Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako heterákovi neposkytnúť žiletku, ale radšej mu vyhuliť brko, lebo dvaja spotení fúzači nalepení na sebe s faldami preskakujúcimi až cez parapetnú dosku domu, to má dneska ten šmrnc, hoci to s dejom nemá ani hovno. Len škoda, že sme neboli viac prebudení a neukázali, že napríklad aj zombíci čísla 0 a 1 úplne vytrhli zo svojich životov a po novom sú všetci nebinárni. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Hýkání místní anti-lgbti zásahové jednotky jsme se dočkali. Ale všichni víme, že tito lidé vůbec nehráli hry. Protože Bill je gay i ve hře a queer téma je jedním z důležitějších v sérii. Tato epizoda neposouvá děj Joela a Ellie, ale prohlubuje zákonitosti světa. Ukazuje, že ne všude jsou morálka a hodnoty věcí minulosti. Byl jsem dojat a jako fanoušek předlohy díky! Navíc jsem konečně viděl epizodu, která byla pro mě něčím novým oproti hře a to kvituju! ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod a jeden z nejlepších odklonů od původní hry, co jsem měl zatím tu možnost vůbec kdy vidět. Na skoro celovečerní stopáži si můžeme vychutnat milostný vztah mezi Billem a Frenkem. Hra ho jen načrtávala, ale zde je probrán skutečně do hloubky. A tak důkladně, až jsem se s charaktery plně ztotožnil, ač jsem plně heterosexuálně orientovaný jedinec. Příběh o lásce ve světě, který lásce nepřeje. A o tom, že i když se člověk může připravit na cokoli, i na apokalypsu, na svou vlastní smrt se připraví jen těžko. A to ji má stejně jistou, jako svou minulost. Tuze křehká a romantická odbočka, která celému seriálu dodává nový osobní rozměr tragédie, která tu lidstvo postihla. Za mě nejlepší epizoda postapo seriálů, kterou jsem dosud měl tu možnost vidět. Protože na malém prostoru je tu toho tolik řečeného, hlavně v emotivní rovině, aniž bychom to museli sledovat v nějaké Rkové krvavé formě. Dávám za tu odvahu natočit takto výjimečnou epizodu: 98%! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S gay příběhem problém nemám. Ale vadí mi obsah, který nekoresponduje s žánrem ani pověstí, kterou tento seriál provází. Ostrůvek lásky uprostřed nepřátelského prostředí...může být, ale jde o vsuvku zbytečnou, nikam příběh neposouvá...nic nového nenabízí. Ty samé emoce zprostředkuje i jedna věta, jako třeba v GoT, kdy našel Ohař mrtvého otce s dítětem v náručí. Nebo záběr na mrtvý pár ležící v posteli a držící se za ruce ... . Zbytek obstará fantazie. Tato na city hrající exhibice byla nadbytečná. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To chce velkou tvůrčí odvahu, do seriálu, který, jak jsem pochopila, je hlavně střílečka a hra, kterou z 95 procent pari hlavne muzska cast populace, tak udělat díl o dvou gay typcích (otazkou pro me je, jestli by oba byli ciste  gay i normálním světě, kdy je z čeho si vybirat), co jsou jak nebe a dudy a vytvoří si vlastní svět, který je udrží mentálně normální. Vůbec celý svět Billa „pripéra“ je prostě boží, jak si to umí udělat hezký, ale holt lidský kontakt je lidský kontakt a mít se o koho starat dá tomu životu větší smysl. Za mě moc povedené 😊 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Hra ukazuje, že Bill a Ellie majú medzi sebou zlý vzťah. Neustále sa na ňu naváža, že sa dotýka jeho vecí, ona mu takmer zlomí ruku fajkou a dokonca Joelovi poradí, aby sa na ňu vykašľal. V seriáli sa však táto dvojica ani nestretne. (molcan2)
  • Obsadenie Nicka Offermana do úlohy Billa bolo možno inšpirované jeho slávnou úlohou Rona Swansona v seriáli Odbor městské zeleně (2009-2015). Obe postavy majú pravicové prozbrojné a protivládne názory a obe majú Gadsdenskú vlajku s nápisom "Don't Tread on Me". (molcan2)
  • Záverečný záber epizódy je priamym odkazom na titulnú obrazovku prvej hry. (molcan2)

Reklama

Reklama