Reklama

Reklama

Panenka Jane

(festivalový název) (seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2019), 70 h (Minutáž: 42 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Ivonne Coll, Justin Baldoni, Priscilla Barnes, Brett Dier, David Haley, Daniel Kash, Yael Grobglas, Yara Martinez, Judy Reyes (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Nejprve slíbí uchránit svoji ctnost až do svatby, a pak Jane Villanueva zjistí, že je kvůli chybičce zdravotníků těhotná, a tak musí o svojí budoucnosti pouvažovat znova. (Netflix)

Videa (71)

Trailer 2

Recenze (34)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Omylem oplodněná panna Jane a její šílená rodinka a ještě šílenější rodinka otce/dárce spermatu v parodii na telenovely, která si z nich bere jenom to nejlepší a toho nejhoršího se obloukem vyvarovává. Absurdní (a boží) twisty takřka každým dílem, odlehčený tón seriálu (reprezentovaný obvykle prostřednictvím vtipného vypravěče, který sice v ději sám žádnou úlohu nemá, přesto ale přispívá svou troškou do mlýna) a velice sympatický cast (ať už Gina Rodriguez jako titulní a uvěřitelná panna Jana, Yael Grobglas jako manipulátorka Petra nebo Jaime Camil jako nejsebestřednější hvězda telenovel Rogelio De La Vega) se díl co díl trefují do černého. Bonusem je pak vynikající postava hlavní "mrchy," a její český původ, který často slouží jako zdroj vtipů záměrných (running joky o českých tradicích či rčeních) i pravděpodobně neúmyslných (naprosto otřesná čeština, která mě nejdřív rozčilovala, teď si jí ovšem nepokrytě užívám s každým špatně vyřčeným slovem). ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesuď knihu podle obalu! Tomuto seriálu jsem se dlouhou dobu záměrně vyhýbala a nikdy moc nechápala, jak je možné, že běží už 4 roky. No a pak stačil jeden víkend v posteli s chřipkou, kdy člověk hledá na netflixu něco, u čeho nemusí přemýšlet. A tak jsem skončila u Jane a musím teď napsat, že je to prostě boží. Seriál si dělá srandu z telenovel a dělá to sakra dobře. Naprosto absurdní zvraty téměř každou epizodu, ale podané tak neuvěřitelně zábavným způsobem, humor, který mi velice sedl, Seriál má navíc výraznou českou stopu v podobě jedné z hlavních postav Petry. Jsou zde časté narážky na české zvyky a tradice a samozřejmě, když američtí herci mluví česky a vůbec neví, jak čeština zní, nelze se nesmát. Jsem překvapená, že to píši, ale vážně už chápu, proč je tento seriál miláčkem kritiků, nebojte se ho ()

Reklama

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Oooh bože, co to je za blbost, jak na tohle může někdo koukat? ...A najednou hltáte už třetí sérii. "Tak blbý až dobrý" je rozhodně motto celého seriálu. Překvapením byla postava pocházející z Čech a pár scének, ve kterých se pro větší drama snaží mluvit česky - což jim vůbec nejde a o to zábavnější jsou. Příjemná oddychovka. ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Upřímně, u tohohle seriálů se rozmýšlím nad škálou hodnocení od odpad do 5*. Přemýšlím, jestli je to pouze americký remake klasických latinskoamerických telenovel, nebo je to jejich dokonalá parodie? Námět je trochu vykradený, protože nápad, že hlavní hrdinka, panna, otěhotní díky nechtěnému oplodnění, už se v nějaké telenovele objevil. Nicméně po zhlédnutí prozatímních 11 dílů během jednoho večera a noci si říkám an addict. Nutí mě to koukat dál a opravdu se u toho bavím. Zároveň si říkám, jestli jsem normální, že je to úplně stejnej plytkej kýč jako každá telenovela, nicméně myslím si, že zápletka s drogovým dealerem a pronásledováním Petry jejím šíleným českým ex-boyfriendem tomu dodává lehce napětí. Je zvláštní, když máte v hlavně přepnuto na angličtinu a koukáte na seriál a najednou slyšíte slova, která vám jsou familiárně známé. A když se vzpamatujete, začnete se smát, co jste to slyšeli za paskvilní češtinu. Některé věci jsou klasicky americké, naprosto předvídatelné, např.: matka Petry, která může chodit, pas a peníze v trezoru, které náhle při policejní kontrole zmizí, milenka Luisy, která je "překvapivě" její macecha, to všechno jsem čekala. Pokud se CW rozhodne těžit z úspěchu, který doposavad má, zůstane u 1-2 sérií a pokud scénář a děj bude mít stále stejný náboj, tak své tři hvězdičky a průměrné hodnocení určitě ponechám. Obávám se, že prachy opět zvítězí, jenže opravdu nevím, jak by z tohohle chtěli rozpracovat 5-6 sérijní vyprávění o panně, co je těhotná.... ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Připomíná mi to chvilkama moji milovanou UGLY BETTY. To spojení chytrého scénáře a klišé okamžiků, které si dělají srandu sami ze sebe a odkazují se na trapné telenovely a na vše, na čem staví. Konečně něco trochu zahnalo můj hlad po tomto žánru. I Gina Rodriguez má podobný vzhled a mluvu jako America Ferrera. Dějová linka s Petrou, která je z České Republiky, je k popukání. Nicméně to, jak mluví (rádoby) česky – to je na žalobu! Vůbec jim nerozumím:D A takové dva mužské objekty lásky? Z Rafaela ten sexappeal čiší z první minuty, ale časem se vám dostane pod kůži i Michael. Tak kterýho vybrat? Kterýho?! Vypravěč tomu jen nasazuje korunu a přidává pátou hvězdičku. Nejoblíbenější historka? Jak se Petra v Praze ohýbala pro korunu a vyhla se tak kyselině ve tváři:DD ()

Galerie (1 007)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama