Reklama

Reklama

Mistr hypnózy

  • Čína The Great Hypnotist (více)

Uznávaný psycholog Xu Ruining je vycházející hvězdou na poli hypnoterapie. Jednoho dne ho bývalý profesor požádá o pomoc při řešení zapeklitého případu. Tím je pacientka Ren, která se pro zkušeného terapeuta stává opravdovou výzvou. Na první pohled křehká žena reaguje na jakékoli pokusy o proniknutí do její mysli velmi agresivně a zůstává jeho originálním metodám, se kterými jinak slaví velké úspěchy, nedostupná. Až později si Xu uvědomí, že se sám zaplétá do nastražené pasti. (Cinemax)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hypnotista v tomhle filmu dostal docela po držce. A to byste vůbec neřekli ze začátku filmu, že by to jeho ego mohlo byť jen připustit. V prvních deseti minutách se tedy nic zásadního neděje, ale pak se rozjede solidní vyrvál, který je podpořen hodně slušnými efekty a atmosférou, která by se dala vysloveně krájet. Sympatické je, že celý ten hypnoticky znějící příběh nám čínští tvůrci představují tak, že ho nelze nepochopit. Závěrečnou šokující pointu vysvětlí tak, že k ní nebude existovat jediná otázka týkající se nepochopení. Příjemná jednohubka, kterou jsem od Číňanů vůbec nečekal a přitom jsem byl příjemně překvapen. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odborník na hypnózu na slovo vzatý a zapeklitý případ zdánlivě racionální pacientky "vidící mrtvé", se kterou si kolegové nevědí rady. Mysteriózní thriller o dvou postavách, které se během jedné noci skrze psychoterapii a hypnózu dostávají k jádru pudla. Filmů podobného ražení (ať již přímo pracujících s hypnózou či třeba sny) již pár bylo, ale těch opravdu dobrých zase až tak moc ne. Zvlášť těch, co by byly takto dobře vymyšleny, vystavěny a dlouho i kvalitně zrealizovány. Ve své podstatě do pointy není moc co vytýkat. Zato po ní... Nechápejte mě ovšem špatně, problém rozhodně není v pointě jako takové, ale až v tom co následuje. Těžko totiž hledat jiný film podobného ražení, který by strávil doslovným vysvětlováním dobře patnáct minut stylem "záběr po záběru, větu po větě, pohled po pohledu". Navíc to není opodstatněné, jelikož to není až tak zamotané, aby si to divák nezvládl rozmotat sám (ostatně je pravděpodobné, že to do určité míry prokouknete ještě před vyjevením). A aby toho nebylo málo, tak po tomto následuje ještě pěkných pár minut, které tomu škodí zdaleka nejvíce; a to sice melodramatická tečka, která je nadbytečná a jak z filmu zcela jiného žánru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NENÍ DŮLEŽITÝ, CO JSEM VIDĚLA. OTÁZKOU JE PROČ?…“ /// Čínskej Šestej smysl (bez parchanta) stojí na duchařský atmosféře, sympatickým doktůrkovi, dialogu dvou osob, vzpomínkách a ztvárněným světě v hypnóze. Postupný zmatečný vyprávění baví, protože je na vás poznat, co je a co není skutečnost. S dokonalou technickou stránkou bohužel neudrží v závěru krok scénáristi a pro mě nepochopitelně a v několika minutách všechno dokonalý vrhnou do průměru. Ty 3* mě docela mrzej…, protože se rád nechám tahat za rypák (stejně jako ty s tím Šestým smyslem…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt slyším, jak se kutálej po podlaze kuličky. 2.) Rád ze sebe dělám debila (u filmu vole!). 3.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózny psychologický thriller. Má dosť dobrý príbeh o trochu arogantnom, ale aj tak veľmi schopnom psychológovi používajúcom hypnózu, ktorý v tejto oblasti patrí medzi najlepších a tak dostane ponuku, prijať za svoju pacientku veľmi zvláštnu ženu, ktorá údajne vidí duchov, pričom si s ňou nikto iný nevie poradiť, čo aj prijme. A postupne si uvedomuje, že s ňou skutočne nie je všetko v poriadku a jeho metódy začínajú mať aj na neho nečakané účinky. Spracovanie je na tom pomerne dobre, ale dalo sa z toho získať aj viac. Už od začiatku som mal z toho veľmi dobré pocity, za čo môže hlavne atraktívne podaná hypnóza, zaujímavá zápletka s videním duchov, pričom cítiť, že za tým bude aj niečo viac, takže som sa tešil, čo bude ďalej, obe hlavné postavy sú úplne ideálne a k tomu plno drobných detailov, ktoré to priebežne osviežujú a tak bolo vidno, že si na tom dali tvorcovia skutočne záležať. Ale časom moje pocity predsa len začali upadať, hlavný dej sa odohráva prakticky len v jednej miestnosti, čo mi už čím ďalej viac prestávalo vyhovovať a tak ma už výraznejšie bavili len scény z minulosti a očakával som väčšiu rozmanitosť komplikácií, toto bolo už skoro stále o tom istom. A tiež som sa už v priebehu začal obávať, že základ pointy bude taký, aký moc nemusím a nanešťastie sa presne tak aj stalo. Síce je to stále pomerne zaujímavé a vidno, že tvorcovia sa s tým celkom pohrali, ale jednoducho práve záver v podobnom štýle som vôbec nechcel. Po tej mysterióznej stránke som ale spokojný, jednotlivé sekvencie sú obsahovo zaujímavé, pomerne napínavé a vizuálne skvelo zvládnuté, toto sa mi páčilo. Herecké obsadenie je na tom dobre, väčší priestor tu má len hlavné duo Xu Zheng a Karen Mok, ale obaja to bez problémov ťahajú a ich vzájomná konfrontácia ma dlhší čas dosť bavila, okrem nich to už je len pár malých úloh, ale ani proti tým nič nemám. Réžia a technická stránka sú výborné, chválim hlavne skvelú vizuálnu stránku, ktorá sa postará o plno výborných nápadov, ale nesklame ani atmosféra a napätie. Takže Great hypnotist určite stojí za pozornosť, kladov je tu plno, ale ten scenár ma aj napriek svojim kvalitám predsa len sklamal, prial som si iné smerovanie a aj záver. 67% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

K doktorovi Sü, špecializujúcemu sa na liečbu zlého psychického stavu pacienta kontroverznou formou klinickej hypnózy, prichádza jedného dňa na odporúčanie bývalej profesorky Fang mladá žena, ktorá neustále presviedča svoje okolie o mimoriadnych schopnostiach vnímať i vidieť mŕtvych. Podarí sa úspešnému lekárovi pomôcť záhadnej neznámej? Každý jeho predchodca to totiž po pár sedeniach vzdal ... V prvom rade musím poďakovať akémusi užívateľovi "langi" (titulky.com), ktorý spravil "sub." k tomuto snímku, ktorý mi "hnil" v kompe už pomerne dosť dlhú dobu. Priznám sa, že som ani len nedúfal, že by niekedy mohli spatriť svetlo sveta, takže vrelé díky. O "Great Hypnotist" som sa dočítal pomerne dosť, takže moje očakávania boli celkom vysoké. Napriek udeleniu "len" troch hviezd sklamaný ale zďaleka nie som. Zápletka a jej postupné rozuzlovanie boli solídne, takže o strate času nemôže byť ani reč. Chvíľu som uvažoval o 4 hviezdach (možno to časom aj zmením), no napriek tomu, že je film vďaka téme veľmi zaujímavý, na vyššie hodnotenie mi (asi) niečo predsa len chýbalo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tady řádí za šotka, ale už jsem před několika týdny hodnocení i komentář k filmu psal. Vynikající psychothriller s odkazem na Vertigo, úžasná estetika připomínající film Re-cycle, perfektní herecké výkony od obou hlavních postav, tedy psychiatra a jeho pacientky. Příběh projde řadou nečekaných promeň, napětí by se dalo krájet, Karen Mok měla po delší době štěstí na vynikající titul. Pro někoho možná příliš polopatický konec, ale pozitiva filmu bohatě převažují, rozhodně doporučuji ke shlédnutí, minimalistický námět a maximální zážitek, taiwanský režisér Leste Chan si řekl o moji pozornost. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bacha na spoilery :) ~~~ Překvapivě dobře udělaná, zahraná, koukatelná a vystavěná věc, kdy tím nejlepším je pokud možno nevědět o příběhu nic a nechávat se postupně překvapovat, což se tady daří (takže dál před zkouknutím filmu čtěte fakt jen na vlastní nebezpečí) ~ Psychiatr, zabývající se hypnózou, dostane případ: Žena, která tvrdí, že vidí duchy. Byla již u mnoha kolegů a žádný neví, co s ní. Potřeba je odborník, který používá ne zcela standardní metody, a tím je právě náš psychiatr. Příběh je tedy daný a divák se jen těší na to, co z toho vyplyne - vidí duchy, nevidí duchy, bude to čínská moderní variace na Šestý smysl nebo ne...? Jenže po čase začne všechno mít jakési trhliny a během léčby se děje něco, co by se dít tak úplně nemělo. Ano, musím uznat, že na 100 minut je to tak akorát natažené a plné zvratů, takže to nepůsobí až tak přeplácaně, jak by mohlo. Bohužel, jak uvádí DaVid'82, ten závěr se skutečně velmi podrobným vysvětlováním to celé trochu kazí, protože jednak se tím odhalí drobné nedomyšlenosti a druhak to působí až moc křečovitě ála "musíme to vysvětlit úplně všem, i těm naprosto nedůvtipným". Nemá to vůbec špatný nápad, ale hlavně díky dost dlouhému závěrečnému vysvětlení to začíná působit značně neuvěřitelně přeplácaně, což mi do té chvíli tak moc nepřipadalo. Ano, samotné vysvětlování stále ještě vypráví příběh a není tak jen pouhým popisem, co se kdy skutečně během filmu dělo, ale působilo to na mě asi jako celé Inception smrštěné do deseti minut. Subjektivně mi těch 104 minut, něco přes hoďku a půl, ale přišlo o dost delších, a to neříkám jako výtku :) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Od okamžiku, kdy ke skeptickému psychiatrovi přichází pacientka, jež vidí mrtvé lidi, započíná se tajemná, psychoanalytická hra na kočku a myš, plná hypnotických snových sekvencí (moc hezký vizuál), ve které je s postupujícím časem stále více jasné, že tady něco tak úplně nehraje. Pochybuji, že překvapivá pointa už dnešního zkušeného, podobnými dílky zmlsaného diváka nějak šokuje, ale mě svým poněkud jinam směřujícím vyzněním celkem i potěšila. Souhlasím s DaViDem'82, že příliš podrobná vysvětlovačka tomuto jinak povedenému snímku zbytečně podráží nohy a to závěrečné fňukání si taky mohli nechat od cesty, na druhou stranu, proti korejským hysterickým výstupům je to ještě zlatý.Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vo filmoch o hypnóze mávam často problém rozoznať niektoré súvislosti a realitu od predstavivosti. A takýto blbý pocit som mal presne aj z tohto hypnotického filmu, a nebyť toho záveru s podrobným vysvetlením (možno až príliš podrobným), tak by som si niektoré veci až príliš ťažko domýšľal - čo by však mohlo byť spôsobené aj tým, že som film nepozeral v kope, ale počas 2 dní. Konceptuálne teda celkom fajn, aj keď v mnohých momentoch sa to zbytočne príliš zamotávalo a pôsobilo to akosi nezmyselne a neprirodzene. ()

Trisis 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka. Trochu moc prekombinované, snažiace sa o šokujúce zvraty, ako vo väčšine ázijskej produkcie mierne ohavné herecké výkony (no omnoho kvalitnejšie ako sme zvyknutí), veľmi slušná réžia, kamera, soundtrack, aj keď je tu zjavné kopírovanie... no a čo, zabavil som sa. Niečo medzi tri-štyri... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Film o mindfucku, fungujúci skrz sugestívnosť, hororový nádych, hru s obrazom a dialógy tak dobre, že vám záverečný mindfuck twist až tak nevadí. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Neni ani tak důležitý, co napíšu, ale proč to napíšu. Neni důležitý, co si přečtete, ale proč to přečtete. Takže začněte číst. Všechno kolem vás hoří, zrovna na vás řve šéf, že jste totální potrat, co nic nedokáže, nejspíš vás vyhodí. Vaše přítelkyně je na vás naštvaná, protože jste se zase udělali dřív, než si stihla stáhnout kalhotky a do toho jste ani nevynesli odpadky. Opět. Jste k ničemu. Ani pes vás neposlouchá, kočka vám chodí chcát do boty. Vy jste přesto v klidu. Jste tu totiž se mnou a nic vám nehrozí. U šulínka pociťujete teplo. To proto, že vás tam pálím zapalovačem. Není vám to příjemné, ale v ruce máte sklenici, chrstnete její obsah na ono místo. Teď je vám to velmi nepříjemné, nebyla v tom totiž voda. Kalhoty máte v jednom ohni, ale pořád se cítíte v bezpečí, čtete tenhle komentář a je vám krásně. Probudíte se za 3....2....1...teď. Teď vypněte počítač,dejte pěstí šéfovi, potěšte přítelkyni, zbijte psa a zabijte kočku, budiž vám odpuštěno, jste vyléčeni. V prní půli valíte bulvy nad perfektnim zpracováním, ale tak trochu tušíte, že to je lehce čitelné hovno v pěkném obalu s rudou mašlí. Ve druhé půli za mašli zatáhnete a pěkně nasajete, že máte pravdu. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Hypnóza v hypnóze by mohla byť vskutku zaujímavá myšlienka pokiaľ by tu už predtým nebol sen vo sne. Nebudem hneď karhať, pretože som rád že podobné filmy vznikajú a tento ázijský je lepší, ako mnoho západných napodobenín svojich kultových predchodcov. Ja sa priznám, že som to prekukol len zpolovice - tušil som SPOILER!, že to bude o ňom ale nie to, že naňho ušili "búdu" kolegovia. KONIEC SPOILERA! Asi najviac si tento flik požičiava z Počiatku a Prekliateho ostrova aj keď vo výsledku je to predsa niečo iné. Mne osobne to záverečné vysvetľovanie ani tak nevadilo, skôr tých úplne posledných 5 minút - tie boli zbytočné. Celkovo ale osviežujúci prievan v žánri. 65% ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Kritizované "dopodrobna vysvětlujícím finále" perfektně demonstruje, jak je tento film mimořádně pečlivě a do detailu udělaný. Osobně mám problém jen s pointou, která se "poslední dobou" objevuje poměrně často. Asi tvůrčí kolektivní (ne)vědomí. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: 80 minut čumíte na dialog dvou lidí v jedné místnosti, čumíte a říkáte si hm hm hm...mno těch "šokujících" posledních 15 minut to nespasilo. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Práve kvôli tomu 15 minútovému záverečnému vysvetľovaniu "ako pre retardov" pridávam aj štvrtú hviezdičku, lebo ja mám takéto vysvetlenia rád. Je to proste podarený psychologický thriller s dvoma postavami, ktoré si postupne navzájom odhaľujú minulosť a celý čas vedú jeden veľký a zaujímavý dialóg, pričom v závere sa dočkáme skvelého obratu a postavenie celého predošlého deja na ruby. Pre mňa prekvapivé a od momentu stretu dvoch hlavných postáv neprestajne zaujímavé a vťahujúce do deja. ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

musím říci, že mě to dostalo ... velmi dobrý příběh, výprava, celkem i chytlavé obsazení :) ... vřele doporučuji :) ()

Reklama

Reklama