Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (169)

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První pětihvězdičkový díl. Dlouho očekávaný první encounter s clickerem vyvolal obrovskou vlnu pozitivních nervů. A že fakt kurva obrovskou. Excelentní práce s kamerou a audiovizuální stopa, vzhled clickerů byl podle očekávání úžasný. Mrzí mě, že se trošku přeskočila pasáž v mrakodrapech, ale knihovna ji vynahradila naprosto dostatečně. No nic, Bille, here we come! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Now they now where you are, now they come... You're not immune for being ripped apart." _____________ Moje nadšenie z prvej časti neopadlo, ale tu ešte viac zosilnelo. Už úvodný flashback dodáva celému príbehu ešte viac realistickosti a dojmu, že by sa dané udalosti naozaj mohli stať, uvedomujeme si, že ľudstvo muselo šíreniu huby zabrániť akýmkoľvek, dokonca aj tým najkrutejším možným spôsobom... Potom sa opäť vraciame do súčasnosti, ktorá nám ponúka úchvatnú prehliadku zničeného mesta (ktoré mne osobne veľmi pripomínalo úvod 9. série TWD), ktoré na prvý pohľad pôsobí prázdne, ale nič nie je tak, ako sa môže zdať... A práve to mám na postapokalyptických snímkoch najradšej – fascinujú ma pohľady na mŕtvolne vyľudnené a tiché veľkomestá (názov The Last of Us je nesmierne výstižný!), v ktorých (teda aspoň v tomto prípade) vládne naozaj nemilosrdne nervydrásajúca atmosféra... K tomu táto epizóda ešte po celý čas geniálne buduje napätie až po samý strop, kde všetky nepríjemné a úzkostné pocity vyvrcholia prvým oficiálnym stretnutím s clickermi... Jediným mínusom tejto epizódy je jej stopáž, ktorá mohla byť aspoň o takých 15 minút dlhšia, pretože 50 minút seriálu na týždeň je pre mňa strašne málo (sila zvyku 😐). Ale aj napriek tomu kvalita stále siaha mimoriadne vysoko... Po prvýkrát v živote môžem úprimne povedať, že sa teším na najbližší pondelok... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší epizoda než pilot, který se táhl jako sopel. Jednotlivé pasáže mi dávaly zavzpomínat na průchod hrou. Velmi rychle zde prolítli velkou část hry. CGI moc hezké, rozpadlé domy prorostlé zelení jsou pastvou pro oči. Putování vyloženě nenudí. Hezky se zde pracuje s atmosférou. Kdo čekal akční nářez a hordy zombíků, na které je zvyklý z jiných seriálů, ten si na své rozhodně nepřijde. Nové zákonitosti ohledně propojení zombíků pěkně prorostlým podhoubím mi vůbec nevadily a je to zajímavý nápad. Velmi slušná epizoda. Kdyby se to celé táhlo v podobném duchu, tak jsem vesměs spokojený. Není to nic, co by vám způsobilo hodinovou erekci, ale kouká se na to hezky. [77 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postapo atmosféra je skutočne vydarená, ale neprináša zase nič, čo by sme už nevideli. Každopádne prechádzka zdevastovaným mestom ma bavila oveľa viac ako akcia v prvej epizóde. Postavy mi stále neprirastajú k srdcu, predovšetkým teenagerka svojim neustálym fuckovaním lezie poriadne na nervy. Pascal sa tvári ako náhodný okoloidúci a opäť je tak najvýraznejšia Anna Torv. Veľa sa toho skutočne nestane a to, že nás v závere čaká nepríjemné prekvapenie neznamená, že seriál nabral vysoké tempo. Ale tentokrát mi tá atmosféra k relatívnej spokojnosti stačila. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně doufám, že tyhle flashbackové úvody budou na začátku každého dílu. Protože díky tomu si nepřipadám, že je to fikce, ale koukám na možnou budoucnost. Jak to vyřešíme? V seriálu mají dost velký koule a nápad je, ať tam hodí bombu a tím se to zastaví. No, v reálném světě musí stačit jenom absolutní izolace... ***** A jak to jde s dějem? Byla jsem učarovaná tím, že v druhém díle jsme se sice moc daleko neposunuli, a to jako informacemi, místem, tak i zatvrzelými hlavami. Přesto jsem myslela hned v několika scénách, že by se ve mně krve nedořezal. A i kdyby nakonec žadný kontaktní střet nebyl (jako byl, no), atmosféra byla úplně ááááá. Druhý díl opět perfektní  :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama