Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (144)

Kumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se začíná vyvíjet vztah mezi Ellie a Joelem a je to vlastně to nejlepší z celého dílu. Jak jsem byl skeptický vůči Belle Ramsey, tak už i ona mi zapadá do role. Pedro Pascal je fakt výbornej a neskutečně mě baví! Jen když vybrali leader ženskou stalkerku z Dva a půl chlapa, to byl asi trochu krok vedle, ale ve finále je mi to asi jedno. Jsem zvědavý na osud Sama a Henryho! SPOILER! Nejlepší bylo když Ellie se ptá Joela, jak prokouknul, že ten chlap předstíral, že je zraněnej a Joel na to, že tohle dříve taky dělali… Prostě jde vidět ten hnus z postapokalyptického světa. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S radosťou vidím, že sa vracajú na hlavnú trať bez odbočovania. Páči sa mi, ako sa vzťah medzi Joelom a Ellie začína rozvíjať a odhaľovať časť charakteru, ktorá bola predtým neznáma, a rozvíjať ich ďalšími činmi. Časť, kde ich prepadli v meste je drsná, neviem, čo by som robil na mieste Ellie. Je dosť ťažké zabiť mladého človeka, keď sa vás pokúsil zabiť, ale potom žiada o milosť a o svoju mamu. Neviem, či to tak scenáristi zamýšľali, ale vodkyňa odboja z toho mesta je dosť antipatická bez akýchkoľvek spásonosných vlastností. ()

Reklama

Pes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po romantickej sračke máme časť, ktorá nebude oplývať prívlastkom najlepšia ale konečne sa odrážame od zahovneného dna. Rose ako líderka nejakých rebelov ma dostala do kolien a perfektne mi tam zapadá. Mantru z ikonických úloh proste nezmažeš a stále si opakujem - nie fakt agent DEA nevodí čúzku z Game of Thrones a nestretnú Rose z 2 and half men. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to.. dobrý. Ale! Tohle nebyla regulérní jedna epizoda, spíše se tady vystavěl základ pro nadcházející díl, který jak doufám, bude mít delší stopáž a vyloženě mi urve koule i s prdelí. Dějově se fajn posouváme. Určitě zase zde byla nenaplněná určitá očekávání (krátká stopáž, ne-akce) ale opět - seriál si jde svým směrem a nám nezbývá nic jinýho, než se jim nechat řídit. 45 minut neukojilo ani náhodou mou lačnost po tomhle seriálu (protože pak týden čekám a trpím jako zvíře na další díl), tak doufejme, že to příště bude divoký. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec bych epizodu nehodnotil špatně. Možná je to jen radost z toho, že nevidíme Billa a Franka, a že se děj konečně točí kolem hlavních aktérů. Ale ne, za mě se to dnes povedlo. Opět šlo o jakési prohlubování vztahu mezi Joelem a Ellie (a co si budeme, je to potřeba), zároveň jsme dostali nějakou tu akci a byl k vidění i první shooting combat po vzoru hry. Ano, mimo to nebyl průběh úplně nejsvižnější a nejdynamičtější, ale na to si v seriálu holt budeme muset zvyknout. Za mě dobrý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Craig Mazin zistil, že Joelovo (Pascal) rozhodnutie dovoliť Ellie (Ramsey) použiť zbraň dokazuje jeho dôveru v ňu a považoval to za "najotcovskejší moment, aký kedy zažili". (molcan2)
  • Henry (Lamar Johnson) a Sam (Keivonn Woodard) sú súčasťou skupiny z Kansas City, ale zdá sa, že sú pred nimi na úteku. Vo videohre sú súčasťou samostatnej skupiny, ktorá sa zatúlala do mesta a hľadala zásoby, než bola prepadnutá. (molcan2)
  • Na začiatku epizódy vidíme Joela (Pascal), ako varí kávu. V hre je naznačené, že káva už nie je dostupná alebo že je to luxus, čo vysvetlí, že ju dostal z Billovho (Nick Offerman) domu počas predchádzajúcej epizódy. (molcan2)

Reklama

Reklama