Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (341)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to sa teda podarilo. Vypadalo to už trocha nádejne, že to naberie nejaký dejový vietor do plachát. Pri nástupe novej postavy, stavajúcej si svojské opevnenie okolo obydlia. Ale jeb ono sa to zvrtne na krásne romantickú seancu buzíkov, jejda, fakt silná originálna téma ako hrom. Úžasne vygradovanie, ktoré chytí pri tých plochých postavách za srdce. Nehorázne chladné bez emócii. A tu mladú na Mandovom mieste by som od maximálneho otrávenia len slušne zahrabal medzi tých popravených, fakt des jej prejav. To ako vážne ešte nejakých ortodoxsných toto ešte baví? /20%/ ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že jakmile se objeví ve filmu/seriálu intimnější chvilka mezi muži, pro některé frustrované uživatele ČSFD to představuje rozrušení jak červený hadr pro býka při býčích zápasech ve Španělsku. No naštěstí jsou tu i objektivnější uživatelé, kteří se spíše zaměřují na příběh seriálu nebo na práci s kamerou, která dosáhla v tomto dílu svého absolutního majstrštyku. Sám přiznávám že bych některé scény zkrátil nebo předělal, ale to nic nemění na tom, jak úchvatně se seriál zaměřuje na jednotlivé postavy a dotvořuje si linky mezi nimi. Byla to zajímavá odbočka a už teď se nemůžu dočkat na další díl. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod a jeden z nejlepších odklonů od původní hry, co jsem měl zatím tu možnost vůbec kdy vidět. Na skoro celovečerní stopáži si můžeme vychutnat milostný vztah mezi Billem a Frenkem. Hra ho jen načrtávala, ale zde je probrán skutečně do hloubky. A tak důkladně, až jsem se s charaktery plně ztotožnil, ač jsem plně heterosexuálně orientovaný jedinec. Příběh o lásce ve světě, který lásce nepřeje. A o tom, že i když se člověk může připravit na cokoli, i na apokalypsu, na svou vlastní smrt se připraví jen těžko. A to ji má stejně jistou, jako svou minulost. Tuze křehká a romantická odbočka, která celému seriálu dodává nový osobní rozměr tragédie, která tu lidstvo postihla. Za mě nejlepší epizoda postapo seriálů, kterou jsem dosud měl tu možnost vidět. Protože na malém prostoru je tu toho tolik řečeného, hlavně v emotivní rovině, aniž bychom to museli sledovat v nějaké Rkové krvavé formě. Dávám za tu odvahu natočit takto výjimečnou epizodu: 98%! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S gay příběhem problém nemám. Ale vadí mi obsah, který nekoresponduje s žánrem ani pověstí, kterou tento seriál provází. Ostrůvek lásky uprostřed nepřátelského prostředí...může být, ale jde o vsuvku zbytečnou, nikam příběh neposouvá...nic nového nenabízí. Ty samé emoce zprostředkuje i jedna věta, jako třeba v GoT, kdy našel Ohař mrtvého otce s dítětem v náručí. Nebo záběr na mrtvý pár ležící v posteli a držící se za ruce ... . Zbytek obstará fantazie. Tato na city hrající exhibice byla nadbytečná. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páči sa mi že, The Last of Us nie je iba o hubových infekciách a zabíjaní zombie, ale aj o výborne napísaných charakteroch. V tomto diely dostali priestor vedľajšie postavy, ktorých tragický, veľmi emotívny príbeh ponára diváka hlbšie do tohoto sveta a aspoň u mňa vzbudzuje väčší záujem. Hoci sa dej seriálu moc dopredu neposunie, krásne zapadá do príbehu a rozširuje vnímanie diváka. Smutný príbeh dvoch ľudí, ktorý našli zmysel života jeden v druhom a vo vzájomnej ochrane v post apokalyptickom svete, ktorý sa rozvíja v tom najnehostinnejšom prostredí krehkej dôvery. Veľmi dojemné, citlivé, skvelo napísané a zrežírované.  Milujem ale čítať homofóbne komentáre tunajších alfa samcov, ktorým úplne unikla pointa a hodnota dielu. No pri posteľovej scéne som aj ja cítil jemný diskomfort a to som buk :D Viem si teda predstaviť čo to muselo robiť s osadenstvom hodnotiacim odpadom :D Ale aspoň je tu trocha vzruchu :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Hra ukazuje, že Bill a Ellie majú medzi sebou zlý vzťah. Neustále sa na ňu naváža, že sa dotýka jeho vecí, ona mu takmer zlomí ruku fajkou a dokonca Joelovi poradí, aby sa na ňu vykašľal. V seriáli sa však táto dvojica ani nestretne. (molcan2)

Reklama

Reklama