Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (4)

The Last of Us (2023) 

// Příběh The Last of Us si nezasloužil nic menšího než nejlepší herní adaptaci všech dob a přesně to jsme i dostali. Otázka je, jestli to nemohlo být ještě o pár fousů lepší. První polovina seriálu k tomu totiž měla nakročeno s tím, že v některých aspektech šel seriál dokonce nad kvality originálu (vztah Joela s Tommym, Joela a Tess, fungování nakažených atp.), jenže v druhé polovině tvůrci začali pro mě maličko nepochopitelně spěchat, a místo hodinových epizod dorazily čtyřicetiminutovky, kde jedna byla navíc kompletní flashback do za mě nejnudnější pasáže. Nicméně vnímám to jako lehké promarnění příležitosti, reálně si totiž nemám na co stěžovat. Pedro byl famózní, Bella stejně tak, soundtrack Gustava Santaolally je něco zcela výjimečného a kamera v šesté epizodě režírované Jasmilou Žbanić byla jak z jiného světa. Poslední dva díly pak pro změnu nabídly vynikající akční momenty, zejména pasáž v nemocnici byla jedna z nejtemnějších pětiminutovek, co kdy byly natočeny. De facto jsem tedy dostal přesně to, co jsem chtěl, a jestli se druhá a třetí série uchopí herního pokračování, které je JEŠTĚ LEPŠÍ, podobně věrným způsobem, budu maximálně spokojený. "We finish what we started." ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

// Jako člověk, pro kterého je The Last of Us srdcovka - FUCK YES! Vysněná adaptace, která alespoň zatím nejenže původní hře nedělá vůbec ostudu, ale naopak ji dokonce v pár momentech ještě mírně převyšuje. Co víc si přát... ()

Rodina (2023) (S01E06) 

// "You don't know what loss Is." Já nebrečím, vy brečíte. Asi by mě nemělo překvapovat, že režisérka Quo vadis, Aida? natočila jednu z nejsilnějších epizod. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

// Vidím plno stížností na absenci nakažených. Ten seriál se nejmenuje Infected, ale The Last of Us. Pro zombíky, ze kterých po jedné řadě nešel absolutně žádný strach, protože byli všude, doporučuju The Walking Dead. Jinak David famózní, Bella je skutečně force of nature a konec mě rozsekal stejně jako ve hře. Přesto mám z druhé poloviny seriálu pocit, že jednotlivé epizody mohly být o něco delší a klidně mohly rozšiřovat děj podobně nebo jen částečně jako ep. 3. Ale to nevadí, hlavní choď stejně přijde až se druhou a třetí řadou. ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama