Reklama

Reklama

Mistr hypnózy

  • Čína The Great Hypnotist (více)

Uznávaný psycholog Xu Ruining je vycházející hvězdou na poli hypnoterapie. Jednoho dne ho bývalý profesor požádá o pomoc při řešení zapeklitého případu. Tím je pacientka Ren, která se pro zkušeného terapeuta stává opravdovou výzvou. Na první pohled křehká žena reaguje na jakékoli pokusy o proniknutí do její mysli velmi agresivně a zůstává jeho originálním metodám, se kterými jinak slaví velké úspěchy, nedostupná. Až později si Xu uvědomí, že se sám zaplétá do nastražené pasti. (Cinemax)

(více)

Recenze (21)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bacha na spoilery :) ~~~ Překvapivě dobře udělaná, zahraná, koukatelná a vystavěná věc, kdy tím nejlepším je pokud možno nevědět o příběhu nic a nechávat se postupně překvapovat, což se tady daří (takže dál před zkouknutím filmu čtěte fakt jen na vlastní nebezpečí) ~ Psychiatr, zabývající se hypnózou, dostane případ: Žena, která tvrdí, že vidí duchy. Byla již u mnoha kolegů a žádný neví, co s ní. Potřeba je odborník, který používá ne zcela standardní metody, a tím je právě náš psychiatr. Příběh je tedy daný a divák se jen těší na to, co z toho vyplyne - vidí duchy, nevidí duchy, bude to čínská moderní variace na Šestý smysl nebo ne...? Jenže po čase začne všechno mít jakési trhliny a během léčby se děje něco, co by se dít tak úplně nemělo. Ano, musím uznat, že na 100 minut je to tak akorát natažené a plné zvratů, takže to nepůsobí až tak přeplácaně, jak by mohlo. Bohužel, jak uvádí DaVid'82, ten závěr se skutečně velmi podrobným vysvětlováním to celé trochu kazí, protože jednak se tím odhalí drobné nedomyšlenosti a druhak to působí až moc křečovitě ála "musíme to vysvětlit úplně všem, i těm naprosto nedůvtipným". Nemá to vůbec špatný nápad, ale hlavně díky dost dlouhému závěrečnému vysvětlení to začíná působit značně neuvěřitelně přeplácaně, což mi do té chvíli tak moc nepřipadalo. Ano, samotné vysvětlování stále ještě vypráví příběh a není tak jen pouhým popisem, co se kdy skutečně během filmu dělo, ale působilo to na mě asi jako celé Inception smrštěné do deseti minut. Subjektivně mi těch 104 minut, něco přes hoďku a půl, ale přišlo o dost delších, a to neříkám jako výtku :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hypnotista v tomhle filmu dostal docela po držce. A to byste vůbec neřekli ze začátku filmu, že by to jeho ego mohlo byť jen připustit. V prvních deseti minutách se tedy nic zásadního neděje, ale pak se rozjede solidní vyrvál, který je podpořen hodně slušnými efekty a atmosférou, která by se dala vysloveně krájet. Sympatické je, že celý ten hypnoticky znějící příběh nám čínští tvůrci představují tak, že ho nelze nepochopit. Závěrečnou šokující pointu vysvětlí tak, že k ní nebude existovat jediná otázka týkající se nepochopení. Příjemná jednohubka, kterou jsem od Číňanů vůbec nečekal a přitom jsem byl příjemně překvapen. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Od okamžiku, kdy ke skeptickému psychiatrovi přichází pacientka, jež vidí mrtvé lidi, započíná se tajemná, psychoanalytická hra na kočku a myš, plná hypnotických snových sekvencí (moc hezký vizuál), ve které je s postupujícím časem stále více jasné, že tady něco tak úplně nehraje. Pochybuji, že překvapivá pointa už dnešního zkušeného, podobnými dílky zmlsaného diváka nějak šokuje, ale mě svým poněkud jinam směřujícím vyzněním celkem i potěšila. Souhlasím s DaViDem'82, že příliš podrobná vysvětlovačka tomuto jinak povedenému snímku zbytečně podráží nohy a to závěrečné fňukání si taky mohli nechat od cesty, na druhou stranu, proti korejským hysterickým výstupům je to ještě zlatý.Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NENÍ DŮLEŽITÝ, CO JSEM VIDĚLA. OTÁZKOU JE PROČ?…“ /// Čínskej Šestej smysl (bez parchanta) stojí na duchařský atmosféře, sympatickým doktůrkovi, dialogu dvou osob, vzpomínkách a ztvárněným světě v hypnóze. Postupný zmatečný vyprávění baví, protože je na vás poznat, co je a co není skutečnost. S dokonalou technickou stránkou bohužel neudrží v závěru krok scénáristi a pro mě nepochopitelně a v několika minutách všechno dokonalý vrhnou do průměru. Ty 3* mě docela mrzej…, protože se rád nechám tahat za rypák (stejně jako ty s tím Šestým smyslem…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt slyším, jak se kutálej po podlaze kuličky. 2.) Rád ze sebe dělám debila (u filmu vole!). 3.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

K doktorovi Sü, špecializujúcemu sa na liečbu zlého psychického stavu pacienta kontroverznou formou klinickej hypnózy, prichádza jedného dňa na odporúčanie bývalej profesorky Fang mladá žena, ktorá neustále presviedča svoje okolie o mimoriadnych schopnostiach vnímať i vidieť mŕtvych. Podarí sa úspešnému lekárovi pomôcť záhadnej neznámej? Každý jeho predchodca to totiž po pár sedeniach vzdal ... V prvom rade musím poďakovať akémusi užívateľovi "langi" (titulky.com), ktorý spravil "sub." k tomuto snímku, ktorý mi "hnil" v kompe už pomerne dosť dlhú dobu. Priznám sa, že som ani len nedúfal, že by niekedy mohli spatriť svetlo sveta, takže vrelé díky. O "Great Hypnotist" som sa dočítal pomerne dosť, takže moje očakávania boli celkom vysoké. Napriek udeleniu "len" troch hviezd sklamaný ale zďaleka nie som. Zápletka a jej postupné rozuzlovanie boli solídne, takže o strate času nemôže byť ani reč. Chvíľu som uvažoval o 4 hviezdach (možno to časom aj zmením), no napriek tomu, že je film vďaka téme veľmi zaujímavý, na vyššie hodnotenie mi (asi) niečo predsa len chýbalo. ()

Galerie (73)

Reklama

Reklama