Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Na to, jakou jsme zas očekával blbost, to nebylo zlé. Pro mě rozhodně nejlepší remake konga. Kouká se na to hezky, efekty jsou fajn, příběh by taky docela ušel, i když to samozřejmě je opět klišé. Rozhodně nelituji, že jsem viděl. Ale abych si trochu rýpnul, stále mi vadí to nelogické chování-střílím do toho vším, co mám a nezabírá to. Nevadí, budu do toho dál střílet tím samým a uvidím, třeba to teď úplnou náhodou zraním. Ale z celého srdce děkuji autorům za to, že se vyhnuli jakékoliv romantické vsuvce. ()

Bleught 

všechny recenze uživatele

Oddechová podívaná nemusí ovčana nutně vzdělat či ušlechtile umělecky obohatit, ale měla by ho pobavit a ne v něm zanechat pocit trapnosti a promarněnosti dvou hodin. Příliš mnoho kuchařů zkazí polévku. Scénář měl psát jeden dobrý scénárista a ne tři špatní. A režírovat to měl Peter Jackson nebo James Cameron. :-) ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

...a máme tu opět dalšího Konga. Tak jak se zadařilo tentokrát? No, filmu se nevyhnulo typické americké chování - vše si zaslouží jen zemřít, vše je naše a to všechno bez špetky moudrosti, (vypovídající o tom je např. dialog: - "Kong jen hájil své teritorium!"... - "a my sme zase vojáci!"...hloupí, ale zase američtí, že?:)), dále klasické filmové kýče - ať už ve formě dialogů, místy horších hereckých výkonů a nebo nelogičností. Jako třeba - jak je možné, že zbraně těžkého kalibru obludě neublíží, zatímco meč ano? A další... Dále si myslím, že ve výběru fotografky Brie neudělali autoři dobrý krok. Nemůžu si pomoct, ale ona má zkrátka takový hodně tupý výraz, je v obličeji až moc dětská (vypovídající je třebas její výraz v ohrožení, když všem hrozí nebezpečí, takže se všichni tváří vystrašeně, kdežto výraz v jejím obličeji - právě kvůli té její dětinsky vypadající tváři - říká spíš: "vůbec nic jsem nepochopila".. Ostatně oni ani ti další herci nebyli příliš charismatičtí - vyjma stálice Samuela... Souboje byly místy trochu přehnané, ale bohužel to už je trend takovýchto současných filmů:(. Jen se děsím okamžiku, kdy tvůrci filmů předvedou souboj zvířat á la karate. Ale to už pak asi takový film ani nedokoukám; zde to bylo ještě v docela dobrých mantinelech. ...no, zatím to nevypadá na nějaké to dobré hodnocení, že? Ale ono na druhou stranu je snímek graficky pěkný, taktéž i zábavný, vtipný a ta atmosféra tajemného ostrova s záhadnými zvířaty vás zkrátka pohltí. Přemýšlel jsem, zda dát 3 nebo 4 * a nakonec do mého rozhodování vstoupil závěr - ten opravdu úplný, "závěrečný závěr", ten bohužel tak trapný a hlavně tak častý... ach jo, proč to tvůrci pořád takhle kazí? Ale zas teď už mám aspoň v tom hodnocení jasno... ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Vizualni efekfy vcelku velmi dobre, melo to spad a nejaky dej. Co to nemelo temer vubec, byla zapletka. Jinak fajn, na volny vecer vhodny ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic a dostal jsem celkem slušnou porci zábavy a digitálních zvířátek. Nejvíc mě jednoznačně pobavilo "sestřelení" vrtulníku letící palmou, to jsem si i dvakrát vracel, jestli jsem viděl opravdu dobře! :D Nenudil jsem se a dokoukal do konce, což se mi u podobných filmů nestává často. 3* ()

finkie 

všechny recenze uživatele

Nenáročná akční blbinka, která bohužel nenabízí ani pochmurnou a vážnou náladu poslední Godzilly, ani skvěle natočenou (či počítačově vymodelovanou) akci a exotické dobrodružství jako Jacksonův King Kong. Scénář je opravdu bídný; jistěže od takového filmu neočekávám sofistikovanou psychologii postav a pronikavé metafyzické úvahy o smyslu bytí, nějaký ten zajímavější dialog či ne zcela předvídatelný dějový zvrat by tady ale být mohl a měl, želbohu však není. Prostředí odlehlého ostrova se mi zdálo nevyužité, stejně jako motiv záhadného domorodého kmene. Koukat se na to dá, ale z filmu mám zkrátka pocit, že to mohlo být mnohem lepší (dobrodružnější, exotičtější, napínavější apod.), pokud by autoři měli větší ambice než jen natočit dynamický akční výplach s hezkými příšerkami. ()

Iroquois 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Výplod chorého pramozku, hovadina na entou, kde en je rovno nekonečnu krát dvě, konina jak lebka z pratura, megapičovina nad gigapičoviny to celé na třetí, sračka vypitá a znovu vysraná, zhovadilost, že by i Chuck Norris brečel jako malej kluk. Konec spoileru...ale tak chápu, že to může někoho uspokojit. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Ja tady ty pohadky miluju. I kdyz clovek tusi jak se to vyvine, kdo asi umre a kdo ne...., ale je to proste super jizda.... 9/1/2021 88% ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Intenzívny zážitok s najpresvedčívejším Kongom v histórii, ktorý efektne nastúpi (fight s vrtuľníkmi, pri zapadajúcom slnku v pozadí je orgastický a najlepší moment filmu!), lenže po jeho ústupe to nadobúda nepríjemné parametre béčkovej vykopávky, ktorú bez prítomnosti opičiaka na placi, ktorej je bohužiaľ dosť, neutiahne tá skupina odvážnych, no v tomto prípade viac-menej nepodstatných postáv. Ako celok je to však pozerateľné, atmosférou podmanivé, vizuálne excelentné, cool natočené a na nič extra vážne sa nehrajúce filmové potešenie s dutým scenárom a bez uveriteľných emócií, pri ktorom očakávania boli pomerne veľké, a i napriek trom (silnejším) hviezdičkám, nezostali nenaplnené. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Velitel se tedy vyznamenal. Přijít na naprosto neznámé místo, a schodit tam bomby? No, to nebyl dobrý nápad. Na ostrově to teprve začne, do té doby nuda. Pozor spoiler! Pavouček byl hustej. Plukovník Samuel L. Jackson zde háje pěkného vola. Herecké výkony průměrné. Efekty dobré. Poznámka: Vesnice uprostřed ostrova je super. Příběh 👍. Hvězdiček 3 ()

marttul 

všechny recenze uživatele

Vždycky je mi trošku líto, když musím dát tak "velkému" filmu s takovými efekty tak malé hodnocení. Ale tady toho moc nebylo. Krom těch efektů. Každopádně-při sledování podobných filmů (Kong, Jurský svět...) vždycky děsně nesnáším lidi. Dávám 3*, protože to je podle mě tak akorát. Má to své momenty, má to skvělé herce v ansáblu, poselství...ale nějak to nefunguje. A ani Tom to nezachrání (moc prostoru totiž nedostal...). ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama