Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto silném příběhu o lásce a vykoupení hraje Matthew McConaughey amerického profesora Arthura Brennana, který prochází osobní krizí a v zoufalství odjíždí do Japonska. Při putování tajemným lesem s temnou minulostí si vybavuje okamžiky ze svého problematického, ale láskyplného vztahu s manželkou Joan (Naomi Watts) a potkává záhadného cizince Takumiho (Ken Watanabe), který se v lese ztratil a je zcela vyčerpaný. Arthur se rozhodne Takumiho zachránit a dostat jej do bezpečí. Oba se vydají na duchovní cestu sebepoznání a uzdravení, která v Arthurovi znovu probudí chuť žít a milovat... (Cinemax)

(více)

Recenze (58)

tron 

všechny recenze uživatele

Začína sa to strašne nudne a pri pohľade na hodinky a po zistení, že ma čaká ešte hodina a pol toho istého, mi nebolo všetko jedno. Ale s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz zaujímavejšie (až na obskúrne úmrtie istej postavy). Film roka to síce nie je a tým, že Matthew McConaughey prijal rolu v tak „neviditeľnom“ filme, naďalej „úspešne“ pokračuje v pochovávaní vlastnej kariéry (ktorú tak pracne znovuoživil s True Detective). No páčilo sa mi to, vďaka hudbe i výprave to malo zvláštnu poetiku a atmosféru, Ken Watanabe mi asi ešte nikdy v ničom nebol nesympatický a pozoruhodný je i samotný japonský les, ktorý skutočne existuje, hoci to môže znie šialene. Produkcia: F. Gary Gray. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo celkem jasné, proč se Arthur uchýlil až kamsi do Japonských lesů, ale postupem času jsem se začala ztrácet ve scénáři. Sice mně flashbacky pomáhaly jak se dalo, atmosféra výborná, ale ten závěr mě osobně vůbec nesednul. Matthew hrál jako obvykle výborně, Naomi také, takže problém bude někde ve mně. Asi si to budu muset pustit ještě jednou. Jejich nalezení stanu bylo už skoro hororové, ale stále se mi to zdá na vyšší hodnocení málo. Můj závěr z celého filmu by vyzněl asi tak, že každý z nás si potřebuje občas vyvětrat hlavu a les je jedna z výborných příležitostí, akorát mně by stačil úplně normální bez těch šílených překážek...........jednoduše cítím rozpaky, co s tím, tak volím zlatou střední. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když už se někdo rozhodne pro sebevraždu, tak les Aokigahara by měl být jasná volba. Jak jinak také ukončit působení na FB, IG a TT než výletem do Japonska plným stylových záběrů a fotek z nejznámějšího lesa na světě. Čert vem stovky mrtvol kolem. Moře stromů by chtělo být chytřejší, než ve skutečnosti je. Jde o klasickou krizi bytí, kterou může projít každý druhý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zase jedno vyrovnávání se se ztrátou někoho blízkého. Tentokrát se čas zastavil pro Matthewa McConaugheyho. Zmatenost, žal, nechutenství, depresivní myšlenky, halucinace. Tři uznávaní herci, hustý les, ve kterém se dá zemřít i najít nová cesta, renomovaný Gus Van Sant za kamerou, přesto to úplně nevyšlo. Právě režisér obecně příliš v dávkování emocí nechybuje, tady mi ovšem všechna ta hloubka a rozjímání spíš vadily. On nikdy ve svých příbězích nechodil pro trochu té kontroverze úplně daleko, jenže tady se vyjma solidních hereckých výkonů nedá příliš čeho chytit. V Cannes se prý po projekci bučelo. Ani se moc nedivím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Iba nedávno, asi 2 mesiace dozadu som čítal v nejakom magazíne článok práve o tomto lese samovrahov v Japonsku. Pred sledovaním som nečítal obsah, nevedel som o čo ide. Stačilo mi jedno meno- M. McConaughey. Posledné roky hraje oscarovo úplne všade. N. Watts a Watanabe sú tiež silné mená schopné pritiahnuť diváka. Celá prvá hodina je super, McConaugheyho blúdenie lesom, prestrihy a flasbacky na manželské hádky to všetko má náboj a atmosféru. Problém prichádza s pointou, ktorou režisér film úplne zbytočne povyšoval na "umenie", ale malo to presne opačný efekt. V komentoch ostatných užívateľov v tomto vidieť vzácnu zhodu. Film mal vážne našliapnuté k veľmi silným štyrom hviezdam, možno i kultu, no G.Van Sant to v závere zasypal hromadou klišé a film tak poslal do priemeru a v očiach iných užívateľov ešte nižšie. Chápem priemerné hodnotenia, ale mne tá prvá hodina i výkon McConaugheyho sedeli natoľko, že sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. Veľká škoda tejto premárnenej šance. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moře stromů, příběh v příběhu. Cesta. Les sebevrahů je krásný, tajemný, divoký. Zatímco sledujeme cestu hlavního hrdiny Arthura zeleným světem, vzpomíná on na svoji ženu, a tak odhaluje příčiny svého konání. Film o životě, umírání, smrti, touze a naději je z větší části poetický. Lyrické záběry stromů, paprsků deroucích se mlžným oparem, skal a vody jsou v protikladu k vzpomínkám na civilizaci. A nechybí symboly - nejen květina. Japonec Takumi vysvětluje Arthurovi, že podle jeho náboženských (tedy křesťanských) názorů je les Očistcem. Japonci ho však vnímají poněkud jinak. A cesta obou mužů je vskutku drsná a plná nástrah. Všechny ty pády ze skal, stržení vodním proudem i probodnutí těla jsou natolik syrové, až máte pocit, že je cítíte také. Film, jistě ne pro každého, uspokojí hlavně ty, co se jím nechají pohltit. Mně se to povedlo... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo zaujímavejšie od Santa. Najviac sa mi páčilo, ako bol celý príbeh okolo hlavného hrdinu vyskladaný. Ani k réžii či kamere nemám žiadne výhrady. Išlo tu vlastne o lásku dvoch ľudí, ktorá tu navyše nabrala veľmi reálne kontúry, proste niečo presne ako zo života. Keď sa človek o ňu nestará a berie ju za samozrejmosť, potom už je neskoro ľutovať... Škoda toho záveru, ktorý sa už preklenul do typicky trápneho smutno-romantického klišé. 70/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak takúto kombináciu artu a béčkovej zápletky som už dlho nevidel. Ale Gus Van Sant zo Sparlingovho scenára robí umenie čo to len ide, bohužiaľ v závere sa ukáže, že v podstate to mohla byť pokojne aj zápletka pre nejaký horor od Blumhouse. Každopádne The Sea of Trees omámilo uhrančivou melancholickou atmosférou, čím nemyslím len les, skrátka všetky lokácie sú vybrané tak, aby film pôsobil celistvo. McConaughey sa drží pri zemi a neprehráva, Watanabe občas povie niečo gýčové a Naomi uvidíte aj bez vlasov. Mimochodom mi pripadá veľmi dôležité, že na Arthurovom mieste by sme chceli zomrieť asi všetci. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Na art divácky podbízívé a lacině doslovné. Sice nevkusný midkult, ale domnívám se, že je moře jiných filmů, u kterých by měl bučet kde kdo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Strašne ťažký film, nazval by som ha až morbídnym. Na jednej strane by som ho doporučil pozrieť všetkým manželským párom, ale na druhej strane môže byť aj návodom ak niekto zo staršej populácie uvažuje o skončení svojho života. M. McConaughey to zvládol skvele, ale našli sa dejové zakopnutia, ktoré narušili smutnú a realistickú atmosféru. Hneď prvý pád z útesu Arthur v pohode rozchodil, pričom ten pád vyzeral veľmi zle. Potom ten koniec, tiež ubral dôveryhodnosti. Najhoršie je, že ten les ozaj existuje a ľudia to tam ozaj robia. Tento krát prehliadnem výkony hercov za film ako taký dávam 50%. PS - určite si ho už nikdy nepozriem ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už samotný nápad, ukázať nám príbeh jedného z mnohých návštevníkov Mora stromov oceňujem. Páčilo sa mi o čom to bolo, ako to bolo natočené, kamera, hudba, atmosféra a aj herecké výkony. Mne osobne to magické, čo tam Gus vsunul na záver, vôbec nevadilo. Pre mňa to bol jeden fantastický film. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey so svojim imaginárnym kamarátom Kenom Watanabeom, vstupujú do krásneho japonského lesa, nazývaného - Aokigahari, čo je veľmi obľúbeným miestom pre SAMOVRAHOV, ktorí z rôznych príčin dobrovoľne ukončujú svoje pozemské existencie, prvého pána sem zavedie zármutok zo smrti svojej atraktívnej ženy, ktorú vlastne podviedol, za čo sa ešte viac od seba odcudzili, druhý pánko tu je kvôli práci, ktorá ho pre jednu situáciu extrémne zničila... Film mi zároveň vysvetľuje pomocou retrospektívy spolunažívanie manželského páru, ktorý sa navzájom ponižuje, kde prestrihmi som už v známom lese, kde vidím jeden zásadný KIKS, prečo som potom filmom do konca záverečných tituliek poriadne - POHŔDAL. Totiž, hlavná postava Arthur Brennan, ktorého si zahral McConaughey, spadne z dosť veľkej výšky do priepasti, pričom sa doudiera, a on si len tak vstane, akoby sa ani nechumelilo, tvári sa, že ho bolí ruka, ale po takomto páde, by sa asi len ťažko človek postavil na vlastné nohy, keď sa počas pádu tresne o skalu !!! Jednoducho, pohár trpezlivosti načisto pretiekol ! Zbytočný film s hercom, ktorý si koleduje, s herečkou, ktorá sa často objavuje v blbých filmoch, s režisérom, ktorého nemusím, vzniká naprosto dementný film, ktorý som ledva dopozeral do konca bez ujmy na zdraví !!! PS : Arthur zadá do vyhľadávača : GOOGLE : uvediem v slovenčine - "Perfektné miesto na zomieranie" , vyhodilo mu to, toto miestečko pre pohodlných, radšej mal ísť bližšie, do San Francisca, na MOST - GOLDEN GATE, kde behom pár sekúnd by to mal za sebou, takto mi strpčoval neustále život... Som si istý, že mohol vzniknúť na túto tému, lepší film, bohužiaľ, nevznikol ! Matthew, pozor, niekoľko nasledujúcich takýchto nepodarkov, a je zle - nedobre, bola by toho škoda ! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film ale celkem jsem nedokázal přijít na chuť neohromilo mě to, což je i škoda, herci, prostředí a příběh se hodně snažil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další milý film ze známého japonského lesíku na úpatí Fudži, ve kterém bych si jednou taky moc moc rád zastanoval (s foťákem a se zpáteční letenkou ovšem). Časy se mění i tady. A tak se na místě, ve kterém se Japonci ještě nedávno mohli v klidu a soukromí věnovat své oblíbené národní kratochvíli, dnes už čím dál častěji motají i všelijací praštění gaidžinové a pomalu ho přeměňují na turistickou atrakci. Inu to je holt globalizace v praxi. Film má dvě dějové roviny - v jedné sledujeme komický čundr dvou ztracenců, kteří bloudí a bojují o holý život na pár hektarech lesa protkaného turistickými stezkami, pár kiláků od silnice. Do téhle taškařice pak občas vstupuje rovina druhá, v podobě melodramatických výjevů z předešlého života našeho gaidžina. Líbilo se mi, jak milouš McConaughey dobře zahrál studenočumákovitého profesorského technokrata a křehulka Watts zase zpruzenou zalkoholizovanou semetriku. A z mysteriózního a duchovně hřejivého rozuzlení mi je ještě teď krásně teplo u srdíčka, božínku. Jinak exteriéry se samozřejmě ani tentokrát nenatáčely v Aokigahaře, ale to je fuk, protože ve filmu přece nejde o nějaký blbý les, nýbrž o důležité poselství. A ono poselství zní: Když se chcete podříznout, řezejte si zápěstí podélně a ne příčně, vy trubky. A rozhodnete-li se pro nějaké fajnové pilule, zblajzněte je všechny naráz a zapijte kořalkou, to je pak na jistotu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ústřední trio Matthew McConaughey, Naomi Watts a Ken Watabe zde předvádí solidní herecké výkony, které ale sráží zbytečně dlouhá stopáž a fakt, že snímek začne být zhruba od poloviny až trestuhodně předvídatelný. The Sea of Trees má i pár světlých stránek, do nichž, vyjma již výše zmíněných hereckých výkonů, můžeme zahrnout i slušnou příběhovou linii, byť ve finále ztrácí kus ze své upřímnosti, kterou si od začátku budoval, přičemž se zvrhne v přehlídku všech možných klišé. Je to veliká škoda, jelikož na film se, až na pár detailů, do tohoto momentu skvěle kouká. „It is said a flower grows when a soul has crossed over from this place.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Další rozjímání nad ztraceným životem a sílou jít dál. Arthur Brennan (Matthew McConaughey) odjíždí do Japonska do známého lesa pod horou Fuji. Odhodlaný zemřít zažívá netradiční příběh o návratu do reality. Příběh vyprávěný formou flashbacků nám odhaluje střípky, proč se Arthur vydal do samotného lesa sebevrahů. Příjemné drama, které netlačí příliš na pilu, přesto se v něm skrývá mnoho emocí, které na konci musí ven. Příběh není drsný jako u jiných dramat, ale je upřímný a smutný. Oscarová dvojice tomu hodně pomáhá a Matthew i Naomi jsou prostě herci dramatu. Oba skvěle ztvárnili hlavní dvojici. Režisér si pak pohrává s vaší myslí a na závěr vás nechá rozhodnout. Mě se "Moře stromů" páčilo. Především kvůli hlavní dvojici herců a pro příběh, který je napsán dobře. Přesto se však hodí spíše do knižní podoby. (70 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. Záběry z lesa nepostrádají sílu, ale zároveň tu najdete kupu kýčovitých blábolů. A to samé se najde ve flashbackové rovině, která osvětluje, co vlastně přivedlo hlavního hrdinu k rozhodnutí spáchat sebevraždu. Tady mi občas připadalo, že Van Sant točí podle příručky. Nebylo to úplně špatně, ale film se v mnoha místech nevyhýbá strojenosti. Rozpaky budí i konec. Jako pozitivum vidím atmosféru lesíka, ačkoliv vědomí, že nenatáčelo v Japonsku, ten fakt trošku kazí. Na jedničku ale vyšlo obsazení. McConaughey hraje výborně, ostatně jako vždy v posledních letech, a Naomi s Watanabem jsou pro mě jistotou. Kvůli nim se na film mrknout vyplatí.60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě někde mezi 4 a 5... Gus je minimalista a transcendentální empatik který přesně ví co chce říct a asi mu ani moc nevadí, že to většina lidí nesežvýká.... Watanabeho nepovažuju za moc dobrého herce, ale tentokrát nevadil. Naomi si dala takový svůj standard a McConaughey zase jednou svým civilním a soustředěným výkonem převálcoval všechny okolo.. Snad jen ten Les v hlavní roli byl ještě o kousek působivější :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hrozně předvídatelné, ale díky obsazení Konafyho a Wattsové snesitelné. Jako exotický výlet pro štáb jistě bezva plán. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Absolútne mystická atmosféra "lesa samovrahov" Aokigahara. Ale na celom tom mi vadil ten prílišný poetizmus, ktorý sa lesom vliekol rovnako ako ústredná dvojica Arthur & Takumi. Tie retrospektívne záblesky napokon celkom pekne uzavreli celý dejový rámec, no a magická bodka na záver to úplne zavŕšila. Film sa mi v podstate páčil, najmä svojim emocionálnym rozmerom, akurát si myslím, že potenciál lesu Aokigahara sa dal využiť ešte výraznejšie. ()

Související novinky

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Reklama

Reklama