Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 10

Recenze (983)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jacksonův King Kong se mě líbil o trošku více, ale těžko srovnávat tyhle dva filmy, protože žánr je přecejen jiný. Předchozí byl dobrodružné drama o tom jak se opice zamilovala a stálo jí to život. Nový Kong se má plánovaně začlenit do Monster Universu a jeho hlavním znakem je akce šmrncnutá s dobrodružstvím. Z filmu si budu pamatovat hlavně pavoučí scénu, fantastické záběry a strašně moc nevýrazného Hiddlestona. Nechápu proč mu rejža nepřihodil nějakou silnější vygradovanou scénu, ve které by všem okolo sebe natřel řiť a tím si nás získal. Samuel určitě nezklamal, jeho záporák je zase chuťový jako vždy. 75% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hrozný béčko, který má přehršel prázdných a nevýrazných postav s minimalistickou osobností. Přitom fotografka, stopař, John Goodman i Samuel Jackson měli velký potenciál a stačilo to jen doladit. Paradoxně je nejlepší v podobě postava komického prvku Johna C. Reillyho. Konec se měl dle mě soustředit spíše na konflikt konga s plukovníkem, než na souboj s CGI potvorou, bylo by to mnohem zajímavější. Přesto přes všechnu tuhle kritiku je to 7/10 s odřenýma ušima a to hlavně díky neuvěřitelně sympatickému obsazení a díky boží, stylový, vizuálně opojný, kreativní režii. Ten film je blbost, ví to o sobě a nebojí se toho využít. Škoda že scénář nepodporuje vizuální drive filmu. Jo. Nadržuju tomu, ale jen trochu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavnější dobrodružnější výpravu nenajdete. Kong má výhodu, že má velmi dobrý herecký cásting, což se o konkurenčních blockbusterech příliš říct nedá. Tom Hiddleston je sympatický klaďas, Oscarová herečka Brie Larson dodává šmrnc, Samuel L. Jackson je opět skvělý psychopat a zaujme i hláškující John C. Reilly. Největším plusem je samotný vizuál dech beroucího ostrova a samotný vzhled všelijakých monster, jejichž vzhled patří k tomu nejlepšímu, co jsme zatím mohli kdy zhlédnout. Scéna s pavoukem si vyloženě říká o hororový sequel a je škoda, že nedojde na zmíněné mravence. Největším highlightem je finální souboj s Kongem a obřím ještěrem, který byl velmi spektakulární. Co mě trochu mrzelo, že neukázali více příšer, věřím, že tenhle ostrov mohlo nabídnout toho spousta a v polovině dochází filmu dech, kdy divák už jen čeká na finále. Překvapilo mě, že film byl místy celkem drsný a nekompromisní, že mě udivovalo kolik dětí v sále sedí. Já osobně bych na to děcka nevzal. Scéna po titulkách navnadí. 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Co máte zase chytráci k*rva za problém, tady jsou 4 důvody proč já jsem odešel s nadšením a velkolepě průměrná Jacksonova verze dostala na držku: 1) Herci. Svoji úlohu tu dobře plní jak pardálové (sobecký Goodman, militantní Jackson), tak vojáčci (ať žije Whigham!), tak příjemně retro hrdina (Hiddleston), ale největší spotlight si překvapivě bere C. Reilly se skvělou komickou verzí válečnýho trosečníka. Toť silný mix a těžiště. 2) Kontrast promítaček dějin od WW2 až po Vietnam, feeling 70. let a přitom slušný CGI (teda až na... pavouka) a spousta cool fresh momentek - bobblehead Nixon při průletu hromy blesky, "zmrzlý" velitel ve vřavě kolem, pasáž pohřebiště v podstatě komplet od A do Z, dinosaury zdatně nahrazují hororoví lebkoještěři..... a ten písničkový soundtrack (Ziggy / Vera Lynn) slintací. Btw, tak dobrý postery se dneska nevidí. 3) Samotný chlupáč je monumentální, snoubí se v něm aura božstva, smutek a další emoce. A jsou tu parádní, přehledný monsteří MMA i mortalkombatí fatality... 4) Ostrov Lebek - kde hawaii-jurská příroda je radost pohledět; všechny ty zátoky, západy slunce, noční záře a tajemno. / Takže vůbec žádná plochá zbytečnost, těžko si představím lepší, hravě natočenou dobrodružnou oddychovku a hodně tomu držím palce na kasách, protože tohle za sequely stojí, plus ten tease po titulcích prostě 🙉 ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Scénář jak od Disneyho a střihačské nůžky v dějových linkách tomu moc nepomáhají. Přes všechny neduhy na papíře se ale pořád jedná o plnokrevný blockbuster se zručným dirigentem na režisérské sesli. Vogt-Roberts zvládá dobře dávkovat mrazivé napětí, dobovou atmosféru, poutavé first-person-shooter momentky a hlavně gradující akci par excellence – něco, v čem naopak Mangoldem „odfláknutý” Logan z téhož měsíce žalostně strádal. Být v úvodu přebarvené logo Marvel Studios, tak je tahle příběhová kastrace proklamována za největší překvapení roku. Takhle je Kong, i se svými filmařskými ambice, už předem odsouzen k neúspěchu a zapomnění... což si zrovna tato legenda opravdu nezaslouží. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (47)

  • Postava Conrada (Tom Hiddleston) se jmenuje podle britsko-polského spisovatele Josepha Conrada, známého především díky románu „Srdce temnoty“. Kniha, která byla mnohokrát adaptována (například v podobě Coppolovy Apokalypsy z roku 1979), pojednává o temných silách uvnitř každého z nás, které se derou na povrch, jakmile se člověk ocitne mimo civilizaci. Hlavní postava jménem Charles Marlow se s takovým zlem setkává v africké džungli - a Marlow je jméno další postavy z filmu, kterou ztvárnil John C. Reilly. (MatyM)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 185 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama