Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 19. století se civilizace v Americe drala stále dál na západ a v patách jí šly ruku v ruce bezpráví a zločin. V historii bezohledného násilí, které zachvátilo státy Kansas a Oklahomu, neděsilo žádné jméno víc než Dalton. O životě bratrů Daltonových kolovalo mnoho zkazek, některé byly pravdivé, jiné smyšlené, část z nich upadla v zapomnění a z těch ostatních se postupem času staly legendy. Všechno to začalo, když do města přijel mladý právník Tod Jackson (Randolph Scott). (dopitak)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný western (pod stále silným vlivem kinematografie předchozího desetiletí) s někdejším "velmi dobrým kamarádem" Caryho Granta, sympaťákem do špiček holinek a morku kostí, Randolphem Scottem. Nelíbila se mi jen ta pasáž, když se kluci u soudu rozhodnou vzít zákon do vlastních rukou, tady do té doby logický vývoj nabral špatný směr, což je část z hlediska děje podstatná. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bratov Daltonovcov spopularizovali kreslené príbehy Luckyho Luka a je treba poznamenať, že ich značne sparodizovali. Tento film sa snaží zachytiť doležité okamihy ich životnej púte, od poctivého života kdesi v Kansase až po zdivočenie v bratskej bande. Jedlom rastie chuť a ukrivdení bratia lúpia a vraždia ako na bežiacom páse. Je tu však aj kopec srandy, film sa neberie príliš vážne a to je jeho veľkým plusom. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Tieto (pred)vojnové westerny sú super. Krátka stopáž, jednoduchý príbeh, kopec humoru a šialené strielačky. Aj to moje hodnotenie je adekvátne prestrelené. Ale film určite stojí za videnie. Najmä kvôli druhej časti. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento western je dobre natočený, má švih, humor a slušné akčné scény, no dopláca na to, že v tejto dobe sa točili zidealizované westerny o najväčších zloduchoch Divokého západu, takže aj tu sú Daltonovci príjemní milí chlapci a len kvôli nevraživosti okolia po tom, čo jeden z nich zapríčiní smrteľnú nehodu, sa pod vplyvom okolností uchýlia k vykrádaniu bánk a vlakov. Zaujímavosťou je, že Randolph Scott tu asi ani raz nevystrelil. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klasický zábavný western o tom, jak se z hodných bratrů a jednoho záletníka stali bandité. Jestliže první hodina je takový standartní western, který není ničím příliš zajímavý (ale aspoň nenudí), tak v závěru se objeví několik špičkových scén - např. předpadení vlaku plného šerifů a následný útěk a potom závěrečná střílečka. Dopadlo to o hodně lépe než o rok starší Jesse James, který je na podobné téma. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávějící o zločineckém gangu bratří Daltonů. Trochu vlažnější temto zachraňuje svižná závěrečná dvacetiminutovka. Slušný western. 70%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film, který vzniknul na základě knižní předlohy, jejíž autorem byl jediný přeživší z bratrů Daltonových - Emmett. Celý příběh je tím pádem značně pohádkový a smyšlený, ale po filmové stránce to na škodu není. Tenhle western má totiž rychlý spád a spoustu akce, která zkrátka baví. Trochu zbytečná byla snad jen komická vložka v podobě postavy ztvárněné Andy Devinem. Je to takový věčný trouba a jako herce ho mám rád, ale přišel mi tu jednoduše zbytečný. Mimo tuhle drobnost a skutečnost, že Daltonovi (kromě nejstaršího bratra Franka, který ve filmu není) byli zločinci a nikoliv obětními beránky, mě ale po celou dobu bavila ta atmosféra, kterou zkrátka tehdejší filmy uměly navodit. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jak bratři Daltonovi rozjeli svou živnost. Natočeno v lehké, úsměvné formě! Kdo nesnáší Randolpha, jako hlavního hrdinu si ho tu moc neužije. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama