Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevim, jaký budou Rychlý a značně přestárlý osm a druzí Strážci Galaxie se sexuální terapeutkou, která je bude nutit se dotýkat, na intimních místech, ale tohle, tohle je jeden z nejzábavnějších a nejpohodovějších filmů, za poslední roky. Už jen to obsazení, Nick Fury, Loki, Fred Flintstone, Raubíř Ralf, mladý Eazy-E jo jo jo gangsta a navrch jedna sexy Číňanka. To je prostě jedno z nejkrásnějších obsazení, podobné bylo u Morgan, ale tam to pak už ztratilo význám. Trochu sem se bál, ale aby to nedopadlo jako u nového Tarzana, dobře natočené, dobře zahrané, ale hrozně moc uspěchané. Naštěstí, nic takového se tady neděje, film si nasadí svoje tempo a nezmění ho až do konce, takže sem si užil akci, přerostlé pavouky a buvoli a jiné fajn věci, které ostrov nabízel. Nutno uznat že Samuel L. Jackson, opět potvrzuje že se na role psychopatů, hodí ze všech možných herců nejvíc a taky si to náležitě užívá. A sem rád že si Hiddleston střihnul roli klaďase, já vim, je to Brit a jezdí v Jaguáru, takže by měl hrát zloducha a také by měl mít bílou kočku a ta by měla mít pásku přes oko, "Vítejte pane Bonde", ale role kladného hrdiny mu sedla a jeho 2D akční průřez skrz přerostlé komáry, byl perfektní. Akce byla fajnová, hezky vyvážená, hlavní lebkoun byl vychytralý zmetek, takže závěrečná týmovka byla fakt povedená. Odkaz na Godzillu a další monstra hodně potěšil a nelze se netěšit, zasloužených pět hvězdiček. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak maximálne nevyužitý potenciál výborného hereckého obsadenia som nevidel už dávno. Nemôžem povedať, že by "Kong: Skull Island" bol vyslovene zlý film, no rovnako to má veľmi ďaleko od toho, aby to bol dobrý film. V prvom rade je treba povedať, že všetky ľudské postavy v tomto filme sú tak nezaujímavé, že mi je úplne jedno, keď niekto zomrie. Dokonca niekedy zomrú tak komickými spôsobmi, že je mi to viac vtipné, než mi to príde tragické. A to je dosť veľký problém. Tom Hiddleston je vynikajúci herec a na začiatku pôsobí, že by mohol byť zaujímavou postavou, no rovnako ako všetci je v tomto filme maximálne nevyužitý. Lenže nie je sám. Jediný kto tu niečo ukáže je Samuel L. Jackson vo svojich pohľadoch a potom tu majú mladého vojenského technika Slivka, ktorý má aspoň trošku náznaku osobnosti. Ostatní sú postavy, ktoré sú človeku maximálne ukradnuté. A je fajn, že aspoň King Kong prejaví záujem o osud Brie Larson. Lebo mne by bolo úplne jedno, keby jej postavu scenáristi zabijú. Technické problémy potom ako obrovské množstvo vrtuľníkov na lodi, ktoré sa tam podľa mňa ani nemohli pomestiť, nelogické momentky a vyslovene komické situácie z tohto robia pozerateľnú blbosť. Ak je to niečo, čo vás zaujíma, tak si to čeknite, no neviem či by som ten film odporúčal vidieť v kine. Je neskutočne plytký, na mnohých miestach nudný a nezaujímavý. A ak sa vám to zdá málo, tak ma často aj štve, že by som to prijal viac ako akčnú blbosť. Len to by sa film nesmel tváriť tak neskutočne seriózne. Že chcú urobiť hlboký film. A to ho zabíja asi najviac. Pre mňa slabé. Hodnotenie: C ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že z 90% procent bylo jasné, kdo přežije a kdo ne a že poslední půlhodina přejde z velmi slušného filmu do typického hollywoodského výplachové akčnáku tak to bylo opravdu super, Jackson by se měl učit jak se dělají triky, aby to nevypadalo jako digi stříkající z prdele, jeho Kong je barevnej víc, než kdejakej Pixar. Jistě budou spokojení fans po celém světě, jelikož je zde zastoupeno celé etnikum, od asiatů, přes černochy, nějakej latino až po klasické bělochy, takže korektnost je splněna. Akce přijde celkem rychle, film se nevleče a není to jak Godzilla kde jsme netvora ,,viděli,, až za hodinu filmu a to jen stěží. Kong je skutečně King a příšery jsou super a originální, ne žádní digi týrexové. Herci to zvládli na jedničku a sakra ta Brie bud prodělala plastiku nebo má fakt dobré dudy v tom tílku, co se určitě v sedmdesátých letech nosil :-D Reily je výbornej a skutečně pobavil, zvuky skvělé, kamera parádní a triky povedené, fakt jsem věřil, že je to skutečná opice, skutečnej prales nebo ty monstra a ne jak v Jurském světě a Kongovi (2005) kde byla přehlídka barev a pseudo triků....za mě velice dobré a těším se na duel se Zillou kde jistě Kong ještě povyroste.......PS: sakra jaktože nezemřel stopař, ten černoch nebo Brie? to je tak hollywoodské.... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vizuál nádherný, hudba výborná a triky kvalitné. Už z obsadenia filmu bolo jasné, že herecky to bude slušné. Aj bolo. Príbeh ale .. chodiť hore-dole po ostrove a dúfať v šťastenu, aby vás nič nezožralo .. ma až tak nenadchol a strašne sa mi to vlieklo. Záverečný minipríbeh vskutku dojímavý. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ne tak zaživny jako předchudce s Black Jackem. Podle mě je to hlavně kvuli postavam, u kterych mi bylo fuck ze vubec umirali. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typický blockbuster, který se diváka snaží utáhnout hlavně na hezké obrázky. Žádné velké myšlenky, ani zajímavé postavy, jen triková, akční jízda, která rychle vyšumí. Na druhou stranu to co má zvládá velice dobře a tak o parádní triky a výbušnou akci není nouze a je se na co dívat. Škoda jen, že mezi akcí není nic co by diváka zaujalo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

ANO! Přesně takové filmy já můžu, velké, akční, přehnané a né přílíš blbé, to je přesně Kong, které mu jsem po prvních trailerech absolutně nevěřil a čekal jsem céčkovou slátaninu. O neskutečný kus lepší a zábavnější než poslední americká Godzilla. Když tu čtu ty hemzy, že postavy jsou ploché, dialogy plytké a děj hloupý....mě by zajímalo co by ti zdejší na slovo vzatí vodbornící asi chtěli od filmu, ve kterém hraje hlavní roli padesátimetrová vopice. Nemá smysl asi tyhle debily vůbec řešit. Mě neskutečně sedlo provedení filmu, zasazení do období války ve Vietnamu, miluju tuhle válku (čistě z historického hlediska) filmy z té doby, filmy o té době, hudbu atd...takže jsem si chcal slastí do trenýrek, když jsem poslouchal The Hollies, Creedence nebo The Stooges a u toho sledoval jednotku vojáků snažíc se přežít obří hmyz, olyhně, opice atd. pro mě famózní kombinace. Herci dobří, dialogy snesitelné a stopáž akční akorát. Je až neskutečné, jak např. dramaturgie dialogů a scén funguje úplně perfektně, jak má v danném žánru fungovat, když to srovnáte s neskutečně debilní Velkou zdí, ve které se dokonale ztrapnil a ponížil Mett Dejmi, je Kong jasný Blockbástrovej vítěž tohohle roku, páč neočekávám, že z očekávaných letošních velkopíčovin ho něco troufne, (na Transformers od čtyřky seru a Piráty počítám do kategorie B+.) Nový Kong se povedl, ať tomu zdejší rozumbradové nadávají jak chtějí...koukejte na píčoviny od Finchera a neserte se nám do zábavy, blbečci. John C. Reilly je boží a na konci jsem brečel a co? Buď už definitivně měknu, nebo se i v takové blbosti najde perfektní kus citového vydírání. 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obrazovo miestami vydarené, s dejom to je už horšie. Sprvoti som mal veľký problem rozpoznať, kto je v skutočnosti King Kong, či ten veľký chlpáč alebo S.L. Jackson. Následne sem prichádzajú stvorenia ako z Cesty do praveku alebo Súboja titanov a máme tu dokonalý miš - maš okorenený občasnými výbuchmi a nekontrolovateľnou streľbou. Špeciálne efekty sú druhoradej kategórie. Jediným prínosom je myšlienka, že človek je vo všeobecnosti strašný zmrd. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Kong (King): Ostrov lebiek” začína pozoruhodným "INTROM" z južného Pacifiku, ktorému na to zručne sekundujú, úvodné, dokumentárne (archívne)-podfarbené titulky, keď sa zároveň zoznamujem s politickou situáciou od roku 1944, kedy sa odohráva i prvotná sekvencia, až do roku 1973, keď sa chýli vojna vo Vietname ku koncu. Spoznávam jednotlivé, »vývojové« charaktery postáv, a to od vedcov, cez progresívnu americkú armádu, ktorá je stále mysľou niekde v Saigone, keďže sa bude na ostrove Skull, aj podľa toho správať, až po dokumentaristov, ktorí budú zaznamenávať všetky fázy, s ktorými budú postupne prichádzať do kontaktu. Tou najväčšou z nich je 100 %: gigantický ľudoop, ktorému najprv narušia jeho teritórium po zhadzovaní seizmických výbušnín, a tak z vrtuľníkov narobí samé fašírky, čiže po dopadnutí a prípadnom prežití, je každá expedícia na inom mieste, kde už na nich s veľkou vervou číhajú nielen "Skullcrawleri" , ale aj mnoho ďalších, prehistorických (pravekých) tvorov. Zrážka s „Kráľom” vo vzduchu, je ešte iba taký začiatok, na to, čo ich vlastne všetko čaká, tam dolu, na pevnine, kde isto nebudú mať na ružiach ustlané !!! Holé životy im doslova visia na vlásku, pretože ako postupne zisťujem, Kong je takým, obyčajným dobrákom od kosti, keď väčší (horší) nepriatelia, sú už citovaní predátori, alebo aj z vlastných kruhov sa schyľuje k povestnému zákonu odplaty: „Oko za oko, zub za zub” ! _ Je to blbosť, kravina a totálna tuposť najhrubšieho zrna ! Normálne sa čudujem týmto hercom, že sa nechávajú takto strápniť ? Retardované herecké výkony ! Nič tu ani poriadne nefunguje, väčšinou je všetko prispôsobené iba na EFEKT ! Strihová skladba a nadvädzovanie scén=na bode mrazu. Vizuálna stránka občas príjemne ohromí, ale nie je to aj tak bohviečo. Pár sekvencií za to stálo. PS: Film sme dostali grátis, keď sme kupovali vychýrený 4K - ULTRA HD prehrávač Panasonic, a tak asi, ako vôbec najväčší význam vidím v tom, že sa dá na filme najviac obdivovať, aký nádherný OBRAZ a ZVUK sa nám ponúka na podnos, nič viac a nič menej, iba toto ! Inak, by ani pes neštekol ! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nový Kong nabízí řádnou dávku audiovizuálních orgií, na které se pěkně dívá, nicméně pokud člověk viděl všechny trailery, tak toho samotný film nenabídne o mnoho víc, což je škoda. Osobně mě (mile) překvapil celkem brzký příchod Konga na scénu. Tajemný a téměř nedostupný Ostrov lebek nabízí spoustu přerostlých, bizarně vypadajících a velmi nebezpečných potvůrek, které jdou po krku "narušitelům z druhé strany". Všechny akční scény fungují vesměs na výbornou - viz scéna s obřím pavoukem, bitka na pohřebišti a závěrečný souboj. Na druhé straně byly prosté a přihlouplé dialogy, zejména mezi jednotlivými vojáky, které to totálně zabíjely. Z hereckého obsazení mě nejvíce oslovil nezdravě vyšinutý Samuel L. Jackson a zdravě vyšinutý John C. Reilly. Ve výsledku jde o typicky natočený popcorňák, od kterého člověk nesmí moc čekat - pak si ho totiž užije o to víc. Z mojí strany tam bohužel nějaká ta očekávání byla. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zatraceně stylový zážitek. Jeden z mála okamžiků, kdy se těšení do kina při střetu s realitou nerozpadlo v prach. Tahle verze King Konga je totiž výborná, a jak mé skromné zkušenosti říkají, tak i druhá nejlepší. Jistě, není to tak těžké: být horší než Guillerminova verze a její idiotská pokračování skoro nejde, ta sentimentální varianta od Petera Jacksona taky nestojí za nic, naopak úžasná verze z roku 1933 překonat prakticky nejde... Ovšem Skull Island je lepší i než Son of Kong, a to už je co říct. Ale dosti k mé posedlosti tvořit žebříčky. Kong je vymazlený do každého detailu, dotyk sedmdesátých let (včetně hodně povedeného soundtracku) se podařil na výbornou, zasadit děj do vietnamské války byl skvělý tah. CGI funguje a nepůsobí rušivě, teď si nevybavím potvoru, která by mi přišla přestřelená, jak se tvůrcům tak často v okouzlení počítačovými triky stává. Ostrov lebek je tajemný, nebezpečný a působivý, postupem až depresivní, a přirozeně se mění v past, kde lze uvíznout stejně spolehlivě jako v temnotě duše. Samotné monstrum je po dlouhé době zase monstrem, žádnou lítost budící figurkou opičky. Kong je tu opravdu králem a bohem, byť trošku smutným bohem... ale pořád bohem. Ve srovnání s ním jsou lidské postavy drobet odfláknuté, jsou zaměnitelné a klidně by jich mohlo být méně. Sympatie alespoň ve mně vzbuzovala snad jen ústřední dvojice v podání Hiddlestona a Larsonové; komická figurka J. C. Reillyho mi spíš lezla na nervy. A hlavně a především: největší plus má tento film za to, že na rozdíl od všech předcházejících verzí vynechává New York a celou dobu se odehrává jen a pouze na Ostrově lebek. Tam ostatní filmy selhávaly, to je největší síla tohoto monster movie. Dost se těším, až se tenhle démonický Kong střetne s Godzillou. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Našťastie sa snímok na nič nehraje, jedinou jeho ambíciou je pobaviť diváka a to sa mu podarilo. Hra na efekt je patrná z každého záberu, dej ubieha svižným tempom, ostrovné potvory sú na úrovni a súboje akéhokoľvek typu tiež. Jednoduchá zábava, ktorá poteší a nikoho neurazí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nuté říci, že se jedna o kvalitní film, který diváka zabaví, je zde spousta akce a to finále je epické, opravdu luxusní bitka Konga s Lebkožroutem. Na druhou stranu King Kong z roku 2005 je lepší, hlavně co se týče scénáře. Ale jako líbilo se mi to, nenudil jsem se a určitě se kouknu na další filmy z této série. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

King Kong jako mýtická síla ochraňující život, jako protiváha k bezmyšlenkovitému válečnému běsnění. King Kong jako ztělesnění energie přírody a civilistů, kteří se brání proti krutým a likvidačním zásahům z vnějšku. Ten film začal tak dobře, nápaditě! Nálet vrtulníků roznáší zkázu a plameny kropí džungli. Na rozdíl od Apokalypsy se tady ale džungle vzbouří. _____ Film i dál pokračoval skvělými scénami. Kongův obdiv ke Krásce je jen jemně načrtnutý. Když ji poprvé – a naposledy – uchopí do své obří tlapy, tak proto má zcela jiný důvod než obvykle. Nechce ji získat pro sebe, chce ji zachránit. Variace na známé scény pokračuje - třeba, když Kong na chvíli skončí uvězněný v lidských řetězech, ale opět je ta situace posunutá oproti obvyklému vyprávění. ___ Nezůstane jen u Konga. Setkání se smrtícím pavoukem v bambusovém lese, kdy se nedá rozeznat, co je pavoučí noha a co nevinný kmen bambusu – není to nádherně vyjádření pocitů veteránů vietnamské války, kteří nevěděli odkud a co na ně zaútočí, takže spalovali džungli napalmem, protože na ně snad útočila i samotná džungle? Lovec procházející zelenými oblaky jedovatého dýmu a přitom mečem roztínající petrodaktyly, jejichž modrá krev stříká všude kolem. …. Scény kritizující nadřazenost bělochů – když bílá fotografka fotí pestře pomalované domorodce a výsledkem jsou černobílé snímky, které popírají jejich barevnost a dělají z nich černobílou masu zaměnitelných postav. Ostatně, domorodci jsou téměř němí. Mlčky přihlížejí bandě bělochů, která přijela na jejich ostrov, rozesr.la jim ekosystém a pak se snaží utéct, aniž by se zamyslela, co způsobila a jakému nebezpečí místní lidi zanechává…… To vše je supr. Jenomže! Snad i King Kong by napsal lepší dialogy. Tyhle byly tupé, až hanba fackovala. Samé klišé, samá fráze. To samé scény, které měly budovat osobnosti hrdinů – vůbec nebyly rozehrané. Přicházely, jak je scénář okamžitě potřeboval. Neexistuje žádná interakce mezi postavami: láska, přátelství, nebo aspoň nenávist – nic. Jakoby džunglí spolu pochodovaly jen plastové figurky. Charaktery podle šablony: drsný lovec, válečný pošuk, zelenáč, ostřílený veterán, taťka od rodiny ----- ani náznak snahy vytvořit originální osobnost. ____ Sakra, fakt je mi líto, jak tohle spláchli do záchodu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Blbý na novým Kongovi je, že si ty nejlepší scény vymlátí hned na začátku (myslím hrátky s helikoptérami), pak už je to celý jen "popojdi pár metrů, střílej na všechno, co se hejbe, popojdi pár metrů a tak pořád dokola", až jeden začne ztrácet pozornost a zájem. Ale na druhou stranu kvituju, že to rejža, na rozdíl od Petera Jacksona pár let nazpátek, vzal celý jako jednu velkou bžundu a pochopil, že točit seriózní film o přerostlým opičákovi je bulšit. Takže tu máme namáklej blockbuster, kdy mozek nechte za dveřma a jen se bavte, nebo se o to aspoň pokuste. Nějak takhle měl vypadat novej Jurskej park, teda pardón, svět. Ale i tak je to, stejně jako nová Godzilla, hrozná kravina. Ale docela zábavná. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pokud máte známého, který rád kouká na dobrodružné, sci-fi, fantasy, horory nebo akčňáky, ale zároveň neví, co znamená slovo klišé, tak mu to buď můžete vysvětlit, popř. mu pustit Kong:Ostrov lebek. Je tu pár fajn akčních momentů, v jednom momentu jsem v kině dokonce nadskočil, John C. Reilly slušně hláškuje a vztah několika vojáků dobře funguje a jejich slovní přestřelky patří k tomu dobrému, stejně jako samotný Kong, který si na rozdíl od Godzilly na plátně taky užije nějaký ten čas. Jinak je to přímo ukázkový příklad filmu, sestaveného ze scénářů starších filmů různých žánrů (až jsem si vzpomněl na své rozčarování z filmu Pacific Rim). To člověka asi nejvíc nasejří u postavy Samuela L. Jacksona, který v téhle stokrát viděné roli nemá možnost předvést prakticky nic z toho, proč ho diváci milují. Je to jen další záporák, jakých jsme viděli desítky, nebo spíš stovky. Tom Hiddleston není špatný, Brie Larson umí být i sympatická, začátek filmu je jak z příručky "Jak nepsat scénáře" a zbytek filmu je jako fotka horské dráhy. Když si vojáci povídají o domově, je to vtipné, když se postavy poprvé setkají s Kongem, žasnete, proč se všichni snaží nechat se zabít, když se setkají s Marlowem, je to vtipné, když se ukazuje míra kreténismu Jacksonovy postavy, je to k uzoufání a pak už to až do konce drží nad vodou jen Marlow, akce a občas nějaká hláška. Ve výsledku je to pro mě možná ještě větší zklamání než Godzilla, ale naložím tomu stejně. Je to hodně průměrné, dostane to průměrné hodnocení. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama