Reklama

Reklama

Panenka Jane

(festivalový název) (seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2019), 70 h (Minutáž: 42 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Ivonne Coll, Justin Baldoni, Priscilla Barnes, Brett Dier, David Haley, Daniel Kash, Yael Grobglas, Yara Martinez, Judy Reyes (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Nejprve slíbí uchránit svoji ctnost až do svatby, a pak Jane Villanueva zjistí, že je kvůli chybičce zdravotníků těhotná, a tak musí o svojí budoucnosti pouvažovat znova. (Netflix)

Recenze (34)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Omylem oplodněná panna Jane a její šílená rodinka a ještě šílenější rodinka otce/dárce spermatu v parodii na telenovely, která si z nich bere jenom to nejlepší a toho nejhoršího se obloukem vyvarovává. Absurdní (a boží) twisty takřka každým dílem, odlehčený tón seriálu (reprezentovaný obvykle prostřednictvím vtipného vypravěče, který sice v ději sám žádnou úlohu nemá, přesto ale přispívá svou troškou do mlýna) a velice sympatický cast (ať už Gina Rodriguez jako titulní a uvěřitelná panna Jana, Yael Grobglas jako manipulátorka Petra nebo Jaime Camil jako nejsebestřednější hvězda telenovel Rogelio De La Vega) se díl co díl trefují do černého. Bonusem je pak vynikající postava hlavní "mrchy," a její český původ, který často slouží jako zdroj vtipů záměrných (running joky o českých tradicích či rčeních) i pravděpodobně neúmyslných (naprosto otřesná čeština, která mě nejdřív rozčilovala, teď si jí ovšem nepokrytě užívám s každým špatně vyřčeným slovem). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Oddechovka. Bere si to na paškál telenovely – brutální zvraty, nesmyslné zápletky, klaďasové i záporáci – všechno to tam je, jen se to nebere vážně, a tak to působí až milým dojmem a dokáže to zaujmout, pobavit. Navíc tam hraje spousta sympaťáků, takže určitě má smysl se s nimi seznámit a nechat se pobavit. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesuď knihu podle obalu! Tomuto seriálu jsem se dlouhou dobu záměrně vyhýbala a nikdy moc nechápala, jak je možné, že běží už 4 roky. No a pak stačil jeden víkend v posteli s chřipkou, kdy člověk hledá na netflixu něco, u čeho nemusí přemýšlet. A tak jsem skončila u Jane a musím teď napsat, že je to prostě boží. Seriál si dělá srandu z telenovel a dělá to sakra dobře. Naprosto absurdní zvraty téměř každou epizodu, ale podané tak neuvěřitelně zábavným způsobem, humor, který mi velice sedl, Seriál má navíc výraznou českou stopu v podobě jedné z hlavních postav Petry. Jsou zde časté narážky na české zvyky a tradice a samozřejmě, když američtí herci mluví česky a vůbec neví, jak čeština zní, nelze se nesmát. Jsem překvapená, že to píši, ale vážně už chápu, proč je tento seriál miláčkem kritiků, nebojte se ho ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace telenovel (však je to také remake jedné z nich) a tradičního romcom seriálu. Jane je těhotná panna, otcem dítěte je její dávná platonická láska, jeho sestra ji omylem oplodnila a má vztah se svou nevlastní matkou, otec Jane je hvězda telenovel a je to prostě tak zábavná směsice všeho možného, že tomu nemůžu odolat. Navíc neskutečně sympatické obsazení. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá sračka balancující na pomezí trapnosti a bezbřehé ubohosti. Dno tak hluboký, že i deep throat Sofie Reyez je proti tomu artová záležitost hodná Cannes. Pro degeneráty dnešní doby nejspíš dobrý. Pro kohokoliv, kdo má trojciferné IQ, však těžká rána do xichtu. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem byla mala, rekneme tak 8-10 let, tak se do ceska priritily telenovely a kazdy je sledoval, at uz je miloval nebo nesnasel, kazdy vedel kdo je Esmeralda. A to byla rodinna udalost sledovat kazdou epizodu spolu s mamkou a babickou, a na Esmeraldu se dokonce dival i tatka. Taky si pamatuju Divokeho Andela a hromady dalsich. No, dnes uz bych se na tyhle skvosty znovu asi nepodivala, ale porad u me maji telenovely jakesi zvlastni misto v srdci. A tak jsem holt zkusila Jane the Virgin, kdyz se jeji prvni serie objevila na anglickem Netflixu. A dostala jsem co jsem chtela :D Jane the Virgin je celkem moderni pojeti zanru telenovely, ale porad se drzi toho klasickeho zakladu kazde "dobre" telenovely - drama a zvraty - vrazdy, unosy, svatby, intriky, zvraty v rodine, nove objeveni clenove rodiny, navraty lidi ktery meli byt mrtvi, ztraty pameti, v tomto pripade umele oplodneni - na ztratu zraku jeste cekam - no ale hlavne a predevsim laaaasku! Nejlepsi na Jane the Virgin je voiceover, neboli jakysi vypravec, ktery behem kazde epizody komentuje a vysvetluje co se deje, co se stalo, ale taky si hlavne dela tak trochu srandu z toho, jaka je to vlastne kycovita telenovela. Skvele herecke obsazeni, krasni lide, Miami, no proc ne! ---> Nejvtipnejsi je, ze jedna z hlavnich postav, Petra, je puvodem ceska z Prahy. A v nekterych situacich "mluvi cesky" - ovsem ta herecka ceska neni a kurz cestiny si asi taky neudelala... nekdy to vypada, ze dialogy, ktere jsou cesky normalne nahazeli do Google transaloru a tak oni mluvi, tak jako to na ne Google vyplivne. Bez gramatiky, bez spravneho prizvuku, pulka vet nedava smysl... jen se tomu snazi davat jakysi vychodoevropsko-rusky prizvuk :D A je strasna sranda to poslouchat. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Parodie na telenovely a zároveň jejich oslava. Baví mě to jako romantický i jako komediální seriál. Češka Petra a vůbec česká stopa je super, akorát když mluví "česky", tak je to k popukání. Ale oceňuju snahu :D Ten vypravěč je geniální :D Jsem jednoznačně #TeamMichael a ačkoliv jsem se tam ještě nedostala, vím, že episodu 3x10 prořvu. Edit: Prořvala jsem ji. A v podstatě brečím, kdykoli se o Michaelovi zmíní. Ale oproti mému očekávání mě seriál i nadále velmi baví. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Parádně jsem si seriál užila - sympatické obsazení, skvělá postava vypravěče, nečekané zvraty, camea známých osobností, český background (nějaké hlášky se snažím zavést do slovníku)... A to jsem přitom seriál podle názvu automaticky odsoudila. Takže shame on me "sakra"! ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je nejlepší parodie na telenovely, co existuje. Pokud uz jste viděli všechno důležité, co k vidění je, a po 50 hodinách v officu týdne uz nemáte kapacitu přemýšlet, případně jste doma na nemocenský a viděli jste uz skoro všechno co na Netflixu je, pak rozhodne zkuste tohle. Ma to všechno - těhotnou pannu, pohledného milionáře, rivaly v lásce, zlé dvojce, plastické operace mafiánů, slavného otce, drama, lásku, nenávist, svatby, porody, umělé otěhotnění, úrazy, smrt.... všechno! Výborná práce! ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Seriálu jsem se dlouho záměrně vyhýbala, ale po pár dílech je to má guilty pleasure. Dívejte se na to s nadhledem jako na parodii telenovel a o zábavu máte postaráno. Obsazení výborné (Gina Rodriguez se nezdá, ale hrát opravdu umí) a nuda nehrozí, pořád se něco děje. A i kdybyste něco propásli, úžasný vypravěč vám to zase hezky všechno vysvětlí. Za zmínku také stojí české dialogy, které jsem si ale musela pustit několikrát, abych jim rozuměla. ()

coffeecat 

všechny recenze uživatele

viděla jsem zatím jen pár dílů, ale je to ták miloučký! skvělá moderní "pocta" telenovelám, kterýma naše babičky (a my s nimi) žily ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepšia novinka TV sezóny 2014/15, a to som si myslel, že CW už prestalo robiť seriály pre mňa. Klenot na poli RomCom a Dramedy s najlepším seriálovým rozprávačom v dejinách. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Máj 2014: Teaser trailer v rámci upfronts na Jane the Virgin, whaaaat? To už čo za blbosť sa do telky dostane. Máj 2017: Ola, it's me again....a ja musím napraviť škodu čo som napáchal, pretože čo sa vykľulo z Jane the Virgin, je to najlepšie čo CW má! Hodnotené po absolútnom finále seriálu. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Oooh bože, co to je za blbost, jak na tohle může někdo koukat? ...A najednou hltáte už třetí sérii. "Tak blbý až dobrý" je rozhodně motto celého seriálu. Překvapením byla postava pocházející z Čech a pár scének, ve kterých se pro větší drama snaží mluvit česky - což jim vůbec nejde a o to zábavnější jsou. Příjemná oddychovka. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Americká verze telenovely není tak praštěná, ale má v sobě všechny prvky. Některé díly jsem milovala, jiné byly na mě až příliš, ale celkově to bylo fajn a dokoukala jsem všech pět sérií. ()

filmajedlo 

všechny recenze uživatele

Seriál som pred pozeraním niekoľkokrát povrchne odsúdila, no práca so žánrom ako takým je tu prekvapivo veľmi príjemná a prepracovaná! Naozaj sebareflexívna, satirická, funny oddychovka s myšlienkou, kde sa divák namotá na každú postavu, od Jane až po Petru. Very najs:). ()

Reklama

Reklama