Reklama

Reklama

Město 44 vypráví příběhy mladých lidí, kteří žijí své životy jako by každý den měl být jejich posledním. Není to díky jejich statečnosti nebo lehkovážnosti – tento postoj je přirozený s ohledem na skutečnost, které čelí. Píše se totiž rok 1944 a jejich příběhy se odehrávají v Němci okupované Varšavě. Mladí Poláci vnímají své zapojení do podzemního hnutí nejen jako vlasteneckou povinnost, ale také jako dobrodružství, příležitost se pochlubit před svými vrstevníky a zapůsobit na dívky. Flirtují, předvádí se a dělají plány během jejich odbojového cvičení, aniž by si uvědomovali, že se blížící léto stane nejtěžší zkouškou jejich života. A tak netuší, co pro ně historie připravila... Polské hnutí odporu představované Zemskou armádou (Armia Krajowa) 1. srpna 1944 zahájilo ozbrojené povstání, které mělo osvobodit Varšavu z područí nacistického Německa. Naši hrdinové pod vedením charismatického vůdce Kobry vytvoří jeden z nejodvážnějších oddílů povstání. Jsou svědky i aktéry obětování se a hrdinství, ale i krutosti, zrady a vraždy. Učí se lásce a zjistí, co je to nenávist. Dějiny jim dají krvavou a krutou lekci v dospívání. (CinemArt)

(více)

Recenze (294)

SteewCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobře natočená pí*ovina. Efekty, super, atmosféra super, všechno super. Pak ale chování postav. "nedělej to" udělá to a chcípne. Desetkrát to tam je... některé scény jsou směšné, jiné zase epické. Někdy ty postavy se chovají logicky, jindy absolutně iracionálně viz dívenka vs tank. Každý člověk má nějakou tu sebezáchovu a neříjekte mi, že ji neměli ani tihle. Jinak je ve filmu skvěle vyobrazeno utrpení a umírání. Hlavně to umírání. Dal bych tomu i pět hvězd, ale neskutečným způsobem mě sraly ty scény těch hlavních dvou postav. A sem tam scény ala matrix, wanted a nějaké psycho. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

S Poláků by se měla česká kinematografie učit a vzít příklad. Natočily na Polsko film neli velkofilm v Hollywoodském stylu a né jak my točit jednu sračku za druhou, klobouk dolů. A teď film, děj by potřeboval doladit jinak skvělé, efekty na výbornou, hudba slušná a herci? Polky nádherné a výborné herečky ale hlavní mužský hrdina, hrůza děs, mánička jak vyšitá. Myslím kdyby si daly trochu víc záležet tak je to na pět hvězdiček a myslím že by v klidu strčily do kapsy i nějaký ten americký válečný velkofilm. ()

Lord_Denvil 

všechny recenze uživatele

s odřenýma ušima dávám 3 hvězdy. po filmařské stránce už tu všechno napsáno (i víc krát) - tak nebudu opakovat. ale co mne rozhodne chybělo - úplná absence nějakého historického zakladu / vysvětlení... říct jen, ze "rusy na nás vykašlali" je příliš primitivné a historicky nesprávné (i když polákům se to zřejmě zamlouvá). ()

breebee 

všechny recenze uživatele

ten film jsem milovala.. dokavaď jsem měla tu starou verzi, co šla do kin..... ted jsem zoufalá, protože ta nová verze je hrozná... jsem fakt zklamaná.. ()

Renciasko 

všechny recenze uživatele

Dobrá ukážka, čo dokážu šikovní Poliaci z produkcie dostať z filmu.. Skvelá kvalita obrazu, zvládnuté efekty, občas má však človek miestami pocit, že celá tá maškaráda, prestrelky, slowmotions a iné veci celkovo narúšajú taký tradičný koncept, na aký je človek pri filmoch zvyknutý a zatieňuje to samotný dej, príbeh. Neviem či to je úplne zle alebo je to v poriadku, každopádne miestami mi to prišlo trochu prehnané. Napríklad ten spomalený záber kde sa bozkávali a strely ich obchádzali.. Oceňujem ale snahu o detaily: ako krvavý dážď z výbuchu, napodobenie klaustrofóbie a zdesenia, chaosu v podzemí v kanále.. Mládež 21.st. to ale asi osloví a nadchne. Na záver zaujímavá scéna s tou riekou . A posledná snímka s novodobou Varšavou. ()

Colindor1905 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný film za 3 hvězdy, kdyby tam nebyly ty slowmotion záběry, bylo by to za 4* Ovšem scéna kdy nacistům zahýbají střely z pušek a samopalu okolo líbajicích se hlavních hrdinů uprostřed ulice je opravdu dost mimo.... ()

Kritickej 

všechny recenze uživatele

4/10 Velká bída; nejdřív je to o partě harantů, kteří se chtějí hrát na válku. Pak je ta válka dožene, jeden z toho zblbne, pak se zas znormální a pak už nevím. Totálně promarněná šance. ()

redme 

všechny recenze uživatele

grizly007 : Právě o ty amatérské akce povstalců, vtipkování, smích a dětinskou dychtivost mladých bojovníků povstání v tomhle filmu jde. Film je o krutém vystřízlivění mladé generace, která brala účast v odboji a v povstání jako nějaké dobrodružství / i hlavní hrdina se stal účastníkem odboje vlastně proto, aby se stal v očích milované dívky jakýmsi ,,hrdinou"/, jako ,,hru na vojáky" při které se zlo děje jiným, ale nám přece ne. Dům s desítkami židů střežili dva povstalci. A proč ne ? Před hlavní automatu namířeného do davu se nikdo ani nehne, protože i když dva samopaly nemůžou postřílet všechny, tak proč bych zrovna já měl být tím kdo zemře, že ? Strach dělá divy. Každý máme na film svůj vlastní názor, to je v pořádku, mě se líbil moc i přes nějakou tu chybu / zpomalováky byly opravdu zbytečné / a nestydím se dát mu 4*, ale ty jsi zřejmě nepochopil o co v něm vlastně šlo. ()

there 

všechny recenze uživatele

Kamera vcelku slušná, kostýmy skvělé, hudba průměrná, efekty více než slušné. Příběh vcelku zajímavý, dialogy patří mezi lepší, žádné trapné a blbé kecy. Někdy jsou efekty přehnané až nereálné např. déšť lidských zbytků a krve. Rozhodně se při sledování nejedná o zbytečně ztrávený čas. Podle mě to je trošku romatická teens pohádka zasazená do období Varšavského povstání s realitou smrti. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Včera po shlédnutí bych dal 4, dnes dávám pět. Za tvůrčí odvahu, za neotřelý přístup, nezvyklou kombinaci hudby, děje a obrazu, za mladě generační pohled nebojící se vymanit z obvyklých šablon zobrazení této filmařsky již dost zakonzervované tématiky. Já, kousek již něco na světě viděvší a nejedním válečným filmem protřelý, jsem s tím měl zpočátku nemalé problémy a až obavy naplňovaly mou filmově fanouškovskou duši, ale pak jsem si řekl proč ne a od té chvíle jsem si film skvěle užíval ( pakliže se takto dá nazvat sledování hrdinství, zoufalství, zrady a dost dusného válečného masakru...). Jj, někde se jako generační pohled na nedávnou nelehkou historii točí Rebelové, někde Miasto 44. Jo a ten, který o nás říkají Poláci znáte? Víte proč nebyl za 2. války v Česku téměř žádný odboj? Protože to bylo zakázané... ()

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Solidní film. Čekal jsem, že výročí varšavského povstání si Poláci nenechají ujít. To není v jejich povaze. Sakra, PROČ už dávno nevznikl film o Pražském povstání ? Film bez patosu, jenž by na hlavu porazil Vávrovo dost zkreslené Osvobození Prahy? K filmu samotnému. Místy z něj příliš křičí snaha zaujmout určitou věkovou skupinu. Proč ne, je to dobře natočené. Po shlédnutí filmu Varšavské povstání si člověk uvědomil, že SKUTEČNĚ se do povstání zapojily hlavně mladí do třiceti let. Ono to tak opravdu bylo, bytˇ samozřejmě pomáhali všechny možné věkové skupiny. Jen filmu Město 44 tak trochu vyčítám tři věci. 1.Zjevné chyby ve scénáři. Někdo téměř zemře, pak je OK, ohluchne a zase OK,Nepochopitelné je ale hlavně zabránění sebevraždy hlavního hrdiny ze strany Němce ve vypálené nemocnici. Tomu máme jako věřit ? A ten druhej Němec, znásilnil tedy hl.hrdinku nebo ne ? 2. Přece jen trochu příliš chybí historické postavy. Aspoň na polské straně být měly. Urputná snaha vše líčit jen jako příběh ,,obyčejných" povstalců je trochu na škodu věci. Poláci vědí, ale film jde do světa, takže aspoň pár základních info být mohlo. 3.Poláci historické velkofilmy umějí. To je jasné. Ale pořád happy and hlavních postav ve stylu hollywoodských spektáklů je už trochu nuda. Věcné a uvěřitelnější pojetí se skonem hlavní mužské postavy by tady bylo víc na místě. Ale celkovému vyznění filmu to vše zase tak moc neublížilo. ()

nalevka 

všechny recenze uživatele

Nechápu důvod těch 'Matrixových scén' podložených hudbou z super amerických akčňkáků:D bez nich by film dostal 4*. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny utrhaných paží, vyhřezlých střev a potoků krve. Dokážu si živě představit, že takhle to ve Varšavě v těch nešťastných dnech vypadalo, ale ve filmu to vypadá dost prvoplánově. Naopak o povstání jeho průběhu, pozadí a vůbec se nedovíte prakticky nic. ()

Ahas_ver 

všechny recenze uživatele

Film bohužel nemohu hodnotit lépe, než průměrně. Protože jsem velkým fandou Pianisty, nemohl jsem si nechat ujít podobný nový příběh z válečné Varšavy, natočený tentokrát mladým a ambiciózním režisérem. Mezi negativa bych zařadil na prvním místě střih, který často poněkud nepochopitelně tříštil dějovou linii a odvracel pozornost jinam. Dramaturgicky film také nenabízí žádnou extra podívanou, chvilkami mi děj přišel poněkud zdlouhavý a předvídatelný. Hudba byla spíše rušivá, křiklavě v protikladu ponuré atmosféře místa a děje. A pozitiva? Proč musím dlouho přemýšlet, abych nějaká dokázal vyjmenovat? Snad jen dobrý nápad, jak připomenout tragickou etapu konce války v polském hlavním městě a snaživé herecké výkony hlavních postav. To je ale poněkud málo, nemyslíte? Prostě polský film..... ()

Reklama

Reklama