Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný kingkongovský kýč. 1) Šikovný scenárista posbíral trosky svého chemického, ekologického a psychologického vzdělání, přidal mlhavou vzpomínku na Doylův Ztracený svět a předešlé verze King Konga a dalších hypertrofovaných příšer, doplnil dětinský obdiv k zeleným mozkům a voilà - je hotovo. Pokud to bylo jinak, pak fakt nevím..._____ 2) Na film mě nalákal můj oblíbený herec 36letý Tom Hiddleston. Netušil jsem, že jediné, čeho se mi bude nadíti, jsou Tomovy ostře řezané rysy, když s puškou v ruce ostražitě hleděl vpřed jako Old Shatterhand blahé paměti._____ 3) Snímek se dá použít jako tipy, kam na dovolenou. Na výběr je vietnamský záliv Ha Long, dále queenslandský záliv Moreton, Gold Coast a hora Tamborine a dva ranče na Oahu._____ 4) Nixon ohlašuje konec války ve Vietnamu (leden 1973) a výprava vyráží vpřed, aby odhalila skoro 32metrového goriloidního tvora, co chodí po dvou a má slabost pro blondýnky. A na tom všem pracovaly stovky lidí, jak je zřejmé z titulků._____ 5) Výstižný komentář: Marigold*** (i když nechápu hodnocení)._____ 6) Není mi jasné, v čem spočívá čínská účast na projektu. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Tuctovej příběh s nádherným vizuálem. Bavilo mě to asi o trochu víc než Godzilla. Jinak Brie Larson <3 a Reilly :D ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda jen za potitulkovou scénu, protože prostě chci vidět Gameru a Gaos! Jinak jsem už dlouho neviděl nic dementnějc napsanýho a to od začátku skoro až do konce. O kravinách jako že na lodi vezou asi 6 vrtulníků, přesto jich odstartuje 20 a další tři přiletí na konci ani nemluvím. A takových scén, který vůbec nedávaj smysl, ať už samy o sobě nebo v návaznosti na scény předchozí, jsou tam tuny! Vlastně jediný, čím to jakž takž boduje jsou některý hrátky s kamerou a obrazem (+ v jedný scéně i zvukem), sekvence s Kongem a lehce pitomej, leč funkční humor... jinak jsem zklamanej. Edit: Z druhýho shlídnutí v rámci přípravy na druhou Godzillu se mě to líbilo o něco víc. Smířen s jednoduchým scénářem a několika logickýma chybama, jsem si tentokrát daleko víc užil tu audiovisuální podívanou, kterou určitě nepohrdnu znova někdy za pár dalších let. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Parádní ukázka, kterak invenční a nápaditý tvůrčí tým dokáže vykřesat z potenciálně ploché digitální podívané ohromně zábavný biják. Platí tady stará známá pravda, že přítomnost nějaké zajímavější postavy dokáže významně pozvednout i takto nízký žánr. Svatá válka, kterou vede postava Samuela L. Jacksona nebo nesmírně sympatický průvodce v podání Johna C. Reillyho splňují tuto charakteristiku do puntíku skvěle. A je úplně jedno, jak moc toporně hrají (zvlášť Samuel L. Jackson), protože jejich postavy mají prostě koule. Marně si vzpomínám na nějaký podobný film z poslední doby, který by mi tak elegantně utekl a ještě jsem se u něj královsky bavil. Pekelně dobré CGI a skvělé dobové songy parádně doplňují tenhle popcornový nářez, který má navzdory své objektivní béčkovosti tunu áčkových atributů a je po technické stránce takřka dokonalý. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Kong z roku (2005) byl i přes všechny své chyby perfektní a nechyběly mu ani emoce. Bohužel tomuhle chybí víc než málo. Málo monster i přestože je celý ostrov, až neuvěřitelně "obrovský". A kam sakra zmizely obrovské boje s Kongem? Tady jsou dva za celých 110 minut filmu jinak je to přeplácaná CGI blbůstka ve stylu "human vs. všechno". Milion+ klišé... 5/10 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Scénář by se sice dal shrnout do jedné slovenské věty: "Utekajme už ide!", ale zpracování je velmi svižné, že mě ani nevadilo tipování kdože nám dřív zahyne než dojde k cíli. Hiddleston jako hlavní hrdina je tahoun filmu i když nejvíc perlí asi C. Reilly a samozřejmě tou hlavní atrakcí je samozřejmě Kong. Jenom to 3D nemusím... ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Návrat chlupatého parťáka Godzilly se jednoduše moc nepovedl. Tak generický blockbuster aby člověk pohledal. Kong je trikově vydařená vizuální podívaná, celá sekvence Kong vs vrtulníky je big screen worthy a pár dalších scén taky. Potěší i super áčkoví herci v čele s Hiddlestonem, Larsen, Jacksonem a Rileym, jenže problém je, že nejcharismatičtější živá entita byl pouze Kong. Příběh je banální utíkání a boj s X příšerama a nic víc. Nesympatické postavy padají do chřtánů monster, které se neblíží ikonickým hmyzákům a t-rexům z klasického King Konga. Teenage hlášky ala Marvel taky nepomáhají, zvlášť když si Kong chvílema hraje na válečnou kritiku. Je to tupá zábava která logicky cílí svou jednoduchostí na největší diváckou obec, odvážnému pojetí Godzilly se však vyrovnat nedokáže ani za mák. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka ako sme ľudstvo nie nič iné ako škodný vírus. Prvá vec čo bolo keď prišli na ostrov bolo zhadzovanie bombičiek aby ukázali svoju silu. No troška sa prerátali a Kong ukázal psychopatickému Packardovi a jeho družine kto je tam kráľom. Stret z domorodcami bol asi najkrajším momentom celého filmu, aj keď mi to prišlo trochu ezoterické ale to vôbec nevadilo. Počas celého filmu som mal chuť tancovať s Tian Jing(škoda, že nedostala viacej priestoru) ten soundtrack bol božský... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera, pekné efekty a pekná hudba no scenár je tak neskutóóóóčne tupý až ma to zabolelo. Ide o klasické Hollywoodske klišé pre Americkú kultúru so scenárom podľa šablóny, čo je škoda, lebo nápady to malo dobré, či už zvieratá alebo postavenie ostrova. Takže Jacksonova ani originálna verzia nebola prekonaná. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Prima změna, že Kong se jednou nedrápe na mrakodrap s blondýnkou v tlapě, ale místo toho zůstává celou dobu na ostrově společně s ostatníma hříčkama přírody. Akčních scén je dost, některé jsou hodně povedené, některé mohly být delší, každopádně film nenudí a ty dvě hodinky utekly jako voda. Tom Hiddleston hlavní roli zvládnul dobře a opět dokázal, že hrát umí. Samuel Lee Jackson v roli až fanatického vojenského velitele, který se nezdráhá obětovat vše, aby Konga dostal, je přesvědčivý, každopádně více mě bavil Kongův druhý úhlavní nepřítel v tomto filmu a to hlavní obluďák. Postav, kterým se dá fandit pár je, zbytek poslouží jako potrava pro obludy, takže celkově spokojenost. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Hezky tam na tom ostrově hráli, je vidět, že ještěři mají slušný hudební vkus. Samuel L.Jackson si hlasitě řekl o zlatou malinu, Tom Hiddleston byl u vytržení v čem to hraje, že sem tam zapomínal, že vůbec hraje, takže opravdu jediná normální postava byl Reilly. Kong byl fajn, ale moc prostoru nedostal. Ovšem jako zábava to nebylo tak nejhorší, ale dost obsahově odfláknuté. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že se mi "Loki" bude líbit v roli dobrodruha, ale Hiddleston to zvládl skvěle. Reillyho postavu jsem ocenila až v samotném závěru, který mě skoro dojal k slzám. Záběry z ostrova fantastické, Kong správně majestátní, a... víc nebylo podstatné. Zkrátka sympatická blbinka, ze které si druhý den nevybavíte jedinou kloudnou scénu. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem - spousta nelogického chování, hromada monster, trocha romantiky i lidské blbosti, nicméně v 4K s HDR se na to dívalo celkem dobře :-) ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po počátečním nízkém hodnocení a negativních komentářích jsem měl trochu obavy jít do kina, ale jelikož se mě King Kong líbí už od černobílého snímku z roku 1933 a nikdy jsem žádné nové zfilmování nevynechal věděl jsem, že tohle je moje parketa a film se mi bude líbit . Bohužel se vytratilo původní tajemno a napětí, zato skvělé akce v překrásné vietnamské přírodě bylo dost. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Parta maníků, co hledá netvory a příšery, se vydá na cestu na Tajuplný ostrov, kde veškerá fauna je poměrně větší, než by měla. Tam potkávají obrovskou rozzlobenou opici, která by se hodila Caesarovi v bitvě na Planetě opic. Sice je Kong obrovská naštvaná opička, která stále roste (Asi je ještě v pubertě, ale zde neplatí, že je lepší jí šatit než živit.), ale přesto se ukáže, že je to vlastně hodná bytůstka a měla ostrov pod kontrolou, než se zde objevili lidé, což taková myšlenka je velice reálná a líbila se mi. Potom jí ale ti mrňavý lidé, kteří do Kongova světa přinesli chaos, museli pomoc, jinak by náš chlupatý Kong zahynul. Směšné. Je pravdou, že vše vypadá krásně a dobře zvládnuté, ale to nám přeci už nemůže stačit. Nechci jen efekty, chci pořádný film! Ale je pravdou, že jsme byli v džungli, a ne ve víru velkoměsta – za to jsem rád. Ano, je to obrovský blockbuster, ale pro mě to je jen drahá krásná podívaná, která klouže po povrchu a někoho může zaujmout, ale mě už ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za mě spokojenost.Narozdíl od Edwardsovi Godzilly,která šla hodně po atmosféře a rozhodně nepůsobila jako typický blockbuster,je Kong tou klasickou blockbusterovou řachandou,která šlape prakticky od první minuty a nezastaví se po celou dobu.Kong narozdíl od své ještěrčí kamarádky skoro nesleze z plátna a pokud na něm zrovna náhodou není,máme tu spoustu dalších všemožných přišer,takže je pořád na co koukat.Pokud mi něco vadilo,tak standardně debilní povaha lidí,kdy prostě mají potřebu všechno zabít,nebo vyhodit do vzduchu,čemuž tady jasně kraluje postava Samuela L.Jacksona.Naštěstí to vynahrazuje právě hodně dobře udělaný Kong,solidní Hiddelston,odlehčený Reilly a velmi dobrá kamera s pár opravdu hodně působivými záběry...80% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nově zpracovaný Kong je především velkolepou podívanou. V podstatě se jedná o slátaninu, jenže zábavnou. Kvitoval jsem s povděkem, že tvůrci nás tentokrát ušetřili romantiky a celý film byl prostě jedna akce za druhou. Poselství tedy nevyznívá pro lidi příliš dobře, snad je již překonán pohled typu co neznám, to zabiji. Proto, když se dívaly upřeně do očí navzájem obě gorily, jež se nacházely na ostrově, přál jsem vítězství té větší. Hezká pohádka pro dospělé. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama