Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (983)

Renton 

všechny recenze uživatele

Kdybych někdy točil King Konga, vypadal by hodně podobně. Moje krevní skupina. Samozřejmě, scénář by se dal pilovat, postavy prohlubovat, ale o to v těchhle monster bijácích moc nejde a tady je to taktéž vedlejší kolej. 70´s nejvíc. Spousta záběrů (ba celých pasáží) vypadá fantasticky a daly by se okamžitě rámovat, prostě vizuál (i hudba) dle mého gusta a přes ně se moc chyb neprolne na povrch. Kongův Ostrov bavil a klidně chci víc... 85%. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

SLJ se honí po ostrově s Kongem v bitvě na život a na smrt o to, kdo je větší vopice. Nebudu lhát, když kamera prolínala tváře nasranýho Džeksna a nasranýho Konga, chvilku jsem nevěděla kterej je kterej a začla se smát jak měl Darwin nakonec pravdu. Z hrdinů jsem fandila dvěma vojákům, oba chcípli a z toho jeden tak bombově že jsem dostala další záchvat smíchu. Jak se tam rozprsknul o skálu když do poslední chvíle čekal, že bude mít hrdinkou smrt a místo toho šel kolosálně za kokota to bylo epický. Fakt jsem se divila, že se mu nevysmáli přeživší, protože u tohohle být osobně tak kámoš-nekámoš, mrtvej-nemrtvej, pochcala bych se smíchy. Z rasových důvodů jsem fandila i soukmenovcům, kteří ale dostali pěkně málo prostoru no a všemocný ledový obr Loki se zde jevil docela sympaticky. Obludy co si s Kongem poměřovaly péra byly krapet retardovaný, ale tak co...za co dávám palec hore je fakt, že Konga konečně nechali celou dobu na ostrově a já nebyla nucená po X té čumět jak sebou jebne z mrakodrapu. Dokonce i jeho intimní chvilky s Larsonovou nebyly moc intimní. Chvilku mu ležela, celá vlhká na dlani a to je asi tak vše. Když se lapajíc po dechu probrala z mdlob, viděla odcházejícího Konga. Drsné kopačky. No Loki jí snad vylíže lasturu jelikož očividně potřebovala utěšit. Celkově jsem štěkala víc, ale za absenci města a vystříhání tuny klišé z dílů starých tomu jebnu trochu víc, než si to zaslouží. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné složité papírování s Americkou veterinární správou, žádné přesčasy v newyorkské kafilérii, žádní naštvaní cestáři opravující obří výtluk na silnici u Empire State Building. Když není sexuální stimul v podobě spoře oděné blondýny, není důvod opouštět teritorium.. Opocalypse Now, aneb Kong v siluetě zapadajícího slunce rozsévá destrukci, demenci a juvenilní zábavu. Na nějaké oduševnělé postavy kadí nejvěrnější přítel člověka, tady lidské bytosti pouze plní funkci potravy či produkčních zájmů. Škoda jen, že ta lobotomická pastva pro oči nebyla trošku uvolněnější a tím teď nemyslím, že místo Reillyho měl být Will Ferrell a poměřovat se s megaopem, kdo má hustší srst.. Ať tak, či onak, monstra existují a tím největším je S.L.Jackson, který když nemůže zatočit s Vietkongem, vezme zavděk Kongem. Při lákání opičáka do napalmové pasti má v očích výraz, po kterém by Ho Či Min podepsal vlastní krví bezpodmínečnou kapitulaci a ještě by si k tomu přikoupil akcie Bell Helicopter Company.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější Kong. Zábavně akční, často s dostatečnou nadsázkou a rozhodně megalomanské. Skoro bych až řekl, že za každý dolar do triků je vidět minimálně stovka chlupů na Kongovi. Efekty se nesnaží být přehnaně realistické, ale perfektně dotváří skoro až fantasy prostředí, které má svojí mytologii a odvážný koncept (vojáci po konci Vietnamu, bezohlední vědci, civilisté) se vydařil. Kong opravdu baví, bojuje, následně je vykreslen v dostatečném nadhledů a jeho svět je atraktivní svými zvláštnostmi. Akční scény jsou skvělé, velice rychle vtáhnou diváka a především v závěru přijdou titulky až překvapivě brzy. Už dlouho jsem v kině neměl u titulků pocit, že nechci nic říkat a jen si to užít. Navíc se potvrdilo, že Jordan Vogt-Roberts nemá tu naivní lásku ke Kongovi, kterou měl Peter Jackson a tak je film mnohem soudržnější, i když i v něm je cítit stříhání "navíc" (např. scéna Chapman/zeď domorodců má tak špatný střih i zvuku, že tam něco chybí:)). Za mě potěšení, které "navazuje" na Godzillu, není tak temné, ale odvážné a zábavné. PS: určitě si počkejte po závěrečných titulcích;) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se. Bál jsem se hodně moc. Nakonec jsem si film užil v kině nejvíce hned po Loganovi...a to jsem tam letos zavítal už 11x. Jacksonova King Konga jsem nakoukával nespočetně-krát a pořád dokola a je to jeden z mých hodně oblíbených filmů. Kongovi jsem nevěřil skoro nic, už od první upoutávky se mi hrozně moc líbil vizuál a samozřejmě skvostné obsazení, trošku mě ale iritoval onen důraz na humor zhmotněný Johnem C. Reillym, který je v trailerech poněkud nešťastně vyzdvihován a já v podstatě chtěl spíše dobrodružný film, který se bere vážně, zkrátka něco na způsob, také zrestartované, Godzilly. U ní mi vadily jiné věci, ale v té temnotě a osudovosti se vyžívám poslední dobou více. Jenže u tohodle filmu jsem prostě na všecko zapomněl už od první minuty. Jeden chytlavý známý song střídá druhý (tentokrát bez provařeného All along watchtower), děj jede jako po másle od začátku až do konce, tempo se přes velmi střídmou a chutnou dvouhodinovou stopáž drží svoji linku a co je důležitější, úplně každý záběr z filmu je pečlivě vycizelované umění, které díky křiklavě barevné velmi líbivé stylizaci, hutným zpomalovačkám a fantastickému střihu působí neskutečně energicky a mnohdy jsem si jako třináctiletý kluk užíval, jak precizní kamera dodává celému snímku úplně nový rozměr. V první řadě je to monster film, a to pěkně drahý a je to na něm patřičně vidět. A co oceňuji ještě více, nejde o žádného Rockova Herkula, ve filmu je opravdu hodně akčních scén, opravdu hodně protivníků, kteří se Kongovi a nejen jemu dokážou postavit a navíc preciznímu režisérovi nedochází nápady ani ke konci a vše si lze v dostatečné porci užít. Trikově je to naprostá špička a v tomhle směru asi nelze být nespokojen, pokud člověk od toho čeká přesně tohle. Co jsem tak pochopil, tak většina lidí je hlavně poněkud popuzená z lidských charakterů. Povětšinou jsou to jen karikatury, které slouží jako podšívky pro monstra na opravdu brutální roztrhání, navíc znásobené obsazením známých herců ve vedlejších úlohách, přičemž jsou v těchto případech ty pocity o něco tíživější. Malinko jsem předpokládal určitou odmítavou výpověď na válku ve Vietnamu, ostatně postava oscarové Brie Larson se k tomu přiznává, nicméně Jordan Vogt-Roberts se v tomto ohledu jen okrajově inspiroval (určitě má rád Kód Navajo!) a když Tom "Nathan Drake" Hiddleston prostupuje po malebných pláních (díky Googlu) existujícího ostrova na způsob neohroženého hrdiny, je jasné, že se jedná o čisté béčko, které je celé vlastně jenom velkým oslím můstkem pro věky budoucí (viz potitulková scéna). Shrnuto a TUČNĚ podtrženo. Kong je film, který nemá smysl jinde vidět než v kině, neřknu-li pouze v IMAXu (haha), dopodrobna bych dokázal rozebrat několik konkrétních scén, které mě neskutečně pohltily a vzpomenu si na ně v nějakých přehledech na konci roku a to už jsem si dlouho u takto nedoceněného (nejen) monster výplachu neříkal...9/10 ()

Galerie (147)

Zajímavosti (47)

  • Inspirací pro vzhled obrovského pavouka, který usmrtí několik vojáků z jednotky poručíka Packarda (Samuel L. Jackson), byli pravděpodobně buď sekáči, nebo případně též třesavkovití, což je čeleď dlouhonohých pavouků, kteří sekáče svým vzhledem dosti připomínají (v běžné mluvě jsou známí spíš jako „hajzlpavouci”). Obecné anglické pojmenování pro obě tyto skupiny členovců zní „Daddy Long Legs”, zatímco oficiální pojmenování pavoučího monstra z filmu je „Mother Long Legs”. (Israha)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 185 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Postava Conrada (Tom Hiddleston) se jmenuje podle britsko-polského spisovatele Josepha Conrada, známého především díky románu „Srdce temnoty“. Kniha, která byla mnohokrát adaptována (například v podobě Coppolovy Apokalypsy z roku 1979), pojednává o temných silách uvnitř každého z nás, které se derou na povrch, jakmile se člověk ocitne mimo civilizaci. Hlavní postava jménem Charles Marlow se s takovým zlem setkává v africké džungli - a Marlow je jméno další postavy z filmu, kterou ztvárnil John C. Reilly. (MatyM)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama