Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

sepp 

všechny recenze uživatele

*spoiler alert* Finální CGI bitka dvou monster jde, jinak v podstatě ztráta času. Ty dvě hodiny utíkaly táááák strašně pomalu a do druhého dne jsem v podstatě celý příběh filmu podvědomě raději zapomněl... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s názorem Segrestora! Žádný rozporuplný, nudný či nedejbože zmatený film jsem neviděl. Pouze skvělou akci v báječných efektech, kde děj směřoval z bodu A do bodu B s drobnými odbočkami. Pro mne mnohem lepší verze než nekonečně dlouhá a utahaná od P.Jacksona. Ale je možné, že jsem viděl jiný film než nespokojení jedinci.... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nový Kong předčil má očekávání na plný čáře. Myslel jsem si, že opět půjde o průměrný akčňák s opičkou, možná něco jako remake, ale jsou tu příjemné zvraty a neskutečně dobrá kamera a efekty, které skvěle dotvořili atmosféru a udělalo to na mě opravdu dobrý dojem. Dalo by se říci, že už se nedá vymyslet nic novýho, ale přesto jsem se tady zase něčeho dočkal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kong: Skull Island je typická popcornovka s prostou úlohou a to pobaviť a byť veľkolepá, plná výstrelov, drsňáckych póz a dokonale vyzerajúcich "ostrovných" maznáčikov. Dôraz na prepracovaný scenár alebo prekvapivý príbeh a psychologickú hĺbku postáv tu nie je žiadúce. A nikto sa o to ani nesnaží. Prakticky sa len presúvame z bodu A do B a následne C. Väčšina postáv zostáva v anonymite a do rozprávania je zahrnutá len preto, aby ich mohlo niečo zožrať, rozmliaždiť či zhodiť z útesov. S tým sa dá počítať. Rozoberať tu fakt, že Kong i ostatní obrí obyvatelia izolovaného raja vyzerajú skvostne je prakticky zbytočné. Filmári dnes vedia takmer divy a na výsledku je to naozaj poznať. A my tak máme pocit, že sa naštvaného opičiaka či lebkáčov môžeme takmer dotknúť. Scenáristi sa síce nepredreli, ale čo sa ušetrilo na ich platoch, sa investovalo do kamery, hudby a CGI trikov. A vyplatilo sa. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Godzilla ma bavila trošku viac, ale ani Kong nie je zlý a na ich crossover som dosť zvedavý. Jordan Vogt-Roberts to natočil pekne, pekne akčne, Larry Fong tradične ponúkol lahodne zábery a samotný Kong je tiež dosť fajn a nuda s ním na plátne rozhodne nieje. Teda pokiaľ je na plátne, keď z neho zlezie to nie je žiadna sláva. Postavy neponúknu nič moc, nepotiahnu a ani príbeh nie je tak zaujímavý ako u Godzilly. Je to pekná mlátička v neznámej džungli, kde ma pár hercov lepšie chvilky a miestami vtipne výstupy, je fajn, že ani tempo filmu dokopy nikde nedrhne, takže celkom to baví a samotní Kong je väčší ako si myslíte a akcia dokáže celkom prekvapiť a oku polahodiť, ale aj keď ma to bavilo, čakal som trošku viac. Každopádne som zvedavý na pokračovanie. P.S. nezabúdajte na scénu za titulkami. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tenhle logikou nesvázaný biják jsem měl nejdříve za srdcovku, k níž jsem se chtěl opakovaně vracet, jenže po opakovaném rande mi vady na kráse v podobě přespříliš stylizovaného scénáře (jakoby byl příběh poskládán jen kolem dopředu vymyšlených cool záběrů a scén), nezábavných dialogů a takřka nulové atmosféry už přes pysky moc nejdou. Mám ten film rád pro jeho ultrahlučný vycíděný audiovizuál, upřímný charakter jednoduchého zábavného blockbusteru, impozantní sedmdesátkový feeling plný dobových songů a vizáž uhrančivé Brie Larson, ale nemůžu mu odpustit, jak trestuhodně mrhá námětem slibujícím atmosférickou husinu jako v případě Edwardsovy Godzilly. Několik scén je opravdu náramně zábavných a John C. Reilly si krade druhou polovinu pro sebe, ale tohle mohlo (a mělo) dopadnout jinak (a trochu lépe). 70% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

King Kong se vrací v nové variaci která se snaží propojit se s 3 roky starou Godzillou a za tři roky se vrátit ve velkém duelu Kong vs Godzilla. A k velkému překvapení se jedná o neuvěřitelně atraktivní dobrodružnou jízdu. Kong: Ostrov Lebek kráčí jiným směrem než King Kong z roku 2005. Nejedná se o nostalgickou variaci ale spíše o akční (místy retro) dobrodružnou jízdu ve které funguje propojení s historií lidstva. Co se týče lidských postav tak především vyčuhují John C. Reilly jehož Hank Marlow strávil na ostrově 29 let a Samuel L. Jackson jehož velitel Packard je zase postramautizovaný blázen který se kvůli pomstě Kongovi nebojí riskovat životy nejen svých lidí ale i svůj. Kong je jinak v tomto filmu opravdu skvělý. Je větší než ostatní Kongové (Jinak by ho Godzilla za tři roky slupla jako malinu) a například scéna kdy se s ním poprvé (a naposledy) setkají vrtulníky je neuvěřitelně skvělá. Budete ho milovat když dusí chobotnici, budete ho milovat když zašlapává lidí a budete ho milovat když naváže platonickou lásku s člověkem. Kong: Ostrov Lebek je hlavně neuvěřitelným překvapením které navíc po titulkách láká nejen na Kong vs Godzilla ale i na Godzillu 2. Tak za dva roky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je to jako když stojíš na hraně černý sjezdovky. Můžeš si znova zopakovat metodiku krátkýho oblouku, můžeš vystromečkovat zpátky k lanovce, můžeš tam připosraně stát až do jara, můžeš ale taky zařvat jako Kong a prostě se odpíchnout. Jordán si zvolil tu poslední možnost a díky tomu jsem řval i já, protože takovou jízdu jsem zažil naposledy před lety v Peci, kdy nás donutili sjet černou po jedný lyži. Adventura, která má všechno, co mít má a která by klidně mohla mít i o hodinu víc, protože s takovým přístupem k zábavě není možný, aby ses nudil. No a nebyl bych to já, abych se i během filmu o opici nezabouchnul. Brie Larsonová, chci být tvým tílkem! ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Popcornovka v tom pravém smyslu slova - na popcornu si pochutnáte, ale za hodinu už nevíte, že jste něco jedli.. a je to škoda. Už od traileru mě nadchlo vizuální zpracování. A i když -ano, ty nejlepší momenty vykecali předem- stále jich dost zůstalo. V drobnostech, detailech k pobavení, to je super, a je vidět, že si s tím režisér pohrál. Ale kulhá to v celku. A to bych tak často zminované postavy dal až na druhé místo v pořadí důvodu neúspěchu. Nejvíc mi vadilo, že to není konzistentní. Má to být lehkovážně dobrodružná komedie nebo hutné survival drama? Snaha od každého trochu to pro mě boří, a jakékoliv budování napětí se zhroutí, když to během pár sekund zabije nějaký vtípek. I přes to: v kině jsem se bavil, užíval si ty wow momenty, a pokud ne celý film, tak mininálně trailer zůstane mým guilty pleasure. 75% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak máme dalšího King Konga. A jak už popsal Verbal, příběh se odehrává v jeho domovovině, takže kdo se těší na gorilu šplhající po marakodrapech ostřelovanou z dvouplošníků, má smůlu. Ono to celkově s King Kongem má společného jen hlavního aktéra, protože začátek příběhu začíná v roce 1944 válkou v Tichomoří aby se hned přenesl do pozdějšího času a to do Vietnamu. Odtud se právě začíná stahovat US. Army z vleklé války a vše mělo takový ten feeling i opar konce šedesátek... Ale hned ten začátek mne měl varovat, že film bude všelijaký a že půjde hlavně o zábavu. První ze scén je totiž letecký souboj Zera s Mustangem nad zeleným tropickým ostrovem. Proti typu letounů nic nemám, ovšem když se oba stroje vzájemně sestřelí a zřítí, s hrůzou jsem shledal, že vrak P51 má kamufláž s invazními pruhy na trupu i křídlech (tedy kamufláž užívaná výhradně na západní frontě při Dni D) !!! Já vim, že jsem hnidopich. Přítel Gogo76 mi tu už nejednou říkal, že si těmito chybkami nemám kazit jinak třeba dobrý film, já však nemůžu. Jak se tohle může stát? Kdyby tam byly na křídlech české vlajky taky by to diváka bouchlo do očí a toto je stejné... Samozřejmě pro příběh je to krom onoho sestřelení nepodstatné. Naštěstí následující hlavní dějová pasáž odehrávající se v sedmdesátkách je opravdu libová. A kdo má rád filmy z Vietnamu, máte se na co těšit. Výstroj je dobová a stroje taky. Uvidíte mé oblíbené Hueye, Chinook a mého největšího z oblíbenců - skutečnou obludu :-) mezi vrtulníky CH 53 Sea Stallion. Velmi brzy se pak ocitneme na onom ostrově, který není zanesen do námořních map a který díky neustálé oblačnosti zůstal skryt i satelitům a očím pilotů přelétávajících letadel. Ostrov, kde si flóra a fauna vyvíjela podobně jako na Madagaskaru či Galapágách izolovaně. Vedení expedice sice něco ví, ale nemluví o tom a tak spolu s celou výpravou divák vstoupí do tohoto podivuhodného světa. A že bude na co koukat. Film jsou vizuální orgie v pravém slova smyslu a já musím smeknout. Tohle byl prostě biják ve stylu Hollywood. Od poloviny film pravda začne trošičku ztrácet na vážnosti, což mu dle mého uškodilo. Mohlo se to celé nést ve vážném duchu podobně jako Avatar. Hlavní postavy hrají herci slavných jmen a já jsem mohl konečně po hodně dlouhé době konstatovat, že někdo zase jednou napsal roli přímo na tělo S. L. Jacksona. Poslední filmy s ním viděné byly leckdy těžce pod úrovní tohohle borce, teď mi tu přímo zasvítil ! :-). Ne on neprohrál válku ve Vietnamu, on s ní jen musel přestat. Je to voják, má rád akci a ve válce stále ještě nenašel to co hledá, protože kdyby to našel, vrátil by se domů... Animace byly fantastické a já jsem zase musel smeknout před dnešními možnostmi jak oblbnout oči diváka něčím vizuálně naprosto skutečným, co ale ve skutečnosti neexistuje. Trochu jsem se bál, jaké to bude. Kong je samostatný žánr podobně jako Indiana Jones, Jurský park, Vetřelec... Tohle byl ale v rámci svého žánru naprosto důstojný počin a i když jsem tam těch - ale - pár měl, přecházím to a dávám za 4 barely s nápisem GASOLINE! * * * * () (méně) (více)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kong: Skull Island je úplný opak Edwardsovej Godzilly a predsa je to skvelý blockbuster. Kým Edwardsov prístup bol minimalistický a zjavenie a súboj Godzilly teasoval až do samého konca, tu sa Kong objaví už v úvodnej scéne a spolu s ďalšími monštrami strávia na plátne viac ako polovicu času. Skull Island je plný krásnych rôznorodých exteriérov (džungľa, bažiny, bambusový les, či hmlistý cintorín), atmosférických domaľovaných pozadí (ten nočný ostrov!) a množstva strašidelných oblúd (arachnofobici nech tento film vynechajú). Má to vynikajúci rockový soundtrack, osviežujúce zasadenie do sedemdesiatych rokov, kopu úžasných scén, sympatický casting a v neposlednom rade, čo nie je zvykom, relatívne solídnu zápletku (a skvelý set-up pre nadchádzajúce monštrózne univerzum). Čo viac chcieť od blockbustru? Tak ako ma posledný rok a pol nudili všetky akčné veľkofilmy, tento rok zdá sa byť zjavením. PS: A teraz už preboha niekto začnite Lovecraftovo univerzum! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo, ale něco tomu chybělo. Atmosféra války ve Vietnamu tu byla hodně nevyužitá, je to spíš taková rodinná blbina s komickejma postavama (John C. Reilly) a skvělym Samuelem L. Jacksonem. Ostatní postavy mě moc nezajímaly, samotnej Kong byl celkem dobrej a jeho bitky s jinejma potvorama byly fajn. Ten film měl ale na víc. 60% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená debilotina, která i přes svojí scénáristickou demenci a klišoidnost je pořád zábavnej dobrodružňák se super obludkama, parádní vypiplanou kamerou, atmosférou a Samuelem L. Jacksonem. Nicméně Godzille to stále nesahá ani po tlustý kotníky a ač mi tenhle film přijde vcelku zbytečnej (co se v rámci daného vesmíru týče), potitulková scéna dostatečně navnadila a věřím, že další monster filmy budou lepší. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dobré efekty, akce a prostředí, ale práce s dějem a příběhem bylo už na vedlejší koleji. Přesto snesitelné a rozhodně lepší než koukat na Bayformers .. 7/10 = 72% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Rozpolupný Kong znamenitě baví ve všech střetnutích s monstry, ovšem jakmile dojde na vatu mezi tím, těžce skřípou vztahy mezi postavami i jakékoliv budování příběhu. Díky mnoha hrdinům nemá šanci nikdo pořádně zaujmout, i přes velmi sympatické obsazení. Naštěstí při závěrečných titulkách pořád převládá pozitivnější dojem, především díky částé nadsézce a lahůdkové kompozici záběrů, které mnohokrát přivrtá do křesla. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu digitální blbina s pochybným scénářem bez příběhu, bez emocí a bez jakýchkoli sympatií s hlavními hrdiny, které kupodivu hrají áčkoví herci. Na stranu druhou nenudící digitálně akční orgie s dokonalým a zuřícím Kongem, hromadou podivných příšer, trochou krve, krásným prostředím a nabušeným soundtrackem. Nepřemýšlet a dívat. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Ostrov lebek" (mix King Konga, Godzilly a Jurského parku) je vcelku zábavné béčko, musí se ovšem přetrpět úvodní půl hodina. Tu totiž nezachrání nic, ani vcelku sexy Hiddles. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama