Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pevnost Fort Sharp čelí neustálým nájezdům indiánů. Proto z ní odcházejí rodiny vojáků, aby se uchýlily do blízkého města. O několik dní později hlídka francouzské armády, která omylem přešla z Mexika na severoamerické území, najde zmasakrovaná těla skupiny civilistů. Poté, co zachrání dvě ženy, rozhodnou se před útoky indiánů ukrýt ve Fort Sharp. Ale do pevnosti vstupují jako zajatci. Když začne docházet ke konfliktům mezi vojáky a na povrch vypluje tajemství velitele pevnosti, despotického plukovníka Lennoxe (Broderick Crawford), pevnost se vzápětí mění na sud střelného prachu. (ilclassico)

(více)

Recenze (2)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Tohle béčko není vůbec špatné. Pokud vám, samozřejmě, nevadí děj, odehrávající se na jednom místě a masakry krvežíznivých indiánů. Dokonce to má i určitou hloubku (ovšem, ne moc hlubokou). V rámci žánru za 3. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Francouzi, Jižani a Navajové. Těsně před koncem občanské války dochází ke střetům s Indiány, ti přepadli kolonu rodin Konfederace a všechny zmasakrují, těla najdou Francouzi, kteří postrádají svoji hlídku, která se k masakru připletla, následně utíkají před hordou Indiánů a dorazí do pohraničního městečka, kde se ukrývá postřelená žena s Indiánkou, kteří jediní přežili, dojde k další přestřelce, následně odvezou Francouzi obě ženy do konfederační pevnosti, kde se spojí s Jižani. A spolu bojují proti Indiánům. Slušný western, ale chybí tradiční závěrečná přestřelka, což odráží mé hodnocení.. ()

Reklama

Reklama