Reklama

Reklama

Poté, co je Kyle Wincott ve válce zabit, trpí jeho armádní pes Max velkým stresem. Nedokáže si k nikomu najít cestu - dokud ovšem nepotká Kyleova dospívajícího bratra Justina. Ten se Maxe ujme a jejich životy už nikdy nebudou jako dřív. Max je dokonale vycvičený armádní pes nasazovaný v Afghánistánu do předních linií po boku svého pána, příslušníka amerického námořnictva Kylea Wincotta. Jednoho dne se ale věci tragicky zvrtnou a Kyle je při akci smrtelně zraněn. Max je traumatizovaný ztrátou svého nejlepšího přítele a není schopný pokračovat ve službě. A tak je poslán zpět do Spojených států. Jediný člověk, ke kterému si tam dokáže najít cestu, je Kyleův dospívající bratr Justin... Kyleova rodina se Maxe ujme a tím mu v podstatě zachrání život. Justin má ale plnou hlavu vlastních problémů - musí například plnit očekávání, která na něj klade jeho otec - a tak nejdřív nemá zájem starat se ještě o bratrova utrápeného psa. Jenže pro Justina, který je odhodlaný zjistit, co se onoho osudného dne s Kylem na frontě doopravdy stalo, je Max možná jedinou šancí na úspěch. Díky upovídané dívce Carmen, která to se psy umí, si postupně začne svého chlupatého společníka vážit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $42,656,255Tržby Celosvetovo $43,552,204Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ nič zvláštne, tuctový príbeh bez nejakého prekvapenia /40%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neurážlivý americký rodinný film se psem, kde hlavní slovo má pes a hned za ním bůh s příměsí klasického amerického patriotismu a vojenské hrdosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po ťažkopádnom vojnovom rozjazde sa z toho vykľula príjemná oddychovka, ale s príšerne predvídateľným scenárom. Príbeh pozostáva výlučne z klišé, postavy nerozmýšľajú (a dlho je najväčším zlosynom široko ďaleko macher, predávajúci načierno napálené počítačové hry) a hysterická baba sa bežne vyhráža polícii a nemá z toho problémy. Našťastie tomu dosť pomáhajú detskí i dospelí herci (Lauren Graham, Thomas Haden Church), príjemná atmosféra a samozrejme Max (myslel som, že celý dej, nielen úvodných 10 minút, sa bude odohrávať na vojenskom fronte, ale takto je to asi lepšie). No posadnutosti Američanov vojnou a tzv. vojnovými „hrdinami“ stále nerozumiem. Pripadá mi to nebezpečné. Ale vojnoví psi sa zdajú byť cool. P.S. – Na scenári pracoval aj Sheldon Lettich, režisérska a scenáristická legenda akčných béčok (Levie srdce, Dvojitý zásah, Rambo III). ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je to strašná škoda, že film, který je natočený jako pocta všem armádním psům dostal scénář plný těch největších klišé, které by člověk vzhledem k námětu milerád přehlédl, ale bohužel co scénář naprosto brutálně sráží dolů je naprostá hloupost a neuvěřitelnost. Nakonec člověka více dostane závěrečná montáž fotek skutečných armádních psů v akci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to hodně připomínalo Megan Leavey, ale s postupem času jsem byl docela překvapený, kam se ten příběh posunul a jak mě vlastně dost bavil. Jo, je to vyloženě film pro pejskaře, kdo nemá psy rád, tak si tu nic jiného nenajde, jelikož hlavní hrdina je od počátku velmi nesympatický, což se zlomí pomalu až v úplném závěru. A když dojde na triky, a že jich je tu celkem dost, je to dost bolestivé. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina pes Max je vynikající. A je to škoda. Protože film do kolen sráží hloupý a nevěrohodný děj. Za psí oddanost * * * ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Upozorňuji předem, že pokud jste pejskaři, tak následující komentář raději nečtěte. Já proti psům nic nemám a nechci vás ranit (i když sám mám doma kocoura) ale tenhle neskutečnej uslzenej rodinnej škvár mě tak vytočil, že si nemůžu pomoct. Takže je to fuckt neuvěřitelně strhující dílo. Dozvíme se v něm, že USA mají kromě hrdinných můžu a žen ve zbroji i Big fucking hero marine Doga, který se svým páníčkem určitě hrdým émerickým vlastencem šíří mezi Arabáči principy demokracie a svobody a občas může i hryznout nějakýho toho Talibance do řiti. Bohužel páníček dostane co mu patří za to, že se sere kam nemá a chcípne. Pejsek je z toho v píči, ale ujme se ho správná uvědomělá rodina a to je začátkem nádherného vztahu... Pozorujete jak mi po tváři teče slza? No dobrý radši už nic. Budu si radši od rána do večera pouštět dokola Komisaře Rexe, který je aspoň odlehčený a i když v něm dojde na vážné téma jako úmrtí pána, tak je to podáno nenásilně a nepateticky. Tohle je jenom spotřební a za každou cenu dojemná hovadina pro celou rodinu. Ruce pryč.5% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keby bol celý príbeh o šikovnom psovi Maxovi myslený ako regulérna, solídna dráma tak by som určite s hodnotením išiel ešte nižšie. Ale takto, v rámci domácej pohody a spoločnej rodinnej zábavy sa nad niektorými klišé a patetizmom, ktorý vyteká aj z uší, dá jedno očko prižmúriť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, že sa Maxa rozhodli tvorcovia poňať ako rodinný film. Mohli z toho radšej urobiť skutočne serióznu drámu, kde by mohol ostať koncept, ale príbeh by bol o niečo originálnejší a silnejší. Povedzme si najprv teda problémy filmu. Hudba je veľmi rušivá najmä v prvej tretine filmu, kde nám budú hádzať tvorcovia rôzne popové a pop-rockové skladby, ktoré tu absolútne nesedia a rušia atmosféru, ktorú by film mohol mať. Príbeh je veľmi jednoduchý a veľmi rýchlo ho viete odhadnúť. Plus Tyler v podaní Luka Kleintanka nie je moc zaujímavý ako postava. To isté sa ale dá povedať ale aj o Joshovi Wigginsovi, ktorý hrá Justina. Jeho postava je podľa mňa najmenej zaujímavou. A všetky klišé, ktoré vás napadnú sa tu objavia, spolu s love story medzi Joshom a Carmen. No teraz si povedzme o pozitívach. Max je veľmi dobrou postavou a nakoľko sa film sústredí najmä naňho, tak je to skutone príjemné sledovanie. Plus napriek tomu, že Josh ako postava až tak zaujímavý nie je, jeho vzťah s Maxom a budovanie vernosti zaujímavé je. Film rovnako musím povedať, že vyzerá celkom dobre a Thomas Haden Church je výborný v role otca. Myslím si, že film za jedno pozretie určite stojí. A ak hľadáte aj dobrý film, ktorý by ste si mohli pozrieť s celou rodinou, tak toto je celkom dobrá voľba. Len od toho neočakávajte moc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V trailery to trochu pôsobilo, ze sa film bude brat az prilis seriozne vdaka vojenskej tematike. Nastastie vysledok je klasicky detsky film o priatelstve medzi chlapcom a jeho psom. Vojenska tematika tu otravuje len v minimalnej miere niekolkymi patriotickymi scenami a v ruke s nimi je tu samozrejme aj par nabozenskych vyjavov. Ale to je u tychto vojensky zalozenych rodinach bezne, takze som si na to uz celkom zvykol. Najdôlezite je, ze ustredna zapletka o postupnom zblizovani chlapca a psa funguje perfektne. Kazdy jeden pohlad, ktory hadze ten pes je proste nadherny az som bol uplne na mäkko. Hlavny hrdina je trochu menej charizmaticky pretoze je dost uzavrety do seba, ale nastastie je okolo neho dost zaujimavych vedlajsich postav. Z nich je najlepsia postava chlacovho otca v podani Thomasa Hadena Churcha, ktory tu ma nadherny dojimavy rozhovor. Takisto technicka stranka je skvela a film ma dost svizne tempo, takze ani na chvilu nenudi. Dokonca aj suboje psov, ktorych som sa obaval su natocene dost neskodne az srandovne, takze ani pre precitlivelych psickarov to nepredstavuje ziadny problem. Vysledkom je skvely rodinny film plny tych najobohratejsich klise, ktore funguju na 100%. Nic viac, nic menej. Kto ocakava nieco serioznejsie, tak bude asi sklamany. 8/10. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato je to průměrný rodinný film, který v televizi bez problému zaplácne jedno nedělní odpoledne a nikoho neurazí. Subjektivně… jsem to měl po 15 minutách sto chutí vypnout. Jak moc mám rád filmy o psech, tak moc mě zrovna tento vytáčel. Ne proto, že by byl kýčovitý, patetický nebo šablonovitý (to se vlastně vzhledem k tématu, žánru a cílovce i trochu očekává), ale brutálně okatá křesťanská/rodinná/vojenská agitka, kterou je celý film prošpikován, mi přišla v takovéto míře vyloženě nechutná. Vždyť je to jen prachobyčejný příběh o tom, jak se z kluka a psa stali nejlepší přátelé - klišé, na kterém nelze nic pokazit!... Tak proč mám takový palčivý pocit, že když se ihned po zhlédnutí filmu nedám k armádě nebo nezačnu každou neděli chodit do kostela, budu vyloučen ze společnosti? ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ztotožňuji se s tamní většinou komentujících, kteří mají stejný problém se zavádějícím trailerem a obsahem filmu. Očekával jsem o něco serióznější snímek, který se bude více věnovat tématice služby psů v armádě. Bohužel ale (jak mě mohlo napadnout už z popisku dobrodružný/rodinný) se jedná spíše o tuctovou rodinnou podívanou, nepřináší vůbec nic nového, děj je ohraný místy až otravný a přibližně po 1/4 filmu už všichni moc dobře víme, jak to dopadne. Je to škoda, každopádně jsem pejskař, takže pod tři nejdu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mad Max: Fury Dog. Z traileru síce Max pôsobil, že sa bude aspoň z časti jednať o serióznu drámu o vojenských psoch, čoby bol vo filmoch nevyužitý a tým pádom dostatočne pútavý námet. Vo výsledku sa však jedná o ten najklasickejší rodinný film plný pátosu, klišé a maximálne očakávaného vývoju deja. Prvých desať minút sa síce odohráva v Afganistane, ale tie sú pre film takmer nepotrebné, následne sa film sústredí na otrepané zbližovanie agresívneho psa s jeho novým pánom – otravným pubertálnym chlapcom a v posledných záverečných minútach sa z filmu stane thriller, kde sa postavy naháňajú so zbraňami. Natočené to je celé veľmi nevzrušivo, bez jediného nápadu alebo zaujímavejšie scény a navyše tomu škodí ukrutne dlhá stopáž, ktorá by išla skrátiť aj o dobrých tridsať minút a filmu by to na ničom neubralo. Podobné rodinné filmy „pes versus chlapec“ sa točili prevažne v 90. rokoch, v dnešnej dobe je posielať niečo podobné do kín zbytočné. Max síce nikomu nijako neuškodí, no pochybujem, že má šancu niekoho nadchnúť a to píšem ako vášnivý psičkár, dobrovoľník v zvieracom útulku a zanietený ochranca práv zvierat. V nedeľu doobeda na niektorej televíznej stanici mať takýto film zapnutý ako „kulisu“ k nejakej činnosti ideálne neškodné, no na viac to nemá. Pol boda prihadzujem za toho hafana. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Souhlas s názorem, že tohle je film, kterému strašně moc škodí, že je natočený jako rodinný film a ne jako drsné drama, což by si zasloužil mnohem víc. Na ten průměr si to ale celkem obstojně díky příjemným postavám sáhne, a když film dokoukáte, nebudete mít pocit, že jste sledovali něco až tak špatného. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Až smutně nedotažené. Dětští herci mohli zahrát trochu lépe a kdo rozumí psům, toho některé scény rozhodně donutí k úsměvu (například psí rvačky). Taky mi někdo čučel do hlavy, protože dva Rotíci se jmenují Loki a Draco. Můj pes se jmenuje Draco a měl se jmenovat Loki, což jsem si rozmyslel, takže pro mě další úsměv. Režijně dobře zvládnuté, scénáristicky to klopýtá. Ale celkově? Rodinná podívaná jak se patří. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé a až naivní dílko. Snad jediné, co mě tam zaujalo - komentář, jak Amíci prodávají zbraně po celém světě, aby z nich pak mohli být zastřeleni jejich hoši. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Za mě teda příjemný překvápko. Filmek laplej náhodně v bedně a díky popisku nechán puštěn. Ona ta tématika okolo života a smrti psů je vždycky trochu víc hraná na city a na nás občany z reality kolikrát víc působí než nějaká ta lidská mrtvolka. Je to holt tak. Kor když nějakýho takovýho mazla máte doma. Nicméně Max je podloženej malinkato skutečností, aspoň co se týče závěrečných fotek, jinak je story čistě americká, plná dojmů a v podstatě šťastných konců! Ovšem na mě to v tu danou chvíli působilo parádně. Proto za 4* a 70% ()

Reklama

Reklama