Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (424)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál předčil má očekávání. Věděl jsem, že to bude pecka, ale nečekal jsem, že mě to tak strhne. Přesto, že jsem hru nehrál, tak mě hned pilot i přes svou délku hned vtáhl do děje. Ze začátku sledujeme, jak vše šlo do kytek v roce 2003. Poté je skok o 20 let před a my vidíme, co z našeho světa zbylo. Hlavní postava je Joel, který je pašerák a snaží se spolu se svou družkou dostat z Bostonu do Wyomingu za svým bratrem. Před svých odchodem narazí na malou Ellie, kterou má předat jisté skupině za hranicemi města. Vše se ale samozřejmě zkomplikuje. Do děje zasáhnou nakažení a Joelovi nezbyde, než se se s Ellie vydat na cestu sám. Na jejich výpravě narazí na spoustu komplikací a často jim jde o holý život. I když nakonec dorazí, kam chtěli, stejně zjistí, že cíl je stále před nimi. Seriál hezky pracuje s emocemi, což by asi ne každý u zombie seriálu čekal. Určitě má velkou výhodu ve své herní předloze, které se drzí jako klíště. Až na pár výplňkových dílů si seriál drží tempo a všechno hezky šlape. Finále je za námi a my teď už můžeme jen čekat na další sérii. HBO opět boduje a seriál má celkem pěkné intro. "Víš proč jídlo nemůže chodit na procházky? Bojí se, aby nebylo prošlý." :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jeden z těch, co žere Pedra Pascala, kterému ihned podlehl i tady a zároveň velký kritik Belly Ramsey, na kterou si do konce sezóny nezvykl a to teď vůbec neberu v potaz, že se označuje jako nebinární. Před produkcí seriálu jsem si vysnil několik hereček, které bych hrozně ocenil (ach Maisie Williams by byla boží), leč v posledním díle už mě alespoň tolik neštvala a samozřejmě přiznávám, že je to dobrá herečka, jen mi prostě není sympatická. Ale dvojky už to snad půjde více hladce, lépe řečeno, musí. Co se týče produkčních hodnot HBO, tam jsem vůbec nepochyboval o tom, že to bude nářez, že to bude výborně napsané a výpravné jak se sluší a patří. Zároveň mi vůbec nevadil příklon ke slowburnu (akci si jistojistě užijem do sytosti ve dvojce) a odbočku ve třetím díle (který mi přijde nejlepší ze všech). Jen jsem měl prvních pár dílů pocit, že kdybych nehrál hru 2x, tak by mě to asi bavilo víc. Paradoxně, jelikož tady je všecko správně a možná až křečovitě se to drží předlohy. Mírně mě ale zklamalo finále; Já čekal 90min a on to byl přitom jeden z nejkratších dílů! Mohli to trošku roztáhnout, takhle to na mě tolik nezapůsobilo. Vyznělo to skoro až odbytě. Ale což, po většinu dílů jsem se skvěle bavil a těšil se na každé pondělí, že si opět zapnu nový díl, možná jsem jen na ten poslední nebyl tolik naladěný. Těším se na potvrzenou druhou řadu a doufám, že do té třetí už bude hotový i třetí herní díl. Kdo nehrál dvojku (která bude roztažená do dvou sérií), tak se má rozhodně nač těšit. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako celoživotní velký fanoušek video her můžu s klidným srdcem říct, že Last of Us jsem nikdy nehrál a tudíž nemám tušení, jak seriál v porovnání se hrou obstojí. Nicméně můžu říct, že jako seriál obstojí téměř na jedničku. Hned první díl rozpoutává neuvěřitelně napínavou a intenzivní hororovou podívanou, která vás doslova přiková k obrazovce tak jako... žádný další díl tohoto seriálu. Tím nechci říct, že by kvalita trpěla vyloženě sestupnou tendencí, ale postupem času se z toho vyklube sága dost podobná Walking Dead, možná mínus emo drama, což je plus. Místy se přeskakují určité časové úseky - ne velké, ale ne ani tak malé, abych si někdy nepoložil otázku "jak se tam dostali?". Seriál je zkrátka epizodický - každá epizoda má tedy vlastní dynamiku, dá se říct i vlastní příběh. Funguje to velmi dobře, po první sérii nemám větších výhrad a těším se na další... 8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hru neznám, ale co jsem tak pochopil, tak je to o tom dostat se z bodu A do bodu B a postřílet cestou co nejvíc zombíků i lidského odpadu. A v podstatě o to samé se snaží i seriál. Jen tomu chybí ti zombíci. Ne že by se tu žádní neobjevili, ale když to vezmu na stopáž, tak tu houbovaté mrchy strávily tak 15 minut čistého času. A to je docela málo. Hodně se tu o nich mluví, to zase jo. Dozvíme se kde všude nejsou anebo že někde jinde jich jsou mraky. Jenže já chci od něčeho, co se vydává za akční horor, trošku víc. Lidští padouši se tu sice vyskytují častěji, ale ani z jejich strany to není žádná hitparáda. Každopádně tvůrci se rozhodli, že budou klást důraz na postavy, což je vzhledem k žánrovému zařazení chyba, ale budiž. Dalo by se to. Jenže to by ty postavy musely být nějak zajímavé. Všichni sice prskají nad homo románkem dvou padesátníků, ale po hříchu to byl asi jediný díl s důrazem na vedlejší postavy, který měl punc osobitosti. Jinak to byly opsané šablony. No ale abych jen nekritizoval, tak musím ocenit houbáky, kteří byli fakt povedení a o to větší je škoda, že se ukazovali tak málo. Procházky opuštěnými městy jsou působivé a pokud jsou ty prachy někde vidět, tak je to tady. A nakonec se povedl i casting. Pedro Pascal už je jistota a Bella Ramsey sice asi nikdy nebude předmětem vlhkých snů, ale troufám si říct, že herečka z ní roste mimořádná. Celkově mi z toho vychází čistý průměr a druhou řadu si nejspíš nechám ujít. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 75%. Veľa ľudí si nad The Last of Us pohonkáva, no ja som sa aj pár krát nudil. Hru som nehral, takže vôbec nemám šajnu, čo bude nasledovať ďalej a nejaké eastereggy som pochopiteľne vôbec neregistroval. Veľkým plusom je vizuálna stránka, atmosféra a herecké obsadenie. No okrem vydarených dielov (E01, E02, E05, E08, E09), sú tu aj slabé diely, ktoré som skoro prespal nudou (E03, E04, E06, E07). Dúfam len, že to nedopadne ako The Walking Dead, ktorý mal tiež slušný rozbeh a nakoniec upadol do prechádzkovej nudy. Snáď to nebudem trpieť znova, aj keď rovnaké mínusy majú zatiaľ oba seriály - príbeh, ktorý je strašne pomalý a vo veľa dieloch sa vlastne nič nedeje. Tak či tak, bavia ma postavy a som zvedavý, čo bude ďalej. Plusom je tiež krátky počet epizód. S prižmúrenými očami dávam aj tu štvrtú. 2. séria - ?? ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Hudbu pro seriál složil stejně jako pro videoherní předlohu argentinský skladatel Gustavo Santaolalla, který stojí za motivy v obou dílech. Hudba ze hry byla nominovaná na videoherní cenu BAFTA. (raikonen16)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama