Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (169)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepolevující napětí se vine celou epizodou. Už předehra, kde na otázku, jak zastavit nákazu, zazní odpověď - vybombardujte město, zamrazí. V muzeu by se jeden bál i nadechnout, scéna se zapalovačem pak byla nekonečná. Fascinující je, jak si tvůrci vyhráli s prostředím, kdy se mnohdy těžko rozlišuje, co jsou kulisy a co vzniklo v počítači. Smysl pro detail, neponechat nic náhodě....úžasné. Některé výjevy mají až surrealistický nádech a Dalí by byl možná spokojen. Při sledování mi jdou hlavou jiné filmy a příběhy - Loganův útěk, Věc, Annihilation, Skleník od Aldisse...prostě paráda. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvonu úchvatná, děsivá úvodní scéna. Následuje postupné budování vztahů. Pak ukázka toho, že clickeři jsou vážně nebezpečná hrozba, která nejde jen tak porazit. Chválím změny v příběhu. Je to dělané s citem a pro lepší vyznění v seriálové podobě. Tohle je projekt budovaný s láskou a pochopením původní látky. Samozřejmě to jde ruku v ruce s tím, kdo za seriálem stojí. Kéž by se k adaptacím dostávali týmy s tím zápalem, talentem a zručností. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prevedenie: Tess a Joel sa rozhodnú doručiť zásielku v podobe Ellie do veže Svetlušiek aby ju vymenili za batériu. Cesta k cieľu sa ale komplikuje a do cesty sa im postaví hneď niekoľko nástrah zdevastovaného Bostonu. Prevedenie: Páčilo sa mi ako Tess vysvetlila divákom mechaniky sveta. Proste do čoho nebuchnúť aby ste nepoštvali proti sebe bandu hubou ovládaných dementov. Čo nám dievča aj následne ukázalo v praxi. Napätie super, tempo super. trocha mám problém zo stopážou, ktorá je dosť krátka a aj s nevymáchanou hubou mladej Ellie. Alle s tým sa popasujem. 95% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt toho nadbytečného úvodu, ve kterým oproti prvnímu dílu už žádný smysl nevidím, tak by šlo takřka o dokonalou epizodu. Skvělé přenesení herní sekce do příběhu a silně kvituju i změny proti předloze ohledně sdíleného vědomí, které zde funguje skvěle. Setup, Payoff opět na maximum. Krásně se jim daří strukturovat ty epizody jako jednotlivý díly, ikdyž jsou součástí uceleného příběhu. Clickeři a setkání s nimi bylo zpracovaný výtečně! Kvituju využívání silných stránek filmového média, oproti hernímu. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gradujúca atmosféra, vo vizuálne dokonalom obale, avšak keď nahliadneme za oponu vidíme len čistý gýč. Síce kvalitne zahraný a niektoré scénky sú pastvou pre oči. Všetko však kazí dokonalo predvídateľný dej a veľmi málo vykreslené postavy. Sklamaný však nie som a keďže som nikdy nehral hernú predlohu, som zvedavý na to, čo nám tvorcovia ponúknu ďalej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama