Reklama

Reklama

Město 44 vypráví příběhy mladých lidí, kteří žijí své životy jako by každý den měl být jejich posledním. Není to díky jejich statečnosti nebo lehkovážnosti – tento postoj je přirozený s ohledem na skutečnost, které čelí. Píše se totiž rok 1944 a jejich příběhy se odehrávají v Němci okupované Varšavě. Mladí Poláci vnímají své zapojení do podzemního hnutí nejen jako vlasteneckou povinnost, ale také jako dobrodružství, příležitost se pochlubit před svými vrstevníky a zapůsobit na dívky. Flirtují, předvádí se a dělají plány během jejich odbojového cvičení, aniž by si uvědomovali, že se blížící léto stane nejtěžší zkouškou jejich života. A tak netuší, co pro ně historie připravila... Polské hnutí odporu představované Zemskou armádou (Armia Krajowa) 1. srpna 1944 zahájilo ozbrojené povstání, které mělo osvobodit Varšavu z područí nacistického Německa. Naši hrdinové pod vedením charismatického vůdce Kobry vytvoří jeden z nejodvážnějších oddílů povstání. Jsou svědky i aktéry obětování se a hrdinství, ale i krutosti, zrady a vraždy. Učí se lásce a zjistí, co je to nenávist. Dějiny jim dají krvavou a krutou lekci v dospívání. (CinemArt)

(více)

Recenze (294)

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

No paní... nestačím zírat na zdejší debatu hrstky diváků, které tenhle film doposud viděli. Zvítězila forma nad obsahem, zvítězil obsah nad formou? Podle mě těsná plichta! Pokud bych chtěl na film pohlížet jako na něco, kdy je vyobrazeno odtrhnutí mladé generace z normálního života a vrženo do války, musím konstatovat, že se to absolutně nepovedlo. Pokud bych měl pohlížet na formu, tak jedna ulice zasypaná cihlami, jeden rozstřílený hřbitov a jeden krvavý déšť na hony vzdálený reálu se taktéž nepovedl. O trapně vyhlížejících zpomalovačkách nemluvě. Pak jsou tady ty scény jak vystřižené z amerických buzna seriálu, kdy probíhá líbačka mezi létajícími kulkami a šrapnely, kdy probíhá šukačka v situaci, kdy by se normálnímu chlapovi ani nepostavilo. Ne, tohle jelo všechno směrem "zápaďácký efekt", jenže totálně nepodařeně a moc tomu nepomohly ani naprosto amatérské a antihereché výkony. Tenhle film se snaží ukrást to, co v poslední době fungovalo v americké produkci. Od tud si bere tohle od tamtud toto, ale proč? Poláci umí točit dobré historické filmy a nenatočili jich málo, jestli se ale i Muzeum Varšavského povstání bude podepisovat pod tohle, bude mít každý neznalý z té temné a kruté války legraci a to rozhodně nebude dobře... ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

No trailer mě utvrdil, že tento film bude pecka a na který se musí jít do kina. Po shlédnutí jsem měl smíšené pocity a za začátku to povstání byla taková romance s tím tancem v dešti kulek. Na druhou stranu scény s matkou a bratrem Stefana, scéna s tankem Panther nebo scéna na hřbitově s malým klukem co lezl na strom ve mě zanechaly silné pocity. Dám tomu tři hvězdy ačkoliv jsem od toho čekal daleko více, jo abych nezapomněl místy mi neseděla hudba. Ta scéna s říčním ostrovem na začátku a na konci taky povedená. Nebo gesto německého zajatce vůči Stefanovi. Hlavně ten konec s běžícími titulky spolu s přeměnou hořící Varšavy na moderní centrum ze současnosti mě na konci zaujala. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím pravidelné dávky emoartu, při kterých se mi tajil dech způsobem, že ještě dlouze po odpauzování epických slowmotion skopičin jsem si pravidelně hlídal tep, těžko Městu 44 něco vytýkat. Příběh je teda přibližně mezi Twilightem a Snowborďáky, ale technická stránka, panečku, choreografie a drajv jsou natolik profesionální, že jsem na youngadult trampoty hlavních protagonistů pravidelně a rád zapomínal. Je až s podivem, jak málu sexu při této koncentraci modelů a modelek ve filmu je. Nemůžu se rozhodnout, jestli je to dobře. Co je ale dobře určitě, jsou patřičně naturalistické obrazy odstřelů a průstřelů, a když už ve filmu prší, taky to není jen tak ledajaký déšť. Závěrečný souboj na lopaty pak zvedá hodnocení na čtyřku. Ve výsledku zhruba na úrovni letošní Fury, což můžeme Polákům jen a jen tiše závidět. Nebo nahlas. Takže ať už na vás Město ve finále zapůsobí jakkoli (a troufám si říct, že zapůsobí), běžte do něj, za ty dvě hodiny času stojí určitě. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jó, Poláci jsou bojovný národ. Bijí se o svou čest a hrdost i v situaci, která je beznadějná a proti velké přesile. Varšavské povstání mladých proti německým okupantům začíná idylicky, jako když Rychlé šípy jedou na výpravu. S úsměvem na rtech a několika "špuntovkama" obsazují školu a zachraňují několi Židů, tam vězněných. Pravda, je tu i jeden padlý v jejich řadách, ale kdo by na to hleděl, přece za dva tři dny je po všem, Rusové jsou za humny. Byl to omyl a to, co se pak dělo je opravdu brutální masakr. Trochu chaoticky vyznívá druhá rovina filmu. To Stefanovo lavírování mezi dvěma děvčaty. Milostné scény jsou natočeny sice krásně, ale jakoby nepatřičně vzhledem k tomu, co se kolem nich děje, ale chápu to. No a ten konec Poláci trochu přepískli. Stefan může v počtu životů směle konkurovat kočkám, které jich údajně mají devět! Dost jiný pohled na válku. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Miestami až netradične brutálny snímok, alebo teda realistická, detailná ukážka z Varšavy počas 2 sv. Prvá polovica je veľmi slušná a takmer bezchybná čo je aj v podstate druhá, ale tam má už dejová linka medzi postavami veľké prešľapy a tá brutálnosť zasahovala až za hranice na môj vkus. No inak je to zaujímavo poňaté dielo kde Poliaci dokazujú že vojnových filmov nie je nikdy dosť. (76%) ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, jenom při veškeré snaze být za každou cenu cool a přístupnej dnešním mladým lidem... působí jaksi nevyrovnaně a různé zpomalovačky a elektronická muzika spíš nevhodně a úsměvně. Zase na jiných místech industriální a rocková hudba zněla zajímavě, ale občas jsem jakoby čekal, že se něco stane a ono se vlastně nic nestalo. Ale jinak dobrý. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Pro Poláky je to hrozně citlivé téma. Něco jako u nás období Heydrichiády či Pražské povstání. Historicky to dopadlo tak jak to dopadlo. Ale ani filmové zpracování není žádná výhra. Je znát, že do toho prostě chtěli nacpat spousty prachů, aby to mohli prodat do světa. To by se dalo filmu přičíst jako velký klad. Scénář taky nebyl úplně nejhloupější. Jenže režijní a hudební úlety co jsou zde k vidění vypadají příšerně a absolutně nekorespondují s atmosférou filmu… ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Ano, už jsou zde Rusové (konečně) :-(( přijeli...., "Kaminski-brigade"!! ...a chudáci ve sklepě a v nemocnicích dostali své poslední upomínkové a dárkové předměty.... Film nesoudí a nestraní ... válka je je největší svině, které bere do pekla s sebou všechny bez ohledu (jestli jsou mladí, krásní, chrabří, zbabělí nebo hloupí), a proto brutalita IMHO není samoúčelná, a láska není jen filmová...a a vykašlete se na ty "slow-timy", ...jak již zaznělo nebyl to dokument. Technicky válečné scény jsou na nejlepší úrovni co jsem kdy viděl. Samozřejmě nebylo vše originál, již zaznělo Jdi a dívej se, Život je krásný, Pianista..., nebo "first person action" z herních stříleček.I patos byl v mezích normy. Příště možná za pět, musím to nechat uležet. ...a chtěl bych mít třicet pět a nakopat prdel zbytku filmového světa. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Je to velice drsné zobrazení válečných událostí, ale ta moderní režie mi k tomuto druhu filmu nesedí. Přece se nejedná o komiks... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Skvělá exkurze do Varšavského povstání. Místy dost drsný, slušná akce, povedené bojové scény. Já byl spokojenej. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Velká snaha se musí nechat. Vizuálně výborné. Hudební podkres také téměř na jedničku, jen při dvou scénách jsem cítil, že se to sem nehodí, i mladí herci zaujali. Příběh je značně předvídatelný, jednoduchý a místy hloupý, ale vyvažují ho velmi silné scény, z nichž jsou některé opravdu nekompromisní a tvrdé. A přitom jde o látku, která měla být stěžejní, pro Poláky je odboj důležitým pojmem za druhé světové války. Trailer byl nabušeny, ale film zaostal za očekáváními, takže 50% a míň... ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást přirovnáváním filmu k jiným jako Hunger Games,Twillight a podobné. Tento snímek je spíše dramatický Sucker Punch z 2. světové. Film je velice brutální a nemaže se s žádnou postavou a děkuji tvůrcům za ten výborný gore...a je tu zde i jedna velmi pamětihodná scéna (Krvavý déšť), co se mi opravdu vryla do paměti a nadchla mě. Poláci prostě umí. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Dojem, západ Slunce. Žel doprovázen příliš mnoha "červánky"... Tento způsob léta zdá se mi poněkud (striktně) edukativní. Říká nám, co jsou to "přirozené ambice" (například v takové tramvaji), dává výrazný prostor "rozvoje" (té ambiciózní) osobnosti, poukazuje na "přirozenou" potřebu "životního prostoru" (hezky německy řečeno: "Lebensraum") a zároveň též dává prostor odpovědím na otázku: "Kdo jsi ty a kdo jsem já"... To sdělení je natolik silné, že tady nebudu řešit pár dílčích nedostatků... I když je otázka, zda skutečnost, že si Jenda Komasů uprostřed dokonale plynoucí dramatické sekvence rozhodl zahrát na Snydera Juniora, který právě objevil funkci "slow motion", je stále jen "dílčím" nedostatekem... ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Byl by to zajímavej film ze zničené Varšavy.Mladí naivní vzbouřenci co se postaví odcházejícímu wehrmachtu. KDYBY ! tam pan Komasa nenasral stupidní zpomalený scénu typu líbačka ve víru kulometné palby , šukačka na střepech pod dohledem odstřelovačů a machistickej pochod pěti týnejdžrů kanálem s výrazem Chucka Norrise při bingu. Takhle zprasit válečnej film (doufám , že to byl záměr natočit válečný ) . By mě zajímalo kdyby Komasa točil Zachraňte vojína Ryana tak by jako Hanks při vylodění v Normandii tančil na pláži pod palbou charleston ? Jděte do háje pšonci a nedivte se ,že vás na plátně nikdo nebere vážně. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Někdo natočil film o tom, že hlavní pákou při povstání ve Varšavě v roce 1944 byli stateční mládežníci. Začátek sliboval slušný film, ale postupně vypuknul chaos. Do válečných scén pronikají scény jak z Twilight ságy, dobovou hudbu střídá dub-step a spoustu dalších zmatků, ve kterých nevidím umění, ale spíš kroutím hlavou: proč? Pokud to měla být pocta polským bojovníkům za svobodu, nevím, jestli znovu nepovstanou. Já to znovu nedám. ()

Briggus 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál zkazily zpomalené a na efekt udělané záběry. I ta rádoby dramatická hudba by nevadila, ale prostě ten "emerikan" trend to zkazil. Škoda, film měl na víc než ***. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Do prdele, to už nikdo dneska neumí natočit normální drsný válečný film? Příběh Waršavského povstání se svou beznadějností je přitom k tomu jako stvořený, peníze očividně také byly a chtělo to jen pořádný scénář a pořádného rejžu. Ani jednoho se bohužel tomuto filmu nedostalo a tak výsledkem je kočkopes míchající styly vyprávění, milostné avantýry a rádoby umělecké scény. Přitom některé dílčí sekvence jsou dobré a drsně realistické. Celek ale působí jako nesmírně špatně namíchaný guláš, ve kterém se párkrát přistihnete, že fandíte Němcům, aby to už konečně ukončili a z té bandy pitomců nadělali fašírku... což asi nebyl tak úplně cíl. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Smekám polákům. Tohle bylo mistrovské dílo. Takto emočně nabitý, napínavý, realistický, smutný a propracovaný příběh jen tak někde neuvidíte. Poláci předvedli přímo hollywoodské výkony a soundtrack byl slast pro uši. Akční scény byly emotivní, krvavé a vizuálně moc pěkné. 9/10 ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený film ,na film se dá vklidu podívat i když je pravda ,kdyby ve filmu nebyli ty zpomalené záběry tak,by to bylo lepší.Jinak film je na jedno zhlédnutí vícekrát už nikdy. ()

Reklama

Reklama