Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrajová čtvrť Lipska, krátce po pádu zdi. Pět přátel dospívá v bouřlivé době bezprostředně po znovusjednocení Německa. Jejich nadějné mladé životy ale čelí novým nebezpečím v podobě zločineckého podsvětí, drog, vydírání a ztráty iluzí. Daniel, Mark, Rico, Pitbull a Paul. Skupinka přátel vyrůstajících na začátku devadesátých let minulého století ve Východním Německu. V prvních letech po znovusjednocení země - kdy spolu všechno navzájem kolidovalo a kdy se nic nezdálo nemožné. Z chlapců se stávají neklidní teenageři, okrajová čtvrť Lipska tvoří celý jejich svět. Daniel byl zamilovaný, Rico byl zase nejlepší boxer. A Starlet byla nejkrásnější dívka, jakou kdy poznali. Paří, bouří se, provozují techno klub, utíkají před neonacisty, rodiči i budoucností. Dospívají v době naprosté anarchie. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Byo to hodně drsný, syrový a některé věci mě přišli filmově vyhrocený, ale i tak to působilo vemi věrohodně a svý na tom určitě udělali přirozený herecký výkony všech hlavních představitelů. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když jsme snili je možná Andreasův nejslabší film, na druhu stranu, tohle vše působí zhruba po těch dvou hodinách úplně druhořadě. Jeho rukopis je pořád stále čitelný a tohle drama, zasazené těsně po rozdělení Německa není výjimkou. Osobitá, místy hodně otevřená výpověď o tom, že když je člověk hodně mlád, nebývá často jeho rozum zcela vyvinut. Já bych o tom mohl psát román. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sterilní, zdlouhavý film, pro jehož hlavní hrdiny mám jen málo pochopení. 1) Většina scén je minimálně dvakrát tak dlouhá, než by měla. 2) Zajímaví jsou 22letý Merlin Rose (Dani) a 20letý Julius Nitschkoff (boxer Rico). ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Realistická zpověď "mojí" generace z východního německa. Od dětství v pionýru až po dospívání v devadesátkách se vším co k tehdejší divoké svobodě patřilo. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

temné..ztracená generace vychovaná v bolševickém NDR a hozena na západ jak do vody... určitě to stojí za podívání..a pokud vám v 90 letech kolem 16 až 20 tak si ke čtyřem hvězdičkám přidejte další - pátou... a zapomente na to, že na happy endy se chodí do kina... ()

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

Místy velmi syrový, místy groteskní snímek o partě kluků, kteří snili o lepších zítřcích, jen se to na cestě k nim všechno nějak zamotalo. Film o kráse a ničící síle svobody. A také o tom, že některé generace jsou v důsledku běhu dějin ztracenější než jiné. (70 %) ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

"Když jsme snili" nedosahuje úrovně, za niž jsem si zvykl být Dresenovi posledních dvanácti let jako divák vděčný. Prý mu nešlo o poselství o dnešním Německu. Zakážeme-li si něco takového vnímat, uvidíme vzpomínky na dospívání ve tvaru nudných, divně odtažitých klipů, z nichž prosvítají mělké podobizny nevzbuzující chuť se s hrdiny seznámit blíž. Někteří kritici nelibě nesli stereotypnost ženských postav, mně takové připadaly i ty mužské. Pravda ovšem je, že mé vlastní letmé vzpomínky na Lipsko režisérův obraz nevyvrací. ()

Reklama

Reklama