Reklama

Reklama

The Great Rock 'n' Roll Swindle

(festivalový název)
  • Velká Británie The Great Rock 'n' Roll Swindle (více)

Obsahy(1)

Film, ktorý si vyslúžil prezývku Občan Kane medzi hudobnými filmami. Fiktívny dokument o fenomenálnej kapele The Sex Pistols, o kapele ktorá v 70. rokoch 20. storočia menila svet. Lekcia prvá: Na založenie kapely zožente štyroch ľudí. Zabezpečte aby sa medzi sebou nenávideli a aby žiadny z nich nevedel hrať na žiadny hudobný nástroj... Pri premiére tohno filmu vo Francúzsku vtrhla nedočkavá skupina prívžencov hnutia punk do premietacej miestnosti zhodila premietačku, vďaka tomu bol celý film premietaný do ľavého horného rohu kinosály a čiastnočne aj na strop.
Pri premiére filmu filmu v Nemecku, počas piesne My Way, skupina punkáčov začala pogovať pred premietacím plátnom, ktoré následne podpálila.
Na Slovensku sa konala jediná oficiálna projekcia tohto filmu a to pri príležitosti MFF 2007. Presne 1.12.2007 o 21:00. Na tejto projekcii a zároveň kvázi slovenskej premiére bol účastný režisér filmu Julien Temple. (baruss)

(více)

Recenze (11)

Molly 

všechny recenze uživatele

Nečekejte, že se od tohoto švindlu dozvíte, jak to bylo se Sex Pistols doopravdy, tenhle film je čistě výplodem McLarenovy fantazie. Manažer Pistolí se tu situuje do pozice stvořitele punk rocku a SP fungují pouze coby jeho loutky a mašina na peníze. Ačkoliv může Great Rock'n'Roll Swindle některé fandy legendárních pankáčů pobouřit, musí se nechat, že je to místy opravdu trefné a vtipné. OK, are you ready to rock? ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je hezký vidět jakej byl manažer Sex Pistols žiďáček. Jak dát dohromady punkovou kapelu a vytřískat z toho co nejvíc prachů. Ostatně jak má sám McLaren ve filmu na tričku - Cash from Chaos - To mluví za vše. Teď nemyslím tenhle film ale když vidíte McLarena v nějakym rozhovoru, úplně na něm vidíte tu vychcanost, čiší mu to přímo z očí. Byl to prostě vychcanej žid. Beztak má na kapele největší podíl Johnny Rotten, kdyby ho tam McLaren neměl, ty Sex Pistols by tak skvěle nepůsobili a taky díky němu tam byl pak Sid. Nedivim se že Johnny Rotten v tomhle nechtěl hrát, ten jejich manažer byl strašnej zmrd. Johna Lydona tam dali z archivních záběrů kapely a ty jsem viděl rád. Co se mi tady líbilo byly animovaný sekvence Sex Pistols, to bylo pěkně namalovaný. Rozhodně Sid Vicious je v tomhle filmu nejlepší, jak se prochází po Paříži se svastikou je fakt prdel, pak provokuje s kudlou v ruce nějakýho debilního důchodce :D A jeho legendární klipy Something Else, C'mon Everybody a My Way jsou supr. V roli se mi taky líbil Steve Jones a jeho nazpívaný songy Lonely Boy a Friggin' In The Riggin' jsou skvělý. Film je i docela prdel a scény s německým náckem mě bavily :D No a jak jsou v Riu kytarista Steve Jones a bubeník Paul Cook se zlodějíčkem Ronaldem Biggsem - Tak to byl fakt idiot :D Zpěvák Tenpole Tudor je hrozná držka :D Ale song Who Killed Bambi se mi líbil. Několik scén z tohoto filmu dal pak režisér Julien Temple do svého dalšího filmu o kapele - Sex Pistols: Děs a běs. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Sex Pistols, víte, že tenhle film je děsná stupidita. Radši si přečtěte nějakou biografii Johna Lydona a pusťte si k tomu Nevermind the Bollocks (nebo cokoliv od PiL), než ztrácet čas s tímhle. Jedna hvězda pro Sida. "Ever get the feeling you've been cheated?" Ten McLaren byl fakt hroznej čurák. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hudba samozřejmě za pět, Pistole žeru od mlada. A dodnes si je rád na plný pecky vyhulím z repráků, když to v Getzi smažím sto deset po hájveji, a punkersky při nich ukazuju fakáče všem autům, která v průměru jednou za hodinu předjíždím... Ale ty věci okolo mě moc neberou, tomuhle chaoticko-bizarnímu filmovýmu jazyku popravdě moc nerozumím a nebaví mě, nemám holt duši punkera. Taková The Wall od Floydů mě oslovuje mnohonásobně víc. Trefný komentář: Molly ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Chcete hrať jedného dňa v najlepšej a najslávnejšej kapele svojej éry? V tom prípade surfujte hľadajte a proste aby ste si tento film zohnali. V desiatich lekciách ľahko pochopíte ako sa robí veľký rocknrollový švindel. Odporúčam každému kto sa rozumie (nerozumie) hudbe, ideológii punk, každému kto nechápe tomuto svetu, každému kto by si rád pozrel film, ktorý je úplne iný ako všetky ostatné, a každému kto chce počuť: Who Killed Bambi? ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli něco nesnáším, tak jsou to tyhle laciný, nezávislý, artový pseudodokumenty. Nemá to děj, hlavu ani patu a sledovat hovada dělající bordel je úmorná nuda k nepřežití. A hudba? Nejsem rocker, mám radši muziku kde se zpívá, kde je nějaká melodie a když jde o nářez, přednost dávám taneční muzice. Ale mám taky širokou tolerancí žánrů, z rocku se mi spousta věcí líbí, nebo je aspoň uznávám. Sex Pistols je pro mě ale neposlouchatelný bordel, bezduché řezání do kytar a řvaní, v podstatě pravý opak všeho co se mi v muzice líbí. U tohohle vřískání jsem zažíval podobné pocity, jaké má mánička sledující dokument o Justinu Bieberovi... proto zcela neobjektivní odpad. ()

Micka 

všechny recenze uživatele

naprosto úchvatná šílené jízdá pod taktovkou Sex Pistols. Parádička!! Pro fanouśka povinnost, ale i pro nefanouška zajímavá šílenost :) ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

sex pistols jak je znáte a zároveň ne. mclaren na pole position, vivienne westwood pod koženejma kalhotama sida viciouse... a starej dobrej frankie sinatra si to dělá on his way. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Film je zábavnej - to, že slavný punkový hnutí vykalkuloval jeden McLaren, kterej ho založil na tom, že sestaví bandu diletantů, kteří umí naprostý hovno a vyžene je reklamou nahoru, ví dneska už každej... Zvláště ten Sid držel tu basu jak prase kost. ()

Související novinky

Reklama

Reklama