Reklama

Reklama

Povětří

Trailer 1

VOD (1)

V blízké budoucnosti na Zemi neexistuje dýchatelný vzduch. Prakticky veškeré lidstvo vyhynulo. Ti, kteří byli vyvoleni, aby obnovili společnost, přežívají v kontrolovaném umělém spánku. Jedinou naději na záchranu lidské rasy střeží dva inženýři, kteří musí denně čelit nástrahám obsluhy podzemního zařízení i známkám postupujícího šílenství. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (77)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trochu podhodnocený komorní nízkorozpočtový postapo film. Norman Reedus má naprosto identickou vizáž jako ve Walking Dead, takže jsem co chvíli čekal, odkud vyleze první zombie, překvapivě se ale děj ubíral úplně jiným směrem. Film měl pomalý rozjezd, po zdlouhavém a trochu nudném začátku se však dostavilo i několik důvodů, proč se na Povětří (do)dívat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Robert Kirkman si dal drobnú, komornú prestávku od Walking Dead, čítajúcu 2 (slovom: dve) postavy. Prvú si zahral jeho walking-dead kamoš Reedus, druhú večne sa snažiaci a dodnes nie hviezdny Djimon Hounsou. Samotná zápletka je super a prostredie podzemného bunkra bombové, avšak je to strašne neoriginálne a skratkovité (prirýchly prerod od kamošov po smrteľných sokov). Jedinečné prostredie rozľahlej podzemnej stanice nie je využité; väčšina deja sa odohráva v škaredých, tmavých miestnostiach. Snímka chytí dych vďaka nápadu vedľajšieho bunkra, prípadne pri zaujímavej otázke, či má život ichtyológa väčšiu cenu, ako môj, no ako rýchlo ho chytí, tak ho aj stratí. A na zemský povrch sa takmer nepozrieme. The Divide bol oproti Air veľkofilm. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prázdný jako Vzduch. Zcela zásadně chybí alespoň náznak atmosféry, kterou by v podmínkách postapokalyptického světa po jaderné válce s posranou atmosférou dokázal navodit i režisér reklam na vložky, Cantamessa s jedním průměrným krátkometrážním animákem na kontě to nedokázal za celou stopáž. Neherecké výkony jsou na tom ještě hůř, zvláště Rákos z Normandie dokazuje, že jeho jediný obdivovaný štěk ve vyhypované telenovele se zombíky je zásluhou toho, že za pět řad nepohne ksichtem a má kůl kuš. Krvavý diamant, který pokud nepobíhá zběsile po džungli jak orangutan a nesekunduje Leonardkovi (tou dobu stále bez Oskara), je na tom úplně stejně. Když tedy všechny ingredience od režie po dvoučlenný herecký ansámbl stojí za hovno, dojem může zachránit snad jen děj. A ten je překvapivě ještě víc o hovně než ten zbytek, kdy se naprosto všechno "zábavné" ve filmu smrskne na desetiminutové prolézání roury v opuštěné továrně na konzervy, která má za správných (ne)světelných podmínek znázorňovat ultramoderní kryt pro přežití lidstva po jaderné válce, a pak jakési žánrové klišé o paranoidním souboji, který je brutálně debilní a připomíná jen nudnou parodii, když to hrají dva diletanti a točí ještě větší. Jako fanoušek postapokalyptického VŠEHO můžu jen smutně utřít semeno z žaludu a vyhlížet další žánrové levné sračky, které si bude produkovat a hrát v nich třeba zase jiné televizní béčko. 20% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne ďalší z mnohých postapocalyptických filmov, ktorý nás zavedie do podzemných úkrytov, kde v hibernácií trávia svoj čas špičkoví vedci a odborníci do tej doby, než sa na planéte Zem opäť bude dať žiť. Film utiahnu dvaja herci. Nedá sa mu uprieť nápad, trochu gradácie, pár lekačiek, nejaké to napätie a celkom jasný smer. V blízkej budúcnosti na Zemi neexistuje dýchateľný vzduch. Prakticky všetko ľudstvo vyhynulo. Tí, ktorí boli vyvolení, aby obnovili spoločnosť, prežívajú v kontrolovanom umelom spánku. Jedinou nádej na záchranu ľudskej rasy strážia dvaja inžinieri, ktorí musia denne čeliť nástrahám obsluhy podzemného zariadenia i známkam postupujúceho šialenstva. To je v skutku skvelý námet. Nečakajte žiadny vysokorozpočtový biják. Naopak, toto je po stránke výpravy veľmi dobre zmáknuté. Jedinou slabinou filmu, ktorému sa inak darí vcelku dobre držať diváka v napätí, je absolútna absencia širšej pointy. Aj keď na druhú stranu, súdiac podľa inak veľmi dobre napísaného príbehu, to bol autorský zámer. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Air mi připomněl ve své podstaté a začátku Pandorum, bohužel se nikam dál neposouvá, tudíž zůstává jen takovým chudým příbuzným bez špekty vývoje, co hůř, bez tíživé atmosféry. Netrpěl jsem, ale výsledkem je jen z prdu kulička. 45% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne.. došla mi trpělivost. Za celých těch 95 zasraných minut se nic nestalo. Nudná levná sračka. Bez debat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Normana Reeduse mám rád už od dob Pokrevních bratrů a druhého Bladea, ale sám film bohužel neutáhne, aspoň ne takový, kde sice rozjede zajímavý herecký part s docela sympatickým výkonem Džina Hušbaby, ale všechno kolem zůstane nevyužité až hamba.I když miluju postapo filmy, nemůžete mi sakra jen ukázat zničený město z dálky na 2 minuty, dát mi skvělý námět a nechat mě sledovat dva herce a jednu ženskou halucucanici jak chodí po krytu a po jedný nehodě se až přílíš přeafektovaně snaží jeden druhého zabít a všechno to navíc nevyústilo ani do nějakého pořádného finále.Námět za všechny peníze, ale pokud není film pilot k seriálu nebo nebude dvojka, nemá film Air žádný větší smysl a je to jen další z řady pokusů navázat na výtečný Divide.Zapomenutí hodné dílko, ale co vám uvízne jednoznačně v paměti je naprosto dokonalá a podmanivá hudba!Film 2* + 1* za hudbu.50%, ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to jeden díl Krajních mezí nebo podobných seriálů, bylo by to možná zajímavé. Ale jednoduchý nápad roztahaný na hodinu a půl, se začátkem vykradeným z Pandorum? Trocha klaustrofobie, a člověk samozřejmě čeká, oč jde, co jsou, a co nejsou vidiny, a jestli to jsou vidiny - a nakonec dostane tak lacinou a pitomou pointu? Nic navíc? Zdlouhavé záběry, běhání komorami, a nakonec ani není vysvětleno, odkud se ten vzduch přiděluje. Přece by bylo nejjednodušší najít hlavní rezervoár, ne? A jak to, že se ostatní stanoviště hlásila OK, když nebyla? Jestli byla chyba v počítači, jak mohli věřit, že ten systém vydrží celou dobu? A jak začne člověk přemýšlet do hloubky, je mu ten námět a provedení čím dál podezřelejší. Přitom se tam dalo jít dál a vymyslet nějaké další možnosti, zápletky a cesty, nezůstat jen na povrchu. Mantinely k tomu byly, ale nakonec dostaneme jen lacinou a povrchní povídačku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející televizní postapo inscenace, která mi svou jednoduchou formou a komorní atmosférou připomněla výborné scífko Moon (2009). Výprava je ubohá a nepříliš povedená (asi nebylo dost prachů v rozpočtu a většinu jich slíznul Reedus), ale jde hlavně o příběh. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi, ale po zbytečném a rádoby dojemném epilogu mám jasno. A jasno mám ještě i v další věci: Kdyby na mě neustále házela kukadla a lísala se ke mně taková éterická kráska jako Sandrine Holt, bez váhání bych kvůli ní taky odkrágloval svýho nejlepšího kámoše, i kdyby to byl třeba poslední chlápek na Zemi, nebo i kdyby ona kráska byl jen schizofrenický přelud... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

To, že někdo sponzoroval Insidious (2010) neznamená, že další film, který sponzoruje, bude stejně dobrý. U těchto komorních dramat je velmi důležitý námět, herci a závěr. Air má snad pouze ten námět. Na Zemi není vzduch a žije se v podzemí. Dva inženýři se proberou na dvě hodiny každých šest měsíců, aby zkontrolovali stanici, a zase se uloží ke spánku. Zajímavé že? Kromě ponorkové nemoci hrozí i další nebezpečí. Co když nějaké přístroje na vzduch selžou? Norman Reedus vypadá stejně jako ve Walking dead (2010). I jeho hraní je docela sympatické. Ale příběh je natolik prohlédnutelný dopředu, že vůbec ničím nešokuje, ani nepřekvapí. Napětí je nulové. Možná na stránkách knih by z toho mohl být zajímavý pokus o best-seller. Ve filmu to je nuda. Konec je pak jako ze špatného filmu. Vlastně proč "jako"? (24 %) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyhle klaustrofobní postapo thrillery mají hodně co do sebe, ale to není zrovna případ Air. Slušnou atmosféru zabíjí nezáživný děj působící jak průměrná epizoda nějakého seriálu. Pořád jsem čekal na nějakou pointu nebo twist, který je u podobných snímků zvykem a nedostal jsem vůbec nic. Krom Daryla Dixona nemá Air prakticky co nabídnout... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmu po jehož zhlédnutí si říkám,že je film buď naprosto z jiného vesmíru a nebo jsem ho totálně nepochopil.Dva technici v postapokalyptickém světu mají za úkol v podzemním bunkru střežit některé přeživší lidi co jsou v hibernaci.Jenže kde není důvěra tak je to pak těžké.....Jinak o ničem jiném film není a pokud nejste fanoušek jednoho z těch dvou herců,protože kromě jedné herečky je to opravdu celé obsazení tak vás na filmu asi nic nezaujme.Mě na tom lákal Norman Reedus,ale rád se na něj dál budu dívat radši v The Walking dead.Za mě celkově 30% a dvě hvězdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film jsem během koukání neposouval, což je známka toho, že jsem neumřel nudou. Dva chlapi se starají o funkčnost bývalého raketového sila, v němž jsou nyní uskladnění v hlubokém spánku poslední zbytky civilizace, nenahraditelní zástupci svých vědních oborů. Čeká se, až na povrchu, zničeném "atomovkami" bude pro život zase o něco přívětivěji. Nu a tihle dva spravují a opravují a hlídají a pak si jdou zas lehnout, aby po nějakých několika měsících zase všechno opravili a zkontrolovali znovu. A protože oni jediní dva jsou vzhůru, postupem času to vede k jedné takové epizodě, která všechno zamotá a oba se jistojistě přestanou nudit. --- Další z řady nijak velkorozpočtových konverzaček zasazených do konce toho všeho tam nahoře a řešících co bylo předtím, co bude potom a co má tohle všechno za smysl. Tady to sice ale i přes svoji poměrně jednoduchost v prostředí (ale nápady to místy poměrně dobré na tu komornost) dává smysl, není to trapné, pošahané a dementní a celkem dobře se to sleduje. Těch 90 minut je ale tak akorát. Jednohubka. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Norman Reedus si sprodukoval svoj vlastný film, obsadil do neho samého seba, prizval neznámeho režiséra a výsledkom je post-apokalyptické sci-fíčko natočené za pár dolárov. Samotný rozpočet a situovanie deja do jednej lokality by v zásade nemusel byť problém. Z podobných malých filmov sa môže bez problémov vykľuť stiesňujúci klaustrofóbický thriller, pokiaľ vie režisér navodiť tú správnu atmosféru. Bohužiaľ, v Air sa ju nedarí navodiť ani v jednej sekunde a trestuhodne chýba čo by len jej náznak aj napriek tomu, že pracuje so slušnou premisou post-apo sveta po jadrovej vojne, kde sa dvaja chlapi starajú o pár dôležitých vedcov uložených v hlbokom spánku. Namiesto toho divák sleduje typické klišé situácie kde jedna z dvoch postáv ktoré sa tu vyskytnú začne trpieť halucináciami, ktoré nemajú pre samotné dianie žiaden prínos a dej je vypĺňaný takými zbytočnými situáciami ako je takmer desaťminútový prelez černocha jednou tmavou vetracou šachtou. Žiaden konflikt, zvrat, zaujímavejšia myšlienka, nič. Bohapustá nuda o dvoch/troch hercov natočená niekde v sklade bez jediného zaujímavejšieho dialógu alebo atmosférickejšej scény. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A já se s tím hodnocením rozšoupnu až na celý průměr. On je ten film sice strašně předvídatelný, a tak nějak i tušíte celkovou atmosféru, ale o to vlastně jde. A když tak nějak dostanete to, co film od začátku slibuje, je to přece jen splnění mise. Není trhák, není to skvělé, ale na ten průměr to hezky sáhne. Na to jsem docela spokojený. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o dvou mužích co hlídají zbytky lidí kdesi na základně, ale už jim z toho dost hrabe, což se jim nedivím. Osobně jsem čekal něco víc, překvapil mě Norman Reedus (Daryl), který je teď dost v kurzu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Přežití lidské rasy závisí na životě dvou inženýrů, kteří se budí v komplexu pod zemí, kam se schovali, když na Zemi přestal být dýchatelný vzduch. Komornější drama, které rozhodně není pro každého a ocení ho jen otrlý divák. 40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatné, jen je to dost nepromyšlené, nevyužité a v tomhle podání je ten nápad tak na středometrážní film nebo na epizodu Twilight Zone/Krajních mezí/Black Mirror (vyberte si podle libosti). Kvůli tomu se to celé vleče a dějově poněkud dost, jenže i tak to nějakou atmosféru má a prostředí ve kterém se to odehrává působí skutečně klaustrofobně. Stejně bych ale chtěl hlavně vědět, co tam jedli a jak dlouho jim (dle konce) vydrží zásoby... Na víc jak dvě hvězdy to není. Btw, Norman Reedus rozhodně hrát umí, ale stejně už z něj navěky bude Daryl, ať hraje kohokoli... 2* ()

Reklama

Reklama