové scéně, která je předzvěstí pokračování, kterého jsme se však nikdy nedočkali. 9,5/10 Ten vizuál je opravdu krásnej! ()

Danixxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde začít. Filmy typu "Hele, tak teďka jako vezmeme nějaké zvířa, 50x ho zvětšíme, a bude prdel," měly skončit na konci 90. let. Návrat k nostalgii prostě nefunguje. Prvních 20 minut filmu ještě dávalo naději na nějaký neotřelý nápad, jak dostat expedici na ostrov, kde od první chvíle tak trochu něco nehraje. Od příletu je to ale jenom smršť velkých WTF scén, nesmyslných dialogů, nadbytečných masakrů apod. Hvězdičku si zaslouží Reillyho humor a ne úplně hroznej soundtrack, který ale kopíruje zavedené memento všech filmů s tématikou Vietnamu. CGI docela ušlo, ale jak se říká "Pěkný... a přitom taková blbost". Nechoďte na to, ušetře peníze a zajděte radši na Logana. ()

looo 

všechny recenze uživatele

Je to film o obrovský opici, která mlátí obrovský ještěry, na ostrově, kterej nikdy nikdo neviděl. Je tam obrovská opice, další obří příšery a sem tam dobrej vtip. Za mě dobrý. Šel jsem na jednoduchej popcorn a ten jsem dostal. Scénář to nepotřebuje. Všichni hrajou co maj. Hiddleston Night Managera, Brie Larson prsa, Reilly comic relief, zbytek cannon fodder. Spokojenost velká. Na předchozím Kongovi jsem byl taky v kině, ale už druhej den jsem si nevybavil jedinou scénu. Tady jich bylo dobrejch dost. ()

zipS 

všechny recenze uživatele

Vobec to nie je zly zazitok do kina, ale dieru do kinematografie to nespravi ani omylom. Samozrejme efekty a celkovo spracovanie je prijemne, uplne "do kina" vhodnee... ale ten sceenar, ten sceenar. Niektore sceny boli na facepalm. Ale aj tak tomu dam silnejsie 3* ()

Africanus1 

všechny recenze uživatele

S mozkem na neutrál je to i vcelku koukatelný, ovšem nemůžu se ubránit dojmu, že herci tam byli jaksi navíc a Kongovi a jeho kámošům to svou přítomností kazili. Hlavně Jacksonova figura. Ačkoliv musel vědět, že jeho šance jsou rovny mínus jedné, když na ostrově byly přerostlý snad i bakterie, tak stejně namísto záchrany celé výpravy upřednostnil marnou pomstu. Samotnej Kong byl velkej sympaťák, ale imbecilní scénář mu musel předepsat aspoň záchranu tonoucí fotografky. Co si budeme nalhávat, plnohodnotný film to není. Nechat to nejlepší - kočkování opice s další havětí - a byl by z toho pěknej kraťas. Všechno ostatní bych vyhodil, a to včetně domorodců, protože ti jenom stáli a čuměli, zkrátka stafáž úplně k ničemu. Jo a ještě menší postřeh: žila tam fauna gigantických rozměrů, ale jestli jsem se dobře díval, tak flóra byla standardní velikosti. Takže chudák Kong se ani neměl šanci pohoupat ve větvích. To pak není divu, že byl tak mrzutej. ()

framil 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný Kong než známe,ale supr.Bavil jsem se skvěle.Nevím,proč na tyhle filmy chodí inťouši.Asi aby jen mohli druhým kazit požitek z filmu.Jděte do prdele nebo na Masaryka,kde uvidíte nahatý chlapský prdele a šňupání koksu.Pak můžete rozvážně diskutovat.A jednou provždy nechte tyhle filmy lidem,kterým se líbí a baví se na nich.Konečně Kong,kde se nebáli troch pozměnit známý děj.Doufám,že bude pokračování... ()

Tom_17 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že už se to hodnocení tady trochu probudilo. Nechápu co mají všichni problém se scénářem. Zkuste se vžít do lidí, co takhle velkou opici a ostatní stvůry vidí. Asi se nebudete hlubokomyslně bavit v osvícených rozhovorech, které mají hloubku, zamyšlení a filozofické základy. NE! Budete blábolit stejně jako oni tam! Ne jako diváci, kteří viděli obří opici minimálně v 5 dalších filmech. Myslím si, že scénář je trefenej přesně na danou situaci! Na filmu se mi líbí naprosto všechno, zážitek ze 4DX naprosto parádní. Při psaní komentáře jsem si vybavil všechny vzpomínky co na Konga mám a zvyšuju hodnocení ještě o jednu hvězdičku, abych tady ještě víc otřásl všema odborníkama na scénář, který určitě scénář napíšou na koleni za půl hodiny!!! - 5 ***** ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Vidím partu třináctiletých kluků co u limonády diskutují, jaký film by chtěli vidět: Gorilu velkou jako hora, jak shazuje vojenské vrtulníky, jak žere vojáky a jak se pere s jinými nestvůrami, třeba lebkouni, co budou fakt hnusní a polezou ze země, a bude tam hezká holka, kterou ten opičák zachrání...takže vážení, mládeži do 15 let přístupno a vřele doporučeno. Pak už spíše ne, protože tak klišoidní dialogy a chybějící logická motivace postav je tak třeskutá, že se ke konci tomu musíte už jen blbě smát, aby jste ulevili své inteligenci. Zvláště když poznáte, že k výpravě do nebezpečné džungle vám nebude stačit tým vojáků, ani nezávislý stopař, ale jedna protiválečná fotografka v těsném tílku co nechytne ani škrábanec. A mimochodem ten stopař (Tom Hiddleston) se sice pěkně v baru popere, ale v džungli už jen vážně hledí. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

bezne americky primitivne, alebo ok .. je to v poriadku ak: ..nemali by na to chodit ludia starsi ako 12 rokov. vizual dobry. prvych 15 min filmu ok. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama