Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (123)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když v některých momentech je seriál naprosto přesný a věrný předloze, za což dávám obrovský palec nahoru, tak se nemůžu zbavit dojmu, že vše jede do finiše až moc uspěchaně a rychle. Celé show by slušely tři epizody navíc. Seriál nás nenechá v klidu vydechnout a strávit s postavami nějaký čas navíc. Stejně zrychlená scéna s Joelem a Marlene byla i ve hře, nicméně nemohli jsme se tady dočkat něčeho navíc? Celé to působilo, jakoby Marlene ani nedocenila, že Joel převedl Ellie přes celou Ameriku. Dostaneme s postavou jednu scénu a bum jede se dál. Druhá a naprosto fatální výtka je k nakaženým, kteří se v celém seriálu prakticky nenacházejí. Nikdo je nemusí zabíjet po desítkách. Ale nešlo alespoň udělat jednu plazící scénu, jak se Joel a Ellie prodírají metrem, aby se dostali k nemocnici? Celá jejich výprava působí naprosto nezaslouženě a vlastně pochod přes půlku kontinentu působí jako docela hračka, pokud máte mapu a víte kam jdete. Takhle to ale být nemá. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále funguje skvěle, jak by mělo. Stížnosti na to, že je krátké nepobírám, když je tak akorát úderné, jak by mělo být. Ten tragický konec a finále funguje přesně jak má a je to těžké na sledování. Vzhledem k přístupu předchozích dílu, jsem se bál, že Joel nedostojí momentům z hry, ale zde autoři couvnout nemohli. Což je i na jednu stranu zvláštní, protože celou dobu ty máme o něco citlivějšího a měkčího Joela a nakonec máme ho máme vnímat ve finále stejně, jako nezastavitelnou mašinu? Trochu zvláštní, ale mimo to, finále rozdává stejný rány. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie konečne našli Svetlušky. Ellie je ochotná obetovať sa za vyššie dobro, čo ale Joel nie je ochotný akceptovať. Z nasadením vlastného života sa pokúsi vysekali ich oboch von z obrnenej pevnosti Svetlušiek. Prevedenie: Príbeh postupne gradoval a je mi ľúto že posledná časť vykreslila Joela ako slaboduchejších parchanta ktorý si ani nevie stať za slovom. Ale surovej akcie bola kopa, čo ma neskutočne tešilo a aj bavilo. Emočne tiež hodnotím veľmi vysoko a čo ešte dodať, neviem sa dočkať ďalšej série. 98% ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potvrdzuje sa mi, že séria bola veľmi zle štruktúrovaná od začiatku. Tvorcovia si hlavne neustrážili tempo a dynamiku. Výsledkom je záverečný diel, ktorý kvalitou patrí niekde do stredu série. Finále série býva aj pri o dosť horších seriáloch viac vyšperkované. Mám až nutkanie streliť tomu záveru za 2*, ale ocením teda aspoň pekné momenty vo vzťahu Ellie a Joela. (5/10) ()

mosnak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní představitelka Ellie si zahrála její mamu a udělala na mě větší dojem než současná Ellie. Velkolepé finále se nekoná, opět nesdílím nadšení všech přítomných. Na cely příběh The Last of Us je potřeba více než je 9 dílů (a to ještě o jeden díl méně, protože Billuv příběh byl tak trošku mimo). Prý se finálová epizoda hrála v kine. Nedovedu si představit, že bych jel do kina kvůli 40 minutam. Tvůrci seriálu do toho měli narvat více emocí, epizod, houbovich zombiku a hlavne ... Ellie, která bude podobná svých zjevem i pohyby původní předloze. 57% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)

Reklama

Reklama