Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezprostředně po 1. světové válce se Fred Roberts stává novinářem a vypráví v redakci, jak v roce 1916 v zákopech našel funkční tiskařský lis. S pomocí bývalého tiskaře seržanta Harrise a s kamarádem Jackem Pearsonem coby asistentem založili Wipers Times, noviny, jejichž název vycházel ze způsobu, jakým vojáci vyslovovali název města Ypres. I přes nesouhlas plukovníka Howfielda, ovšem pod záštitou generála Mitforda spatří světlo světa 23 čísel satirického magazínu, který podpoří morálku a je dokonce zmíněn ve světoznámém časopisu Tatler. Lis byl nakonec zničen německým granátem, ale brzy se našel další a titul magazínu se měnil podle místa, v němž se jednotka zrovna nacházela. Pearson a Roberts obdrželi medaili za statečnost, ale když byl druhému jmenovanému po válce nabídnut pouze post pisatele křížovek, rozhodl se přestěhovat do Kanady. Pearson se oženil a otevřel si hotel v Argentině. Oba muži zemřeli v 60. letech. (Filmbox)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečné konverzační komediální drama se silným humanitárním podtextem umocňované v každém okamžiku skvělým Ben Chaplinem. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Mal som chut na vojnovy film a nasiel som toto na disku. To ze je to z prvej svetovej vojny ma este viac navnadilo a tak som si to pustil. Nakoniec som dostal uplne nieco ine ako som ocakavalale na moje pocudovanie ma to celkom bavilo.Na tv film nadpriemer. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa im tie náklady čo do toho vrazili aj vrátili, ale zákopy, boje, bunkre a uniformy mali veľmi pekné. Konverzačný film plný bristkého humoru si robí srandu z 1WW a ukazuje život vojákov aj v trochu inom svetle. Zaujímavý počin. 3 z 5 ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Inteligenty suchy humor jak ma byt :-). Cez slzy hroz a zakopovu smrt situacny humor z nadhladu, pre prezitie, pre ludskost samu. 4* ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Skutecne dost ukecane, nekdy az tak, ze se to natolik vzdali realite, ze zasazeni do deje 1.sv.v. se vytraci. ()

JancakV 

všechny recenze uživatele

Na TV film je to moc pěkně zpracované. Dramatizace článků, básní a inzerátů se mi moc líbila a celé je to v takovém fajn poklidném a příjemném tempu. Jeden z nejlepších filmů z 1. světové války. ()

Reklama

Reklama